Balti városok - UTOLSÓ kabinok


Katalógus ár: 560 000 Ft/fő-től

Németország
Kiel
Hajó
Hajó
Reggeli + ebéd + vacsora Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással
Szállás leírás

Kiel (Germany), Copenhagen (Denmark), Stockholm (Sweden), Tallinn (Estonia), St Petersburg (Russian Fed.), Kiel (Germany)Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Időpont:
  2018. július 14-21.
 • Időtartam:
  utazással együtt 8 nap / 7 éj
 • Hajó útvonala:
  Kiel (Germany), Copenhagen (Denmark), Stockholm (Sweden), Tallinn (Estonia), St Petersburg (Russian Fed.), Kiel (Germany)
 • Tervezett menetrend:
  július 14. Budapest 06:00 München 07:15
  július 14. München 09:15 Hamburg 10:30
  július 21. Hamburg 19:15 München 20:30
  július 21. München 22:15 Budapest 23:25
 • Utazás részletei:
  Budapest - Hamburg - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal átszállással, Hamburg - Kiel - Hamburg útvonalon MSC transzferbusszal
 • Elhelyezés:
  7 éj szállás az MSC Preziosa fedélzetén a választott kabintípusban
 • Ellátás:
  teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással **
 • Minimum létszám:
  20 fő (fakultatív programok esetén 15 fő)
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • Úti okmányok:
  szentpétervári kiszállás esetén útlevél szükséges!
 • MSC Preziosa
  Luxus utazás - öko kivitelben. A mediterrán stílusú hajó a világklasszis olasz formatervezés legjavát nyújtja: a káprázatos, Swarovski kristályokkal kirakott lépcső minden utast elvarázsol, a végtelen tengerbe nyúló medencék látványa már önmagában egy gondtalan csobbanásra hívogat…
  Fedezze fel a díjnyertes Aureal Spa részleget, ahol wellness és spa szolgáltatások teljesen kikapcsolják a hétköznapok feszültségeit. Üljön be a számtalan bár, étterem egyikébe, és élvezze a tenger fantasztikus látványát és a legváltozatosabb gasztronómiai élményeket egyszerre! Tegye próbára szerencséjét a fedélzeti kaszinóban vagy tekintsen meg egy felejthetetlen előadást a színházteremben.
  Utazás közben a tenger hűsítő hullámaiban nem csobbanhat - de miért is tenné, amikor a fedélzeten több medence és és egy aquapark is várja? A fedélzeten Ön is kipróbálhatja a világ leghosszabb egyszemélyes tengeri vízi csúszdáját, amely a legjobb innováció díját kapta 2013-ban a Cruise Internationaltől.
Ajánlat leírás

A vidám skandináv városoktól Szentpétervár lenyűgöző utcáiig megannyi rejtett kincs vár felfedezésre Balti városokban. Utazzon a Balti-tenger habjain egy fantasztikus hajó fedélzetén, fedezze fel az MSC Preziosa végtelen program lehetőségeit!

1. nap - Repülőn és hajón


A résztvevők Budapestről menetrend szerinti járatokkal utaznak Németországba, Hamburgból transzferrel tovább Kielbe, ahol a kikötőben már vár az MSC Preziosa! Beszállás és a kabinok elfoglalását követően a hajó elindul az első úti cél felé!

2. nap - A boldogság hazája


A skandináv országoknak hosszú évtizedek óta bérelt helyük van világ legboldogabb népei rangsoroló listák dobogós helyein. Koppenhága pedig a legboldogabb városok listáján foglal el előkelő helyet - a második nap Ön is felfedezheti a dán főváros hangulatos utcáit és barátságos lakóit.

Fakultatív* program keretében van lehetőség a város legizgalmasabb látványosságainak felfedezésére egy buszos körutazáson. A csodálatos Koppenhágában hol máshol kezdődhetne a program, mint az ikonikus Kis Hableány szobornál, ahol ragyogó alkalom lesz a tenger szélén ülő szobor megörökítésére. A kirándulás ezt követően Nyhavn városnegyed színes forgatagában folytatódik. A csatorna partján épült utánozhatatlan hangulatú színes háztömbök árnyékában kávézók és éttermek várnak.

Egy kirándulás sem lehet teljes a királyi család palotája nélkül - az út így az Amalienborg Palotához vezet, amelyet a dán uralkodó dinasztia több, mint három évszázada használ - jelenleg a család téli rezidenciájaként. A Tivoli parkot, Koppenhága híres vidámparkját és szórakozó negyedét érintve a kirándulás a helyi Parlament épületénél (csak kívülről) zárul.

Fontos információ: Kerekesszékes vendégeink csak abban az esetben tudnak részt venni a fakultatív programon, amennyiben egy fő fizető vendég segít számukra a kirándulóbuszra való fel- és leszállásnál. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel az autóbuszra való feljutás nem lehetséges rámpával vagy lifttel. Kerekesszékes vendégeink, amennyiben ezen a túrán részt kívánnak venni kérjük keressék fel a ’ Shore Excursions’ Desk’-et a beszállás után az előjegyzés megerősítéséhez.

3. nap - A végtelen tenger


A második nap estéjén az MSC Preziosa hosszú, közel 1000 kilométeres útra indul a dán fővárosból a svéd fővárosba. A harmadik nap ragyogó alkalom a 18 fedélzetes hajó által kínált végeérhetetlen lehetőségek felfedezésére. A sportolni vágyókat bowling-, röplabda-, kosárlabda- és teniszpálya, uszoda várja.

Ha lazítana egyet, keresse fel a spa részleget, vagy igyon meg egy fantasztikus koktélt a tucatnyi bár vagy a hét étterem egyikében. A filmek szerelmeseit hatalmas vászonnal várja a fedélzeti mozi, a gyerekek számára a Hupikék törpikék témájú kalandpark lesz felejthetetlen élmény.

4. nap - Stockholm hídjai


14 sziget és az azokat összekötő 53 híd varázslatos, semmivel össze nem téveszthető hangulatot kölcsönöz Stockholmnak. A kikötést követően felfedezheti az „Észak Velencéjét” vagy csatlakozzon a fakultatív* városnéző programhoz! Ennek első állomása a káprázatos Városháza épülete, amelyet nem véletlenül tartanak a város egyik szimbólumának. Fényűző termeken keresztül vezet az út az épületben, ahol a Nobel-díjak átadását követő bankettet rendezik: a Kék Terem és az Arany Terem varázsa egyszerűen magával ragadó...

A barokk stílusú Stockholmi palota hatalmas épületegyüttese ma XVI. Károly Gusztáv lakhelye.
A túra következő állomása ebbe a 600 szobánál is többel rendelkező, lenyűgöző épületbe vezet. Ezt követően lehetőség van felfedezni a hangulatos óvárosi részt, ebédelni a zeg-zugos sikátorok vagy a színes épületek árnyékában (önköltséges).

A barangolás utolsó állomását Ön is minden bizonnyal feledhetetlennek fogja találni: a Vasa Múzeumban egy 1628-ban elsüllyed csatahajó van kiállítva, ami 1628-tól egészen 1961-ig a tenger mélyén pihent.

Fontos információ: A királyi család programja miatt, illetve hivatalos látogatások idején a Stockholmi palota látogatása változhat, vagy néhány teremre korlátozódhat - akár előzetes jelzés nélkül is. Jóllehet a túra során többször is macskaköves utcákon sétálunk végig, kerekesszékes vendégek is részt vehetnek a városnéző programon, minden látnivaló akadálymentes. Kerekesszékes vendégeink ezúttal is csak abban az esetben tudnak részt venni a fakultatív programon, amennyiben egy fő fizető vendég segít számukra a kirándulóbuszra való fel- és leszállásnál. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel
az autóbuszra való feljutás nem lehetséges rámpával vagy lifttel. Kerekesszékes vendégeink, amennyiben ezen a túrán részt kívánnak venni kérjük keressék fel a ’ Shore Excursions’ Desk’- et a beszállás után az előjegyzés megerősítéséhez.

5. nap - Középkori varázs


Hamisítatlan középkori hangulat vár az észt fővárosba - nem véletlenül lett az UNESCO világörökség része Tallinn óvárosa, amely szinte teljes egészében középkori állapotában maradt fenn. A várost felfedezheti félnapos (kb. 4 órás) fakultatív* kirándulás keretében. A buszos túra első állomása a Hidroplánkikötő, az Észt Tengerészeti Múzeum egyik kiállítóhelye. Itt állították ki azt az 1936-ban épült Lembit tengeralattjárót, amely 2011-ig szolgálatban volt a világ legöregebb működő tengeralattjárójaként. A Suur Tõll jégtörő még öregebb: 1914-ben épült, a Maasilinn pedig egy olyan hajó, ami az 1500-as években süllyedt el...

A történeti hajók után a Felsővárosba vezet az út, ahol a Nevsky Katedrális és a Kiek in de Kök - egy több, mint 600 éves ágyútorony - egyszerűen kihagyhatatlan látványosság! Az Alsóvárosban egymást követik a fantasztikus hangulatú épületek, melyek mind a történelem könyvek lapjairól léptek elő: a Városháza, egy 15. századi gyógyszertár, az elegáns Nagy Céh-ház, a reneszánsz stílusban épült Feketefejűek háza, és még számos olyan épület, melyek évszázadokon át voltak a középkori kereskedők otthonai... Ezt egy rövid szabadidős lehetőség követi: felfedezheti a középkori Szent Katalin sikátor kézműves műhelyeit, mielőtt a busz visszavisz a hajóig.

Fontos Információ: a vallási jelentősségű helyszíneken konzervatív megjelenés ajánlott. Minden látnivaló akadálymentes, a Nevsky Katedrális kivételével, ahova is kb. 12 lépcsőn lehet feljutni. Kerekesszékes vendégeink ezúttal is csak abban az esetben tudnak részt venni a fakultatív programon, amennyiben egy fő fizető vendég segít számukra a kirándulóbuszra való fel- és leszállásnál. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel az autóbuszra való feljutás nem lehetséges rámpával vagy lifttel. Kerekesszékes vendégeink, amennyiben ezen a túrán részt kívánnak venni kérjük keressék fel a ’ Shore Excursions’ Desk’-et a beszállás után az előjegyzés megerősítéséhez.

6. nap - Oroszország ékköve


A második legnagyobb orosz város életre szóló élményekkel, hangulatos felfedezni valókkal és kihagyhatatlan látványosságokkal várja az utazókat. Fakultatív* program keretében a Néva-parti város legszebb, legkülönlegesebb helyszíneit barangolhatja be. Az út több rövidebb megállóval indul, az első hosszabb megálló az elképesztő látványt nyújtó Vérző Megváltó Templománál esik. A közel 25 éven át épült katedrális lenyűgöző, színpompás homlokzatáról és mesterien kidolgozott kupoláival olyan, mintha egy Grimm-mesekönyv lapjairól lépett volna ki az életbe...

Az út a város fő sugárútján folytatódik, a Névai sugárút (Nyevszkij Proszpekt) a Szent Izsák székesegyházhoz visz, melyet belülről is felfedezhet. A késő neoklasszikus stílusú épület monumentális belső terei többszínű gránitból és márványból készültek. A továbbindulás előtt egy tradicionális orosz ételekből álló ebéd várja a megfáradt utazókat.

Az étteremből a busz a Peterhof palotához visz. A gyönyörű kastély és a hozzá tartozó park nem véletlenül volt évszázadokon át az orosz cárok kedvelt pihenőhelye. A zöldellő kertben ezernyi csillogó szökőkút, szépen gondozott fák sorakoznak. Ne felejtse el felkeresni a szuvenírboltokat, ahol helyi kézműves termékeket és emléktárgyakat vásárolhat.

Fontos információ: Oroszország csak vízummal látogatható, mely automatikusan biztosított, amennyiben a szervezett fakultatív program keretein belül történik a kiszállás. A túra során egyenetlen talajon is közlekedünk, így ez mozgásban korlátozott utasaink számára megterhelő lehet. Vallási jelentősségű helyeken konzervatív megjelenés ajánlott.

7. nap - Ismét a hajón


Az MSC Preziosa már visszafelé halad a kieli kikötőbe, az utazóknak ez nagyszerű lehetőséget kínál a hajó végtelen programjainak élvezésére. Ha nem tette volna még meg, itt az ideje egy irigylésre méltó szelfit készíteni a csillogó Swarovski kristályokkal kirakott lépcső előtt, vagy mártózzon meg a mágikusan végtelennek tűnő medencében...

Tegye próbára szerencséjét a fedélzeti kaszinóban, vagy tekintsen meg egy előadást a színházban, a gyerekeknek (de nem csak nekik!) pedig garantáltan óriási élmény lesz a hajó aquaparkja...

8. nap - Otthon


Az utazás utolsó napján érkezik vissza a csapat Budapestre, egy életre szóló élménnyel gazdagabban. Biztosak vagyunk abban, hogy Önnek is felejthetetlen kalandot fog jelenteni a Balti városok felfedezése, és bízunk abban, hogy nem sokára ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utazói körében köszönthetjük!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni

Day Date Port Arrival Departure
Sat 14/07/2018 Kiel, Germany - 18:00
Sun 15/07/2018 Copenhagen, Denmark 08:00 17:00
Mon 16/07/2018 Day at sea - -
Tue 17/07/2018 Stockholm, Sweden 09:00 16:00
Wed 18/07/2018 Tallin, Estonia 09:00 16:00
Thu 19/07/2018 St Petersburg, Russian Fed. 07:00 19:00
Fri 20/07/2018 Day at sea - -
Sat 21/07/2018 Kiel, Germany 10:00 -

Ártáblázat

Szolgáltatások
Belső Fantastica kabin: 399 000 Ft/fő
Balkonos Bella kabin: 499 000 Ft/fő
Balkonos Fantastica kabin (pótágyazható): 519 000 Ft/fő
Gyermek pótágy ár (2-11 éves): 179 000 Ft/fő
Aurea suite: 799 000 Ft/fő
Kikötői és repülőtéri illetékek: 100 000 Ft/fő
Kötelező borravaló: 24 900 Ft/fő
 
Koppenhága*: 22 900 Ft/fő
Stockholm*: 35 900 Ft/fő
Tallin*: 18 900 Ft/fő
Szentpétervár*: 46 900 Ft/fő
 
Ásványvíz csomag* (14 üveg 1l-es ásványvíz): 9 900 Ft/csomag
Kávé csomag* (15 db kávéital): 9 500 Ft/csomag
Bor és víz csomag*
(4 üveg bor és 7 üveg 1l-es ásványvíz):
24 500 Ft/csomag
All inclusive italcsomag***
(alkoholos italok, kávé, üdítők, ásványvíz, koktélok):
61 900 Ft/fő
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  utazást Budapest - Hamburg - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal, transzfereket a repülőtér és a kikötő között, elhelyezést a választott kabinkategóriában a hajón, magyar nyelvű idegenvezetést, teljes ellátást a hajón (korlátozott italfogyasztással**), valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér használatát, közös rendezvények és szórakoztató programokat, csomaghordást ki- és beszálláskor, utas-, poggyász- és baleset biztosítást, útlemondási biztosítást.

 • Külön fizetendők:
  kikötői illeték, a kötelező borravaló, fakultatív programok, a személyre szabott szolgáltatások díjai.

 • Korlátozott italfogyasztás**:
  víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

 • All inclusive italcsomag***:
  Korlátlan italfogyasztást biztosít szeszesitalokból, likőrökből, aperitívekből és koktélokból a bárlapról, borok széles választékából (pohárban felszolgálva), csapolt sörökből, üdítőkből, gyümölcslevekből, ásványvízből, epresso, cappucino és egyéb klasszikus forró italokból, valamint tölcséres és poharas jégkrémekből. Az italcsomag a hajó összes bárjában, éttermében, önkiszolgáló éttermében és a speciális éttermekben felhasználható. Az alábbi szolgáltatásokat a csomag nem tartalmazza: prémium márkás szeszesitalok, szivarok és cigaretták, üveges borok, habzóborok és pezsgők, szuvenír poharak, italok a minibárból, a kabinba bekészített ásványvíz, illetve minden étel a speciális bárokban és éttermekben. Az itallapon csillaggal megjelölt italokat a csomag nem tartalmazza.

  Felhasználási feltételek:
  A csomag csak személyes használatra, és egyszerre csak egy ital rendelésére érvényes. Az azonosító kártya nem átruházható. A csomaggal történő visszaélés esetén a szolgáltatás azonnal letiltásra kerül, a fennmaradó napokra visszatérítés nem jár. A csomag napi bontásban nem foglalható, az utazás teljes időtartamára ki kell fizetni (kivéve a kikötés napját). Miután a kártyát aktiválták a fedélzeten, a csomag nem szakítható félbe és nem téríthető vissza. A csomagot az egy kabinban, vagy egy foglalási szám alatt, vagy egy asztalnál étkezni kívánó utasok számára kötelezően meg kell rendelni, a gyermekeket (3 év felett) is beleértve (nekik a gyermek verziót). A csomag nem kötelező 3 éven aluliak számára (akik nem ünnepelték még a 3. születésnapjukat).

  Gyerekeknek:
  Alkoholmentes italok korlátlan fogyasztását tartalmazó csomag: alkoholmentes koktélok, smoothiek és turmixok, dobozos üdítők, ásványvíz, gyümölcslevek, kávékülönlegességek, prémium teák, forró csokoládék, jégkrém pohárban vagy tölcsérben. Az italcsomag a hajó összes bárjában és éttermében, beleértve a speciális éttermeket is felhasználható. A csomag csak olyan 3-17 éves kor közötti gyermekek részére foglalható, akiknek a családja vagy csoportja az 431-es all inclusive italcsomagot megrendelte.

  Felhasználási feltételek:
  a csomag felnőtt verziójával megegyezők.

 • Kabintípusok leírása:
  Bella: büféétkezés a nap 20 órájában, Broadway stílusú színházi előadások, edzőterem használat, animációs programokon való részvétel, törzsutas pontok gyűjtése.
  Fantastica: a Bella kategória valamennyi szolgáltatása, ezen felül 24 órás szobaszerviz, reggeli bekészítése a kabinba, 50%-os kedvezmény speciális edzéseken való részvételkor.

 • Beutazási szabályok:
  magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még fél évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.

 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése