Az azték Mexikó, körutazás üdüléssel Acapulcóban - UTOLSÓ HELYEK!


Katalógus ár: 366 000 Ft/fő-től

Mexikó
Mexico City
Hotel ***+
Repülős
Csak reggeli amerikai büféreggeli (felár ellenében félpanziós ellátás, kivétel az első este)
Szállás leírás

Mexikóváros • Teotihuacan • Guadalupé • Cuernavaca • Acapulco • Taxco

Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Indulási időpont:
  2017. november 23. - december 2.
 • Utazás időtartama és útvonala:
  utazással együtt 10 nap / 8 éjszaka
  3 éj Mexikóváros, 4 éj Acapulco, 1 éj Taxco
 • Utazás:
  Budapest - Mexikóváros - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással, a körutazás alatt légkondícionált autóbusszal
 • Elhelyezés:
  a körutazás alatt 3 és 4*-os, az üdülés alatt 4*-os szállodában, kétágyas szobákban
 • Ellátás:
  amerikai büféreggeli, felár ellenében félpanzió (kivétel az első este a késői megérkezés miatt nincs vacsora)
 • Minimum létszám:
  15 fő
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető
Ajánlat leírás

A tartalmas és érdekes körutazás színvonalát a Chemol Travel idegenvezetője emeli, aki Mexikó kitűnő ismerője és elhivatott a közép-amerikai ország kultúrája, történelme és jelene iránt. A körutazás végén a megérdemelt pihenés, nap és tenger várja utasainkat.

1. nap

Elutazás Budapestről a menetrend szerint Mexikóvárosba, ahol szállás. Mexikó fővárosa a tengerszint felett több mint 2000 méterrel fekszik, lakosainak száma bőven meghaladja a 20 milliót. A várost Tenochtitlán néven az aztékok alapították 1325 körül. Az azték város maradványai a mai főtér, a Zócaló környékén láthatók. A téren mindig találkozhatunk díszesen felöltözött indiánokkal, akik a démonoktól is megszabadítanak - ha mi is így akarjuk. Megtapasztalhatjuk, hogy békésen él egymás mellett a rangját időközben ismét visszanyert indián kultúra, valamint a spanyol és az ezekből kialakult mexikói kultúra. Szállás Mexikóvárosban.

2. nap

Egész napos városnézés: a Művészetek Palotája és a Főposta épületének megtekintése után séta a Zócalon ahol a katedrális és a kormányzósági palota áll. Délután a Chapultepec parkban található Antropológiai Múzeum meglátogatása, ahol többek között azték, maya műkincsek páratlan gyűjteményét őrzik a spanyol hódítás előtti korból. Szállás Mexikóvárosban.

3. nap

Egész napos kirándulás Teotihuacanba, a hely „ahol az emberek istenekké válnak”, és ahol Mexikó leghíresebb történelmi emlékei találhatók: a Nap és a Hold piramisok, valamint a Halottak Útja. Virágzása tetőpontján, az első ezredév első felében Teotihuacan volt a Kolumbuszt megelőző idők legnagyobb városa Közép-Amerikában. Útközben Guadalupé, az amerikai kontinens legnagyobb búcsújáró helyének felkeresése, ahol három templom is épült. A legkisebb a legjelentősebb, mert arra a helyre épült ahol Szűz Mária megjelent egy indián fiúnak. Ma ez a templom híres zarándokhely, évente hívők milliói keresik fel. Szállás Mexikóvárosban.

4. nap

Utazás Acapulcóba, rövid pihenővel Cuernavacában, az örök tavasz városában, ami a mexikóvárosi hatalmasságok kedvelt pihenőhelye volt. Pompás parkok és kertek, előkelő házak és Cortes – az azték birodalom spanyol meghódítójának – palotája látható e rendezett városban. Megérkezés Acapulcóba, ahol szállás a tengerparton. A Csendes-óceán partján fekvő Acapulco kedvelt üdülőhely, 16 km hosszú homokos stranddal, pálmafákkal övezett sétányokkal, nagy éjszakai élettel, kiváló éttermekkel és a La Quebrada látványos szikláiról ugráló bátor akrobatákkal. Szállás Acapulcóban.

5 - 7. nap

Szabad program Acapulcóban vagy fakultatív kirándulások: félnapos városnézés Acapulcóban. A program során megtekinthető a tengerparti korzó és bevásárló utca, az öböl, valamint a Gyémánt Acapulco városrész a kilátóival, majd sziklaugró show koktélokkal a La Quebrada fokon. Félnapos hajókirándulás az Acapulco-öbölben. Felejthetetlen koktélos hajókázás az öbölben, ahonnan káprázatos rálátás nyílik a város nevezetességeire. Szállás Acapulcóban.

8. nap

Utazás Taxcóba, a híres ezüstvárosba, mely gazdagságát a környéken található ezüstbányáknak köszönheti. Taxco a gyarmatosítás korban kiépült hangulatos város, több mint ezer ezüstüzlettel, ahol mindenki talál ízlésének megfelelő ékszereket és dísztárgyakat. A várost kétezer méteres hegyek veszik körbe. Főtere a város legmagasabb pontján található, ahol a csodálatos Santa Prisca templom is áll. Délután városnézés. Szállás Taxcóban.

9. nap

A déli órákban elutazás Taxcóból Mexikóvárosba, este hazautazás, átszállással.Megérkezés Budapestre az esti órákban.

10. nap

Megérkezés Budapestre.

Ártáblázat

Szolgáltatások
Részvételi díj: 389 000 Ft
Egyágyas felár: 145 000 Ft
Pótágyár: 375 000 Ft
Gyermekár (2-11) 3. ágyon: 299 000 Ft
Repülőtéri illetékek és díjak: 145 000 Ft
Félpanziós felár*: 69 000 Ft
 
Acapulco félnapos városnézés*: 22 000 Ft
Félnapos hajókirándulás az Acapulco-öbölben*: 23 000 Ft
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  repülőjegyet Budapest - Mexikóváros - Budapest útvonalon, repülőtéri transzfereket és közlekedést Mexikón belül légkondicionált autóbusszal, 8 éjszaka szállást reggelivel, a leírásban szereplő programokat, magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről az utazás teljes időtartama alatt, baleset- betegség- és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást.
 • Külön fizetendők:
  repülőtéri illetékek és díjak, fakultatív programok*, felárak*, helyi borravaló.
 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése

  Online Ügyfélszolgálat

  Az Ön neve:
  Beküld