Ajánlat részletes megjelenítése

Az Arab-öböl ékszerei - csoportos tengeri hajóút - MSC Splendida
image

Az Arab-öböl ékszerei - csoportos tengeri hajóút - MSC Splendida

Látványos útvonalak, a tenger varázsa, a hatalmas tengerjáró hajók, nagyszerű és esténként változatos szórakoztatás, világhírű előadók - ezt kínálja az egyik legdinamikusabban fejlődő hajótársaság, az MSC Cruises. Csoportos programunkon repülőt, transzferbuszt és magyar nyelvű idegenvezetést biztosítunk utasainknak, hogy ezzel is emeljük az utazás kényelmét és színvonalát.

  • Időtartam: 10 nap / 8 éjszaka
  • Ellátás: teljes ellátás a hajón (reggelihez alapitalok, jeges víz)
Ajánlat leírás

Időpontok: 2018. január 12 - 21.

Időtartam: utazással együtt 10 nap, 8 éjszaka

Utazás: utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, európai átszállással

Elhelyezés: Választott kabintípusban

Hajó útvonala: Dubai - Abu Dhabi - Sir Bani Yas - Muscat - Khor al Fakkan - Dubai

Ellátás: teljes ellátás a hajón (reggelihez alapitalok, jeges víz)

Minimum létszám: 20 fő (a fakultatív programok minimum 10 jelentkezése esetén indulnak magyar nyelvű idegenvezetéssel)

image

Program

1. nap Elutazás Budapestről menetrendszerinti repülőjáratokkal, átszállással Dubaiba. Megérkezés után transzfer a szállodába.

2. nap Reggeli a szállodában, majd transzfer a kikötőbe, beszállás az MSC Splendida fedélzetére, kabinok elfoglalása. Beszállást követően étkezési lehetőség a hajó éttermeiben.

3. nap Érkezés Abu Dhabiba a kora reggeli órákban. Fakultatív programlehetőség (kb. 3,5 óra) sivatagi dzsip túra. A túra során páratlan látvány tárul elénk az arany homokdűnékről, miközben áthaladunk olyan falvakon és farmokon, melyek lakói mai napig tradicionális életmódot folytatnak. Fontos információ: a túra nem alkalmas mozgásukban korlátozott utasaink, illetve várandósok számára. Javasolt a kényelmes ruházat és cipő viselete.

4. nap Érkezés Sir Bani Yas szigetére a reggeli órákban. Fakultatív program (kb. 1,5 óra) a sziget megismerése. Egy ősi régészeti terület mellett a sziget biztonságos környezetet nyújt számos szabadon kószáló állatfajnak, valamint rengeteg fának és egyéb növénynek. Sir Bani Yas körbejárása során gyönyörködhetünk az élővilágban, míg a régészeti helyszín a terület érdekességeibe nyújt betekintést. Javasolt sportcipő viselete és naptej használata. A túrán való részvétel minimum életkora 4 év.

5. nap Tengeri nap - utazás a fedélzeten Maszkat irányába. Napközben szabad program a hajón, teljes ellátás.

6. nap Kikötés Maszkatban, Omán fővárosában, ahol egy kb. 4 órás fakultatív program keretein belül ismerkedhetünk meg a várossal. A kirándulás első helyszíne a Nagymecset, mely 1995 és 2001 között épült. A mecsetet övező öt minaret az iszlám hit öt pillérét szimbolizálja, melynek betartása minden muszlim számára a hit erejét növeli. Innen utunk a város régi részébe, a Muttrah Souk-ba vezet. A hagyományos ománi piac rengeteg terméket kínál, köztük tipikus ománi szuvenírekkel. A piacot a Bait Al Zubair Múzeum követi, ahol többek között régészeti maradványokat, valamint helyi hagyományokat bemutató tárgyakkal találkozhatunk, úgy mint nemzeti öltözékek és ékszerek. Ezt követően az Al Alam Palotát, a szultánok palotáját csodálhatjuk meg kívülről. Megjegyzés: a Nagymecsetet 10 éven aluli gyermekek nem látogathatják. A mecset látogatásához konzervatív öltözet viselete javasolt. A túra mozgásukban korlátozott utasaink számára nem javasolt.

7. nap Érkezés Khor al Fakkanba reggel. Fakultatív programlehetőség (kb. 5 óra) keretein belül az Omán-öböl partjainak csodáit ismerhetjük meg Fujairah és Khor Fakkan képviseletében. Az első helyszín a Fujairah Múzeum a lenyűgöző helyi régészeti kincseivel, valamint egy olyan kiállítással, ahol azokat a pénzérméket láthatjuk, melyeket az Egyesül Arab Emírségek 1971-es megalapítása előtt használtak. Ezt követően egy rövid megálló során lehetőség nyílik kívülről megcsodálni a Fujairah Erődöt, mielőtt tovább mennénk Khor Fakkan "örökség faluba". Ez a különleges kiállítás segít visszarepülni az időben, az egykori lakosok életét bemutatva. Egy helyi népi műsoron és teakóstolón is részt veszünk, mielőtt tovább haladnánk a hal - és zöldségpiacra. Megállunk még az Al Badiya előtt, ami a legidősebb mecset az Egyesült Arab Emírségekben, és ahol két 15. századi portugál óratorony magasodik mind a mecset, mind pedig Al Badiya faluja fölé.

Megjegyzés: A túra mozgásukban korlátozott utasaink számára nem javasolt.

8. nap Érkezés Dubaiba. Ezen a napon egy néhány órás fakultatív kirándulás során a város modern csodáival ismerkedhetünk meg. Elsőként a világ egyetlen 7 csillagos szállodájának, a Burj Al Arab Hotel látványával találkozunk. Ezután megtekintjük az emberek által mesterségesen alkotott pálmafa alakú szigeteket. Az Atlantis Hotel is lenyűgöző látványt nyújt. A következő helyszín a Dubai kikötő, majd a hivalkodó Emirates Hills és a the Springs városnegyedeket csodáljuk meg. A Souk Al Baharban lehetőség nyílik szabadidő keretében vásárolni . A bazárban több, mint 100 üzlet várja az odalátogatókat.

9. nap Kikötés Dubaiban. Szabad program (csomagok elhelyezése csomagszobában). Este hajókázás tradícionális fából készült hajóval (dhow) a Dubai Creek-en vacsorával, majd transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre.

10. nap Érkezés Budapest átszállással a menetrend szerint.

A fakultatív programok minimum 10 jelentkezése esetén indulnak magyar nyelvű idegenvezetéssel.

A kalkulációban szereplő árak az előfoglalási kedvezménnyel csökkentett árakat tartalmazzák!

MSC Splendida

A 27000 négyzetméteres belső tér kitűnő ízlésű belső dekorációval várja a vendégeket. A család minden tagja megtalálhatja a számára megfelelő szórakozási lehetőséget. Számos sportolási, pihenési és étkezési lehetőség található a hajó fedélzetén. Medencék: 4 felnőtt, 1 gyermekmedence, csúszda, 12 Spa fürdő, MSC Aurea SPA, napozóterasz. 6 étterem, 10 bár, 3 szabadtéri bár, 4D interaktív mozi, futópálya, shuffleboard, squash, sportközpont (teniszpálya, kosárlabda), színház, diszkó, tinidiszkó, konferenciaterem, művészeti galéria, boltok, kaszinó, kártyaszoba, fotógaléria, fotóbolt, videójátékok.

Időpont és csomag kijelölése
Marshaller Idegenforgalmi Kft. - Chemol Travel © 2017