Izrael exkluzív


Katalógus ár: 283 000 Ft/fő-től

Izrael
Tel Aviv-Jaffa
Hotel
Repülős
Csak reggeli
Szállás leírás

Jeruzsálem • Betlehem • Holt-tenger • Massada • Haifa • Akko • Drúz falu • Caesarea • Tiberias • Nyolc Boldogság hegye • Caprnaum • Tabgha • Netanya • Tel Aviv • Jaffa

Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Időpont:
  2018. július 12-19.
 • Időtartam:
  utazással együtt 8 nap / 7 éj
 • Útvonal:
  3 éj Jeruzsálem, 4 éj Netanya
 • Utazás:
  Budapest - Tel Aviv - Budapest útvonalon repülőjárattal átszállással, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • Tervezett menetrend:
  július 12. Budapest 08:50 Isztambul 11:55
  július 12. Isztambul 13:25 Tel Aviv 15:35
  július 19. Tel Aviv 14:15 Isztambul 16:35
  július 19. Isztambul 18:15 Budapest 19:10
 • Elhelyezés:
  középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban
  Jeruzsálem, Jerusalem Gates vagy hasonló
  Netanya, Residence vagy hasonló
 • Ellátás:
  izraeli büféreggeli, felár ellenében vacsora
 • Minimum létszám:
  15 fő (a fakultatív programokra 10 fő)
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető, aki Izraelben csatlakozik a csoporthoz
Ajánlat leírás

Különleges programra invitáljuk Izraelben: látogatás a Drúz faluban, Jeruzsálemben Siratófal megtekintése Shabbat előtt és részvétel egy igazi Shabbat vacsorán. Ezek az élmények túlmutatnak a turista programon, belekóstolhat az izraeli mindennapokba és a történelmi, kulturális ismereteken felül személyes élményekre tehet szert.

1. nap / július 12. / Jeruzsálem

Elutazás Budapestről átszállással Tel Aviv-ba. Megérkezés után transzfer Jeruzsálembe, ahol szállás.

2. nap / július 13. / Jeruzsálem

Reggeli, fakultatív program: utazás Betlehembe, a Születés templomához - Jézus feltételezett születési helyére (a betlehemi program az aktuális politikai helyzettől függ, elmaradásáért felelősséget nem vállalunk). Betlehem Palesztina területén helyezkedik el Jeruzsálemtől kb.10 kilométerre. A Születés templomát a 4. században építettek. Az eredeti épületet a történelem során lerombolták, újjáépítették, a hosszú évszázadok során sok gazdája volt. Napjainkban katolikusok, örmények és görög-ortodox vallásúak osztoznak a bazilikán. Visszautazás Jeruzsálembe, városnézés - a Cardo római kori maradványainka megtekintése, majd a zsidó negyed következik. Végezetül megérkezés a gyalogos program közben a Siratófalhoz, ahol a péntek este beköszöntő Shabbat előtt imádkoznak az emberek. Este fakultatív program: tradícionális Shabbat est és vacsora egy helyi családnál.
Szállás Jeruzsálemben.

3. nap / július 14. / Jeruzsálem

Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás a Holt-tengerhez. Utazás a világ egyik legmélyebb és legsósabb természetes tengeréhez strandolási lehetőséggel, majd Massada - a világ nyolcadik csodájának tartott Heródes kori erőd - maradványainak megtekintése, ismerkedés a zelóták történetével, utazás kötélpályás felvonóval. Massada a Júdeai sivatag keleti csücskén található sziklafennsík. A Nagy Heródes által alapított erőd és palota ie. 37 és 31 között védte a területet és folytatott máig fennmaradt hírű, hősies harcot a behatolókkal - a zsidók bátorságának jelképévé vált. Massada 2001- ben az UNESCO világörökségei közé került. Az erődből letekintve látható a Holt-tenger kies tája. Vize az évek során csökken, így nő mindegyre sótartalma az izraeli, palesztin és jordán határnál lévő különleges tónak, mely egyben a világ egyik legmélyebb szárazföldi pontján fekszik. Mikroklímája és ásványi anyagai kifejezetten asztma, bőrproblémák és egyéb légzőszervi megbetegedések gyógyítására alkalmasak, és erre számtalan intézmény, szálloda, gyógy-wellness hotel épült a tó köré.

4. nap / július 15. / Netanya

Regeli után egész napos városnézés Jeruzsálem óvárosában: Olajfák-hegye (történelmi, vallási események színhelye a olajfa ligetekkel borított hegyoldal, ahol a korabeli zarándokok felütötték sátraikat az ünnepek idején), Getshemane kert (az Olajfák-hegyének legismertebb része, nevét a kertben lévő olajprésről kapta, fontos vallási színhely), Nemzetek Temploma (Római katolikus templom, más néven Agónia Bazilika. A jelenlegi épület két korábbi vallási helyszínre épült és az olasz tervező alkotta templom kupoláinak mozaikjait más és más ország adományozta, innen ered elnevezése. A magyar címer is látható itt.) Majd az Óváros: Zion kapu, a keresztény és arab városrészek, a Via Dolorosa és a Golgotán lévő Szent Sír Templom megtekintése. A jeruzsálemi
óváros városfallal körülvett rész a modern Jeruzsálemen belül, itt találhatók a legfőbb kulturális és vallási látnivalók, helyszínek. Masszív városfalai az Ottomán Birodalom idején épültek a 15. században. A Dávid király uralkodása után fia, Salamon király bővítette a várost nagyobbra. A mai városfalak 4,5 km hosszúak, 11 kapuval, melyek közül általában 7 van nyitva a látogatók előtt. Az óváros negyedei: muszlim, örmény, keresztény, zsidó. A Via Dolorosa Krisztus kereszthalálának helyszíne, ahol az első zarándokok a bizánci korban járták végig a szenvedés stációit. A mai tradicionális útvonal az Oroszlán Kapu belső részénél kezdődik és végigvezet egészen a Szent Sír templomig, mely székhelye mind a jeruzsálemi görög-katolikus pátriárkának, mind a jeruzsálemi katolikus érseknek is.
Utazás Netanyára a Földközi-tenger partjánál lévő üdülőlvárosba, ahol szállás.

5. nap / július 16. / Netanya

Elutazás Názáretbe - a történelmi Názáretet keresztények és muzulmánok lakják, a település eredete az ókorig nyúlik vissza. A vallástörténet szerint Jézus gyermekkorának színhelye. A program útvonala és látnivalói: Angyali Üdvözlet temploma, majd az egész napos autóbuszos kirándulás folytatása a Galil-tó (Genezáreti-tó) szent helyeire. A Galil-tó és vidéke Izrael legészakibb tartománya - termékeny föld, a tó gyógyító vize és a Szentföld emblematikus helyszíneit jelenti a látogatónak. Az ősi időkben Galileán keresztül vezettek az utak Damaszkuszba, Egyiptomba és Izrael keleti vidékére. A 16. században Tiberias volt a négy szent városok egyike, ma fontos idegenforgalmi központ. Látnivalók és útvonal: Nyolc Boldogság hegye, Ferences Kápolna (a Hegyi Beszéd színhelye), Capernaum, Szent Péter háza, a régi zsinagóga és az Úr Asztala Kápolna, Tabgha - a kenyér és halszaporítás csodájának helyszíne, a bizánci mozaik, Tiberias, a csodálatos Genezáreti-tópart megtekintése.
Szállás Netanyán.

6. nap / július 17. / Netanya

Egész napos kirándulás autóbusszal: Haifa a szép kikötőváros az ország harmadik legnagyobb városa különlegesen szép fekvéssel a Földközi-tenger partjánál - a Carmel-hegy és a Bahai szentély kívülről; Akko - a keresztes lovagkori várrendszer, mely a tengerpart mellett magaslik, a bazár, és az ókori romjairól híres Caesarea római kori maradványainak - csodás épségben ránk maradt akvadukt és nagyszerű akusztikájú színház - megtekintése. A program közben látogatás a Carmel hegyen lévő Drúz faluban, ahol békében élnek a barátságos és vendégszerető helyiek. Ha az idő engedi, látogatás a helyi piacon.
Szállás Netanyán.

7. nap / július 18. / Netanya

Reggeli, majd szabad program. Fakultatív programlehetőség: kirándulás Tel Aviv-ba, ahol városnézés, látogatás a Carmel piacon és az óváros, Jaffa megtekintése vásárlási lehetőséggel: a tengerparti nagyváros modern részei -Dizengoff utca, tengerparti sétány, Carmel piac-, a jaffai hangulatos óváros a művész negyeddel és a kikötő. Tel Aviv városát a XIX. században alapították a régi Jaffa város mellett, mely utóbbi ma az óvárost jelöli macskaköves mediterrán utcákkal, galériákkal, kiállításokkal, pici üzletekkel, kávézókkal és hangulatos tengerparttal. Tel Aviv mára Izrael kozmopolita városa lett, telis-tele jókedvvel és szórakozási lehetőségekkel. Nyüzsgő terek és a tengerparti luxus szállodák idézik a mediterrán Európa és az egzotikus kelet hangulatát.
Szállás Netanyán.

8. nap / július 19. / Netanya

Reggeli a szállodában, transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint.

Ártáblázat

Szolgáltatások
Részvételi díj: 295 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 115 000 Ft/fő
Repülőtéri illetékek és díjak: 69 000 Ft/fő
Félpanziós felár*: 5 000 Ft/fő/vacsora/alkalom
 
Holt-tenger és Massada*: 36 000 Ft/fő
Betlehem és a zsidó Jeruzsálem*: 24 000 Ft/fő
Shabbat est és vacsora*: 29 000 Ft/fő
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  utazás Budapest - Tel Aviv - Budapest útvonalon átszállással, repülőtéri transzfereket és közlekedést, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, 7 éjszaka szállást reggelivel, a leírásban szereplő programokat, a szükséges belépőket helyi magyar idegenvezetéssel, baleset- betegség- és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást.

 • Külön fizetendők:
  repülőtéri illetékek és díjak, félpanziós felár*, fakultatív programok*, helyi borravaló. (48 USD/fő a helyszínen fizetendő)

 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése