Best of Izrael (csoportos körutazás)


Katalógus ár: 149 000 Ft/fő-től

Izrael
Tel Aviv-Jaffa
Hotel ***+
Repülős
Csak reggeli
Szállás leírás

Tel Aviv • Jeruzsálem • Betlehem • Holt-tenger • Massada • Nazareth • Nyolc Boldogság Hegye • Capernaum • Tabgha • Tiberias

Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Indulási időpont:
  2018. február 14-18.
 • Utazás időtartama és útvonala:
  utazással együtt 5 nap / 4 éj
  4 éj Betlehem
 • Utazás:
  Budapest - Tel Aviv - Budapest útvonalon közvetlen repülőjárattal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • Elhelyezés:
  középkategóriájú szállodákban (helyi 4*-os), kétágyas szobákban
 • Ellátás:
  fépanzió (reggeli és menüs vacsora, a főétkezés italt nem tartalmaz)
 • Minimum létszám:
  15 fő (a fakultatív programokra 10 fő)
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető, aki Izraelben csatlakozik a csoporthoz
Ajánlat leírás

Februárban tavaszias időjárás, napény és zsúfoltságtól mentes látnivalók várják Izraelben.

1. nap

Elutazás Tel Avivba transzfer Betlehembe, megérkezés után a Születési templom meglátogatása. A templomot a 4. században építettek. Az eredeti épületet a történelem során lerombolták, újjáépítették, a hosszú évszázadok során sok gazdája volt. Napjainkban katolikusok, örmények és görög-ortodox vallásúak osztoznak a bazilikán. Ez a programrész az utazás alatt más napra cserélődhet.
Szállás Betlehemben.

2. nap

Reggeli után transzfer Jeruzsálembe, egész napos városnézés az óvárosban: Olajfák-hegye -történelmi, vallási események színhelye a olajfa ligetekkel borított hegyoldal, ahol a korabeli zarándokok felütötték sátraikat az ünnepek idején-, Getshemane kert -az Olajfák-hegyének legismertebb része, nevét a kertben lévő olajprésről kapta. Jézus kedves helye volt, de elárulása is itt történt - fontos vallási színhely-, Nemzetek Temploma - Római katolikus templom, más néven Agónia Bazilika. A jelenlegi épület két korábbi vallási helyszínre épült és az olasz tervező alkotta templom kupoláinak mozaikjait más és más ország adományozta, innen ered elnevezése. A magyar címer is látható itt. Majd az Óváros: Zion kapu, Zsidónegyed, Siratófal, a keresztény és arab városrészek, a Via Dolorosa és a Golgotán lévő Szent Sír Templom megtekintése. A jeruzsálemi óváros városfallal körülvett rész a modern Jeruzsálemen belül, itt találhatók a legfőbb kulturális és vallási látnivalók, helyszínek. Masszív városfalai az Ottomán Birodalom idején épültek a 15. században. Dávid király uralkodása után fia, Salamon király bővítette a várost nagyobbra. A mai városfalak 4,5 km hosszúak, 11 kapuval, melyek közül általában 7 van nyitva a látogatók előtt. Az óváros negyedei: muszlim, örmény, keresztény, zsidó. A Via Dolorosa Krisztus kereszthalálának helyszíne, ahol az első zarándokok a bizánci korban járták végig a szenvedés stációit. A mai tradicionális útvonal az Oroszlán Kapu belső részénél kezdődik és végigvezet egészen a Szent Sír templomig, mely székhelye mind a jeruzsálemi görög-katolikus pátriárkának, mind a jeruzsálemi katolikus érseknek is.
Szállás Betlehemben.

3. nap

Szabad vagy egész napos fakultatív kirándulás a Holt-tengerhez. Utazás a világ egyik legmélyebb és legsósabb természetes tengeréhez strandolási lehetőséggel, majd Massada - a világ nyolcadik csodájának tartott Heródes kori erőd - maradványainak megtekintése, ismerkedés a zelóták történetével, utazás kötélpályás felvonóval. Massada a Júdeai sivatag keleti csücskén található,sziklafennsík. A Nagy Heródes által alapított erőd és palota ie. 37 és 31 között védte a területet és folytatott máig fennmaradt hírű, heroikus harcot a behatolókkal - a zsidók bátorságának jelképévé vált ezzel. Massada 2001- ben az UNESCO világörökségei közé került. Az erődből letekintve látható a Holt-tenger kies tája. Vize az évek során csökken, így nő mindegyre sótartalma az
izraeli, palesztin és jordán határnál lévő különleges tónak, mely egyben a világ egyik legmélyebb szárazföldi pontján fekszik. Mikroklímája és ásványi anyagai kifejezetten asztma, bőrproblémák és egyéb légzőszervi megbetegedések gyógyítására alkal asak, és erre számtalan intézmény, szálloda, gyógy-wellness hotel épült a tó köré. Igazán izgalmas a Holt-tengeri fürdőzés, a magas sótartalom miatt a test könnyedén lebeg a vízen.
Szállás Betlehemben.

4. nap

Egésznapos kirándulás Nazarethbe és a Galil tó szent helyeire: elutazás Názáretbe - a történelmi Názáretet keresztények és muzulmánok lakják, a település eredete az ókorig nyúlik vissza. A vallástörténet szerint Jézus gyermekkorának színhelye. A program útvonala és látnivalói: Angyali Üdvözlet temploma, majd az egész napos autóbuszos kirándulás folytatása a Galil-tó (Genezáreti-tó) szent helyeire. A Galil-tó és vidéke Izrael legészakibb tartománya - termékeny föld, a tó gyógyító vize és a Szentföld emblematikus helyszíneit jelenti a látogatónak. Az ősi időkben Galileán keresztül vezettek az utak Damaszkuszba, Egyiptomba és Izrael keleti vidékére. A 16. században Tiberias volt a négy szent városok egyike, ma fontos idegenforgalmi központ. Látnivalók és útvonal: Nyolc Boldogság hegye, Ferences Kápolna (a Hegyi Beszéd színhelye), Capernaum, Szent Péter háza, a régi zsinagóga és az Úr Asztala Kápolna, Tabgha - a kenyér és halszaporítás csodájának helyszíne, a bizánci mozaik, Tiberias, a csodálatos Genezáreti-tópart megtekintése.
Szállás Betlehemben.

5. nap

Reggeli, majd szabad program. A transzfer idejéig csomagszoba áll rendelkezésre. Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési napszakok tájékoztató jellegűek.

Ártáblázat

Szolgáltatások
Részvételi díj: 153 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 59 000 Ft/fő
Repülőtéri illetékek és díjak: 69 000 Ft/fő
 
Holt-tenger és Massada*: 36 000 Ft/fő
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  utazás repülőgéppel – személyenként 1 db. maximum 23 kg feladott csomaggal - és légkondicionált autóbusszal, 4 éjszaka szállás félpanziós ellátással, a leírt programok a szükséges belépőkkel és helyi idegenvezetéssel, utas-, poggyász-, baleset- és útlemondási biztosítás, magyar nyelvű idegenvezetés.
 • Külön fizetendők:
  repülőtéri illetékek és díjak, helyi borravaló (ajánlott összeg 30 USD/fő), fakultatív program (minimum 10 fővel indul és tartalmazza a leírt programot, közlekedést autóbusszal, a szükséges belépőket), felárak.
 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése