Kína különlegesen


Katalógus ár: 499 000 Ft/fő-től

Kína
Peking
Hotel ***+
Repülős
Csak reggeli
Szállás leírás

Peking • Mutianyu Nagy Fal • Xian • Yangshuo • Li-folyó • Hangzhou • Wuzhen • Shanghai


Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Indulási időpont:
  2017. szeptember 15 - 29.
 • Utazás időtartama és útvonala:
  utazással együtt 14 nap / 12 éjszaka
  3 éj Peking, 2 éj Xian, 2 éj Yangshuo, 2 éj Hangzhou, 1 éj Wuzhen, 2 éj Sanghai
 • Utazás:
  Budapest - Peking között közvetlen repülőjárattal, Shanghai - Peking között átszállással, Peking-Xian között szuperexpresszel, Xian-Guilin/Guilin Hangzhou útvonalon belső repülőjárattal, valamint légkondicionált autóbusszal
 • Elhelyezés:
  3-4 csillagos szállodákban, Wuzhenben vendégházban, kétágyas szobákban
 • Ellátás:
  félpanzió (ebéd vagy vacsora a program szerint)
 • Minimum létszám:
  10 fő
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető
Ajánlat leírás

Kis csoportos programunk nem rohanó, telis-tele Világörökségekkel, új látvánnyal és gyönyörű természettel. Minden program az árban! 

1. nap

Elutazás Pekingbe közvetlen menetrendszerinti repülőjárattal.

2. nap

Peking a világ legnépesebb államának fővárosa, a Négy Ősi Kínai Főváros egyike. A városban izgalmasan keveredik az ezeréves ősi kínai kultúra, a csodálatos templomok, a maoista-kommunista rendszer lenyomata és az ultramodern épületek látványa. Érkezés után látogatás a Nyári Palotában hajókázással a palota taván, valamint a császári kert, a „hosszú folyosó” és a márványhajó megtekintése. Vacsora és szállás Pekingben.

3. nap

Reggeli után látogatás a Világ legnagyobb terére, a Tienanmen-térre - Mennyei Béke tere. Fő látnivalók: Mao Ce-tung Mauzóleuma, Népi Gyűlés Háza, Pekingi Nemzeti Múzeum, Népi Hősök Emlékműve. A látványosságok megtekintése belépők nélkül. Következő állomás a  Tiltott Város, mely csaknem ötszáz éven át szolgált a kínai császárok lakóhelyeként és a kínai birodalom hatalmi központjaként. Az 1406. és 1420. között épült komplexum 980 épületből, bennük 8707 szobából áll, és 720 000 m2-en terül el. Az épületegyüttes a hagyományos kínai palotaépítészet remekműve. Ezt követően a Jungshan Park meglátogatása és innen elutazás metróval a Mennyek Palotájához. A pekingi metró  különleges élmény, majd 600 km-es úthálózattal, több száz megállóval, napi 7-8 millió utassal elképzelhetetlen forgalmat bonyolít. A Mennyek Temploma a 15. században épült és a Ming és Qing dinasztiák ceremoniális helyeként szolgált. Impozáns méretei és különleges építészete miatt a Pekingbe látogatók  kedvelt  úticélja. Ebéd a program közben, szállás Pekingben.

4. nap

Reggeli után folytatódnak a különleges élmények: elutazás a Nagy Fal kevésbé ismert részéhez, a Mutianyu Falhoz. Mutianyu Nagy Fal: egészen egyedi élmény a  Nagy Fal legjobban megőrzött részére kirándulni. Itt nincs akkora tömeg,  az építmény hatalmas területen, beláthatóan kanyarog a zöld dombokon, varázslatosan szép természeti környezetben. Hossza 5,4km, 7-8 méter széles és nagyrészt gránitkőből épített, Pekingtől kb. 45 km-re található. A kirándulás után visszautazás Pekingbe és következik a Hutong túra hagyományos riksákkal! A hutong a császári Kína egy jellegzetes városi településformája, amely kifelé csak bejáratokkal tagolt negyedekből áll. A bejárati ajtó mögött egy-egy földszintes lakóépület helyezkedik el olyan belső udvarral, amelyből az egyes helyiségek nyílnak. Sem az utcára, sem a szomszédos lakóépületekre nem néz ablak. A bejárati ajtó díszítése árulja el a lakó társadalmi helyzetét. A Hutong ma is autentikus hangulattal, az eredetiség érzését kínálja. Ebéd a program közben, szállás Pekingben.

5. nap

Reggeli, majd transzfer a pályaudvarra, elutazás szuperexpresszel Xianba. Megérkezés után transzfer a szállodába, pihenés, szabadidő. Vacsora és szállás Xianban.

6. nap

Egésznapos városnézés Xianban. A város az egyik legősibb település Kína területén, mintegy 3000 éves múlttal rendelkezik. A Tang-dinasztia idején (Kr. u. 618-906) Csangan néven a császári Kína fővárosa volt. A mai napig megmaradt a 11 km hosszú városfal, amelyre a 8. században egy 13 emeletes pagodát építettek. A híres selyemút is innen indult. A várostól nem messze található az agyaghadsereg és a kínai piramisoknak nevezett ősi temetkezési dombok. Az agyaghadsereg az első kínai császár, Csin Si Huang-ti sírhelyét védő agyagkatonák, lovak, kocsik és zenészek elnevezése. A szobrokat helyi földművesek kútásás során fedezték fel 1974 márciusában, négy méteres mélységben. Különlegesség! Ismerje meg a kínai írásjeleket egy rövid tanfolyammal! Kínai kaligráfia leckével zárul ez a csodás nap. Ebéd a program közben. Szállás Xianban.

7. nap

Reggeli után transzfer a pályaudvarra, elutazás belföldi repülőjárattal Guilinbe, majd onnan  autóbusszal Yangshuoba. Ismét a hatalmas Kína egy varázslatos szegletét mutatjuk be - Yangshuo-t a 80-as években fedezte fel az idegenforgalom és azóta  látogatók ezreit vonzza ez a csodás vidék, melyet a Li-folyó szel át cukorsüveg alakú hegyekkel övezve. Lélegzetelállító szépségét 1400 éves történelme és népcsoportjainak változatossága teszi gazdagabbá. Az itt lakók hűen őrzik hagyományaikat, hordják népviseleteiket és ünneplik fesztiváljaikat. A nap további részében szabadidő, majd vacsora és szállás Yangshuoban. Javasoljuk, béreljen kerékpárt és élvezze a tájat biciklizés közben.

8. nap

Reggeli után ismét  nem a szokványos turista program kezdődik! Ízelítő a bambuszligetek és a Li-folyó mellékágának szépségéből, hangulatából: könnyű rafting (helyi bambusz tutajjal, helyi vezetővel, érdeklődésre a programról rövid filmet tudunk bemutatni) a Yulong folyó kristálytiszta vizén, majd séta a rízsföldek mentén és végezetül látogatás egy helyi általános iskolában. (A napi program átlagos, normál fizikai állapotot igényel. Anmennyiben nem szeretne ezen a kiránduláson részt venni, akkor szabadidő Yangshuoban.) Vacsora és szállás.

9. nap

Reggeli után izgalmas program következik: kerékpározás Yangshuo környékén és ebéd egy farmer családnál, ahol még egy igazi vidéki főzőiskola is lesz! Mindezen csodás élmények után elutazás Guilinbe autóbusszal, innen továbutazás belföldi repülőjárattal Hangzhouba, ahol szállás. 

10. nap

Reggeli. A nap szlogenje: Hangzhou a Földi Paradicsom! Kína tíz legszebb városa között tartják számon. Hangzhou a Wuyue Királyság fővárosa volt 907 és 978 között, az Öt Dinasztia és Tíz Királyság korában A Nyugati-tó meglátogatása hajókázással, valamint a Huagang Park, Lihue Pagoda és a tea falu az ültetvénnyel a soron következő látványosságok. Vacsora és szállás Hangzhouban.

11. nap

Reggeli után a Lingyin-templom termeinek és híres szobrainak megtekintése, majd elutazás autóbusszal Wuzhen városba. Wuzhen a nagyjából 60 000 lakosú városka festői kanálisok mentén épült, a Jangcétől délre a hat történelmi város közepén helyezkedik el. Festői látványa mellett kőhídjairól és fafaragásairól híres, de a modern kor is ismertté tette, hiszen 2014 óta az Internet Világkiállítás állandó helyszíne. Szabadidő Wuzhen felfedezésére. Vacsora és szállás.

12. nap

Reggeli után kis városnézés csoportosan, majd elutazás autóbusszal Shanghaiba. Megérkezés után a szállodai szobák elfoglalása, majd szabadidő, aklimatizálódás a hihetetlen méretekkel bíró megapoliszban. Esti programként egy akrobata show megtekintése javasolt ( helyszíni fizetéssel). Ebéd a program közben, szállás  Shanghaiban.

13. nap

Reggeli, majd városnézés Shanghaiban: séta az óvárosban, a Yu-kert Dél-Kína egyik legszebb kertjének meglátogatása, majd felutazás a Jinmai Towers 88. emeletére, ahonnan egészen fantasztikus látkép nyílik a városra. Estére tervezhető egy kellemes séta vagy vásárlás a Tianzifang művészeti és bevásárló negyedben (fakulktatív), vagy a szórakozni vágyók a francia negyed bárjaiban pihenhetik ki az utazás fáradalmait (fakultatív). Vacsora és szállás.

14. nap

Kora reggeli órákban transzfer a mágnesvasúttal a repülőtérre, hazaindulás átszállással Budapestre.

Ártáblázat

Szolgáltatások
Részvételi díj: 499 000 Ft
Egyágyas felár: 128 000 Ft
Repülőjegy + repülőtéri illetékek és díjak: 239 000 Ft
Vízumdíj: 25 000 Ft
Belépők díja (a helyszínen fizetendők): 168 USD
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  utazást Kínán belül és helyi transzfereket a leírás szerint, 12 éjszaka szállást félpanzióval, a megadott programokat, a magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről az út teljes időtartama alatt, baleset- betegség- és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást.
 • Külön fizetendő:
  repülőjegy és repülőtéri illetékek és díjak, belépődíjak, helyi borravaló.
 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése