Karibi varázslat (csoportos tengeri hajóút) - UTOLSÓ kabinok!


Katalógus ár: 399 000 Ft/fő-től

Martinique
MARTINIQUE-ALL LOCATIONS
Hajó ****
Repülős
Reggeli + ebéd + vacsora
Szállás leírás

Fort de France (Martinique), Pointe-a-Pitre (Guadeloupe), Castries (Saint Lucia), Bridgetown (Barbados), Port of Spain (Trinidad and Tobago), Saint George (Grenada), Roseau (Dominica), Fort de France (Martinique)Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Indulási időpont:
  2018. január 25. - február 4.
 • Utazás időtartama és útvonala:
  utazással együtt 11 nap / 10 éj
  2 éj Martinique / 7 éj a hajón
  Fort de France (Martinique), Pointe-a-Pitre (Guadeloupe), Castries (Saint Lucia), Bridgetown (Barbados), Port of Spain (Trinidad and Tobago), Saint George (Grenada), Roseau (Dominica), Fort de France (Martinique)
 • Utazás:
  Budapest - Fort de France - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással
 • Elhelyezés:
  Martinique-on 4*-os szállodában, a hajón (MSC Fantasia) a választott kabintípusban
 • Ellátás:
  teljes ellátás (korlátozott italfogyasztással), reggeli a szállodában és ebéd a hazautazás napján
 • Minimum létszám:
  20 fő (fakultatív programok esetén 10 főtől magyar idegenvezetővel)
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető
Ajánlat leírás

1. nap

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Fort de France városába, Martinique-re. Érkezést követően transzfer a szállodába, szobák elfoglalása. Az este további részében szabadidő.

2. nap

Martinique vulkanikus eredetű szigetét a Mount Pelée napjainkban is parázsló hegycsúcsa koronázza meg. A vulkán 1902-es kitörésének következtében Saint Pierre, a sziget eredeti fővárosa elpusztult. A fakultatív program első állomása La Pagerie, ahol Jozefina francia császárnő töltötte a gyermekkorát. Továbbutazás François falujába, a nevezetes Clément ültetvényre és rumlepárló üzembe. Fontos helyszín ez Franciaország és az Egyesült Államok számára, mivel 1991-ben itt találkozott George W. Bush és François Mitterrand. A tizenhat hektáron elterülő botanikus kertben tavak, gyümölcsös és több mint háromszáz növényfaj található. A régi lepárlóüzemben tett látogatás során megismerhetik a rumkészítés folyamatait és természetesen kóstolóra is adódik lehetőség. Később továbbutazás Martinique legdélebbre fekvő falujába, Szent Anne-ba, ahol egy ízletes ebéd elfogyasztását követően a képeslap szépségű Les Salines strandon élvezhetik az aranyszínű homok, az azúrkék tenger és a kecsesen bedőlő pálmafák nyújtotta karibi életérzést. Délutáni órákban visszautazás a szállodába, majd szabadidő.

3. nap

Reggeli után kijelentkezés a szállodából. Transzfer autóbusszal Fort de France kikötőjébe. Bejelentkezés az MSC Fantasia fedélzetére, kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap

Reggeli órákban érkezés Pointe-a-Pitre kikötőjébe. Félnapos fakultatív kirándulás a Guadeloupe szívében található, hét hektáron elnyúló Deshaies Botanikus Kertbe, ahol az Antillák varázslatos, színes és illatos élővilága fedezhető fel. Eredetileg Coluche, francia humorista tulajdonát képezte, átalakításának gondolata 1991-ben vetődött fel és 2001-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára. A kert otthont ad számos ritka növénynek, mint a majomkenyérfa, a zsakaranda valamint a chilei araukária. Felfedezhető a halastóban élő, Japánban honos koi ponty, a papirusz növény és a vízililiomok. A nap további részében a karamell színű homokkal borított tengerparton élvezhetik a Guadeloupe-i napsütést és a bárban elfogyasztott frissítőket. Később visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

5. nap

Kikötés a reggeli órákban a könnycsepp alakú Saint Lucia partjainál. Az egész napos fakultatív kirándulás első állomása a Castries-ben található Szeplőtelen Fogantatás Bazilika, mely 61 méter hosszúságával és 30 méter szélességével a Karib-térség legnagyobb temploma. Továbbutazva Cul de Sac és Roseau banánültetvényein, a Morne Fortune hegyről teljes panoráma nyílik a szigetre. Érkezés a sziget korábbi fővárosába, Soufriere-be, ahol Saint Lucia jelképének számító Piton-hegyek uralják a tájat. A két kúp alakú ikercsúcs 760 méteres magasságával az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Itt található a világ egyetlen vulkáni krátere, melyet autóval meg lehet közelíteni, egészen a kaldera közepéig, onnan pedig akár le is lehet sétálni a feltörő termálvízhez. Később látogatás a Maranatha Gardens-ben, ahol számos egzotikus, élénk színekben pompázó virág, gyümölcsfa és madár teremt ideális hátteret egy tökéletes fotó elkészítéséhez. Az egyik legimpozánsabb kilátás a hegytetőn álló Beacon étteremből nyílik. Egy frissítő ital elfogyasztása közben a Piton-hegyek, a Karib-tenger és a Soufrierevölgy páratlan szépségében gyönyörködhet a csoport. Délutáni órákban visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

6. nap

Érkezés a délelőtti órákban Barbadosra, az Antillák legkeletibb szigetére, melynek neve „szakállas férfit” jelent, mivel a szigeten honos fügefák levelei szakállra emlékeztetnek. Fő vonzerejét a szigetet körülölelő tenger és a finom, fehérhomokos tengerpart adja. A félnapos fakultatív kirándulás is ennek jegyében telik. Az egykoron cukornád ültetvényeken használt karibi színekben pompázó jitney-n (autóbuszon) először Bridgetown nevezetességeit van lehetőség megtekinteni, miközben a latin zene átjárja a fedélzetet. Az útvonal érinti a Parlament épületét, a Hősök és a Függetlenség terét valamint Lord Nelson szobrát, amíg eléri a Blackwood Screw Dock-ot, amelyet egykoron hajók javítására használtak. Lehetőség van felfedezni a dokkokat vagy felkeresni helyszíni fizetés ellenében a Tengerészeti Múzeumot esetleg élvezni a lágy szellő simogatását a közeli tengerparton egy frissítő ital kíséretében. A jitney-re visszaszállva korlátlan italfogyasztás áll a vendégek rendelkezésére, amíg elérik a sziget déli partján fekvő Dover Beach-et. A széles és kiterjedt partszakasz számos vízi sportolási lehetőséget kínál. A kirándulás utolsó állomása a legnagyobb népszerűségnek örvendő Accra Beach, ahol a kazuárfák és tengeriszőlők adta hűsítő árnyékban vagy a trópusi napsütésben élvezhetik Barbados csillogó tengerpartját. Vacsora és szállás a hajón

7. nap

A délelőtti órákban kikötés Trinidad és Tobago fővárosában Port of Spain-ben. A félnapos fakultatív program során először egy fedett, helyi hajóra (pirogue) száll a csoport, így körbejárva Chaguaramas szárazföldi részét egészen a Gaspar Grande szigetig. Egy kb. 20 perces sétát követően érkezés a közel 27 méter mély Gasparee földalatti barlangrendszerhez. Leereszkedés a barlang gyomrába az egyik víznyelőn keresztül, ahol lenyűgöző cseppkövek, oszlopok, szalagok és más mészkőalakzatok csoportja bújik meg a felszín alatt. A medence felett lévő víznyelő természetes fénnyel tölti be a barlangot, egy égi aurát kölcsönözve annak. Visszafelé egy másik útvonalon hajózva Trinidad és Tobago másik arca is a látogatók elé tárul. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap

Érkezés a délelőtti órákban Grenadába, amely minden kétséget kizáróan az egyik legbájosabb karibi sziget, érintetlen természeti szépsége egyedülálló. A fakultatív kirándulás első állomása a Clark’s Court rumlepárló üzem, St. George egyik legérdekesebb történelmi helyszíne. A gyár 1937-ben kezdte meg működését a sziget déli részén fekvő plébánián. A látogatás során bevezetik a csoportot a rumkészítés rejtelmeibe, a különböző folyamatokba, mint a cukornád lepárlásának, keverésének és palackozásának folyamata. Megtekinthetőek a régi gőzgépek, melyek közül néhány 1886. óta működik. Természetesen kóstolásra is adódik lehetőség! Ezt követően továbbutazás egy félreeső, fehérhomokos tengerpartra, ahol a kristálytiszta tengervizet a hűsítő mandulafák árnyéka teszi teljessé. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap

Kikötés a délelőtti órákban a Dominikai Közösség fővárosában, Roseau-ban. A Guadeloupe és Martinique között fekvő érintetlen karibi szigeten a burjánzó esőerdő otthont ad a Dominikai Közösség jelképnek számító Sisserou-papagájnak, a hegyoldalakon lezúduló patakok termékeny völgyeken futnak keresztül, amíg elérik a tengert. A szigeten él a karibi indiánok utolsó csoportja, akiknek sikerült Kolumbusz Kristófot távol tartani és a nyugati civilizáció káros hatásaitól megóvni territóriumukat. A fakultatív kirándulás egy festői autóbuszos utazással kezdődik a sziget belsejében található Hibiscus vízeséshez, mely a Közösség egyik legnépszerűbb látványossága. Látogatás a Hibiscus ökofaluban, ahol a törzs tagjai friss gyümölcslével kínálják a látogatókat és tradicionális táncbemutatót tartanak. Innen indul a program fő attrakciója, vagyis a „river tubing” (vadvízi hajókhoz hasonló gumiból készült felfújható, fánk alakú, lebegő korong). A folyami út a világ egyetlen és utolsó karibi indián területen vezet keresztül, a lassú folyású szakaszokat néhány helyen heves zuhatagok váltják fel, így fokozva az élményt és természetesen az adrenalin szintet. Vacsora és szállás a hajón

10. nap

A reggeli órákban érkezés Fort de France kikötőjébe. Reggelit követően kijelentkezés a hajóról. A sziget déli részén tett kirándulást ez a nap teszi teljessé, hiszen a program során az északi partszakaszt adódik lehetőség megismerni. Először a Sacre Coeur de Balata templom felkeresése, melyet a párizsi Montmartre-on található bazilika mintájára építettek. Továbbutazás bambuszfák árnyékában a Balata Botanikus Kertbe, majd érkezés a Karib térség Pompeiiébe, Saint Pierre-be. Ebédet követően szabadidő, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás párizsi átszállással az esti órákban.

11. nap

Továbbutazás Budapestre, érkezés az éjszakai órákban.

Kikötési helyszínek és időpontok
 

Day Date Port Arrival Departure
Sat 27/01/2018 Fort de France, Martinique - 23:00
Sun 28/01/2018 Pointe-a-Pitre, Guadeloupe 08:00 19:00
Mon 29/01/2018 Castries, Saint Lucia 09:00 18:00
Tue 30/01/2018 Bridgetown, Barbados 08:00 20:00
Wed 31/01/2018 Port of Spain 09:00 18:00
Thu 01/02/2018 Saint George, Grenada 09:00 18:00
Fri 02/02/2018 Roseau, Dominica 09:00 18:00
Sat 03/02/2018 Fort de France, Martinique 08:00 -

Az MSC Fantasia stílusos és környezetbarát hajó, melyen egyensúlyban van a mediterrán atmoszféra melegsége és komfortja a modern dizájnnal párosítva.

A hajó szíve a valódi olasz „piazza”, ami kiegészül egy espresso bárral, melyben frissen sütött süteményeket és autentikus olasz fagylaltot szolgálnak fel – a tökéletes hely arra, hogy eltöltsön a közelben egy kis időt a vámmentes központban és elegáns butikok környezetében.

Élvezze a nagyvárosi atmoszférát a tematikus éttermeinkben, ételspecialitásokkal és változatos szórakoztatási lehetőségekkel: Piano Bar ,Jazz Bar és Sports Bar, mely videójátékokkal és élő sportesemény vetítésekkel várja a vendégeket. Az éttermek felejthetetlen élményeket nyújtanak, a nagy Il Cerchio d’Oro-tól a bensőséges hangulatú Red Velveten (igazi Murano üvegből készült csillárokkal) át a mexikói hangulatú El Sombrero’s Tex Mex étteremig.

Sportolási lehetőségekből is széles választék áll rendelkezésre: tenisz, kosárlabda, minigolf, futópálya, konditerem, Aqua Park medencekomplexum, izgalmas Forma 1 szimulátor és 4D mozi.

Az MSC Fantasia elkülönített résszel is rendelkezik a felnőttek részére; csak 18 éven felülieknek fenntartott napozó fedélzeti rész és SPA részleg, valamint egyéb fantasztikus szórakozási lehetőségeket nyújt tiniknek és kicsiknek is egyaránt a hajó más részein.

Az MSC Yacht Klub a tökéletes luxust kínálja egyedülálló „hajó a hajóban” élménnyel, saját portaszolgálattal, 24 órás inasszolgáltatással és privát bárral, medencével.

Ártáblázat

Szolgáltatások
Belső 'Bella' kabin: 399 000 Ft/fő
Külső, ablakos 'Bella' kabin: 439 000 Ft/fő
Balkonos 'Fantastica' kabin: 499 000 Ft/fő
Kikötői és repülőtéri illetékek: 159 000 Ft/fő
Szervizdíj (kötelező): 29 000 Ft/fő
ESTA: 7 000 Ft/fő
 
Deshaies Botanikus Kert*: 33 000 Ft/fő
St. Lucia*: 35 000 Ft/fő
Barbados*: 22 000 Ft/fő
Trinidad és Tobago*: 36 000 Ft/fő
Grenada*: 15 000 Ft/fő
Roseau*: 19 000 Ft/fő
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  utazást Budapest - Fort de France - Budapest útvonalon a leírásban szereplő repülőjárattal, Martinique-on légkondicionált autóbusszal, 2 éjszakát Martinique szigtén, elhelyezést a választott kabinkategóriában, magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt, teljes ellátást a hajón (korlátozott italfogyasztással**), valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat, csomaghordást ki- és beszálláskor, baleset- betegség és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást.
 • Külön fizetendők:
  kikötői és repülőtéri illetékek, ESTA (szükség esetén), fakultatív programok*, a személyre szabott szolgáltatások díjai.
 • Korlátozott italfogyasztás**:
  víz és kávé fogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitva tartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.
 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

  Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

  Online Ügyfélszolgálat

  Az Ön neve:
  Beküld