Izrael - Jordánia körutazás


Katalógus ár: 365 000 Ft/fő-től

Izrael
Tel Aviv-Jaffa
Hotel
Repülős
Reggeli + Vacsora
Szállás leírás

Tel Aviv • Jeruzsálem • Holt-tenger • Massada • Caesarea • Haifa • Tiberias • Nyolc Boldogság hegye Capernaum • Tabgha • Jordán-folyó Jerash • Amman • Madaba • Nebo-hegy • Petra

Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Időpont:
  2018. október 28. - november 6.
 • Időtartam:
  utazással együtt 10 nap / 9 éj
 • Útvonal:
  4 éj Jeruzsálem, 2 éj Tiberias, 1 éj Amman, 1 éj Petra, 1 éj Tel Aviv
 • Utazás:
  Budapest - Tel Aviv - Budapest útvonalon repülőjárattal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • Tervezett menetrend:
  október 28. Budapest 10:20 Tel Aviv 14:35
  november 6. Tel Aviv 20:00 Budapest 22:25
 • Elhelyezés:
  középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban
  Tervezett szállodák (vagy hasonló kategória):
  Jeruzsálem: Jerusalem Gold
  Galil tó: Jacob Hotel
  Amman: Hair Palace
  Petra: Moon
  Tel Aviv: Prima Link Petah Tiqva
 • Ellátás:
  izraeli büféreggeli, felár ellenében vacsora (kötelező)
 • Minimum létszám:
  15 fő (a fakultatív programokra 10 fő)
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető, aki Izraelben csatlakozik a csoporthoz
Ajánlat leírás

Ez a körutazás összefüggő vallástörténeti és kulturális betekintést ad a Szent Föld történelméről és látnivalóiról a világra érdeklődő utazónak. Jeruzsálem - a három világvallás központja a júdeai hegyvidéken, Nagy Heródes hősiesen védett erődje, a Galil tó szent helyi után a Jordán folyó határolja a két országot. A folyó keleti oldalán, Jordániában olyan emblematikus helyszíneket látogat meg, mint Madaba, a Nebo-hegy és Petra ősi városa.

1. nap - Izrael - Jordánia - Tel-Aviv

Elutazás Tel Avivba a menetrend függvényében.
Találkozás a magyar nyelvű idegenvezetővel és transzfer Jeruzsálembe, ahol szállás..

2. nap - Izrael - Jordánia - Jeruzsálem

Egész napos városnézés Jeruzsálem óvárosában: Olajfák-hegye (történelmi vallási események színhelye a kies olajfa ligetekkel borított hegyoldal, ahol a korabeli zarándokok felütötték sátraikat az ünnepek idején), Getshemane kert (az Olajfák hegyének legismertebb része, nevét a kertben lévő olajprésről kapta, fontos vallási színhely), Nemzetek Temploma (római katolikus templom, más néven Agónia Bazilika. A jelenlegi épület két korábbi vallási helyszínre épült és az olasz tervező alkotta templom kupoláinak mozaikjait más és más ország adományozta, innen ered elnevezése és itt látható a magyar címert is), majd az Óváros, Zion kapu, Zsidónegyed, Siratófal, a keresztény és arab városrészek,a Via Dolorosa és a Golgotán lévő Szent Sír Templom megtekintése. A jeruzsálemi óváros városfallal körülvett rész a modern Jeruzsálemen belül, itt találhatók a legfőbb kulturális és vallási látnivalók, helyszínek. Az óváros negyedei: Muszlim, örmény, keresztény, zsidó, marokkói negyedek. A Via Dolorosa Krisztus kereszthalálnak helyszíne, ahol az első zarándokok a bizánci korban járták végig a szenvedés stációit. A mai tradicionális útvonal az Oroszlán Kapu belső részénél kezdődik és végigvezet egészen a Szent Sír templomig, mely székhelye mind a jeruzsálemi görög-katolikus pátriárkának, mind a jeruzsálemi katolikus érdeknek is.
Szállás Jeruzsálemben.

3. nap - Izrael - Jordánia - Bethlehem, Jeruzsálem

Szabad, vagy fakultatív egész napos városnézés Jeruzsálem új városrészében és Betlehemben: Yad Vashem - a Holocaust áldozatainak emlékparkja, Izrael Múzeum, Knesset, Menora, Szent János temploma Ein Karemben. Elutazás Betlehembe, a Születés templomához - Jézus feltételezett születési helyére (a betlehemi program az aktuális politikai helyzettől függ, elmaradásáért felelősséget nem vállalunk). Betlehem Palesztina területén helyezkedik el Jeruzsálemtől kb. 10 kilométerre, szorosan kapcsolódik az izraeli történelemhez és a vallások kultúrájához, gazdaságát leginkább a turizmus befolyásolja és alkotja.
Szállás Jeruzsálemben.

4. nap - Izrael - Jordánia - Holt Tenger, Jeruzsálem

Szabad vagy fakultatív egész napos kirándulás a Holt-tengerhez és Massadára: Massada a Júdeai sivatag keleti csücskén található, sziklafennsík. A Nagy Heródes által alapított erőd és palota i.e. 37 és 31 között védte a területet és folytatott máig fennmaradt hírű, heroikus harcot a behatolókkal. Utazás a világ egyik legmélyebb és legsósabb természetes tengeréhez strandolási lehetőséggel, majd Massada - a világ nyolcadik csodájának tartott Heródes kori erőd maradványainak megtekintése, ismerkedés a zelóták történetével, utazás kötélpályás felvonóval.
Szállás Jeruzsálemben.

5. nap - Izrael - Jordánia - Caesarea, Haifa, Názáret, Tiberias

Elutazás észak felé: az ókori romjairól híres Caesarea római kori maradványainak megtekintése, Haifa a szép kikötőváros - a Carmel-hegy és a Bahai szentély kívülről, Sepphoris - Mária feltételezett születési helye, Názáret: Angyali Üdvözlet temploma.
Szállás Tiberias környékén.

6. nap - Izrael - Jordánia - Galilea, Tiberias

Egész napos fakultatív program: kirándulás a Galil-tó szent helyeire - Tiberias, a csodálatos Genezáreti tópart megtekintése, Nyolc Boldogság hegye, Ferences Kápolna (a Hegyi Beszéd színhelye), Capernaum, Szent Péter háza, a régi zsinagóga és az Úr Asztala Kápolna, a bizánci mozaik, majd Safed, a kabbalizmus fővárosa, és a Golan-fennsíkon a csodás kilátás a zöld Hula-völgyre. Hajózás a Genezáreti tavon.
Szállás Tiberiasban.

7. nap - Izrael - Jordánia - Tbabgha, Jerash, Amman

Reggeli elutazás Tabghába - a kenyér és halszaporítás csodájának helyszíne,majd a Jordán folyón a keresztelőhely megtekintése. Elutazás Jordániába, ahol első állomás Jerash. A csodás épségben megmaradt Oszlopok tere, Zeusz templom, Artemis templom és a többi épület hatalmas területen állnak, igazi ókori hangulatot árasztva. A csoportos körutazás során továbbutazás a kb 48 km-re lévő Ammanba, rövid városnézés: Jordánia fővárosa a világ egyik legrégebbi folyamatosan lakott települése, fénykorát Traianus római császár idején Philadelphia néven élte.
Szállás Ammanban.

8. nap - Izrael - Jordánia - Madaba, Nebo-hegy, Kerak, Petra

Utazás Madabába: a Szentföld bizánci mozaiktérképének megtekintése, majd továbbutazás a Nebo-hegyre, ahonnan Mózes megpillantotta a Szentföldet, majd a Kerak: a Keresztes lovagok vára következik. Az erődítmény megtekintése után utazás a nabateusok által alapított Petrába.
Szállás Petrában.

9. nap - Izrael, Jordánia - Petra, Tel Aviv

Reggel a sivatag sziklái között megbúvó egykori karavánközpont, az egykori arab néptörzs, a nabateusok virágzó fővárosának, Petrának megtekintése. A sziklából kifaragott város romjai, hatalmas sírtemplomai és varázslatos természeti környezete egyedülálló komplexumot alkotnak. A Kincsesház oszlopos látványa majd mindenkinek ismerős az kalandfilmekből. Nabateus és Király sírok, a Dzsin sziklák (a bejáratnál lévő hatalmas sziklák), a Szik szurdok mind izgalmas látnivalót ígér.
Délután elutazás Tel Avivba, ahol szállás.

10. nap - Izrael, Jordánia - Tel Aviv

Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint.

Ártáblázat

Szolgáltatások
Részvételi díj: 389 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 139 000 Ft/fő
Repülőtéri illetékek és díjak: 95 000 Ft/fő
Félpanziós felár (kötelező): 35 000 Ft/fő
Vízumdíj és illetékek (Jordániai): 35 000 Ft/fő
 
Jeruzsálem új város és Betlehem*: 29 000 Ft/fő
Massada Holt-tenger*: 32 000 Ft/fő
Galil tó szent helyei*: 12 000 Ft/fő
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  repülőjegyet Budapest - Tel Aviv - Budapest útvonalon, repülőtéri transzfereket és közlekedést, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, 9 éjszaka szállást reggelivel, a leírásban szereplő programokat magyar idegenvezetéssel, baleset- betegség- és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást.

 • Külön fizetendők:
  repülőtéri illetékek és díjak, kötelező félpanzió, belépőjegyek, jordániai beutazási illeték, fakultatív programok*, helyi borravaló (kb. 70 USD/fő).

 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése

  Online Ügyfélszolgálat

  X
  Az Ön neve:
  Beküld