Dél-India körutazás -Tamil Nadu és Kerala


Katalógus ár: 479 000 Ft/fő-től

India
Madurai
Hotel ***+
Egyéni
Reggeli + ebéd/vacsora (félpanzió)
Szállás leírás

Chennai • Mahabalipuram • Pondficherry • Thanjavur • Madurai • Periyar • Kumarakom • Aleppey

Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Indulási időpontok:
  2018. szeptember 22., október 20., november 11., december 1.
 • Utazás időtartama és útvonala:
  utazással együtt 11 nap / 10 éj
  1 éj Chennai, 1 éj Mahabalipuram, 1 éj Pndicherry, 2 éj Thanjavur, 1 éj Madurai, 1 éj Periyar, 1 éj Kumarakom, 1 éj Aleppey, 1 éj Cochin
 • Utazás:
  egyénileg (a részvételi díj a repülőjegyet nem tartalmazza), repülőjegy foglalható irodánkban
 • Elhelyezés:
  helyi, jó középkategóriájú (3 és 4 *) csillagos szállodákban ill. hajón, kétágyas szobában
  The Residency Towers, Chennai vagy hasonló
  Ideal Beach Resort, Mahabalipuram vagy hasonló
  Hotel Athithi, Pondicherry vagy hasonló
  Sangam, Madurai vagy hasonló
  Greenwood Resort Periyar vagy hasonló
  Abad Whispering Palms, Kumarakom vagy hasonló
  lakóhajó, Aleppey vagy hasonló
  Hotel Abad Atrium, Cochin vagy hasonló
 • Ellátás:
  félpanzió második nap reggelitől 10. nap vacsoráig , valamint 1 ebéd
 • Minimum létszám:
  2 fő (minimum 10 fős társaság részére kérje ajánlatunkat repülőjeggyel, magyar idegenvezetővel együtt). Az utazásra más nemzetiségű utasokkal együtt kerül sor, gyűjtő program!
 • Idegenvezető:
  német nyelvű helyi idegenvezetés a teljes utazás alatt (az idegenvezető nem feltétlenül a fenti szállodákban lakik a program során)
Ajánlat leírás

1. nap


Kora reggeli érkezés Chennaiba (Madras), transzfer a szállodába (a szobák déltől foglalhatók el). Délután városnézés Tamil Nadu tartomány fővárosában: Állami Múzeum, Művészeti Galéria (pénteken és nemzeti ünnepnapokon zárva tart) és a 16. századi Kapaleeshwarar Templom meglátogatása, melyet Sívának emeltek hívei. Később a Szt.György erőd, Szt.Tamás Katedrális és a Marina Beach –Bengáli-öböl- megtekintése. Szállás Chennaiban.

2. nap


Reggeli után elutazás Mahabalipuramba (60 km, kb. 2 óra), megérkezéskor városnézés: Chennaitól kb. 60 km-re fekszik a város, többek között egy látványos sziklacsúcson a tenger és a lagúnák között. A műemlék együttes a 7-8. században épült és kb. 400 ősi templomot, szent épületet tartalmaz. Köztük van több barlang-templom, kilenc monolit és egyben a világ legnagyobb szikla szentélye, keleti irányba tekintő oltárral – a Világörökség része. Szállás Mahabalipuramban.

3. nap


Reggeli, majd utazás Pondicherrybe (138 km, kb. 3 óra). Pondicherryben élt egykor a legnagyobb francia kolónia, de történelme során számos más gyarmatosítóhoz is tartozott, így a mai napig kelet és nyugat kellemesen vegyül hangulatában, kinézetében. Városnézés: ókori romok, keresztény és hindu templomok tarkítják a várost és környékét. A program során látogatás az Aurobindo Asramban – lelki béke és harmónia megtapasztalása - és biciklis riksa utazás Pondicherry utcáin. Vacsora és szállás Pondicherryben.

4. nap


Reggeli a szállodában. Elutazás Tanjoreba (177 km, kb. 4 óra), útközben Chidambaram – a táncoló Síva temploma - és Darasuram – Airavatesvara Templom- megtekintése. A következő állomás Kumbakonam, mely város a 7-9. századokban élte virágkorát. Megérkezés Tanjoreba, az egykori királyi székhelyre, ahol a Világörökséghez tartozó templomok, műemlékek láthatók.

5. nap


Reggeli után kirándulás Trichybe, az ősi templomok, valamint a sziklaerőd meglátogatása, melyet Ganapathinak ajánlottak és kb. 430 lépcső vezet a tetejére, ahonnan látványos kilátás nyílik a városra és a szent Kaveri folyóra. A Srirangam templom és a bazár meglátogatása. Délután városnézés Tanjoréban: a Brihadishwara templom bronz díszítésekkel. Este főzőiskola és vacsora, szállás Tanjoréban.

6. nap


Reggeli, majd utazás Chettinad-Madurai útvonalon (158 km, kb. 4 óra). Kora reggel indulás és elutazás Chettinadba, lakói a 19. század végén nagy szabású kerekedést folytattak délkelet-ázsiai országokkal, hatalmas kastélyokat építettek, ahol több generáció élt együtt. Továbbutazás Maduraiba, megérkezés után a nagy Meenakshi templom megtekintése. Vacsora és szállás Maduraiban.

7. nap


Reggeli után elutazás Periyarba (145 km, kb. 4 óra) hegységeken és trópusi esőerdőkön keresztül vezető természetvédelmi területen. Túra egy fűszer ültetvényen, ahol az indiai gasztronómiában gazdagon használt, egzotikus növényekkel ismerkedhetnek meg a látogatók. Később vadles hajóról a Periyar Nemzeti parkban, a program közben elefántok és más vadállat is látható. Vacsora és szállás Periyarban.

8. nap


Reggeli, majd utazás Kumarakomba (185 km, kb. 4 óra), útközben látogatás a Connemara tea üzemben. Megérkezés Kumarakomba a keralai holtágak kisvárosába, mely a Vembanad tó keleti oldalán fekszik. A tó madár rezervátum, ahol kitűnően megfigyelhetők a vizimadarak és ahová telente vándormadarak seregei érkeznek. Vacsora és szállás Kumarakomban.

9. nap


Reggeli, majd beszállás a lakóhajóba (Kettuvallom), melyek tradicionálisan rizst szállító hajók voltak, manapság turista szállások modern felszereltséggel, de egyszerű elhelyezéssel bírnak. Néhány hajó még evezős, de olyan is van, amelyik motorral működik. Hajókázás a kókuszpálmákkal övezett csatornákon, útközben hangulatos települések, tradicionális kereskedelmi kikötők és a helyiek mindennapjai figyelhetők meg a víz és a növényzet smaragdzöld díszletével övezve. Vacsora és szállás a hajón.

10. nap


Reggeli után kihajózás Alleppey-ben és transzfer Cochinba (62 km , kb. 2 óra), ahol városnézés. Cochin az „Arab-tenger Királynője” kereskedelmi és ipari központ, a szubkontinens déli partján fekszik. Látványosságok: Mattancherry Holland Palota, zsinagóga, Szt. Ferenc Templom - a legrégebbi európai templom Indiában. Továbbutazás a tengerpart mentén, ahol kínai halászhálók adnak egyedi arculatot a tájnak és egyben a mai napig jelzik az évszázados kínai jelenlétet Indiában. Este Kathakali tánc megtekintése egy hagyományos színházban. Szállás Cochinban.

11. nap


Reggeli, majd transzfer a repülőtérre.

Ártáblázat

Szolgáltatások
Részvételi díj: 479 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 159 000 Ft/fő
Vízum: 26 000 Ft/fő
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  10 éjszaka szállást félpanzióval, a szükséges belépőket (Chennai Állami Múzeum, Művészeti Galéria, Szt.György Erőd; Magabalipuram Parti templomok; Pondicherry Aurobindo Asram, Thanjavur Brihadishwara templomok, Sziklaerőd templom; Madurai Meenakshi templom; Periyar szentély és Kalaripayittu; Cochin Mattancherry Holland Palota, Zsinagóga, Szt. Ferenc Templom) transzfereket és utazást Indián belül légkondicionált személyautóval (vagy létszámtól függően minibusszal), helyi német nyelvű idegenvezetést, érkezéskor és elutazáskor helyi asszisztenciát, utas-, poggyász- és balesetbiztosítást, útlemondási biztosítást.

 • Külön fizetendők:
  repülőjegy Budapestről, repülőtéri illetékek és díjak, vízumdíj, felárak

 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése

  Online Ügyfélszolgálat

  X
  Az Ön neve:
  Beküld