Őszi szünet Izraelben


Katalógus ár: 187 000 Ft/fő-től

Izrael
Tel Aviv-Jaffa
Hotel
Repülős
Reggeli + Vacsora
Szállás leírás

Tel Aviv Netanya-Jeruzsálem-Betlehem- Holt-tenger -Massada-Nazareth-Nyolc Boldogság Hegye-Capernaum-Tabgha-Tiberias

Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Időpont:
  2018. október 23 - október28.
 • Időtartam:
  utazással együtt 6 nap / 5 éj
 • Útvonal:
  2 éj Jeruzsálem, 3 éj Netanya
 • Utazás:
  Budapest - Tel Aviv - Budapest útvonalon repülőjárattal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • Tervezett menetrend:
  október 23. Budapest 10:20 Tel Aviv 14:35
  október 28. Tel Aviv 20:00 Budapest 22:40
 • Elhelyezés:
  középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban
  Jeruzsálem, Jerusalem Gate vagy hasonló
  Netanya, Hotel Residence vagy hasonló
 • Ellátás:
  izraeli büféreggeli, felár ellenében vacsora
 • Minimum létszám:
  15 fő (a fakultatív programokra 10 fő)
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető, aki Izraelben csatlakozik a csoporthoz
Ajánlat leírás

Látogasson Izraelbe az ősz színeivel. Októberben kellemes időjárás mellett élvezheti a látnivalókat nagyszerű, magyar nyelvű idegenvezetéssel.

1. nap / október 23. / Jeruzsálem

Elutazás Tel Avivba 10.20 órakor, megérkezés 14.35 órakor Ben Gurion repülőtérre. Panorámás, informatív városnézés, Tel Aviv és óvárosa Jaffa: Tel Aviv mára Izrael kozmopolita városa lett, telis-tele jókedvvel és szórakozási lehetőségekkel. Nyüzsgő terek és a tengerparti luxus szállodák idézik a mediterrán Európa és az egzotikus kelet hangulatát. Transzfer Jeruzsálembe és szállás.

2. nap / október 24. / Jeruzsálem

Reggeli után transzfer Jeruzsálembe, egész napos városnézés az óvárosban: Olajfák-hegye (történelmi, vallási események színhelye a olajfa ligetekkel borított hegyoldal, ahol a korabeli zarándokok felütötték sátraikat az ünnepek idején), Getshemane kert (az Olajfák-hegyének legismertebb része, nevét a kertben lévő olajprésről kapta. Jézus kedves helye volt, de elárulása is itt történt - fontos vallási színhely), Nemzetek Temploma (Római katolikus templom, más néven Agónia Bazilika. A jelenlegi épület két korábbi vallási helyszínre épült és az olasz tervező alkotta templom kupoláinak mozaikjait más és más ország adományozta, innen ered elnevezése. A magyar címer is látható itt.) Majd az Óváros: Zion kapu, Zsidónegyed, Siratófal, a keresztény és arab városrészek, a Via Dolorosa és a Golgotán lévő Szent Sír Templom megtekintése. A jeruzsálemi óváros városfallal körülvett rész a modern Jeruzsálemen belül, itt találhatók a legfőbb kulturális és vallási látnivalók, helyszínek. Masszív városfalai az Ottomán Birodalom idején épültek a 15. században. A Dávid király uralkodása után fia, Salamon király bővítette a várost nagyobbra. A mai városfalak 4,5 km hosszúak, 11 kapuval, melyek közül általában 7 van nyitva a látogatók előtt. Az óváros negyedei: muszlim, örmény, keresztény, zsidó. A Via Dolorosa Krisztus kereszthalálának helyszíne, ahol az első zarándokok a bizánci korban járták végig a szenvedés stációit. A mai tradicionális útvonal az Oroszlán Kapu belső részénél kezdődik és végigvezet egészen a Szent Sír templomig, mely székhelye mind a jeruzsálemi görög-katolikus pátriárkának, mind a jeruzsálemi katolikus érdeknek is.Továbbutazás Betlehembe, a Születés templomához - Jézus feltételezett születési helyére (a betlehemi program az aktuális politikai helyzettől függ, elmaradásáért felelősséget nem vállalunk). Betlehem Palesztina területén helyezkedik el Jeruzsálemtől kb.10 kilométerre. A Születés templomát a 4. században építettek. Az eredeti épületet a történelem során lerombolták, újjáépítették, a hosszú évszázadok során sok gazdája volt. Napjainkban katolikusok, örmények és görög-ortodox vallásúak osztoznak a bazilikán.
Szállás Jeruzsálemben.

3. nap / október 25. / Netanya

Szabad program vagy fél napos fakultatív kirándulási lehetőség keretében Jeruzsálem új városrészének megtekintése:  Izraeli Múzeum (az 1965-ben alapított intézmény a legnagyobb kulturális helyszín Izraelben és egyben a világ egyik vezető múzeuma), Knesset -Izrael parlamentje, Menora -Izrael egyik fő jelképe, a bronz emlékmű kb. 5 méter magasan emelkedik a parlament épülete előtt)-, Yad Vashem – a Holocaust áldozatainak megindító emlékparkja, Keresztelő Szent János temploma. Délután transzfer Netanyára, a Földközi-tenger partjánál lévő üdülővárosba.
Szállás Netanyán.

4. nap / október 26. / Netanya

Szabad program Netanyán, vagy fakultatív kirándulás Nazarethbe és a Galil tó szent helyeire: elutazás Názáretbe - a történelmi Názáretet keresztények és muzulmánok lakják, a település eredete az ókorig nyúlik vissza. A vallástörténet szerint Jézus gyermekkorának színhelye. A program útvonala és látnivalói: Angyali Üdvözlet temploma, majd az egész napos autóbuszos kirándulás folytatása a Galil- tó (Genezáreti-tó) szent helyeire. A Galil-tó és vidéke Izrael legészakibb tartománya - termékeny föld, a tó gyógyító vize és a Szentföld emblematikus helyszíneit jelenti a látogatónak. Az ősi időkben Galileán keresztül vezettek az utak Damaszkuszba, Egyiptomba és Izrael keleti vidékére. A 16. században Tiberias volt a négy szent városok egyike, ma fontos idegenforgalmi központ. Látnivalók és útvonal: Nyolc Boldogság hegye, Ferences Kápolna (a Hegyi Beszéd színhelye), Capernaum, Szent Péter háza, a régi zsinagóga és az Úr Asztala Kápolna, Tabgha - a kenyér és halszaporítás csodájának helyszíne, a bizánci mozaik, Tiberias, a csodálatos Genezáreti-tópart megtekintése.
Szállás Netanyán.

5. nap / október 27. / Netanya

Szabad vagy egész napos fakultatív kirándulás a Holt-tengerhez. Utazás a világ egyik legmélyebb és legsósabb természetes tengeréhez strandolási lehetőséggel, majd Massada – a világ nyolcadik csodájának tartott Heródes kori erőd - maradványainak megtekintése, ismerkedés a zelóták történetével, utazás kötélpályás felvonóval. Massada a Júdeai sivatag keleti csücskén található,sziklafennsík. A Nagy Heródes által alapított erőd és palota ie. 37 és 31 között védte a területet és folytatott máig fennmaradt hírű, heroikus harcot a behatolókkal – a zsidók bátorságának jelképévé vált ezzel. Massada 2001- ben az UNESCO világörökségei közé került. Az erődből letekintve látható a Holt-tenger kies tája. Vize az évek során csökken, így nő mindegyre sótartalma az izraeli, palesztin és jordán határnál lévő különleges tónak, mely egyben a világ egyik legmélyebb szárazföldi pontján fekszik. Mikroklímája és ásványi anyagai kifejezetten asztma, bőrproblémák és egyéb légzőszervi megbetegedések gyógyítására alkal asak, és erre számtalan intézmény, szálloda, gyógy-wellness hotel épült a tó köré. Igazán izgalmas a Holt-tengeri fürdőzés, a magas sótartalom miatt a test könnyedén lebeg a vízen. Szállás Netanyán
Szállás Netanyán.

6. nap / október 28. / Netanya

Reggeli, majd szabad program. A transzfer idejéig csomagszoba áll rendelkezésre. Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a terveztett menetrend szerint 20.00 órakor. Megérkezés 22.40-kor Budapestre.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegű.

Ártáblázat

Szolgáltatások
Részvételi díj: 199 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 69 000 Ft/fő
Repülőtéri illetékek és díjak: 69 000 Ft/fő
Félpanziós felár: 19 000 Ft/fő
Kötelező szervízdíj: 15 000 Ft/fő
 
Jeruzsálem új város*: 34 000 Ft/fő
Holt-tenger és Massada*: 38 000 Ft/fő
Nazareth és a Galil-tó nevezetességei*: 34 000 Ft/fő
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  repülőjegyet Budapest - Tel Aviv - Budapest útvonalon, repülőtéri transzfereket és közlekedést, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, 5 éjszaka szállást reggelivel, a leírásban szereplő programokat, a szükséges belépőket helyi magyar idegenvezetéssel, baleset- betegség- és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást.

 • Külön fizetendők:
  repülőtéri illetékek és díjak, kötelező szervízdíj, félpanziós felár*, fakultatív programok*, helyi borravaló.

 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése