Ajánlat részletes megjelenítése

Kelet-Európa gyöngyszemei csoportos tengeri hajóút – MSC Poesia
image

Kelet-Európa gyöngyszemei csoportos tengeri hajóút – MSC Poesia

Látványos útvonalak, a tenger varázsa, a hatalmas tengerjáró hajók, nagyszerű és esténként változatos szórakoztatás, világhírű előadók - ezt kínálja az egyik legdinamikusabban fejlődő hajótársaság, az MSC Cruises. Csoportos programunkon repülőt, transzferbuszt és magyar nyelvű idegenvezetést biztosítunk utasainknak, hogy ezzel is emeljük az utazás kényelmét és színvonalát.

  • Időtartam: 8 nap / 7 éjszaka
  • Ellátás: teljes ellátás a hajón (reggelihez alapitalok, jeges víz)
Ajánlat leírás

Időpontok: 2018. május 19 - 26.

Időtartam: utazással együtt 8 nap, 7 éjszaka

Utazás: Budapest - Velence - Budapest útvonalon busszal, Velencéből az MSC Poesia hajóval

Elhelyezés: Választott kabintípusban

Hajó útvonala: Velence - Bari - Katakolon - Mykonos - Piraues - Sarande - Dubrovnik - Velence

Ellátás: teljes ellátás a hajón (reggelihez alapitalok, jeges víz)

Minimum létszám: 20 fő (a fakultatív programok minimum 10 jelentkezése esetén indulnak magyar nyelvű idegenvezetéssel)

image

Program

1. nap Indulás a hajnali órákban Budapestről Velencébe. Érkezés Velencébe a késő délelőtti órákban. Megérkezés után bejelentkezés és a kabinok elfoglalása a hajón, majd étkezési lehetőség a hajó éttermeiben.

2. nap Érkezés Bariba a reggeli órákban. Fakultatív programként ( kb. 4,5 óra) lehetőség van megtekinteni az UNESCO világörökség részét képező Alberobellot. A kisváros az olasz csizma sarkának tetején helyezkedik el és trullóiról híres, amely olyan kőépületet jelent, melynek teteje kúpalakú és semmiféle kötőanyagot nem használtak fel építésekor. A gyalogos városnézés során megcsodáljuk ezeket a különleges épületeket, valamint az egyetlen ilyen stílusban épült templomot, a Sant Antonio templomot. Amennyiben marad idő, Bariban egy rövid buszos városnézés is a program része. Fontos információ: kerekesszékkel rendelkező utasaink számára a túra nem alkalmas.

3. nap Kikötés Katakolonban a délelőtti órákban. Fakultatív kirándulási lehetőség (kb. 5 óra) Olümpia romváros felfedezése, mely rövid távolságra található Katakolon városától. A híres olimpiai játékokat itt tartották és a mai olimpiai fáklyát még mindig itt gyújtják meg. A világörökségi város körbejárása során megtekintjük Zeusz isten templomának romjait, a tornacsarnokot, a hippodromot, mely az egykori kocsiversenyek színhelyéül szolgált és a stadiont. A kirándulás során Olümpia régészeti múzeumába is ellátogatunk. Fontos információ: kerekesszékkel rendelkező és mozgásukban korlátozott utasaink számára a túra nem alkalmas.

4. nap Érkezés Míkonosz szigetére a reggeli órákban. Fakultatív programlehetőség (kb. 3,5 óra) Délosz szigetének megtekintése. A sziget a Kükládok szigetcsoport közepén fekszik és a görög mitológia fontos helyszíne. A történet szerint Létó idemenekült Héra istennő elől, hogy megszülje gyermekeit, Apollónt és Artemiszt. A sziget az ókor egyik leggazdagabb szenthelyévé vált. Ennek a korszaknak emlékét őrzi az Oroszlánterasz, melyet megtekintünk. Eredetileg kilenc márvány oroszlán őrizte azt a helyet, ahol a történet szerint Létó életet adott gyermekeinek. Ezt követően a Künthosz-hegy tetejére gyalogolunk fel, ahol állítólag Zeusz végignézte gyermekeinek születését, és ahonnan páratlan panoráma tárul elénk. Fontos információ: kerekesszékkel rendelkező és mozgásukban korlátozott utasaink számára a túra nem alkalmas.

5. nap Kikötés Pireuszban a kora reggeli órákban. Fakultatív programlehetőség ( kb. 5 óra) Athén és az Akropolisz megtekintése. Az athéni főutcák és terek megtekintése után az Akropoliszt, a város fő látványosságát tekintjük meg. A város régi központja a klasszikus görög építészet mintáin túl otthont nyújt a Parthenonnak, annak az ókori templomnak, amelyet Pallasz Athéné görög istennőnek szenteltek. Fontos információ: kerekesszékkel rendelkező és mozgásukban korlátozott utasaink számára a túra nem alkalmas.

6. nap Érkezés Sarandába a késő délelőtti órákban. Fakultatív kirándulási lehetőségként ( kb. 6 óra) Gjirokastra albán kisvárost tekintjük meg. A város az oszmán megszállás végett ritka példája egy oszmán kori városnak és világörökségi helyszín. Jellegzetes szűk macskaköves utcáival, palatetős házaival és csodálatos panorámájával a Drin-folyó völgyére egyedülálló élményt nyújt. Kisbuszokkal érkezünk a város fölött magasodó fellegvárhoz, ahol öt torony, egy templom, egy börtön és egy múzeum vár felfedezésre. A múzeum otthon ad egy második világháborús kiállításnak, valamint egy amerikai katonai repülő is megtekinthető. Mielőtt visszatérnénk a kikötőbe, egy rövid városnézésen veszünk még részt. Fontos információ: a fellegvárhoz sok lépcső vezet fel, így kerekesszékkel rendelkező és mozgásukban korlátozott utasaink számára a túra nem javasolt.

7. nap Kikötés Dubrovnikban a reggeli órákban. Fakultatív programlehetőség (kb. 3 óra) városnézés Dubrovnikban. A horvát város az Adria partján fekszik. A világörökség részét képező város bástyáival és keskeny utcáival kápráztat el. Első látnivalónk Dubrovnik katedrálisa, melyet Szűz Mária tiszteletére szenteltek fel. Ezt követően a Domonkos-kolostort tekintjük meg, majd a Ferences-kolostort, mely otthont ad Európa legidősebb gyógyszertárának, amelyet 1317-ben nyitottak meg. A gyalogos városnézés végén szabadidő áll rendelkezésre egyénileg is felfedezni a helyet.

8. nap Érkezés Velencébe a reggeli órákban, kikötés. Hazautazás autóbusszal Magyarországra.

A fakultatív programok minimum 10 jelentkezése esetén indulnak magyar nyelvű idegenvezetéssel.

A kalkulációban szereplő árak az előfoglalási kedvezménnyel csökkentett árakat tartalmazzák!

MSC Poesia

Az MSC Poesia a kedvelt MSC Musica és MSC Orchestra testvérhajója. Rengeteg szórakozási lehetőséget kínál az egész család számára. Sportolási lehetőségek: futópálya, shuffleboard, minigolf, teniszpálya, kosárlabdapálya. Fürdési lehetőségek: 2 felnőtt-, és 2 gyermekmedence, MSC Aurea SPA, napozóterasz. 5 étterem, 7 bár valamint 2 szabadtéri bár várja az utasokat Szórakozási lehetőségek: Led fal, színház, diszkó több tánctérrel, boltok, pókerszoba, kaszinó, fotókiállítás, művészeti galéria, fotóbolt, társasjátékszoba, könyvtár. Gyermekeknek: kőkorszaki dinoszaurusz játékterem, gyerekjátszó, videójátékok. A hajó különlegessége a festői vízesésekkel és hidakkal tarkított Zen kert és sushi bár.

Időpont és csomag kijelölése
Marshaller Idegenforgalmi Kft. - Chemol Travel © 2017