Rejtelmes Albánia - körutazás tengerparti üdüléssel


Katalógus ár: 185 000 Ft/fő-től

Albánia
Tirana
Hotel
Repülős
Csak reggeli Felár ellenében félpanzió
Szállás leírás

Tirana • Durres • Berat • Vlora • Llogara-hágó • Butrinti • Gjirokastra • Gjera-hegy


Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Időpont:
  2018. június 23-30.
 • Időtartam:
  utazással együtt 8 nap / 7 éj
 • Útvonal:
  2 éj Tirana, 1 éj Durres, 2 éj Vlora, 2 éj Saranda
 • Utazás:
  a Wizz Air közvetlen repülőjáratával Budapest - Tirana - Budapest útvonalon menetrend szerinti, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • Tervezett menetrend:
  június 23. Budapest 13:25 Tirana 14:50
  június 30. Tirana 15:30 Budapest 17:00
 • Elhelyezés:
  középkategóriájú, helyi 4 csillagos szállodákban, kétágyas szobákban
  Tirana, Golden City Hotel vagy hasonló
  Durres, Edart Hotel vagy hasonló
  Vlora, Bologna Hotel vagy hasonló
  Saranda, Saranda International Hotel vagy hasonló
 • Ellátás:
  reggeli, felár ellenében félpanzió
 • Minimum létszám:
  15 fő
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
Ajánlat leírás

Albániában olyan természeti csodák vannak, hogy érthetetlen, miért tartott több mint 20 évig, hogy mindezt a világ elé tárják. Elfeledett régészeti lelőhelyek, kis falvak, ahol megállt az idő, kristálytiszta vizű tengerparti üdülőhelyek méltán kerülnek be a mediterrán Európa látnivalói közé. Tirana modernizálódó főváros, de hangulata őrzi az elzárt idők lehelletét.

1. nap / június 23. / Tirana

Elutazás Tiranába menetrend szerint.
Megérkezés után transzfer a szállodába.

2. nap / június 24. / Durres

Reggeli, majd városnézés Tiranában. A 17. században alapított város 1925-ben lett Albánia fővárosa, hosszú évtizedekre elzárva a látogatók elől. Az utóbbi években az elszigeteltségből kilépő ország fővárosán is nagy változások történtek. Felújított épületek, új beruházások és a modern életvitel váltotta fel a majd 60 éves bezártságot. Mindezzel együtt Tirana megőrizte titokzatosságát, mellyel látogatók sokaságát vonzza magához. A városnézés főbb látványosságai: Skanderbeg tér, Et’Hem Bey mecset, Óratorony, Nemzeti Múzeum, Kultúra Palota, Nemzeti Történelmi Múzeum (kívülről). Rövid séta a Bloku negyedben - Enver Hodzsa idejében a hatalmon lévő elit lakhelye volt-, hangulatos kávézók, éttermek színhelye. Tirana manapság gazdasági, kulturális és politikai központ, egyetemi város. Továbbutazás Krujába, Észak-Albánia egyik legnagyobb városába, mely tele van a történelem nyomaival és egyben az albán nemzeti hős, Gjergj Kastrioti Skanderbeg szülővárosa. A kastély megtekintése, majd szabadidő a bazárban. Ebédidő az erődben (fakultatív).
Továbbutazás Durresbe, az ősi görög-római kikötővárosba, mely manapság római katolikus és ortodox érseki székhely, az ország második legnagyobb városa. Az albániai idegenforgalom elsőként Durresben indult fejlődésnek, köszönhetően tengerparti fekvésének és jó megközelíthetőségének, mely a fővárosból kiinduló autópályát jelenti.
Szállás Durresben.

3. nap / június 25. / Vlora

Reggeli után Durres megtekintése: az egykor Durrazzo néven ismert város Albánia egyik legősibb települése. A városnézés során a bizánci falak, római amfiteátrum, és a régészeti múzeum látható. Továbbutazás Beratba, az „ezer ablak városába”, mely az UNESCO Világörökség része. Látnivalói: királyi mecset, Helveti Tekke, Onuphri Ikon Múzeum. Fakultatív ebédlehetőség útközben: rusztikus ételek és helyi borok kínálatával. Továbbutazás Vlorába, mely fontos kikötő és érseki székhely, a tengerparton fekszik. Útközben átutazás a Llogara- hágóra vezető szerpentinen, ahonnan tiszta időben látható az Albán Riviéra és még Korfu szigete is.
Szállás Vlorában.

4. nap / június 26. / Vlora

Szabad program a tengerparton. Az Adriai- és a Jón-tenger érintkezésénél fekvő üdülőhely egy öbölben található: homokos-köves, sziklás tengerparttal, az Adriai- tengerre jellemzően tagolt, változatos formációkkal.
Szállás Vlorában.

5. nap / június 27. / Saranda

Reggeli, majd kirándulás a Butrinti régészeti feltárásokhoz, Aesculapius temploma, színház, római csarnok, fürdők, bizánci bazilika, oroszlánkapu és sok más látványosság megtekintése. Délután egy földalatti forrás, a Kék Szem forrás megtekintése.
Szabadidő, szállás Sarandában: az Albán Riviéra legdélebbi pontja a Jón-tenger partjánál.

6. nap / június 28. / Saranda

Szabadprogram a tengerparton, szállás Sarandában.

7. nap / június 29. / Tirana

Reggeli, majd elutazás Gjirokastra-ba, a múzeumok városába. A városka a közeli Gjera hegy lábánál fekszik, s többek között itt található Enver Hodzsa szülőháza, mely ma néprajzi múzeum. A városka fölé magasodó 18. századi fellegvár és a fegyvermúzeum meglátogatása.
Visszautazás Tiranába, szállás.

8. nap / június 30. / Trirana

Reggeli, majd szabad program. Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint.

Ártáblázat

Szolgáltatások
Részvételi díj: 189 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 49 000 Ft/fő
Félpanziós felár*: 28 000 Ft/fő
Repülőtéri illetékek és díjak: 69 000 Ft/fő
Belépők felára (kötelező): 19 000 Ft/fő
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  repülőjegyet Budapest - Tirana - Budapest útvonalon, repülőtéri transzfereket és közlekedést Albánián belül légkondicionált autóbusszal, 7 éjszaka szállást reggelivel, a leírásban szereplő programokat, városnézéseket, kirándulásokat, magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről az utazás teljes időtartama alatt, baleset- betegség- és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást.

 • Külön fizetendők:
  repülőtéri illetékek és díjak, félpanziós felár*, helyi borravaló.

 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése