Izrael - Jordánia körutazás


Katalógus ár: 383 000 Ft/fő-től

Izrael
Tel Aviv-Jaffa
Hotel ***+
Repülős
Csak reggeli
Szállás leírás

Tel Aviv • Jeruzsálem • Holt-tenger • Massada • Caesarea • Haifa • Tiberias • Nyolc Boldogság hegye Capernaum • Tabgha • Jordán-folyó Jerash • Amman • Madaba • Nebo-hegy • Petra

Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Indulási időpont:
  2017. október 29 - november 7.
 • Utazás időtartama és útvonala:
  utazással együtt 10 nap / 9 éjszaka
  4 éj Jeruzsálem, 2 éj Tiberias, 1 éj Amman, 1 éj Petra, 1 éj Tel Aviv
 • Utazás:
  Budapest - Tel Aviv - Budapest útvonalon közvetlen repülőjárattal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • Elhelyezés:
  középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban
 • Ellátás:
  reggeli
 • Minimum létszám:
  20 fő
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető
Ajánlat leírás

Ez a körutazás összefüggő vallástörténeti és kulturális betekintést ad a Szent Föld történelmébe és látnivalóiba. Jeruzsálem, Nagy Heródes erődje, a Galil-tó; Jordániában Madaba, a Nebo-hegy és Petra ősi városa mind emblematikus helyszínek.

1. nap

Elutazás Tel Avivba a menetrend függvényében. Transzfer Jeruzsálembe, ahol szállás.

2. nap

Egész napos városnézés Jeruzsálem óvárosában: Olajfák-hegye (történelmi vallási események színhelye a kies olajfa ligetekkel borított hegyoldal, ahol a korabeli zarándokok felütötték sátraikat az ünnepek idején), Getshemane kert (az Olajfák hegyének legismertebb része, nevét a kertben lévő
olajprésről kapta, fontos vallási színhely), Nemzetek Temploma ( római katolikus templom, más néven Agónia Bazilika. A jelenlegi épület két korábbi vallási helyszínre épült és az olasz tervező alkotta templom kupoláinak mozaikjait más és más ország adományozta, innen ered elnevezése és itt látható a magyar címert is.), majd az Óváros, Zion kapu, Zsidónegyed, Siratófal, a keresztény és arab városrészek,a Via Dolorosa és a Golgotán lévő Szent Sír Templom megtekintése. A jeruzsálemi óváros városfallal körülvett rész a modern Jeruzsálemen belül, itt találhatók a legfőbb kulturális és vallási látnivalók, helyszínek. Az óváros negyedei: Muszlim, örmény, keresztény, zsidó, marokkói negyedek. A Via Dolorosa Krisztus kereszthalálnak helyszíne, ahol az első zarándokok a bizánci korban járták végig a szenvedés stációit. A mai tradicionális útvonal az Oroszlán Kapu belső részénél kezdődik és végigvezet egészen a Szent Sír templomig, mely székhelye mind a jeruzsálemi görög-katolikus pátriárkának, mind a jeruzsálemi katolikus érdeknek is. Szállás Jeruzsálemben.

3. nap

Szabad, vagy fakultatív egész napos városnézés Jeruzsálem új városrészében és Betlehemben: Yad Vashem - a Holocaust áldozatainak emlékparkja, Izrael Múzeum, Knesset, Menora, Szent János temploma Ein Karemben. Elutazás Betlehembe, a Születés templomához - Jézus feltételezett születési helyére (a betlehemi program az aktuális politikai helyzettől függ, elmaradásáért felelősséget nem vállalunk). Betlehem Palesztina területén helyezkedik el Jeruzsálemtől kb. 10 kilométerre, szorosan kapcsolódik az izraeli történelemhez és a vallások kultúrájához, gazdaságát leginkább a turizmus befolyásolja és alkotja. Szállás Jeruzsálemben.

4. nap

Szabad vagy fakultatív egész napos kirándulás a Holt-tengerhez és Massadára: Massada a Júdeai sivatag keleti csücskén található, sziklafennsík. A Nagy Heródes által alapított erőd és palota i.e. 37 és 31 között védte a területet és folytatott máig fennmaradt hírű, heroikus harcot a behatolókkal. Utazás a világ egyik legmélyebb és legsósabb természetes tengeréhez strandolási lehetőséggel, majd Massada - a világ nyolcadik csodájának tartott Heródes kori erőd maradványainak megtekintése, ismerkedés a zelóták történetével, utazás kötélpályás felvonóval. Szállás Jeruzsálemben.

5. nap

Elutazás észak felé: az ókori romjairól híres Caesarea római kori maradványainak megtekintése, Haifa a szép kikötőváros - a Carmel-hegy és a Bahai szentély kívülről, Sepphoris - Mária feltételezett születési helye, Názáret: Angyali Üdvözlet temploma. Szállás Tiberiasban.

6. nap

Egész napos fakultatív program: kirándulás a Galil-tó szent helyeire - Tiberias, a csodálatos Genezáreti tópart megtekintése, Nyolc Boldogság hegye, Ferences Kápolna (a Hegyi Beszéd színhelye), Capernaum, Szent Péter háza, a régi zsinagóga és az Úr Asztala Kápolna, a bizánci mozaik, majd Safed, a kabbalizmus fővárosa, és a Golan-fennsíkon a csodás kilátás a zöld Hula-völgyre. Hajózás a Genezáreti tavon. Szállás Tiberiasban.

7. nap

Reggeli elutazás Tabghába - a kenyér és halszaporítás csodájának helyszíne,majd a Jordán folyón a keresztelőhely megtekintése. Elutazás Jordániába, ahol első állomás Jerash. A csodás épségben megmaradt Oszlopok tere, Zeusz templom, Artemis templom és a többi épület hatalmas területen állnak, igazi ókori hangulatot árasztva. Továbbutazás a kb 48 km-re lévő Ammanba, rövid városnézés: Jordánia fővárosa a világ egyik legrégebbi folyamatosan lakott települése, fénykorát Traianus római császár idején Philadelphia néven élte. Szállás Ammanban.

8. nap

Utazás Madabába: a Szentföld bizánci mozaiktérképének megtekintése, majd továbbutazás a Nebo-hegyre, ahonnan Mózes megpillantotta a Szentföldet, majd a Kerak: a Keresztes lovagok vára következik. Az erődítmény megtekintése után utazás a nabateusok által alapított Petrába. Szállás Petrában.

9. nap

Reggel a sivatag sziklái között megbúvó egykori karavánközpont, az egykori arab néptörzs, a nabateusok virágzó fővárosának, Petrának megtekintése. A sziklából kifaragott város romjai, hatalmas sírtemplomai és varázslatos természeti környezete egyedülálló komplexumot alkotnak. A Kincsesház oszlopos látványa majd mindenkinek ismerős az kalandfilmekből. Nabateus és Király sírok, a Dzsin sziklák (a bejáratnál lévő hatalmas sziklák), a Szik szurdok mind izgalmas látnivalót ígér. Délután elutazás Tel Avivba, ahol szállás.

10. nap

Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint.

Ártáblázat

Szolgáltatások
Részvételi díj: 399 000 Ft
Egyágyas felár: 155 000 Ft
Repülőtéri illetékek és díjak: 99 000 Ft
Félpanziós felár*: 29 000 Ft
Vízumdíj és illetékek (Jordániai): 25 000 Ft
 
Jeruzsálem új város és Betlehem*: 29 000 Ft
Massada Holt-tenger*: 32 000 Ft
Galil tó szent helyei*: 12 000 Ft
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  repülőjegyet Budapest - Tel Aviv - Budapest útvonalon, repülőtéri transzfereket és közlekedést Izralen és Jordánián belül légkondicionált autóbusszal, 9 éjszaka szállást reggelivel, a leírásban szereplő programokat, a szükséges belépőket helyi magyar idegenvezetéssel, baleset- betegség- és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást.
 • Külön fizetendők:
  repülőtéri illetékek és díjak, félpanziós felár*, fakultatív programok*, jordániai beutazási illetéket, helyi borravaló.
 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése