Nagy körutazás Kubában, üdüléssel Varaderón


Katalógus ár: 684 000 Ft/fő-től

Kuba
Havanna
Hotel
Repülős
Csak reggeli
Szállás leírás

Havanna óváros és modern negyed • Pinar del Rio ültetvényei • Cienfuegos • Guama • Trinidad • Sancti Spiritus • Camagüey • Santiago de Cuba • Varaderó óceánpart


Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Időpont:
  2018. október 18-30.
 • Időtartam:
  utazással együtt 13 nap / 11 éj
 • Utazás útvonala:
  3 éj Havanna vagy környéke, 1 éj Trinidad vagy környéke, 1 éj Camagüey, 2 éj Santiago de Cuba, 4 éj Varaderó
 • Utazás részletei:
  Budapest - Havanna- Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, valamint belső repülőjárattal Santiago de Cuba - Havanna útvonalon, a körutazás alatt légkondícionált autóbusszal
 • Tervezett menetrend:
  október 18. Budapest 06:30 Amszterdam 08:40
  október 18. Amszterdam 10:20 Havanna 14:35
  október 29. Havanna 20:15 Amszterdam 10:35+1
  október 30. Amsztrdam 14:15 Budapest 16:15
 • Elhelyezés:
  középkategóriájú szállodákban a helyi besorolás szerint, Varaderón felár ellenében négy- vagy
  ötcsillagos szálloda is foglalható (a részvételi díj középkategóriájú üdülőszállodára vonatkozik
  Varaderón), kétágyas szobában.
 • Ellátás:
  a körutazás alatt reggeli, vacsora és 5 ebéd, Varaderón all inclusive
 • Minimum létszám:
  15 fő (fakultatív programok esetén 15 fő)
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető
Ajánlat leírás

Kuba legendás szigete nem csak a szép tengerpartok, a szivar és a rum hazája. Nyugaton csodálatos dohányültetvények és természeti képződmények, délen a legszebb gyarmati városkák, keleten Camagüey és Santiago de Cuba varázslatos városa található, hogy a sziget minden arcát láthassa az utazó. Természetesen nem maradhat ki a különleges hangulatú főváros, Havanna sem, ahol a régi amerikai autók forgataga és a megkopott paloták varázsa semmihez sem hasonlítható. A látnivalók sokaságát Varaderó méltán híres tengerpartján pihenhetik ki.

1. nap / október 18. / Havanna

Elutazás Budapestről átszállással. Délután megérkezés Havannába, vacsora és szállás. Az ötszáz éves település, Kuba fővárosa, a karibi szigetvilág egyik legszínesebb és legelevenebb városa, a spanyol gyarmati települések legszebb és legjellegzetesebb példája, óvárosa a Világörökség része. Az 1920-as években, az Egyesült Államok-beli alkoholtilalom idején Havanna az amerikaiak kedvelt nyaralóhelyévé vált, számos éjszakai klub és szerencsebarlang működött a városban, melyeket a forradalom 1959-ben történő győzelme után bezártak, ennek ellenére a mai napig érezhető hatásuk Kubában. A nehéz életkörülmények ellenére a kubaiak életszeretete sosem kopott meg - a zene, a tánc, az életöröm jellemzi a várost. Mindenhol szól a zene, a forró ritmusok, az ötvenes évekből megmaradt színes amerikai autócsodák, a kapuk mellett szivarozó, táncoló nagymamák, bódító színek kápráztatják el a látogatót.
Szállás Havannában.

2. nap / október 19. / Havanna

Ismerkedés az Ó- és Új-Havanna főbb nevezetességeivel: Katedrális tér, La Bodeguita del Medio - a bár, ami nemcsak Hemingway, hanem többek között Gabriel García Marquez és Marlene Dietrich kedvenc helye volt Havannában, Plaza de Armas, San Francisco de Asis tér, Mercaderes és Obrapia utcák, Palacio de los Capitanes Generales, Elnöki Palota, Kapitólium, Forradalom tér, Havannai egyetem. Ebéd egy helyi étteremben. Vacsora után fakultatív program: a híres Tropicana Show megtekintése. A Tropicana mulató nagyszabású, látványos előadása kétszáz táncossal: két órás program három színpadon, élőzenekarral. Üdvözlőitallal, ¼ üveg rummal, snackkel, egy pohár kólával.
Szállás Havannában.

3. nap / október 20. / Havanna

Szabadidő Havannában vagy egész napos fakultatív kirándulás ebéddel Pinar del Rio tartományba. Itt termesztik a világ legjobb dohányát a zöldellő ültetvényeken. Látogatás a Világörökség részét képező, festői Viñales-völgyben, egy rumfeldolgozó üzemben és egy szivargyárban. Délután Havanna felfedezése, séta az óvárosban egyéni programként az idegenvezető kiséretében.
Vacsora és szállás Havannában.

4. nap / október 21. / Guamna, Cienfuegos, Aldea Taína

Elutazás Cienfuegosba, a „Dél gyöngyébe” a sziget déli részének egyik legszebb gyarmati városkájába. Útközben látogatás egy krokodilfarmon Guamában és a Fiesta Campesina farmon, ahol a sziget növény- és állatvilágát mutatják be, majd hajózás az Aldea Taína indián faluban, ahol a sziget őslakosainak életével ismerkedhetünk meg. A cienfuegosi ebéd után városnézés: Palacio de Valle, José Martí tér a régi Thomas Terry színházzal.
Utazás Trinidadba illetve környékére, ahol vacsora és szállás.

5. nap / október 22. / Trinidad

Városnézés a szűk utcácskáival, színes házaival, megkopott fényű palotáival is lenyűgöző látványt nyújtó Trinidadban, amely egykor cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát. A város főbb látnivalóinak - Santísima Trinidad tér, Romantic Museum, Canchanchara bár - megtekintése után ebéd, majd továbbutazás Camagüeybe. Útközben megálló a Manaca Iznaga toronynál, majd panoráma városnézés Sancti Spíritusban.
Megérkezés Camagüeybe vagy környékére, ahol vacsora és szállás.

6. nap / október 23. / Camagüey

Városnézés a gyarmati időket idéző Camagüeyben. A San Juan de Dios tér, a katedrális, az Ignacio Agramonte tér és más látnivalók megtekintése. Panoráma városnézés Bayamóban. Továbbutazás Santiago de Cubába, a hegyek és a Karib-tenger közé épült igazi karibi hangulatú városkába, melynek szépsége vetekszik Havannáéval. Színes spanyol-afrikai kultúrája egyedülálló, a rum hazája és a forradalom szülőhelye, Kuba mára világhírű zenei stílusai közül a legtöbb innen származik.
Vacsora és szállás.

7. nap / október 24. / Santiago de Cuba

Városnézés Santiago de Cubában: a Céspedes park, a Castillo del Morro, a Katedrális és más látnivalók. Ebéd után látogatás El Cobre híres zarándokhelyén. Vacsora és szállás Santiago de Cubában.

8. nap / október 25. / Varaderó

Elutazás belső repülőjárattal a menetrendtől függően Havannába, ahonnan transzfer Varaderóra (a belső repülőjárat menetrendje változó). A félsziget 20 km hosszú képeslapra illő hófehér homokos partszakasszal, parádés naplementéivel és a kristálytiszta tengerével a legnépszerűbb kubai üdülőhely.

9-11. nap / október 26-28. / Varaderó

Üdülés all inclusive ellátással Varaderón, tengerparti szállodában.

12. nap / október 29. / Havanna

Transzfer a havannai repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járattal Budapestre.

13. nap / október 30. / Budapest

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

Ártáblázat

Szolgáltatások
Részvételi díj (3*): 684 000 Ft/fő
Egyágyas felár (3*): 88 000 Ft/fő
Repülőtéri illetékek és díjak: 169 000 Ft/fő
Turistakártya: 19 000 Ft/fő
 
4*-os felár Varaderón: 75 000 Ft/fő
Egyágyas felár (4*): 115 000 Ft/fő
5*-os felár Varaderón: 115 000 Ft/fő
Egyágyas felár (5*): 129 000 Ft/fő
 
Tropicana show*: 39 000 Ft/fő
Pinar del Rio*: 19 000 Ft/fő
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  repülőjegyet Budapest - Havanna - Budapest útvonalon, repülőtéri transzfereket és közlekedést, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, 11 éjszaka szállást reggelivel a megadott ellátással, a leírásban szereplő programokat magyar idegenvezetéssel, baleset- betegség- és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást.

 • Külön fizetendők:
  repülőtéri illetékek és díjak, turista kártya díja, belépőjegyek, fakultatív programok*, helyi borravaló (kb. 36 EUR/fő).

 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése