Kis - Ázsia anzix tengerparti pihenéssel


Katalógus ár: 219 000 Ft/fő-től

Törökország
Antalya
Hotel
Repülős
Csak reggeli
Szállás leírás

UNESCO Világörökségek, földtani képződmények, kristálytiszta tenger élménye várja Önt körutazásunkon.


Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Időpont:
  2018. október 28. - november 4.
 • Időtartam:
  utazással együtt 8 nap / 7 éj
 • Útvonal:
  2 éj Antalya, 3 éj Kappadókia, 2 éj Antalya
 • Utazás:
  Budapest - Antalya - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • Tervezett menetrend:
  október 28. Budapest 08:50 Isztambul 11:55
  október 28. Isztambul 14:25 Antalya 15:50
  október 29. Antalya 16:30 Isztambul 17:55
  október 29. Isztambul 19:10 Budapest 19:10
 • Elhelyezés:
  középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban
 • Ellátás:
  félpanzió első nap vacsorától utolsó nap reggeliig
 • Minimum létszám:
  15 fő (a fakultatív programokra 10 fő)
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető, aki Antalyában várja a csoportot.
Ajánlat leírás
Törökország festői és legkedveltebb régiója a tengerparti Antalya és az onnan könnyűszerrel elérhető tündérkémények hazája, Kappadókia. UNESCO Világörökségek, földtani képződmények, kristálytiszta tenger élménye várja Önt körutazásunkon.

1. nap / október 28. / Antalya

Elutazás Antalyába átszállással. Megérkezés után transzfer a szállodába.

2. nap / október 29. / Antalya

Reggeli után egésznapos kirándulás: Aspendos ókori városa, az egyik legjobb állapotban megmaradt amfiteátrummal, ókori vízvezeték megtekintése, majd elutazás Manavgatba, útközben a Taurus-hegység fenséges látványában gyönyörködhet. Hajókázás a Manavgat folyón, frissítő a hajón. A vízeséssel tarkított folyó a Taurusz-hegyről ered és a tengerbe torkollik. Megállás és szabadidő a folyó homokos parti szakaszán, rövid szabadidő és ebéd, majd visszautazás Antalyába autóbusszal.
Vacsora és szállás.

3. nap / október 30. / Kappadókia

Reggeli után kezdődik a csodálatos Kappadókia utazás. Első megálló Konya városa, ami a kerengő dervisek és Mevlana költő-teológus hazája. Városnézés Konyában, és továbbutazás Kappadókiába, vacsora és szállás.

4. nap / október 31. / Kappadókia

Reggeli, majd Göreme megtekintése: a terület 1985 óta a Világörökség része, a nemzeti park „tündérkémény” formációi mesebeli világra, holdbéli tájra hasonlítanak. Itt találhatók Kappadókia sziklatemplomainak nagy része is, melyek közül sok áll a Göreme Nemzeti Park területén. Néhányukban a 9. és 11. század között alkotott freskók láthatók. A szabadtéri múzeum megtekintése az egyik legszebb kilátóval, az „Agac Alti” -val végződik, majd fakultatív ebéd egy autentikus étteremben, ahol helyi finomságokat kóstolhat meg. Ezután elutazás a „Kard-völgy”-be, mely az egyik legkisebb, de telis-tele látványos sziklaformációkkal. A következő állomás a Pasa Bag völgy - vagy Szerzetes-völgy -, ahol látható, hogy keletkeztek a tündérkémények. A hosszú és élménydús nap után visszautazás a szállodához a Develi-völgy érintésével.
Vacsora és szállás Kappadókiában.

5. nap / november 1. / Kappadókia

Reggeli után látogatás egy szőnyegüzletben, ahol a szőnyegszövés illetve az anatóliai szőnyeg készítésének bemutatója. Elutazás a különleges földalatti városba. Kappadókia területén több földalatti város található, melyeket a kora keresztények használtak. Többszintes épületek a föld alatt - akár 7-9 emelet a mélyben-, hihetetlen munkáról és kreativitásról árulkodnak. Cardak földalatti város meglátogatása, majd fakultatív ebéd egy tradicionális török étteremben. Továbbutazás az egyik legfontosabb idegenforgalmi központba, Mustafapasába. Az egykori Sinasos városban görög kolónia élt és gazdagon díszített házakat hagyott az utókorra. Útközben fotószünet Uc Hisar és Orta Hisar helységekben. Este fakultatív program: Cappadocia night show műsor.
Szállás Kappadókiában.

6. nap / november 2. / Antalya

Reggeli után visszautazás Antalyába, útközben a Seljuk karavánszeráj meglátogatása, mely a 13. században nagyon fontos állomás volt a karavánok számára. Megállás az Obruk-tónál, kis szabadidő a türkizkék színben pompázó tónál, visszaérkezés a délutáni órákban Antalyába, szállás a tengerpart közeli 5*-os szállodában.

7. nap / november 3. / Antalya

Reggeli, városnézés Antalyában látogatással egy kézműves műhelyben, majd elutazás és Perge ókori romjainak meglátogatása. Az egykori nagyváros templomok, színház, paloták maradványait hagyta az utókorra. Délután a Düden vízesés megtekintése, kis szabadidő a parkban. Továbbutazás Kaleici óvárosába, ahol római, bizánzi és seljuk korabeli épületek maradványai láthatók. Szabadidő a hangulatos óvárosban, vásárlási lehetőség.
Szállás Antalyaban.

8. nap / november 4. / Antalya

Reggeli, transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint.

Ártáblázat

Szolgáltatások
Részvételi díj: 298 000 Ft/fő
Egyágyas felár*: 39 000 Ft/fő
Tengerre néző felár*: 15 000 Ft/fő
Repülőtéri illeték és díjak: 54 000 Ft/fő
 
Cappadocia night show*: 15 000 Ft/fő
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  utazást a leírásban szereplő repülőjáratokkal, belföldön légkondicionált autóbusszal, 7 éjszaka szállást félpanziós ellátással (főétkezés ital nélkül), a megadott programokat belépőkkel, magyar nyelvű idegenvezetést az utazás teljes időtartama alatt, baleset- betegség- és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást.
 • Külön fizetendők:
  repülőtéri illetékek és díjak, fakultatív programok*, felárak*.
 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése