Görög dallamok (csoportos tengeri hajóút)


Katalógus ár: 409 000 Ft/fő-től

Olaszország
Velence sziget
Hajó ****
Busz
Reggeli + ebéd + vacsora Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással
Szállás leírás

Venice (Italy), Brindisi (Italy), Katakolon (Greece), Santorini (Greece), Piraeus (Greece), Corfú (Greece), Kotor (Montenegro), Venice (Italy)Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Indulási időpont:
  2018. augusztus 19-26.
 • Utazás időtartama és útvonala:
  utazással együtt 8 nap / 7 éj
  Venice (Italy), Brindisi (Italy), Katakolon (Greece), Santorini (Greece), Piraeus (Greece), Corfù (Greece), Kotor (Montenegro), Venice (Italy)
 • Közlekedés Budapestről:
  Budapestről légkondicionált autóbusszal
 • Elhelyezés:
  választott kabintípusban / MSC Musica
 • Ellátás:
  teljes ellátás (korlátozott italfogyasztással)
 • Minimum létszám:
  20 fő
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető
Ajánlat leírás

1. nap / augusztus 19.

Érkezés Velencébe a délelőtti órákban. A kikötőbe érkezés után bejelentkezés és a kabinok elfoglalása a hajón, majd ebéd a fedélzeten.
Szállás a hajón.

2. nap / augusztus 20.

Az olasz csizma sarkához érkezünk, Brindisi városába, ahonnan kiindulva az egyedülálló Alberobellot látogatjuk meg, melyet jellegzetes trullói tettek világhírűvé. Programunk kezdéseként Brindisi kikötőjét elhagyva egy kb. 1 órás utazást teszünk a gyönyörű Puglial vidékeken át Alberobelloba. A város habarcsmentesen épült köralakú, süveges tetejű kőházakból áll (trulló), melyekkel kiérdemelt egy helyet az UNESCO Világörökségi Helyszíneinek listáján 1996-ban. Túránk során keresztülsétálunk ennek a szokatlan településnek az utcáin és meglátogatjuk a St. Antonio templomot, mely a trullók mintájára épülve remekül beilleszkedik a környezetébe. Sok trulló süvegét díszítik az úgynevezett ‘pinnacolo’-k, melyek egyszerű, fehérrel festett szerencsehozó szimbólumok.

3. nap / augusztus 21.

Ezen a napon a görög Katakolonban kötünk ki. A fakultatív programlehetőség (kb. 4 óra) során az egykori olimpiai játékok helyszínével ismerkedünk meg. Katakolon kikötőjéből indulva először elutazunk Olümpiába, az egykori ókori olimpiai játékok helyszínére, ami ma egy régészeti lelőhely. Német felfedezők egy csoportja tárta fel a területet a 19. században, számos fontos műtárgyat felfedezve. A legenda szerint Olümpiát az istenek királya, Zeusz építette fel. A túra során megnézzük Zeusz templomának romjait, a hippodromot és a stadiont, ami 40.000 vendég befogadására volt képes. Mielőtt visszatérünk a hajóra szabadidő eltöltésére, vásárlásra is lesz lehetőség.

4. nap / augusztus 22.

Kikötés Santorinin, a képeslapra illő gyönyörű görög szigeten, ahol fakultatív programként (kb. 4 óra) Oia jellegzetes kék-fehér épületei között teszünk egy sétát. Csónakkal jutunk el Athinios kikötőjébe, ahonnan busszal megyünk tovább Oia-ba, a tipikus görög faluba, melynek karakterét a keskeny utcák és a tradicionális fehér templomok adják, kékre festett kupoláikkal. Ez a település híres elhelyezkedéséről, ugyanis egy domb tetejére épült, így lélegzetelállító kilátást nyújt az alatta elterülő öbölre. Santorini másik vonzerejét egy közeli borászatban találjuk meg, ahol helyi finomságokból kaphatunk ízelítőt egy borkóstoló keretein belül. Kirándulásunk utolsó pontja a kis falu, Fira, ahonnan libegővel megyünk Athinios kikötőjébe.

Fontos információ! A túra csónakba történő ki- és beszállást tartalmaz; a libegőnél és a csónakoknál hosszú lehet a sor; macskaköves utcákon sétálunk, így ez a kirándulás nem alkalmas mozgásukban korlátozott vagy kerekesszéket használó utasaink számára.

5. nap / augusztus 23.

Ezen a napon Piraeus-ban kötünk ki, fakultatív programlehetőségként (kb. 5 óra) Athénnal ismerkedünk meg. Töltsön el egy kis időt a történelemmel átitatott Athén felfedezésével a főbb utcákon és tereken keresztül. A város nem csak a nyugati civilizáció bölcsője, a modern demokrácia megszületésének helyszíne, emellett számos olyan látnivalóval is rendelkezik, amelyeket nem érdemes kihagyni. A városnézés után folytatjuk utunkat Athén fő látnivalójához, az impozáns Akropoliszhoz, mely 150 m-rel a város felett fekszik. Ez a hely ad otthont a világhírű Partheonnak, a hatalmas templomnak, melyet az ókori görög istennőnek, Pallasz Athéné-nek szenteltek. Egy rövid megálló erejéig szuvenír vásárlásra lesz lehetőség.

6. nap / augusztus 24.

Korfuval egy félnapos fakultatív programlehetőség (kb. 4 óra) során ismerkedhetünk meg. Miután elhagyjuk Korfu kikötőjét, egy rövid utazást teszünk a sziget nyugati felébe. Utunk alatt gyönyörködhetünk a tájban, melynek szépségét a narancsligetek, ciprusok és fenyőfák adják. Utazásunk célja Paleokastritsa, Angelokastro városától délre. Megnézzük Paleokastritsa bizánci kolostorát, mely egy hegyfokon áll, lenyűgöző kilátást nyújtva a szigetre és a Jón-tengerre. A kolostort a 13. században alapították, ám jelenlegi formáját a 18. században érte el. A komplexumban ma is dolgoznak az ott élő szerzetesek. A kolostor templomának falai és mennyezete freskókkal és ikonokról készített festményekkel van díszítve. Korfu városába visszatérve egy kis szabadidő eltöltésére van lehetőség.

Fontos információ! A kolostor megnézése helyettesíthető egy rövid tengerparti látogatással, azonban a parton nincs semmilyen infrastruktúra.

7. nap / augusztus 25.

A hetedik napon érkezünk meg a montenegrói Kotor városába, mely középkori bájával varázsolja el az idelátogatókat. Egy félnapos fakultatív program (kb. 4 óra) ad lehetőséget a város megismerésére. A kirándulás egy gyalogtúrával kezdődik Kotor óvárosában, a mediterrán térség egyik legjobban fennmaradt középkori városában. A keskeny utcák és terek asszimetrikus struktúrája kombinálva a sok középkori épülettel segítette fel a várost az UNESCO Világörökségi listájára. A Tengerészeti Múzeum meglátogatása után megyünk tovább az elegáns Perast városába, mely a barokk építészet egyik szignifikáns példája a montenegrói parton. A tengeri kereskedelem által meggazdagodott város számos lenyűgöző palotával és lakóházzal rendelkezik. Egy rövid csónakon történő utazással jutunk el egy ember alkotta szigetre a gyönyörű Kotori-öböl közepén, ahol megnézzük a Sziklák Assszonya templomát. Ezután Perastba visszatérve sétálunk egyet a városban és megnézzük Szent Miklós templomát.

Fontos információ! A vallási jelentőségű helyeken konzervatív megjelenés ajánlott. A Sziklák Asszonya templom megnézése helyett lehetőség van a városban szabad programra, míg a csoport vissza nem tér a szigetről a városba.

8. nap / augusztus 26.

Megérkezés Velencébe a kora reggeli órákban, kikötés. A hajó elhagyása után indulunk vissza Budapestre.

Day Date Port Arrival Departure
Sun 19/08/2018 Venice, Italy - 17:00
Mon 20/08/2018 Brindisi, Italy 13:30 19:30
Tue 21/08/2018 Katakolon, Greece 12:00 18:00
Wed 22/08/2018 Santorini, Greece 08:00 17:00
Thu 23/08/2018 Piraeus, Greece 07:30 16:30
Fri 24/08/2018 Corfù, Greece 12:30 18:30
Sat 25/08/2018 Kotor, Montenegro 07:00 13:00
Sun 26/08/2018 Venice, Italy 09:00 -


Az MSC Musica nem csak egy új osztályozású öko hajót hozott létre, hanem a hajóutak osztályozásában is újított - elegáns útvonalak a világ számos részére és felülmúlhatatlan választási lehetőségek kreativitással gazdagítva, kiváló természetes anyagok és minden részletre odafigyelve, az MSC Musica mindig megkülönböztethető az MSC hajói közül. A hajón töltött idő a fedélzetre lépés pillanatától kezdve csodálatos: a központi társalgó vízesésétől kezdve az átlátszó zongoráig, a felfüggesztett kristály padlóig, amelyen megcsillan a medence vizének tükröződése. Minden helyszín a fedélzeten inspiráló, legyen szó akár a Kristály loungeról, a Havanna Klubról vagy a szivarszobáról. Élvezze a borkóstolást, a Sanremo kaszinót vagy döljön hátra a La Scala Színházban és tekintsen meg egy remek előadást.

A pompásan változatos konyhai ízek kiemelkedőek – minden frissen és első osztályú alapanyagokból készül, a hagyományos elkészítési módoknak megfelelően. Kényeztesse el magát az ínyenc olasz ételspecialitásokkal a Il Giardino-ban, látogasson el a Kaito Sushi Bárba vagy fedezze fel az autentikus olasz pizza különlegességeket. A gyerekek és a fiatal felnőttek számára beltéri és kültéri játszó területek lettek kialakítva, egy a koruknak megfelelő medence, valamint gyermek és tini clubbok, így ők is elvezhetik a fedélzeten töltött időt.

Lépjen az MSC Musica fedélzetére és megtapasztalhatja a zene mágikus világát, amely minden percet felejthetetlenné tesz.

Ártáblázat

Szolgáltatások
Belső Fantastica kabin: 429 000 Ft/fő
Ablakos Bella kabin: 459 000 Ft/fő
Ablakos Fantastica kabin: 489 000 Ft/fő
Balkonos Bella kabin (pótágyazható): 519 000 Ft/fő
Felnőtt pótágyár: 269 000 Ft/fő
Gyermek pótágyár: 219 000 Ft/fő
Balkonos Fantastica kabin (pótágyazható): 539 000 Ft/fő
Felnőtt pótágyár: 269 000 Ft/fő
Gyermek pótágyár: 219 000 Ft/fő
Kikötői illetékek: 50 000 Ft/fő
Kötelező szervizdíj: 24 900 Ft/fő
 
Katakolon - Olympia*: 17 900 Ft/fő
Santorini - Oia*: 22 900 Ft/fő
Piraeus - Athén és Akropolisz*: 24 900 Ft/fő
Korfu - Paleokastritsa*: 15 900 Ft/fő
Kotor és Perast*: 17 900 Ft/fő
 
Ásványvíz csomag (14 üveg 1l-es ásványvíz): 9 900 Ft/fő
Kávé csomag (15 db kávéital): 9 500 Ft/fő
Bor és víz csomag
(4 üveg bor és 7 üveg 1l-es ásványvíz):
24 500 Ft/fő
All inclusive italcsomag
(alkoholos italok, kávé, üditők, ásványvíz, koktélok):
61 900 Ft/fő
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  utazást Budapest - Velence - Budapest útvonalon légkondicionált autóbusszal, elhelyezést a választott kabinkategóriában, magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt, teljes ellátást a hajón (korlátozott italfogyasztással**), valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat, csomaghordást ki- és beszálláskor, baleset- betegség és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást.
 • Külön fizetendők:
  kikötői illetékek, a helyszínen fizetendő kötelező borravaló, fakultatív programok*, a személyre szabott szolgáltatások díjai.
 • Korlátozott italfogyasztás**:
  víz és kávé fogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitva tartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.
 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése