Ajánlat részletes megjelenítése

Gyönyörű Skócia, kastélyok és várak
image

Gyönyörű Skócia, kastélyok és várak

Skócia a csodás hegyek, völgyek, tavak és tengerpartok világa. A tájak szépségét fokozza a zöld szín széles skálája, ami a sok-sok esőnek köszönhető. A Brit-szigetek leglátványosabb és legzordabb szépségű tájai talán többségükben Skócia területén találhatók. A számtalan természeti szépség között vadregényes hegycsúcsok, mély tavak (lochok) és völgyek (glenek), kiterjedt lápok és szélsöpörte tengerpartok találhatók.

  • Időtartam:  utazással együtt 9 nap, 8 éjszaka
  • Ellátás: reggeli
Ajánlat leírás

Időpontok: 2017. szeptember 20-28.

Időtartam: 9 nap, 8 éjszaka.

Utazás: Budapest-Edinburgh-Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: középkategóriás szállodákban, kétágyas fürdőszobás (zuhanyzós) szobákban.

Ellátás: reggeli

Minimum létszám: 15 fő.

Az utat a Chemol Travel idegenvezetője kíséri.

Program

1. napElutazás Budapestről, megérkezés után transzfer Glasgow. Szállás Glasgow-ban.

2. nap Reggeli után egésznapos városnézés Glasgow-ban. Európa Kulturális fővárosa címet is elnyerte, nyüzsgő és élettel teli a Clyde-folyó mentén fekszik, az egyik legnagyobb és legmozgalmasabb város, mely egyben a skót nemzeti opera és balett otthona. Ez Glasgow, ahol a Katedrálisban a mai napig őrzik Szent Mungo sírját. A városnézés látványosságai (kívülről): Városháza, György tér, Buchanan Street, Katedrális, Tall Ship tengerészeti kiállítás (belépővel). Szállás Glasgow-ban.

3. nap Reggeli, majd elutazás Glasgow-Luss-Fort William-Fort August-Urquhart Vár-Inverness útvonalon. Fort Wiliam – régió és egyben a Skót Felföld második legnagyobb települése, mely a régi korokban a Cameron család birtokában volt.Csodálatos fekvésű, a város maga Skócia második legnagyobb fjordjánál, a Loch Linnhe partjánál fekszik. Fort August – Loch Ness délnyugati részén fekszik a település, a 18.században épült erődítménye, az apátság és a Kaledónia-csatorna láthatók. Az Urquhart vára a középkori Skócia legnagyobb erődítménye volt, manapság csak romjai emlékeztetnek a dicső múltra, de még mindig festői látványt nyújt a vár és a Loch Ness együttese. Innen figyelhető meg Loch Ness vizén a helyi nevezetesség, a Loch Nessi szörny is. Megérkezés Invernessbe, a Skót felföld fővárosába. Szállás Inverness környékén.

4. nap Reggeli, majd rövid városnézés Invernessben és elutazás a Dunrobin Kastélyhoz(belépővel). A kastély évszázadok óta a Sutherland grófok rezidenciája, francia kastélyi stílusát a 19-i századi bővítésnek köszönheti. Gyönyörű parkját mesterséges tavak és szökőkutak díszítik. Elhelyezkedése festői, egy tengerparti magaslaton áll tornyaival és sok ezer kötetes könyvtárával, ahol sok ritkaság is található. Fakultatív program: látogatás és kóstoló a Glen Ord Whisky desztillálóban, melynek specialitása a 12 éves maláta whiskey. Szállás Inverness környékén.

5. nap Reggeli után egésznapos kirándulás: először a Cawdor Kastély (belépővel) meglátogatása – a 14. században épült kastély csodálatos parkjával is vonzza a látogatókat, akik egész évben színes programokat találnak az ősi falak között. Elgin Katedrális a következő állomás – bár a Skócia északkeleti részén a 13-ik században alapult katedrális csak romjaiban maradt az utókorra, mégis Skócia legbüszkébb és legfontosabb középkori emlékei közé sorolható. Brodie Kastély (belépővel) az utolsó látnivaló ezen a napon, ahol a Brodie család 400 éves történetét követheti nyomon. Szállás Inverness környékén.

6. nap Reggeli után elutazás Inverness- Drumnadrochit-Balir Kastély – Pitlochry-Scone Palota útvonalon Edinburghba. A Blair Kastély (belépővel) hófehér épülete folyamatos átalakításoknak köszönhető, eredeti épületét a 13-században kezdték építeni. Vadász és fegyver kiállítás, valamint korabeli bútorok és szép festmények tekinthetők meg. Pitlochry bájos kisváros után az 1800-as évek elején épült, neogótikus stílusú palota meglátogatása, majd Skócia szívében a Scone Palota ikonikus épületre következik (belépővel). Végezetül megérkezés Skócia fővárosába, Edinburgh-ba, ahol szállás.

7. nap Reggeli a szállodában, majd egésznapos városnézés Edinburgh-ban. barangolás a György-korabeli városrészben, a vár megtekintése. A 7. században alapított város ma több Világörökséggel is büszkélkedhet, híres egyeteme, csodálatos fekvése és történelmi és modern egyszerre. Szállás Edinburgh-ban.

8. nap Egésznapos kirándulás: Rosslyn Kápolna (belépővel) -Melrose Apátság-Abbottsford útvonalon. A Rosslyn kápolnát a Da Vinci-kód című regény tett ismertté, ugyanis a kápolna falain, padlóján és alaprajzában a titokfejtők számos rejtélyes szimbólumot vélnek felfedezni. Utazás a festői dombok között Melrose-ba, ahol az apátság meglátogatása. A legenda szerint itt van Skócia legnagyobb hős királyának szelleme, hiszen itt temették el az apátság romantikus falai közé Robert Bruce szívét. Továbbutazás Abbotsfordba, ahol Sir Walter Scott alkotott. Szállás Edinburgh-ban.

9. nap Reggeli után transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre átszállással

Időpont és csomag kijelölése
Marshaller Idegenforgalmi Kft. - Chemol Travel © 2017