Ajánlat részletes megjelenítése

Az ismeretlen Szicilia
image

Az ismeretlen Szicilia

Corleone kicsi, de annál híresebb falu és régió Szicíliában, elég csak a Keresztapa c. filmtrilógiára gondolni. Hírhedt vagy híres, de mindenképpen izgalmas ellátogatni a sziget belsejébe, a hegyek közé, az igazi szicíliai hangulat átéléséhez. Ilyen és sok más látványos, érdekes program várja önt az ismeretlen Szicíliában!

  • Időtartam: utazással együtt 8 nap, 7 éjszaka
  • Ellátás: kontinentális reggeli
Ajánlat leírás

Corleone kicsi, de annál híresebb falu és régió Szicíliában, elég csak a Keresztapa c. filmtrilógiára gondolni. Hírhedt vagy híres, de mindenképpen izgalmas ellátogatni a sziget belsejébe, a hegyek közé, az igazi szicíliai hangulat átéléséhez. Ilyen és sok más látványos, érdekes program várja önt az ismeretlen Szicíliában!


Időpontok: 2017. október 20-27.

Időtartam: utazással együtt 8 nap, 7 éjszaka (2 éj Taormina-Catania környékén, 4 éj Cefalú környéke, 1 éj Catania környéke).

Utazás: diszkont légitársaság közvetlen repülőjáratával Budapest - Catania - Budapest útvonalon. A körutazás alatt utazás légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobában

Ellátás: kontinentális reggeli, felár ellenében félpanzió (menüs vacsora).

Minimum létszám: 20 fő

Az utat a Chemol Travel idegenvezetője kíséri.

Program

1. nap Elutazás Cataniába. Megérkezés után séta és rövid szabadprogram a tengerpart és az Etna közé ékelődött csodálatos panorámájú elegáns üdülőhelyen, Taorminában (a menetrend függvénye). Kora esti látogatás a Görög Színházban, (belépő a helyszínen fizetendő) amelynek egyik különlegessége a kétszintes színpad. A színház hátterében tündöklő táj és az Etna sok költőt és festőt ihletett meg az évszázadok során. Szállás Taormina környékén.

2. nap Fakultatív program: Elutazás Ragusába, ahol egy 17. századi földrengés következtében épült újjá a két részből álló város, és kapta ma is ragyogó barokk arculatát. Napjainkban az UNESCO Világörökségéhez tartozik. San Giorgio Templom, San Giovanni Battista Katedrális és még számtalan templom és köztér tartozik látványosságai közé. A barokkon kívül gótikus, rokokó és neoklasszicista épületek is felfedezhetők. Továbbutazás Siracusába, amely Cicero szerint a „legnagyobb görög város és mind közül a leggyönyörűbb”. Korintoszi görög telepesek alapították, Szicília legősibb városa számtalan görög és római emlékkel. Ezek közül a legismertebbek közé tartozik a Görög Színház és a római amfiteátrum, mely egykoron gladiátorok küzdelmének és állatviadaloknak adott otthont. Siracusa eredeti városközpontja egy kis szigetre épült, ez volt Ortigia. Rövid séta az Ortigia-sziget hangulatos, szűk utcácskáin. Szállás Taormina környékén.

3. nap Reggeli után elutazás a világ egyik legnagyobb működő vulkánjára, az Etnára. 2000 m magasságig autóbusszal lehet felmenni (a 3000 m magasan található kráter fakultatív lehetőségként, helyszíni fizetéssel, dzsippel közelíthető meg). Továbbutazás a sziget nyugati felére, Cefalú üdülővárosba, mely egy csodás tengeröböl mentén terül el, látványát már messziről jelzi egy hatalmas sziklahegy és a rajta álló 12. századi dóm.

4. nap Reggeli és üdülés a tengerparti üdülővárosban, ahol nem csak a középkori óváros kis utcácskái, üzletek, kávézók és éttermek várják a látogatókat! Hosszú tengerparti sétánya mentén homokkal feltöltött , néhol sziklás, sekély vizű tengerparti strandok bérelhető napernyővel és nyugággyal nagyszerű kikapcsolódást ígérnek. Fakultatív programlehetőség: látogatás Corleonéban a hegyek között, utazás autóbusszal. A kisváros Palermótól 60 km-re fekszik, kis főtér és az Antimaffia Múzeum meglátogatása, séta a városkában. Szállás Cefalúban.

5. nap Szabad program vagy fakultatív kirándulási lehetőség: Monreale és Palermo városnézés - utazás autóbusszal Monreáléba, az aranyozott mozaikokkal díszített katedrális megtekintése, majd városnézés a sziget fővárosában, Palermóban. A város viharos történelmét nagyban meghatározta stratégiai elhelyezkedése, a főníciaiaktól a Bourbonokig számos hatalom uralma alatt állt. Köszönhetően a sokféleségnek, az évszázadok csodás építészeti emlékeket hagytak maguk után, melyek megtekintésére egy városnéző program csupán ízelítőt ad: Conca D’Oro, dóm, Capella Palatina, Chiesa degli Eremiti. Szállás Cefalúban.

6. nap Szabad program Cefalúban. Délután fakultatív programlehetőség: kirándulás San Mauróba és vacsora egy tipikus szicíliai hegyi étteremben zenével – San Mauro Castelverde tipikus szicíliai város és megye, gyönyörű fekvése már önmagában megér egy kirándulást. A tengerszint felett 1000 méterre lévő hegyen terül el, a város telis-tele szicília vallásos történelmének nyomaival: Chiesa Madre a 15. századi haranggal, a 16. századi márvány oltárral, az egykori városháza, mely manapság régészeti múzeumnak ad helyet, és a kis utcácskák igazi szicíliai hangulatot árasztanak. A városnézés után tradicionális ételekből álló, hangulatos, zenés vacsora. Szállás Cefalúban.

7. nap Reggeli után elutazás a szárazföld belseje felé, városnézés Agrigentóban és a Templomok völgye meglátogatása, ahol hét dór stílusban épített fenséges templom látható. Ezek az emlékek a Görögországban láthatókon kívül a legjobban megőrzött ókori görög épületek. Kirándulás a Templomok völgyébe, látogatással a Concordia templomnál, amely majdnem teljes épségben megmaradt. Szállás Catanbia környékén.

8. nap Reggeli után transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint.

A program sorrendi változtatásának jogát fenntartjuk!
 

Időpont és csomag kijelölése
Marshaller Idegenforgalmi Kft. - Chemol Travel © 2017