Grand Voyage


Katalógus ár: 869 000 Ft/fő-től

Olaszország
Velence sziget
Hajó
Hajó
Reggeli + ebéd + vacsora Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással
Szállás leírás

Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Időpont:
  2018. november 2-20.
 • Időtartam:
  utazással együtt 19 nap / 18 éj
 • Hajó útvonala:
  Venice (Italy), Katakolon (Greece), Piraeus (Greece), Heraklion (Greece), Suez Canal Transit (Egypt), Aqaba (Jordan), Salalah (Oman), Muscat (Oman), Khasab (Oman), Dubai (U.Arab Emirates)
 • Tervezett menetrend:
  November 20. Dubaj 08:25 Budapest 11:40
 • Utazás részletei:
  Budapest - Velence útvonalon légkondícioált különbusz járattal, Dubaj - Budapest útvonalon menetrendszerinti közvetlen repülőjárattal.
 • Elhelyezés:
  17 éj szállás az MSC Lirica fedélzetén a választott kabintípusban, 1 éj Ramada Plaza 4*-os szállodában kétágyas szobákban
 • Ellátás:
  teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással **
 • Minimum létszám:
  10 fő (fakultatív programok esetén 5 fő)
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
Ajánlat leírás

1. nap / November 2. / Velence

Érkezés Velencébe a délelőtti órákban. A kikötőbe érkezés után bejelentkezés és a kabinok elfoglalása a hajón, majd ebéd a fedélzeten.
Szállás a hajón.

2. nap / November 3. / Tengeren

A napot a tengeren töltjük, a hajó halad Katakolon felé.

3. nap / November 4. / Katakolon

Utazásunk harmadik napján érkezünk a görögországi Katakolonba, mely egy apró település a Jón-tenger partján, nem messze az ókori Olümpiától, mely az első Olimpiai Játékok helyszíne volt, mellyel egy félnapos fakultatív program során ismerkedjünk meg. A területet német régészek tárták fel a 19. században, így ma lehetőségünk nyílik arra, hogy egy egyedi betekintést nyerjünk az ókori görögök életébe. A görög mitológia szerint az istenek királya, Zeusz építette a Olümpia városát. Megnézzük Zeusz templomának romjait, valamint a tornacsarnok, a hippodrom, és a 40.000 nézőt befogadni képes stadion maradványait is. Következő állomásunk a gyönyörű Magna Grecia birtok, egy családi tulajdonban lévő farm, ahol bort és olíva olajat készítenek. Itt egy folklór előadást nézünk meg, miközben elfogyasztunk némi könnyű harapnivalót, majd folytatjuk a farm körüljárását, mielőtt buszra szállunk, és visszatérünk a hajóhoz.

4. nap / November 5. / Pireus

Ezen a napon  Piraeus kikötőjében horgonyzunk le. Innen indulva egy félnapos fakultatív program keretein belül megismerkedhetünk Athén több ezer éves szimbólumával, a csodálatos Akropolisszal. Programunk kezdetén a kikötőből Athén központjába utazunk, hogy a város felett 150 méterre magasodó impozáns Akropoliszhoz érkezzünk. A domb tetejére érve megnézzük az Erekhtheiont, melyet többek között a kariatidák tesznek világhírűvé, A Szárnyatlan Győzelem Templomát, melyet Nikének, a győzelem istennőjének emeltek, majd a görög nemzeti szimbólumot, a Parthenónt. Ez a templom Athén patrónusának, a jog, bölcsesség, igazságosság istennőjének, Pallasz Athénének épült. Folytatjuk kirándulásunkat az új Akropolisz Múzeumban, ahol a feltárások során megtalált kincseket csodálhatjuk meg. A Múzeumban tett látogatás után teszünk egy rövid megállót egy helyi szuvenírboltban, majd visszatérünk a hajóhoz.
Információ: a túra hosszú sétát tartalmaz egyeletlen talajon, az Akropoliszhoz hosszú lépcsősoron jutunk fel (kb. 150 lépcsőfok). A túra nem alkalmas mozgásukban korlátozott utasaink számára.

5. nap / November 6. / Heraklion

Kikötés Heraklionban, Kréta fővárosában. Innen egy félnapos fakultatív programra indulunk melynek során tisztelgünk Dionüszosz, a bor és mámor görög istene előtt. A kikötőt elhagyva délnek vesszük az irányt, és útközben áthaladunk olyan ősi szőlőültetvényeken, melyek körülbelül i.e.  1600 óta, a minószi civilizáció ideje óta virágoznak. Első megállónk egy modern borászat, ahol megnézünk egy filmet arról, hogyan készülnek ma a borok, majd meg is megkóstoljuk a sherryhez hasonló krétai bort. Ezután folytatjuk a sziget felfedezését, keresztülutazva Kréta festői falvain, mielőtt megállunk egy rövid szünetre, hogy fényképeket készítsünk Vathypetro-nál. Ez a minószi vidéki ház (és egyben régészeti lelőhely) egyike Kréta legrégebbi parasztházainak. Ezután a túra folytatódik a sziget olajfaligetekben és szőlőültetvényeben gazdag dimbes-dombos tájain át, mígnem megérkezünk a bájos Archanesbe, ahol szabadidő eltöltésére lesz lehetőség, melynek során helyi ízekkel ismerkedhet, aki szeretne. Innen a hajóhoz indulunk, útközben elhaladva a Knósszoszi Palota romjainál.

6. nap / November 7. / Tengeren

Áthaladás a Szuezi-csatornán.

7. nap / November 8. / Tengeren

Áthaladás a Szuezi-csatornán.

8. nap / November 9. / Aqaba

Ezen a napon érjük el Jordánia partjait, Aqaba városában kötünk ki. Innen a szárazföldön folytatjuk tovább utazásunkat, hogy egy egész napos fakultatív program során visszarepüljünk az időben, és megismerkedjünk a csodálatos, sziklába vájt, egykor virágzó karavánközponttal, Petrával. Az ősi várost több, mint 2000 évvel ezelőtt alapították a nabateusok, egy sivatagi nomád pásztornép. A város hosszú időn át virágzott, mígnemhanyatlásnak indult és végül elnéptelenedett. Ettől kezdve évszázadokon át rejtve maradt a sivatag sziklái között, amíg a 19. században egy svájci felfedező megtalálta, és a világ elé tárta. Programunk egy sétával indul a “Szik”-en keresztül (Siq), mely egy 1,2 km hosszú, a 100 méteres magasságú sziklák között megbújó keskeny szurdok. A Szikből kiérkezve tárul elénk a vörös színárnyalataiban pompázó Petra, melynek sziklába vájt, gigantikus oszlopos struktúrája meglepően jól fennmaradt az utókor számára. A vezetett túra során megtekintjük a sziklába vájt hatalmas amfiteátrumot, mely eredetileg 3000 néző befogadására volt képes; megnézzük a királysírokat is, melyeknek faragott homlokzataik jól reprezentálják a város egykori gazdagságát, majd elfogyasztunk egy ízletes ebédet. A kikötőbe való visszautazás pihentető lezárása lesz ennek a csodálatos, élményekben gazdag napnak.
Információ: a túra 5-6 km hosszú sétát tartalmaz egyenetlen talajon. A kirándulás nem alkalmas mozgásukban korlátozott utasaink számára. Javasoljuk a kényelmes, zárt cipő, kalap, könnyű, hosszú ujjú felsőruházat viselését, illetve naptej használatát.

9. nap / November 10. / Tengeren

Tengeri nap, a hajó nem köt ki.

10. nap / November 11. / Tengeren

Tengeri nap, a hajó nem köt ki.

11. nap / November 12. / Tengeren

Tengeri nap, a hajó nem köt ki.

12. nap / November 13. / Tengeren

Tengeri nap, a hajó nem köt ki.

13. nap / November 14. / Omán

Kikötés Ománban, Szalála városában, melyet gyönyörű természeti adottságai tesznek vonzóvá. Ez az egész napos fakultatív kirándulás lehetőséget ad többek között arra, hogy megismerkedjünk egy kicsit ennek az ősi városnak a történetével és látnivalóival. Szalála Zufár (Dhofar) kormányzóság székhelye, a tömjénkereskedés központjaként volt híres, legendák szerint az újszülött Jézusnak tömjént adományozó király is innen utazott Betlehembe. Első állomásunk a tömjén piacra (souk) vezet, ahol némi szabadidő keretein belül lehetőség adódik vásárolni, mielőtt továbbmennénk. Programunk következő állomása Taqah, a halászfalu, mely Zufár kormányzóság harmadik legnagyobb települése. Lakói gazdálkodók és halászok voltak, manapság szardíniáiról híres. Napunkat a Khori Rori pataknáll folytatjuk, ahol Sumhuram, az ősi kereskedőváros található. A feltárások bizonyítják, hogy a városnak a világszerte voltak kereskedelmi kapcsolatai, többek között a Távol - Kelettel, vagy Görögországgal kereskedtek, vala,mint feltételezik, hogy itt volt a legendás Sába királynőjének palotája. Visszautazunk Szalálába, ahol egy hotelben megebédelünk, majd ellátogatunk az Al-Balid régészeti területre, ahol kiállításokon keresztül ismerkedhetünk tovább a régió történelmével és örökségével. Később a Mugshail beachen teszünk egy látogatást, ahol megismerkedhetünk egy ritka geológiai jelenséggel, melynek során a tengervíz egy a tengerparti sziklákba vájódott keskeny résen át felcsap erős hullámzás esetén, nemritkán 15 m-es magasságig, akár egy természetes szökőkút. Ha szerencsések vagyunk, mindennek szemtanúi is lehetünk.

14. nap / November 15. / Tengeren

Tengeri nap, a hajó nem köt ki.

15. nap / November 16. / Maszkat

Megérkezünk Maszkatba, Omán fővárosába, mely a Közel-Kelet modern fővárosai között egyedi a maga klasszikus arab stílusával. A várost egy egész napos fakultatív program során ismerhetjük meg. Programunk a Nagymecset látogatásával kezdődik, melyet hat év alatt építettek fel 1995 és 2001 között.  A mecsetet öt minaret veszi körül, melyek mindegyike egy-egy, a hithű muszlimok által tett szent fogadalmat szimbolizál. Következő látnivalónk a Nakhal erőd,  amely egy sziklás domb tetejéről őrizte az alatta elterülő oázis békéjét, Omán egyik legmagasabb erődítménye. Ezután az Al Thowara Oasis felé indulunk, a természetes forrásokhoz. Ebéd után visszatérünk Maszkatba és kívülről megtekintjük az Al Alam palotát, vagyis a Sultan palotáját, amelyet a Mirani és a Jalali erődök vesznek körül. Ezeket az erődöket portugálok építettek a 16. században. Mielőtt visszatérünk a hajóra, teszünk még egy sétát a Corniche sétányon
Fontos információ: A Szent Korán (Szent Könyv) vagy más építészeti elemek megérintése a mecsetben tilos. 10 év alatti gyermekek nem léphetnek be a Nagymecsetbe. A külső és a meglátogatott épületek közötti hőmérséklet különbségek miatt javasoljuk, hogy vékony pulóvert vagy kardigánt hozzon magával. A Nakhl erődbe lépcső vezet fel, így kerekesszékkel rendelkező és mozgásukban korlátozott utasaink számára a túra nem alkalmas.

16. nap / November 17. / Khasab

Ománi látogatásunk utolsó napjához érkeztünk, melynek során egy félnapos fakultatív program keretein belül  felfedezzük a Muszandam-félsziget fjordokhoz hasonlító képződményeit, más néven az "Arabok Norvégiáját", valamint a Telepgraph-szigetet és a halászfalvakat. Tesszük mindezt egy pihentető hajókázás keretén belül a fából készült hagyományos arab hajóval, a motoros "dhow"-wal. Miután a hajó megteszi útját a fehér sziklákkal körülvett nyugodt, türkizkék vízen, lehorgonyozunk a Telegraph-sziget közelében és egy merüléssel felfrissíthetjük magunkat. Lélegzetelállító kilátás nyílik a távolban emelkedő hegyekre. Ha pedig szerencsénk van, barátságos delfinekkel is találkozhatunk.
Fontos információ: Kerekesszékkel rendelkező és mozgásukban korlátozott utasaink számára a túra nem alkalmas.

17. nap / November 18. / Dubaj

Utazásunk 17. napján érkezünk meg Dubajba, az Egyesült Arab Emirátusok második legnagyobb városába. Egy félnapos fakultatív program alkalmával egy izgalmas, hullámvasúthoz hasonlító utazást teszünk az aranyló homokdűnéken át, modern négykerék-meghajtású járművekkel. Megcsodáljuk az örökre emlékezetünkbe vésődő, gyönyörű sivatagi tájat a naplementében a legmagasabb homokdűne tetejéről, ahol lenyűgöző fotók készítésére is lesz lehetőségünk. A túra csúcspontja a romantikus és nyugodt környezetben felszolgált ízletes grill vacsora lesz, amelyet hastáncos bemutató követ. A szórakoztató program keretén belül egy henna művész bemutatja a kéz- és a lábfestészet művészetét, amely különleges alkalmakkor igen gyakori e térségben. A beduin életérzést erősíti, hogy akár tevegelhetünk is, mielőtt visszatérünk a hajóra.
Információ: A gépjárművezető csak angol nyelven beszél. Mivel erősen egyenetlen terepen haladunk át, a túra mozgásukban korlátozott utasaink, nyak- és hátproblémákban szenvedő utasok, állapotos hölgyek és 4 évnél fiatalabb gyermekek számára nem alkalmas. Kérjük, a kiránduláshoz megfelelő ruhát és kényelmes cipőt hozzon magával. A külső és a meglátogatott épületek közötti hőmérséklet különbségek miatt javasoljuk, hogy vékony pulóvert vagy kardigánt hozzon magával. Ez egy délutáni program az átutazóban lévő utasok számára. Az időtartam két megállót is tartalmaz (kb. 30 perc) a gumiabroncsok felfújására / leeresztésére.

18. nap / November 19. / Dubaj

Délelőtt kicsekkolás a kabinokból, majd a hajó elhagyását követően egy egész napos felfedezőútra indulunk Dubajban. Ezen a napon lehetőséget kapunk arra, hogy bepillantsunk Dubaj múltjába, és jövőjébe. Programunkat fotózási lehetőségekkel kezdjük; megcsodáljuk a 325 méteres magasságba törő, hétcsillagos luxusszállodát, a Burdzs-al-Arabot, valamint a csodálatos Jumeirah mecsetet, melyet egy középkori hagyomány szerint csupa fehér kőből építettek. Kirándulásunk következő látványossága az uralkodó palotája, a Zabeel Palace, majd megismerkedünk az Al Fahidi negyeddel is. Innen tovább megyünk a Dubai Múzeumba, majd vízre szállunk; a hagyományos vízitaxival, az “abra”-val szeljuk a Dubaj mentén húzódó folyó habjait. A hajós utazás után ellátogatunk a vibráló fűszer-és aranypiacra, majd megállunk, hogy egy kis pihenéssel, és ebéddel töltsük újra magunkat a nap hátralévő részére (az ebéd árát a program nem tartalmazza). Ebéd után folytatjuk Dubaj felfedezését. A mesterségesen létrehozott,, pálmafát formázó szigetre tartunk (Palm Jumeirah), hogy meglátogassuk a híres Atlantis hotelt, majd teszünk egy sétát a Lost Chambers Akváriumban. Ezután teszünk egy utazást a Palm Jumeirah monoraillel, majd körbejárjuk a Dubai Marinát, mely a világ legnagyobb kikötője - egészen futurisztikus látványt nyújt-, és természetesen a Jumeirah Beach és környéke sem maradhat ki programunkból. Napunk záróakkordjaként meglátogatjuk az impozáns Dubai Mall-t, és a Souk Al Bahar modern piacot.
Vacsora és szállás a szállodában.

19. nap / November 20. / Budapest

A korai órákban transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal.

Day Date Port Arrival Departure
Fri 02/11/2018 Venice, Italy - 18:30
Sat 03/11/2018 Day at sea - -
Sun 04/11/2018 Katakolon, Greece 08:00 15:00
Mon 05/11/2018 Piraeus, Greece 07:30 16:30
Tue 06/11/2018 Heraklion, Greece 08:00 16:00
Wed 07/11/2018 Suez Canal (transit), Egypt 18:00 19:00
Thu 08/11/2018 Suez Canal (transit), Egypt 17:00 17:00
Fri 09/11/2018 Aqaba, Jordan 10:00 18:00
Sat 10/11/2018 Day at sea - -
Sun 11/11/2018 Day at sea - -
Mon 12/11/2018 Day at sea - -
Tue 13/11/2018 Day at sea - -
Wed 14/11/2018 Salalah, Oman 09:00 18:00
Thu 15/11/2018 Day at sea - -
Fri 16/11/2018 Muscat, Oman 08:00 17:00
Sat 17/11/2018 Khasab,Oman 09:00 18:00
Sun 18/11/2018 Dubai, U. Arab Emirates 08:00 23:59
Mon 19/11/2018 Dubai, U. Arab Emirates 00:01 -

 

Ártáblázat

Szolgáltatások
Belső Bella kabin: 919 000 Ft/fő
Belső Fantastica kabin: 929 000 Ft/fő
Korlátozott kilátású ablakos kabin: 999 000 Ft/fő
Ablakos Fantastica kabin: 1 019 000 Ft/fő
Gyermek pótágy ár (2-11 éves): 639 000 Ft/fő
Felnőtt pótágyár Bella kabinban: 749 000 Ft/fő
Felnőtt pótágyár Fantastica kabinban: 779 000 Ft/fő
Kikötői és repülőtéri illetékek: 120 000 Ft/fő
Kötelező szervízdíj: 55 900 Ft/fő
 
Katakolon - Magna Grecia & Olümpia*: 24 900 Ft/fő
Athén - Akropolisz*: 28 900 Ft/fő
Heraklion - Ismerkedés Krétával*: 18 900 Ft/fő
Aqaba - Petra (ebéddel)*: 67 900 Ft/fő
Szalála (Salalah) - Városnézés*: 36 900 Ft/fő
Muscat - Városnézés és a Nakhl erőd*: 33 900 Ft/fő
Khasab - Dhow hajózás a Fjordokhoz*: 28 900 Ft/fő
Dubaj - Városnézés*: 20 900 Ft/fő
Dubaj - Vacsora a dűnéken*: 43 900 Ft/fő
 
Ásványvíz csomag* (14 üveg 1l-es ásványvíz): 9 900 Ft/csomag
Bor és víz csomag*
(4 üveg bor és 7 üveg 1l-es ásványvíz):
24 500 Ft/csomag
All inclusive italcsomag***
(alkoholos italok, kávé, üdítők, ásványvíz, koktélok):
114 500 Ft/fő
Mosodai szolgáltatás****: 8 000 Ft/kabin
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  utazást Budapest - Velence útvonalon légkondícionált különbusz járattal, Dubai - Budapest útvonalon menetrend szerinti közvetlen repülőjárattal, transzfert a repülőtér és kikötő között légkondicionált autóbusszal, elhelyezést a választott kabinkategóriában, 1 éj szállást Dubaiban 4*-os elhelyezéssel kétágys szobákban, magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt (a fakultatív programokon is, amennyiben a minimum létszám megvan), teljes ellátást a hajón korlátozott italfogyasztással**, valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér térítésmentes használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat a hajón előre meghirdetett programok szerint, csomaghordást ki- és beszálláskor, baleset- betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást.

 • Külön fizetendők:
  kikötői és repülőtéri illetékek, a helyszínen fizetendő kötelező borravaló, fakultatív programok*, választott italcsomagok*, a személyre szabott szolgáltatások díjai.

 • Korlátozott italfogyasztás**:
  víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

 • All inclusive italcsomag***: korlátlan italfogyasztás szeszesitalokból, likőrökből, aperitívekből és koktélokból a bárlapról, borok széles választékából (pohárban felszolgálva), csapolt sörökből, üdítőkből, gyümölcslevekből, ásványvízből, epresso, cappucino és egyéb klasszikus forró italokból, valamint tölcséres és poharas jégkrémekből. Az italcsomag a hajó összes bárjában, éttermében, önkiszolgáló éttermében és a speciális éttermekben felhasználható. A következő szolgáltatásokat a csomag nem tartalmazza: prémium márkás szeszesitalok, szivarok és cigaretták, üveges borok, habzóborok és pezsgők, szuvenír poharak, italok a minibárból, a kabinba bekészített ásványvíz, illetve minden étel a speciális bárokban és éttermekben. Az itallapon csillaggal megjelölt italokat a csomag nem tartalmazza.

  Felhasználási feltételek: a csomag csak személyes használatra, és egyszerre csak egy ital rendelésére érvényes. Az azonosító kártya nem átruházható. A csomaggal történő visszaélés esetén a szogláltatás azonnal letiltásra kerül, a fennmaradó napokra visszatérítés nem jár. A csomag napi bontásban nem foglalható, az utazás teljes időtartamára ki kell fizetni (kivéve a kikötés napját). Miután a kártyát aktiválták a fedélzeten, a csomag nem szakítható félbe és nem téríthető vissza. A csomagot az egy kabinban, vagy egy foglalási szám alatt, vagy egy asztalnál étkezni kívánó utasok számára kötelezően meg kell rendelni, a gyermekeket (3 év felett) is beleértve (nekik a gyermek verziót). A csomag nem kötelező 3 éven aluliak számára (akik nem ünnepelték még a 3. születésnapjukat).

  Gyerekeknek: alkoholmentes italok korlátlan fogyasztása: alkoholmentes koktélok, smoothiek és turmixok, dobozos üdítők, ásványvíz, gyümölcslevek, kávékülönlegességek, prémium teák, forró csokoládék, jégkrém pohárban vagy tölcsérben. Az italcsomag a hajó összes bárjában és éttermében, beleértve a speciális éttermeket is felhasználható. A csomag csak olyan 3-17 éves kor közötti gyermekek részére foglalható, akiknek a családja vagy csoportja az 431-es all inclusive italcsomagot megrendelte.

  Felhasználási feltételek: a csomag felnőtt verziójával megegyezők.

 • Beutazási szabályok:
  magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még fél évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.

 • Kabintípusok leírása:
  Bella: büféétkezés a nap 20 órájában, Broadway stílusú színházi előadások, edzőterem használat, animációs programokon való részvétel, törzsutas pontok gyűjtése.
  Fantastica: a Bella kategóriát kiegészítő szolgáltatások, 24 órás szobaszerviz, reggeli bekészítése a kabinba, 50%-os kedvezmény speciális edzéseken való részvételkor.

 • Mosodai szolgáltatás****:
  Kabinonként maximum 20 ruhadarabot lehet ezt a mosodai szolgáltatást igénybe véve tisztíttatni. A ruhadarabokat délelőtt 10:00 előtt viszik el, és másnap délután 17:00-ig hozzák vissza a kabinba. A kikötés előtti napon maximum 10 ruhadarabot lehet leadni, melyeket reggel 9:00 előtt viszik el, és aznap délután 17:00-ig szállítják vissza a kabinba. Különleges tisztítási eljárást igénylő ruhadarabokat (selyem, gyapjú, öltöny, alkalmi ruha) a kikötés előtti napon már nem lehet tisztíttatni.

 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése