Izland és Skócia


Katalógus ár: 575 000 Ft/fő-től

Németország
Hamburg
Hajó
Hajó
Reggeli + ebéd + vacsora
Szállás leírás

Hamburg (Germany), South Queensferry (United Kingd), Kirkwall (United Kingdom), Reykjavik (Iceland), Isafjordur (Iceland), Akureyri (Iceland), Invergordon (United Kingdom), Hamburg (Germany)Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Időpont:
  2018. június 24. - július 5.
 • Időtartam:
  utazással együtt 12 nap / 11 éj
 • Hajó útvonala:
  Hamburg (Germany), South Queensferry (United Kingd), Kirkwall (United Kingdom), Reykjavik (Iceland), Isafjordur (Iceland), Akureyri (Iceland), Invergordon (United Kingdom), Hamburg (Germany)
 • Tervezett menetrend:
  június 24. Budapest 06:00 München 07:15
  június 24. München 09:15 Hamburg 10:30
  július 5. Hamburg 20:15 München 21:30
  július 5. München 22:15 Budapest 23:25
 • Utazás részletei:
  Budapest - Hamburg - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással turista osztályon
 • Elhelyezés:
  11 éj szállás az MSC Meraviglia fedélzetén a választott kabintípusban
 • Ellátás:
  teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással **
 • Minimum létszám:
  20 fő (fakultatív programok esetén 10 fő)
  A fakultatív programokat minimum 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén kíséri magyar idegenvezető.
Ajánlat leírás

1. nap / június 24. / Hamburg

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal Hamburgba. Érkezést követően transzfer a kikötőbe. Bejelentkezés az MSC Meraviglia fedélzetére, kabinok elfoglalása.
Vacsora és szállás a hajón.

2. nap / június 25. / tengeri nap

Egész napos hajózás a tengeren South Queensferry irányába. Ezen a napon az utasok felfedezhetik az MSC Cruises 2017-ben átadott, új zászlóhajóját, melynek neve is „csodát” jelent. Nem meglepő a névválasztás, hiszen a tengerek legújabb ékköve számos új, eddig ismeretlen élményt rejt magában. A belső sétányt a nap 24 órájában átjárja a vizuális mágia, mivel annak teljes mennyezetét 480 m2-nyi LED borítja, így varázsolva a napszaknak megfelelő környezetet az utasok elé. A legkorszerűbb technológia keveredik a modern formatervezéssel és az eleganciával.

3. nap / június 26. / South Queensferry

Kikötés a kora reggeli órákban South Queensferry kikötőjében. A félnapos fakultatív program Skócia pompás fővárosába kalauzolja az utazókat. Edinburgh kialudt vulkánok és hegyes szirtek tetején állva nyújt drámai hatást látogatóinak. A program során Edinburgh középkori óvárosának valamint XVIII.századi újvárosának történelmi nevezetességeit van lehetőség felkeresni. Később Britannia egyik legtöbbet látogatott nevezetességének, a bazaltsziklán fekvő Várnak felkeresése, mely számos király és királynő otthonául szolgált. Séta az UNESCO világörökségi listáján is szereplő „Királyi Mérföldön” vagyis a Royal Mile-on, mely összeköttetést teremt a Vár és a Holyrood Palota között. A Palota II. Erzsébet királynő skóciai rezidenciája, ahol nyaranta egy hetet tölt el. Az év további részében nyitva áll a látogatók előtt. A Holyrood Park legmagasabb pontja „Artúr  széke”, ahonnan páratlan kilátás nyílik az egész városra.
Vacsora és szállás a hajón.

4. nap / június 27. / Kirkwall

Érkezés a reggeli órákban Kirkwall kikötőjébe. Félnapos fakultatív kirándulás során látogatás Skócia legészakabbra fekvő whisky gyárában, a Highland Park Destillery-ben, melyet 1798-ban alapítottak. A szerény kezdeteket követően egyre erősebb és elismertebb lepárlóként tartották számon díjnyertes párlatai révén. A vezetés egy rövid filmvetítést is tartalmaz és természetesen egy kóstolót is Skócia legzamatosabb nedűjéből. Továbbutazás az Orkey-szigeteknél található Scapa Flow öbölbe, mely az első és a második világháborúk során a Brit Királyi Haditengerészet fő bázisa volt. Kirkwall központjában található a XII. században emelt Szent Magnus katedrális.
Vacsora és szállás a hajón.

5. nap / június 28. / tengeri nap

Egész napos hajózás a tengeren a vikingek hazája felé, Izlandra. Az úszó szállodakomplexum fedélzetén számtalan, kifejezetten tengeri napokra összeállított program és fedélzeti szolgáltatás közül választhatnak az utasok.

6. nap / június 29. / Reykjavik

Érkezés a reggeli órákban Reykjavík kikötőjében. Fakultatív kirándulás a lávamező közepén elterülő, 37-39 °C meleg, gyógyító hatású, türkizkék Kék gúnához. A 45 perces autóbuszos utazásra lévő lagúnában 9 millió liter víz található, mely gazdag szilícium-dioxidban és kénben, ezáltal segíti a bőrbetegségek gyógyulását is. A 40 óránként teljesen átcserélődő, tejfehér színű vízkészletet az algák teszik kék színűvé. Az 1980-ban megnyitott fürdőkomplexum a közelben található Svartsengi erőműnek köszönheti létrejöttét. Az innen kiömlő, felesleges és a láván összegyűlt termálvíz jótékony hatását a helyiek fedezték fel és nem sokkal később létrehozták a gyógyfürdőt, melyet páratlan szépsége miatt is fel keresnek az Izlandra látogató utazók. Visszaúton rövid  városnézés a fővárosban, Reykjavíkban, melynek neve „füstös öblöt” jelent, valószínűleg a közeli hévízforrásokból feltörő gőzök miatt kapta.
Vacsora és szállás a hajón.

7. nap / június 30. / Isafjordur

Kikötés a reggeli órákban Isafjordur-ban. A fakultatív program első mérföldköve már a hajóról leszállva az utasok szeme elé tárul, amely nem más, mint a lenyűgöző, hamisítatlan izlandi táj. Az utazás élesen barázdált, hegyes terepen vezet keresztül, falvak, farmházak és földművelésre használt területen. Érkezés a Wesfjords második legnagyobb fjordjába Arnafjordurba, melynél szebbet nem találni az egész vidéken köszönhetően a változatos domborzatnak, a fenséges hegyeknek és a lélegzetelállító látványt nyújtó Dynjandi vízesésnek, mely 100m magasságból zúdul alá. A hét kisebb zuhatagból összeálló vízesés egy menyasszonyi fátyolra emlékeztet, mivel a tetején 30m, az alján pedig 60m szélességben terül el. Visszaúton számtalan lehetőség adódik fotózásra.
Vacsora és szállás a hajón.

8. nap / július 1. / Akureyri

A kora reggeli órákban érkezés Akureyri kikötőjébe. A félnapos fakultatív program egy igazán kalandos, szórakozató és izgalmas kombinációt teremt, hiszen egy Izlandon tett kirándulás nem lenne az igazi, ha a bálna les kimaradna a programból. A kikötőt elhagyva lenyűgöző völgyek, erdők és farmházak  szegélyezik az utat Európa bálna les fővárosáig, a kb. 100km-re fekvő Húsavíkig. A hangulatos kikötőt színes hajók és hófödte csúcsok övezik. A csuka- és hosszúszárnyú bálnák mellett, kardszárnyú delfineket, a tenger bohócainak nevezett lundákat, egyéb tengeri állatokat, madarakat is látni ezen a vidéken. A fehércsőrű delfinek játékosan úszkálnak a hajók mellett. A tengeri kalandot egy helyi étteremben elfogyasztott ízletes ebéd követi. Később a Húsavík Whale Center látogatása következik, amely bálnákat és bálnavadászatot bemutató múzeum. A kiállítás során sok minden megtudható ezekről a fagyos izlandi vizekben élő fenséges lényekről. Visszaúton megálló az „istenek vízesésénél”, a Goðafoss-nál, mely az ország legnagyobb és lenyűgözőbb zuhatagai közé tartozik. A gleccserfolyam kb. 12m magasságból zúdul alá ezen a 30m széles szakaszon. A vízesés fontos szerepet játszott Izland keresztény hitre való átállásában, ugyanis miután a főpap, Þorgeir törzsfőnök meghozta döntését egy szimbolikus szertartás keretében ide dobta be pogány isteneit.
Vacsora és szállás a hajón.

9. nap / július 2. / tengeri nap

Egész napos hajózás a tengeren Invergordon irányába. Ezen a napon mindenki felfedezheti a hajótársaság legutóbb vízre bocsátott hajójának még fel nem fedezett szegletét. A fedélzeten felszolgált eredeti olasz specialitások választéka és minősége egyedülálló élményt kínál, a legkiválóbb, legfrissebb hozzávalókból készített helyi fogásoktól kezdve a kézműves fagylaltokon át egészen a valódi olasz eszpresszó kávéig. A nemzetközi konyhákra specializálódott éttermek tálcán kínálják a világot a mediterrán térség kulináris sokszínűségével: a csípős Tex-Mex fogásokkal, az egzotikus keleti ízekkel és a francia konyhaművészet legkifinomultabb alkotásaival kényeztetik az utasokat.

10. nap / július 3. / Invergordon

Kikötés a reggeli órákban Invergordon kikötőjében. Félnapos fakultatív kirándulás a misztikum, a rejtelmek és a kísérteties történetek világában. Loch Ness máig megfejthetetlen titka számtalan látogatót vonzott már Skócia második legnagyobb édesvizű tavához. A homályos mélységben számos hátborzongató történet született a tó legnépszerűbb lakójáról, Nessie-ről. A mítosz szerint időszámításunk előtt 565 óta foglalkoztatja az embereket, amikor Szent Kolumba megmentett egy embert a szörnytől. Ezt követően a XX. század elején és végén látták újra. A tó felett, egy dombtetőn terül el büszkén Urquhart vára, mely Skócia egyik legtöbbet fotózott látványossága. A XII. században építetett kastélyt 1692-ben III. Vilmos csapatai leigázták, azóta csak a falai állnak, de még ebben a formában is ámulatba ejti az utazókat. A látogatóközpontban tartott vezetést követően panorámás városnézés Invernessben, melyet a Skót felföld fővárosaként tartanak számon. A skóciai látogatás nem lenne teljes, ha a tündérekről és a koboldokról szóló mesék nem járnák át a program helyszíneit.
Vacsora és szállás a hajón.

11. nap / július 4. / tengeri nap

Egész napos hajózás a tengeren Hamburg irányába. Érdemes kihasználni az utolsó napot és még egyszer bekapcsolódni az MSC Meraviglia szórakoztató programjaiba, feltöltődni az Aurea Spa-ban és kellemes sétát tenni a promenádon.

12. nap / július 5. / Hamburg

Érkezés Hamburg kikötőjébe a kora reggeli órákban. Kijelentkezés a hajóról, majd félnapos városnézés Hamburgban. Délután transzfer a repülőtérre, érkezés Budapestre az esti órákban.

MSC Meraviglia

Az MSC Cruises legújabb zászlóshajójának neve, nem meglepő módon „csodát” jelent. Az MSC Meraviglia kifinomult ötvözete az olasz eleganciának a legkorszerűbb technológiának és a formabontó dizájnnak. A promenád mennyezetét egy 480m2 és LED képernyő alkotja, vizuális mágiával varázsolják elő a napkeltét, a romantikus naplementét és a csillagos égboltot. A Carousel Lounge-ban a világhírű Cirque du Soleil speciálisan az MSC Meraviglia fedélzetére megálmodott produkciók ejtik ámulatba a vendégeket. Az „okos” megoldások fellegvára, hiszen már nemcsak fedélzeti kártyát, hanem karperecet is használhatnak a vendégek vásárlásra, több száz interaktív képernyőn foglalhatnak időpontot az Aurea Spa kezeléseire, színházi előadásokra és speciális éttermekbe. Mi több, vásárláskor a virtuális tükör segítségével próba nélkül is megtudhatják, hogy a kiválasztott ruhadarab hogy mutatna. Mindezek mellett a felhőtlen kikapcsolódásért a bowling-pálya, Formula 1 szimulátorok, a világ különlegességeit tálcán kínáló éttermek, medencekomplexum és aquapark felel.

Day Date Port Arrival Departure
Sun 24/06/2018 Hamburg, Germany - 20:00
Mon 25/06/2018 Day at sea - -
Tue 26/06/2018 South Queensferry, United Kingdom 07:00 17:00
Wed 27/06/2018 Kirkwall, United Kingdom 08:00 17:00
Thu 28/06/2018 Day at sea - -
Fri 29/06/2018 Reykjavik, Iceland 08:00 18:00
Sat 30/06/2018 Isafjordur, Iceland 07:00 19:00
Sun 01/07/2018 Akureyri, Iceland 07:00 17:00
Mon 02/07/2018 Day at sea - -
Tue 03/07/2018 Invergordon, United Kingdom 13:00 20:00
Wed 04/07/2018 Day at sea - -
Thu 05/07/2018 Hamburg, Germany 06:00 -

Ártáblázat

Szolgáltatások
Belső Bella kabin: 575 000 Ft/fő
Külső ablakos Fantastica kabin: 695 000 Ft/fő
Balkonos Bella kabin: 879 000 Ft/fő
Kikötői és repülőtéri illetékek: 99 000 Ft/fő
Kötelező szervízdíj: 39 000 Ft/fő
 
Edinburgh*: 23 000 Ft/fő
Kirkwall*: 25 000 Ft/fő
Reykjavik - Kék Lagúna*: 45 000 Ft/fő
Isafjordur*: 83 000 Ft/fő
Bálnales Húsavikban*: 79 000 Ft/fő
Loch Ness és Urquhart vára*: 25 000 Ft/fő
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  utazást Budapest - Hamburg - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, transzfert légkondicionált autóbusszal, félnapos városnézést Hamburgban, elhelyezést a választott kabinkategóriában, magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt (amennyiben a fakultatív programok esetén a minimum létszám megvan), teljes ellátást a hajón korlátozott italfogyasztással**, valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér térítésmentes használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat a hajón előre meghirdetett programok szerint, csomaghordást ki- és beszálláskor, baleset- betegség- és poggyászbiztosítást.

 • Külön fizetendők:
  kikötői és repülőtéri illetékek, a helyszínen fizetendő kötelező borravaló, fakultatív programok*, választott italcsomagok*, a személyre szabott szolgáltatások díjai, útlemondási biztosítás.

 • Korlátozott italfogyasztás**:
  víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

 • All inclusive italcsomag***: korlátlan italfogyasztás szeszesitalokból, likőrökből, aperitívekből és koktélokból a bárlapról, borok széles választékából (pohárban felszolgálva), csapolt sörökből, üdítőkből, gyümölcslevekből, ásványvízből, epresso, cappucino és egyéb klasszikus forró italokból, valamint tölcséres és poharas jégkrémekből. Az italcsomag a hajó összes bárjában, éttermében, önkiszolgáló éttermében és a speciális éttermekben felhasználható. A következő szolgáltatásokat a csomag nem tartalmazza: prémium márkás szeszesitalok, szivarok és cigaretták, üveges borok, habzóborok és pezsgők, szuvenír poharak, italok a minibárból, a kabinba bekészített ásványvíz, illetve minden étel a speciális bárokban és éttermekben. Az itallapon csillaggal megjelölt italokat a csomag nem tartalmazza.

  Felhasználási feltételek: a csomag csak személyes használatra, és egyszerre csak egy ital rendelésére érvényes. Az azonosító kártya nem átruházható. A csomaggal történő visszaélés esetén a szogláltatás azonnal letiltásra kerül, a fennmaradó napokra visszatérítés nem jár. A csomag napi bontásban nem foglalható, az utazás teljes időtartamára ki kell fizetni (kivéve a kikötés napját). Miután a kártyát aktiválták a fedélzeten, a csomag nem szakítható félbe és nem téríthető vissza. A csomagot az egy kabinban, vagy egy foglalási szám alatt, vagy egy asztalnál étkezni kívánó utasok számára kötelezően meg kell rendelni, a gyermekeket (3 év felett) is beleértve (nekik a gyermek verziót). A csomag nem kötelező 3 éven aluliak számára (akik nem ünnepelték még a 3. születésnapjukat).

  Gyerekeknek: alkoholmentes italok korlátlan fogyasztása: alkoholmentes koktélok, smoothiek és turmixok, dobozos üdítők, ásványvíz, gyümölcslevek, kávékülönlegességek, prémium teák, forró csokoládék, jégkrém pohárban vagy tölcsérben. Az italcsomag a hajó összes bárjában és éttermében, beleértve a speciális éttermeket is felhasználható. A csomag csak olyan 3-17 éves kor közötti gyermekek részére foglalható, akiknek a családja vagy csoportja az 431-es all inclusive italcsomagot megrendelte.

  Felhasználási feltételek: a csomag felnőtt verziójával megegyezők.

 • Beutazási szabályok:
  magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még fél évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.

 • Kabintípusok leírása:
  Bella: büféétkezés a nap 20 órájában, Broadway stílusú színházi előadások, edzőterem használat, animációs programokon való részvétel, törzsutas pontok gyűjtése.
  Fantastica: a Bella kategóriát kiegészítő szolgáltatások, 24 órás szobaszerviz, reggeli bekészítése a kabinba, 50%-os kedvezmény speciális edzéseken való részvételkor.

 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése