Észak-India fénypontjai


Katalógus ár: 268 000 Ft/fő-től

India
NEW DELHI
Hotel ***+
Egyéni
Csak reggeli
Szállás leírás

Delhi • Varanasi • Khajuraho • Agra • Jaipur • Delhi

Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Indulási időpontok Delhiből:
  2018. február 21., 28., március 7., 14., 21., 28.
 • Utazás időtartama és útvonala:
  utazással együtt 10 nap / 9 éj
  Delhi 1 éj, Varanasi 2 éj, Khajuraho 1 éj, Agra 2 éj, Jaipur 2 éj, Delhi 1 éj
 • Utazás:
  egyénileg (a részvételi díj a repülőjegyet nem tartalmazza), repülőjegy foglalható irodánkban
 • Elhelyezés:
  helyi 3 csillagos szállodában, kétágyas szobában
 • Ellátás:
  büféreggeli
 • Minimum létszám:
  2 fő
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező helyi angol nyelvű idegenvezető
Ajánlat leírás

1. nap

Megérkezés Delhibe egyénileg, transzfer a szállodába.
Szállás Delhiben.

2. nap

Kora reggel transzfer a repülőtérre, elutazás belső járattal Varanasiba. Megérkezés India szakrális székhelyére, majd városnézés: Srnath - ahol Buddha első tanítását adta-, az Ashoka Oszlop a kőbevésett felirattal India jelképe, a sztúpa és a Sarnath Múzeum megtekintése.
Szállás Varanasiban.

3. nap

Kora reggel hajókázás a Gangesz szent folyón, melynek vízén áldozati ajándékok úsznak és az emberek a napkeltét köszöntik megfürödve a Gangesz vízében. Visszatérés a szállodához, reggeli, majd szabad program. Esti riksa utazás a kivilágított folyóparthoz és a látványos „arti szertartás” megtekintése melyet fiatal szerzetesek tartanak virágot és lámpásokat úsztatva a folyó vizében.
Szállás Varanasiban.

4. nap

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, elutazás az UNESCO Világörökséghez tartozó Khajurahóba. Megérkezés után transzfer a szállodába, felfrissülés és kirándulás az erotikus témájú templomokhoz, melyek 950 és 1050 között épültek. Mára 22 templom maradt az eredetileg majd kilencvenből, nagy területen elhelyezkedve. A látogatás után szabadidő Khajurahoban. Fakultatív programlehetőségek:
- Khajuraho tánc show, klasszikus india táncelőadás
- Khajuraho hang- és fényjátékok a történelmi templomoknál.

5. nap

Reggeli után elutazás és városnézés Orchában, a középkori, folyó menti városban, mely szintén templomairól és palotáiról ismert. A jellegzetes Jahangir Mahal és Laxmi Narayan templomokon kívül kedves kis szentélyek díszítik a helységet. Továbbutazás Jhansiba, majd onnan vonattal Agrába, a Taj Mahal városába.
Szállás Agrában.

6. nap

Kora reggel, lehetőség szerint napfelkeltével a Taj Mahal légszerű épületének meglátogatása, belépés az örök szerelem emlékművébe. Később az Agra erőd megtekintése, melyet vörös homokkőből építettek, csodálatos palotákat és kerteket rejt magában. Este fakultatív programlehetőség: a Taj Mahal történetét elmesélő színházi mű megtekintése autentikus előadásban.
Szállás Agrában.

7. nap

Reggeli, majd utazás Jaipurba, a rózsaszín városba ( 240 km, kb. 5 óra). Ősi épületei sajátos rózsaszín festést kaptak, különös hangulatot adva a városnak. Útközben látogatás Fatehpur Sikri-ben az egykori mogul uralkodó elhagyott városában. Este fakultatív programlehetőség: igazi házias vacsora egy helyi családnál, mialatt nem csak India ízeit ismerheti meg a látogató, de bepillanhat az ott élők hétköznapjaiba, és vacsora közben ellesheti a helyi fogások készítését.

8. nap

Reggeli után az Amber erőd meglátogatása. Az erőd a 16. században épült és már messziről uralja a tájat, fel- és leutazás felár fizetése ellenében dzsippel. Délután a Városi Palota együttesének meglátogatása, amelybe a Jantar Mantar ősi csillagvizsgáló múzeuma, valamint a 18. századi Hawa Mahal - Szelek Palotája- is beletartozik. Későn délután látogatás különböző manufakúrákban vásárlási lehetőséggel (ékszer, cserépedény, üveg, szőnyeg).
Szállás Jaipurban.

9. nap

Reggeli után visszautazás Delhibe (260 km, kb. 6 óra), megérkezés és transzfer a szállodához. Délután a Qutab Minar megtekintése, mely az indo-iszlám építészet remekműve.
Szállás Delhiben.

10. nap

Reggeli után Delhi óvárosának meglátogatása, séta a Chandi Chowk zsúfolt utcáin, a Jama Masjid megtekintése és kívülről lesz látható a Vörös Erőd is. Az újvárosban az India Kapu, Elnöki Palota és kormányépületek megtekintése kívülről. Ezután a Gurudwara Bangla Sahib szik templom meglátogatása és transzfer a repülőtérre.

Ártáblázat

Szolgáltatások
Részvételi díj: 268 000 Ft/fő
4*-os szálloda felár*: 69 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 102 000 Ft/fő
Belépőjegyek ára: 42 000 Ft/fő
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  9 éj szállás reggelivel, érkezéskor és elutazáskor helyi asszisztencia, a leírt transzferek légkondicionált járművel létszámtól függően személyautó vagy minibusz), a leírt kirándulások és városnézések angol nyelvű helyi idegenvezetéssel, Jhansi-Agra vonatjegy (ülőhely).
 • Külön fizetendők:
  nemzetközi repülőjegy és repülőtéri illetékek, belső repülőjegy, *felárak és belépők, vízumdíj, helyi borravaló, *fakultatív kirándulások, biztosítások.
 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése