Balti városok (csoportos tengeri hajóút)
MSC Preziosa


Katalógus ár: 379 000 Ft/fő-től

Németország
Hamburg
Hajó ****
Repülős
Reggeli + ebéd + vacsora
Szállás leírás

Kiel (Germany), Copenhagen (Denmark), Stockholm (Sweden), Tallinn (Estonia), St Petersburg (Russian Fed.), Kiel (Germany)Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Utazási időpont:
  2018. július 14-21.
 • Utazás időtartama és útvonala:
  utazással együtt 8 nap / 7 éj
  Kiel (Germany), Copenhagen (Denmark), Stockholm (Sweden), Tallinn (Estonia), St Petersburg (Russian Fed.), Kiel (Germany)
 • Utazás:
  Budapest - Hamburg - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal átszállással, Hamburg - Kiel - Hamburg útvonalon MSC transzferbusszal, Kielből az MSC Preziosa hajóval
 • Elhelyezés:
  7 éj szállás az MSC Preziosa fedélzetén a választott kabintípusban
 • Ellátás:
  teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással **
 • Minimum létszám:
  23 fő (fakultatív programok esetén 15 fő)
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető
 • Úti okmányok: szentpétervári kiszállás esetén útlevél szükséges!
 • MSC Preziosa
 • Koppenhága
Ajánlat leírás

1. nap / július 14.

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Hamburgba. Érkezés után transzfer a kikötőbe, majd beszállás a hajóra, kabinok elfoglalása.

2. nap / július 15.

Érkezés Koppenhágába a reggeli órákban. A dán főváros gyakran szerepel a legboldogabb városok között, hangulatos utcái, és barátságos lakói az idelátogatókat is mindig megnyeri. Egy fél napos (kb. 4 órás) fakultatív program során kaphatunk egy kis ízelítőt a csodás Koppenhágából. A kikötőt elhagyva végigutazunk Dánia fővárosán, megtekintve a város legfőbb látnivalóit. Programunk első állomása Koppenhága ikonikus szobra, a Kis Hableány, ahol egy fotószünetre is megállunk. Ezután a kirándulás a színes Nyhavn kerületben folytatódik, ami egy csatorna, és az ezt körülvevő épületek együttese, pezsgő élettel, sok kávézóval és étteremmel. Innen továbbutazunk az Amelienborg Palotába, a dán királyi család téli rezidenciájához. A híres Tivoli Parkban is eltöltünk egy kis időt (szabadidős lehetőség), majd teszünk egy rövid látogatást a Christiansborg Palace-nál, azaz a dán Parlamentnél (csak kívülről).

3. nap / július 16.

Továbbhaladás Stockholm felé, a hajó nem köt ki.

4. nap / július 17.

Érkezés Stockholmba. A svéd fővárost Észak Velencéjének is nevezik. Az elnevezés abból adódik, hogy a város vízre épült, 14 szigetből áll, melyeket 53 híd köt össze. Fakultatív programunk során (kb 6 óra) felfedezzük a város néhány látnivalóját. Túránk a Városházával kezdődik, mely egy káprázatos erődítményszerű épület, és Stockholm szimbóluma lett; itt tartják az éves Nobel - díj átadót követő bankettet. Fényűző termeken sétálunk keresztül, de a legnagyobb hatást a Kék Terem és az Arany Terem nagysága gyakorolja a látogatókra. Következő látnivalónk a Stockholmi palota, ahonnan Svédország királya jelenleg a királyi feladatait látja el. A barokk építészeti stílust tisztelő a palota egy hatalmas épületegyüttes, mely az óváros dombján helyezkedik el, és nem kevesebb, mint 608 szobával rendelkezik. A városnézés után sétálunk egyet az óvárosban, majd szabadidőre van lehetőség, amikor lesz idő vásárolni, vagy ebédelni (önköltséges). Túránk tartalmazza a Vasa Múzeum meglátogatását is, mely otthont ad egy 17. században épült csatahajónak, a Vasa-nak, mely 1628-ban süllyedt el a stockholmi kikötőben, rögtön az az első útja során. A hajót 1956-ban fedezték fel, majd 1961-ben emelték ki a tenger fenekéről.
Tudnivalók: A Királyi Palota látogatása változhat, vagy néhány teremre korlátozódhat hivatalos látogatások idején, akár előzetes jelzés nélkül is.

5. nap / július 18.

Kikötés Tallinnban. Tallinn főbb látványossága az óvárosi rész, amely szinte teljesen fennmaradt középkori állapotában, így 1997 óta az UNESCO kulturális világörökség részét képezi. A kikötőből egy rövid buszos utazással jutunk el a Hidroplánkikötőbe, az Észt Tengerészeti Múzeum egyik kiállítóhelyére. Félnapos (kb. 4 óra) fakultatív programunk során ön is megismerkedhet ezzel az egyedülálló várossal. A programot a Hidroplánkikötővel, az Észt Tengerészeti Múzeum egyik kiállítóhelyével kezdjük, ahová egy rövid buszos utazással jutunk el.A lenyűgöző múzeum egyik ritkasága a Lembit tengeralattjáró, melyet 1937-ben építettek, és a világ legöregebb működő tengeralattjárója volt egészen 2011-ig. Ezen kívül látható a Suur Tõll jégtörő, mely 1914-ből származik, valamint a 16. században hajótörést szenvedett Maasilinn maradványai is. Ezután busszal továbbmegyünk a Felsővárosba, ahol egy séta során megnézzük a Nevsky Katedrálist, és a késő 15. századi Kiek in de Kök ágyútornyot. Az Alsóváros is tartogat számunkra látnivalókat: a Városházát, egy 15. századi gyógyszertárat, az elegáns Nagy Céh-házat, a reneszánsz stílusban épült Feketefejűek házát, és számos olyan házat, mely a középkori kereskedők otthona volt. Ezután némi szabadidő keretében lehetőség adódik felfedezni a középkori Szent Katalin sikátor kézműves műhelyeit, mielőtt visszatérünk a hajóra.
Információ: a vallási jelentősségű helyszíneken konzervatív megjelenés ajánlott.

6. nap / július 19.

Érkezés Szentpétervárra. A kikötőben buszra szállunk, majd kirándulásunk első felét városnézéssel töltjük. Szentpétervár a Néva partján fekszik. A város neve 1914-ben Petrográd, 1924-ben Leningrád volt, majd 1991-ben ismét visszakapta korábbi elnevezését. A város főbb látnivalóinál teszünk egy-egy rövid megállót, majd megérkezünk az elképesztő látványt nyújtó Vérző Megváltó Templomához, mely 1883 - tól 1907-ig épült, és a világ legszínesebb homlokzatáról, valamint bonyolultan kidolgozott kupoláiról ismert. Itt fényképezésre is lesz lehetőség. Ezután Szentpétervár fő sugárútján folytatjuk utunkat, a híres Névai sugárúton (Nyevszkij Proszpekt), majd megérkezünk a Szent Izsák székesegyházhoz, melyet belülről is megnézünk. A késői neoklasszikus épület különösen figyelemreméltó belső térrel rendelkezik: az oszlopok, a padlók, a pilaszterek és a szobrok is többszínű gránitból és márványból készültek. Miután elfogyasztunk egy tipikus orosz ebédet, buszra szállunk, és kb. 1 óra alatt megérkezünk a Petrodvorechez, vagyis a Peterhof palotához, amely a cárok egyik legkedvesebb nyaralóhelye, és immár UNESCO világörökség is. Hatalmas parkja, szépen gondozott kertje és a csillogó szökőkutak együttese pompás látványt nyújt. Szabadidőben lehetőség lesz szuvenírboltokat keresni, mielőtt visszatérünk Szentpétervárra, és a hajóra.
Információ: Oroszország csak vízummal látogatható, mely automatikusan biztosított, amennyiben a szervezett fakultatív program keretein belül történik a kiszállás. A túra során egyenetlen talajon is közlekedünk, így ez mozgásban korlátozott utasaink számára megterhelő lehet. Vallási jelentősségű helyeken konzervatív megjelenés ajánlott.

7. nap / július 20.

A hajó továbbhalad Kiel felé, nem köt ki.

8. nap / július 21.

Érkezés Kiel városába a reggeli órákban. Kicsekkolás után transzfer Hamburgba, onnan pedig hazautazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással.


Day Date Port Arrival Departure
Sat 14/07/2018 Kiel, Germany - 18:00
Sun 15/07/2018 Copenhagen, Denmark 08:00 17:00
Mon 16/07/2018 Day at sea - -
Tue 17/07/2018 Stockholm, Sweden 09:00 16:00
Wed 18/07/2018 Tallin, Estonia 09:00 16:00
Thu 19/07/2018 St Petersburg, Russian Fed. 07:00 19:00
Fri 20/07/2018 Day at sea - -
Sat 21/07/2018 Kiel, Germany 10:00 -

Egy modern Mediterrán mestermű


Az MSC Preziosa egy olyan öko-hajó, amely luxus hajóutat kínál a világ minden részére. Élje át az élet örömeit Mediterrán stílusban.

A klasszikus dizájn és a minden részletre kiterjedő szakmai tudás egy valódi olasz „piazza”-t hozott létre, olyan lenyűgőző elemekkel, mint pl.: a Swarovski kristályokkal kirakott lépcső elsöprő látványa és a mágikus, végtelennek tűnő medence.

A hajó díjnyertes MSC Aurea Spa részlege különböző szépség és wellness kezeléseket nyújt a pihenésre vágyóknak. Az MSC Yacht Club külön részlege exkluzív lakosztályokkal, inasszolgáltatással, dedikált szolgáltatásokkal és privát fedélzetekkkel várja vendégeit - mindegyik kiváltságos hozzáférést nyújt a világszínvonalú pihenéshez a fedélzeten - beleértve a kaszinót és a színházat. Fedezze fel az exkluzív szolgáltatásokat az MSC Preziosán, pl.: az ízletes „Eataly slow food” gasztronómiáját, a csak felnőttek részére kialakított napozó fedélzetet spa kezelésekkel és a Tiki bárt kicsik és nagyok részére egyaránt.

A Doremi Kastély gyerekek részére fenntartott aqua park vizes játékaitól egészen a Vertigoig, illetve a leghosszabb egyszemélyes vizi csúszdáig a tengeren, amely a legjobb innováció díját kapta 2013-ban a Cruise Internationaltől, minden létesítmény gyerekek és tinédzserek részére fenntartottak.

A Galaxis étterem nyitott konyhája ízletes egésznapos étkeztetést biztosít és a panoráma kilátású diszkó pedig késő estéig szórakoztatja vendégeit. Ezeket és még ennél is többet fedezhet fel az MSC Preziosa útvonalain, megélheti a mediterrán stílust és minden pillanatot kiélvezhet a világ legszebb részein utazása során

Koppenhága*: A kikötőt elhagyva végigutazunk Dánia fővárosán, megtekintve a város legfőbb látnivalóit. Programunk első állomása Koppenhága ikonikus szobra, a Kis Hableány, ahol egy fotó idejére is megállunk. Ezután a kirándulás a színes Nyhavn kerületben folytatódik, ami egy csatorna köré épült épületek együttese, pezsgő élettel, sok kávézóval és étteremmel. Innen továbbutazunk az Amelienborg Palotába, a dán királyi család téli rezidenciájához. A híres Tivoli Parkban is eltöltünk egy kis időt, ahol szabadidő is lesz, majd teszünk egy rövid látogatást a Christiansborg Palace-nál, azaz a dán Parlamentnél (csak kívülről). Felhívjuk figyelmüket, hogy a túra a tranzit (továbbutazó) hajóutatosknak a kikötőben ér véget, a kiszálló utasoknak, akiknek délután 16.30 utáni repülőjáratra van jegyük, pedig a repülőtéren. A túra időtartama magába foglalja a repülőtérre való eljutást is. A túra előzetes foglalása és fizetése a hajóút megkezdése előtt a COP01T kódra való hivatkozással lehetséges, amennyiben Ön átutazó (továbbutazó), és COP01D kóddal, amennyiben hajóútjának végállomása Koppenhága. Kerekesszékes vendégeink részvétele egy fő fizető vendég segítőhöz van kötve, ake segítséget nyújt a kirándulóbuszra való fel és leszállásnál, valamint a kerekeszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel az autóbuszra való feljutás nem lehetséges rámpával vagy lifttel. Kerekesszékes vendégeink, amennyiben ezen a túrán részt kívánnak venni kérjük keressék fel a ’ Shore Excursions’ Desk’-et a beszállás után az előjegyzés megerősítéséhez.

Stockholm*: Stockholmi túránk a Városházával kezdődik, mely egy káprázatos erődítményszerű épület, és Stockholm szimbóluma lett; itt tartják az éves Nobel - díj átadót követő bankettet. Fényűző termeken sétálunk keresztül, de a legnagyobb hatást a Kék Terem és az Arany Terem nagysága gyakorolja a látogatókra. Következő látnivalónk a Stockholmi Palota, ahonnan jelenleg Svédország királya a királyi feladatait látja el. A barokk építészeti stílus előtti tisztelegés maga a Palota hatalmas épületegyüttese, amely az óvárosban egy domb tetejére épült és nem kevesebb, mint 608 szobával rendelkezik. A városnézés után sétálunk egyet az óvárosban, majd szabadidő keretében lehetőség van vásárolni vagy akár ebédelni (önköltséges). Túránk tartalmazza a 17. században épült Vasa Múzeum látogatását is, amely otthont ad egy a stockholmi kikötőben 1628-ban, rögtön az első útja során elsüllyedt svéd csatahajónak. A hajót 1956-ban fedezték fel, majd 1961-ben emelték ki a tengerből. Tudnivalók: A Királyi Palota látogatása változhat, vagy néhány teremre korlátozódhat hivatalos látogatások idején, akár előzetes jelzés nélkül is. Jóllehet a túra során többször is macskaköves utcákon sétálunk végig, kerekesszékes vendégek részvétele is lehetséges, minden látnivaló akadálymentes. Kerekesszékes vendégeink részvétele egy fő fizető vendég segítőhöz van kötve, ake segítséget nyújt a kirándulóbuszra való fel és leszállásnál, valamint a kerekeszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel az autóbuszra való feljutás nem lehetséges rámpával vagy lifttel. Kerekesszékes vendégeink, amennyiben ezen a túrán részt kívánnak venni kérjük keressék fel a ’ Shore Excursions’ Desk’-et a beszállás után az előjegyzés megerősítéséhez.

Tallin*: A kikötőből egy rövid buszos utazással jutunk el a Hidroplánkikötőbe, az Észt Tengerészeti Múzeum egyik kiállítóhelyére. A lenyűgöző múzeum egyik ritkasága a Lembit tengeralattjáró, melyet 1937-ben építettek, és a világ legöregebb működő tengeralattjárója volt egészen 2011-ig. Ezen kívül látható a Suur Tõll jégtörő, amely 1914-ből származik, valamint a 16. század közepn hajótörést szenvedett Maasilinn maradványai is. Ezután busszal továbbmegyünk a Felsővárosba, ahol egy séta során megnézzük a Nevsky Katedrálist, és a késő 15. századi Kiek in de Kök ágyútornyot. Az Alsóváros is tartogat számunkra látnivalókat: a Városházát, egy 15. századi gyógyszertárat, az elegáns Nagy Céh-házat, a reneszánsz stílusban épült Feketefejűek házát, és számos olyan házat, mely a középkori kereskedők otthona volt. Ezután némi szabadidő keretében lehetőség adódik felfedezni a középkori Szent Katalin sikátor kézműves műhelyeit, mielőtt visszatérünk a hajóra. Információ: a vallási jelentősségű helyszíneken konzervatív megjelenés ajánlott. Minden látnivaló akadálymentes, a Nevsky Katedrális kivételével, ahova is kb. 12 lépcsőn lehet feljutni. Kerekesszékes vendégeink részvétele egy fő fizető vendég segítőhöz van kötve, akesegítséget nyújt a kirándulóbuszra való fel és leszállásnál, valamint a kerekeszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel az autóbuszra való feljutás nem lehetséges rámpával vagy lifttel. Kerekesszékes vendégeink, amennyiben ezen a túrán részt kívánnak venni kérjük keressék fel a ’Shore Excursions’ Desk’-et a beszállás után az előjegyzés megerősítéséhez.

Szentpétervár*: A kikötőben buszra szállunk, majd kirándulásunk első felét városnézéssel töltjük. Szentpétervár a Néva partján fekszik. A város neve 1914-ben Petrográd, 1924-ben Leningrád volt, majd 1991-ben ismét visszakapta korábbi elnevezését. A város főbb látnivalóinál teszünk egy-egy rövid megállót, majd megérkezünk az elképesztő látványt nyújtó Vérző Megváltó Templomához, mely 1883 - tól 1907-ig épült, és a világ legszínesebb homlokzatáról, valamint bonyolultan kidolgozott kupoláiról ismert. Itt fényképezésre lesz lehetőség. Ezután Szentpétervár fő sugárútján folytatjuk utunkat, a híres Névai sugárúton (Nyevszkij Proszpekt), majd megérkezünk a Szent Izsák székesegyházhoz, melyet belülről is megnézünk. A késői neoklasszikus épület különösen figyelemreméltó belső térrel rendelkezik: az oszlopok, a padlók, a pilaszterek és a szobrok is többszínű gránitból illetve márványból készültek. Miután elfogyasztunk egy tipikus orosz ebédet, buszra szállunk, és kb. 1 óra alatt megérkezünk a Petrodvorechez, vagyis a Peterhof palotához, amely a cárok egyik legkedvesebb nyaralóhelye, és immár UNESCO világörökség is. Hatalmas parkja, szépen gondozott kertje és a csillogó szökőkutak együttese pompás látványt nyújt. Szabadidős lehetőség lesz vásárlásra és ajándékboltokat felkeresni, mielőtt visszatérünk a buszhoz, amely visszavisz Szentpétervárra a hajóhoz. Információ: A túra során egyenetlen felszínen is közlekedünk, így ez a túra a járásban korlátozott vagy kerekesszékes vendégek számára nem megfelelő. Vallási jelentősségű helyeken konzervatív megjelenés ajánlott.

Ártáblázat

Szolgáltatások
Belső Fantastica kabin: 399 000 Ft/fő
Balkonos Bella kabin: 499 000 Ft/fő
Balkonos Fantastica kabin: 519 000 Ft/fő
Kikötői és repülőtéri illetékek: 100 000 Ft/fő
Kötelező szervízdíj: 24 900 Ft/fő
 
Koppenhága*: 22 900 Ft/fő
Stockholm*: 35 900 Ft/fő
Tallin*: 18 900 Ft/fő
Szentpétervár*: 46 900 Ft/fő
 
Ásványvíz csomag (14 üveg 1l-es ásványvíz)*: 9 900 Ft/csomag
Kávé csomag (15 db kávéital)*: 9 500 Ft/csomag
Bor és víz csomag (4 üveg bor és 7 üveg 1l-es ásványvíz)*: 24 500 Ft/csomag
All inclusive italcsomag (alkoholos italok, kávé, üdítők, ásványvíz, koktélok)*: 61 900 Ft/fő
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  utazást Budapest - Hamburg - Budapest útvonalon a leírásban szereplő repülőjárattal, transzfert a repülőtér és a kikötő között oda-vissza úton légkondicionált autóbusszal, elhelyezést a választott kabinkategóriában, magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt, teljes ellátást a hajón (korlátozott italfogyasztással**), valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat, csomaghordást ki- és beszálláskor, baleset- betegség és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást.
 • Külön fizetendők:
  kikötői és repülőtéri illetékek, a helyszínen fizetendő kötelező borravaló, fakultatív programok*, a személyre szabott szolgáltatások díjai.
 • Korlátozott italfogyasztás**:
  víz és kávé fogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitva tartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.
 • All inclusive italcsomag*:
  Korlátlan italfogyasztás szeszesitalokból, likőrökből, aperitívekből és koktélokból a bárlapról, borok széles választékából (pohárban felszolgálva), csapolt sörökből, üdítőkből, gyümölcslevekből, ásványvízből, epresso, cappucino és egyéb klasszikus forró italokból, valamint tölcséres és poharas jégkrémekből. Az italcsomag a hajó összes bárjában, éttermében, önkiszolgáló éttermében és a speciális éttermekben felhasználható. A következő szolgáltatásokat a csomag nem tartalmazza: prémium márkás szeszesitalok, szivarok és cigaretták, üveges borok, habzóborok és pezsgők, szuvenír poharak, italok a minibárból, a kabinba bekészített ásványvíz, illetve minden étel a speciális bárokban és éttermekben. Az itallapon csillaggal megjelölt italokat a csomag nem tartalmazza.
  Felhasználási feltételek: A csomag csak személyes használatra, és egyszerre csak egy ital rendelésére érvényes. Az azonosító kártya nem átruházható. A csomaggal történő visszaélés esetén a szogláltatás azonnal letiltásra kerül, a fennmaradó napokra visszatérítés nem jár. A csomag napi bontásban nem foglalható, az utazás teljes időtartamára ki kell fizetni (kivéve a kikötés napját). Miután a kártyát aktiválták a fedélzeten, a csomag nem szakítható félbe és nem téríthető vissza. A csomagot az egy kabinban, vagy egy foglalási szám alatt, vagy egy asztalnál étkezni kívánó utasok számára kötelezően meg kell rendelni, a gyermekeket (3 év felett) is beleértve (nekik a gyermek verziót). A csomag nem kötelező 3 éven aluliak számára (akik nem ünnepelték még a 3. születésnapjukat).
  Gyerekeknek: Alkoholmentes italok korlátlan fogyasztása: alkoholmentes koktélok, smoothiek és turmixok, dobozos üdítők, ásványvíz, gyümölcslevek, kávékülönlegességek, prémium teák, forró csokoládék, jégkrém pohárban vagy tölcsérben. Az italcsomag a hajó összes bárjában és éttermében, beleértve a speciális éttermeket is felhasználható. A csomag csak olyan 3-17 éves kor közötti gyermekek részére foglalható, akiknek a családja vagy csoportja az 431-es all inclusive italcsomagot megrendelte.
  Felhasználási feltételek: a csomag felnőtt verziójával megegyezők.
 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése