Az inkák szent földje, nagy körutazás Peruban (csoportos körutazás)


Katalógus ár: 779 000 Ft/fő-től

Peru
LIMA PROVINCE
Hotel ***+
Repülős
Csak reggeli
Szállás leírás

Lima • Paracas • Nazca • Chauchilla • Arequipa • Colca kanyon • Titikaka-tó • Cuzco • Machu Picchu

Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Indulási időpont:
  2018. április 29. - május 10.
 • Utazás időtartama és útvonala:
  utazással együtt 12 nap / 10éj
  2 éj Lima, 1 éj Nazca, 1 éj Arequipa, 1 éj Colca, 2 éj Puno, 3 éj Cuzco
 • Utazás:
  Budapest - Lima és Cuzco - Lima - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal átszállással, valamint a körutazás alatt légkondícionált autóbusszal (Puno és Cuzco között távolsági autóbusszal)
 • Elhelyezés:
  jó minőségű középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban
 • Ellátás:
  10 reggeli, 9 ebéd, 2 vacsora
 • Minimum létszám:
  15 fő, a fakultatív programokra 10 fő
 • Védőoldás:
  sárgaláz elleni védőoltás kötelező
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető
Ajánlat leírás

A legősibb kultúra, Dél-Amerika legszebb építészete és a hatalmasan elterülő vad természet szépségei vonzzák a látogatókat Peruba. Az ellentétek végletei: fagyos Andok hegycsúcsai, a trópusi Amazon, hagyomány és modern élet változatossága fűszerezi az utazást.

1. nap

Elutazás Budapestről a menetrend szerint átszállással Limába. Megérkezés Peru fővárosába, Limába a késő délutáni órákban, transzfer szállodába.
Szállás Limában.

2. nap

Hajnalban elutazás autóbusszal a kb. 200 km-re fekvő, Paracas városába, melynek nevezetes nemzeti parkját 1975-ben alapították. Utazás motoros kishajókkal a csendes-óceáni természetvédelmi körzethez tartozó Ballestas-szigetekhez, ahol a part mentén ritka tengeri madárfajok, flamingók, kormoránok, szulák, sirályok, szürke (perui) pelikánok, sőt, néha oroszlánfókák és Humboldt-pingvinek is láthatók. A területet állatvilága miatt „Kis Galapagos”-ként is emlegetik. A kikötő mögötti domboldalban megfigyelhető a Candelabro, vagyis gyertyatartó geoglifája, mely a Nazca-vonalakhoz hasonlatos és kb. .i.e.200 körül keletkezett.
Ebéd Icában, majd továbbutazás a Peru félreeső vidékén, a Pampas de Jumana nevű fennsíkon fekvő Nazcába, ahol szállás.

3. nap

Fakultatív program: kora reggel transzfer a Marie Reiche repülőtérre, majd utazás kisrepülővel a Nazca - vonalak fölött (magyar idegenvezető nélkül). A rejtélyes Nazca - vonalak különböző alakokat, állatokat formáló, gigantikus ábrák a sivatagban, amelyek csak a magasból vehetők ki. A vonalak a dél-perui partvidék legjelentősebb kultúrája, az i.e. 1-8. század között élt Nazca kultúra idejében keletkeztek, titkukat a mai napig nem fejtették meg. A fakultatív programot nem választók a cantalloci vízvezetékeket, a perui Nazca vonalak híres kutatójáról elnevezett múzeumot, Museo Lineas de Nasca Centro Maria Reiche-t és a Metallic Towert tekintik meg. A különleges, földalatti vízvezetékeket a nazcák építették a 3-6. század között, a víztározókba gyűjtött vizet mesterséges földalatti csatornákon továbbították, melyeket még ma is használnak a völgy lakói. A Marie Reiche-Grose Newman Múzeumban az életét a Nazca vonalak megfejtésének szentelő német matematikus- és felfedezőnő kutatásainak érdekes dokumentumai láthatók. A pánamerikai autópályán emelkedik a 12 méter magas Metallic Tower, ahonnan két rajzolat, a fa és a kezek láthatók. Útközben ebéd. A programok után utazás Chauchillába a legrégebbi perui pre-inka temetőhely megtekintésére. A sivatagi szárazság miatt i.sz. 900-1300 közötti időkből épen maradt csontok, koponyák, ruha- és cserépdarabok is láthatók itt.
Látogatás egy jellegzetes perui kerámiaműhelyben, majd tovább utazás Arequipába, ahol szállás.

4. nap

Városnézés Arequipában, mely Peru délnyugati részén, 2316 méterrel a tengerszint felett emelkedik. A várost 1540-ben alapító Francisco Pizarro a Szép Város - Villa Harmosa - nevet ajándékozta az alvó vulkánok által körül ölelt helységnek. Fénykorát 17-18. században élte a gazdag hegyi bányászoknak köszönhetően, akik csodálatos templomokat és épületeket emeltek itt. A Szent Katalin kolostor, a katedrális, a monumentális főtér, a Jezsuita templom, a Carmen Alto kilátópont és a város egyéb látnivalóinak megtekintése. Délután tovább utazás Colcába, útközben ebédcsomag.
Vacsora és szállás Colcában.

5. nap

Utazás a lenyűgöző Colca Canyonhoz, amely a világ egyik legmélyebb Canyonja (3270 m), kétszer olyan mély, mint a Grand Canyon. Nevét az alatta hömpölygő folyóról kapta, a Colca az egykor itt élt indián törzs neve. Itt élnek az igen ritka kondorkeselyűk, amelyek köröző röpte egy kis szerencsével a megfigyelő pontokról jól látható. Az út olyan festői, tipikus perui városkákat is érint, mint Pinchillo, Maca, Achola, Yanque és Chivay.
Ebéd Chivayban, majd tovább utazás a leghíresebb perui tó, a Titikaka mellett fekvő Punó városába, ahol szállás.

6. nap

Kirándulás hajóval a Titikaka - tavon. A 3821 méteres magasságban fekvő tó Peru és egyben a világ legmagasabban fekvő hajózható tava, 8300 m2-es kiterjedésével pedig Dél-Amerika legnagyobb egybefüggő édesvíze. A Titikaka gyönyörű látványt nyújt háttérben a havas hegyvonulatokkal, előtérben a sima víztükörrel. A legenda szerint a tó a Föld születésének és az inka civilizációnak szent helye: Viracocha, a Nap és vihar istene emelkedett itt ki, s alkotta meg a Napot, a csillagokat és az első embereket. A Titicaca-tó partján és szigetein a Peru legősibb népeihez tartozó kecsua és aymara indiánok élnek. Látogatás az Uros-szigeteken, az uros indiánok által nádból épített szigeteken, melyek a tavon lebegnek és otthonként szolgálnak itt élők számára. Tovább utazás Taquile szigetére, ahol 533 kőlépcsőn lehet eljutni a központba. A szigetet kb. 1700-an lakják, a szűk közösség halászatból, növénytermesztésből, kézművességből él.
Házias ebéd a szigeten, majd visszautazás Punóba, ahol szállás.

7. nap

Elutazás távolsági turista autóbusszal Cuzcóba. Az út során az inka kultúra további kincsei láthatók: a Pukara komplexum, a 4335 méteres magasságban található La Raya hágó és szemet gyönyörködtető látképe a vadon élő vikunyákkal (dél-amerikai tevefaj), a Raqchi templom, az Andahuaylillas templom. Útközben ebéd Sicuaniban.
Késő este megérkezés Peru egyik legrégibb városába, Cuzcóba, ahol szállás.

8. nap

Délelőtt kirándulás a szent völgybe, ahol az Urubamba, az inkák szent folyója folyik. Pisac faluban látogatás a híres indián piacon. Ebéd, majd városnézés Cuzcóban, melynek jelentése: a világ köldöke. Az inkák alapították i.sz. 1100-ban (Manco Cápac) és az Inka Birodalom központja volt. A város épületei egyaránt magukon hordozzák az inkák masszív építészetének és a 16. századi spanyol hódítók részletgazdag stílusának jegyeit. Főtere, a Plaza de Armas a híres katedrálissal, a koloniális épületek és a szűk kis utcácskák különleges hangulatot árasztanak. A Koricancha templom, a katedrális, majd a Cuzco környéki régészeti központ megtekintése: Sacsayhuaman, a villám temploma, Puca Pucara, Kenko és Tambomachay inka fürdői.
Szállás Cuzcóban.

9. nap

Kora reggel transzfer a Poroy vasútállomásra, hogy kezdetét vegye a program talán legszebb kirándulása. Utazás Peru legszebb vidékein az Andok festői vonulata mentén panoráma vonattal Aguas Calientesbe, a Machu Picchu lábához, ahol a megérkezést követően ebéd. Az ebéd után kb. félórás autóbuszos utazás a tengerszint felett 2400 méterrel található híres perui templomváros, a Machu Picchu romjaihoz. Az ég és az Andok között, egy szinte megközelíthetetlen hegynyergen bújik meg a kis erődített település, amelyet 1450 körül Pacsakutek Yupanki inka király parancsára építettek. A város fél évszázadig virágzott, majd kb. 400 évig nem tudott róla a világ, míg 1911-ben újra felfedezték: a Yale-en dolgozó Hiram Bingham kalandos régészeti expedíciót vezetett Peruba, az utolsó inka főváros, Vilcabamba felkutatására, és egy indián földműves vezette el a sűrű növényzettel benőtt hegyhátra. A tudósok mai álláspontja szerint Machu Picchu az inka társadalom uralkodó osztályai számára épített templomokból, palotákból és obszervatóriumokból álló komplexum volt. 1983-tól a Világörökség kincseit, 2007-től a Világ Új Hét csodáját gazdagítja. A romváros megtekintése perui vezetővel.
Délután visszautazás vonattal Cuzcóba, ahol szállás.

10. nap

Kora reggel transzfer a repülőtérre, elutazás repülővel Limába. Városnézés a királyok városában, melyet 1535. január 18.-án alapított Francisco Pizarro és már a 17. század kezdetétől reneszánsz és barokk templomok, csodálatos épületek és paloták, egyetemek, püspöki rezidenciák és intenzív kulturális élet jellemezte. A Plaza Mayor - a főtér, a katedrális, az óváros házai jellegzetes, fedett, Mudéjar stílusú balkonjaikkal, a San Francisco kolostor - a perui koloniál építészet igazi ékköve, és lenyűgöző katakombáinak megtekintése, majd látogatás a Miraflores és a San Isidro negyedben és a közeli óceánparton.
Vacsora és szállás Limában.

11. nap

Szabad program Limában vagy félnapos fakultatív programlehetőség: a világon egyedülálló gyűjteménnyel rendelkező Aranymúzeum megtekintése idegenvezetővel, ahol a prekolumbián időkből származó, páratlan arany, ezüst és bronz tárgyak, valamint kerámiák és textíliák, és a spanyol gyarmati időkből való fegyverek gyűjteménye tekinthető meg. A program után ebéd Limában. Délután transzfer a limai repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járatokkal, európai átszállással Budapestre.

12. nap

Megérkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Ártáblázat

Szolgáltatások
Részvételi díj: 819 000 Ft
Egyágyas felár: 120 000 Ft
Repülőtéri illetékek és díjak: 169 000 Ft
 
Nazca vonalak repülővel*: 45 000 Ft
Lima Arany Múzeum*: 12 000 Ft
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  repülőjegyet Budapest - Lima és Cuzco - Lima - Budapest útvonalon, repülőtéri transzfereket és közlekedést a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, Puno és Cuzco között távolsági autóbusszal, 10 éjszaka szállást, étkezések a leírás szerint, a programleírások szerinti kirándulások a szükséges belépőkkel, magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről az utazás teljes időtartama alatt, baleset- betegség- és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást.
 • Külön fizetendők:
  repülőtéri illetékek és díjak, fakultatív programok*, felárak*, helyi borravaló.
 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése