Ajánlat részletes megjelenítése

Malájzia - Borneo : kultúra és természet
image

Malájzia - Borneó: kultúra és természet

A körutazás bemutatja a modern és hagyományos  Malájziát, végigvezet kulturális és természeti értékein, és a sok élmény után csodás tengerparti pihenéssel zárul.
 

  • Időtartam:  utazással együtt 12 nap, 10 éjszaka
  • Ellátás: reggeli
Ajánlat leírás

Időpontok: 2018. január 19 - 30.

Időtartam: 12 nap, 10 éjszaka.

Utazás: menetrendszerinti repülőjárattal Budapest-Kuala Lumpur-Budapest útvonalon, egyszeri átszállással, valamint belső repülőjáratokkal a programleírás szerint

Elhelyezés: kétágyas szobában, helyi 4 *-os szállodákban, illetve a nemzeti parkokban lodge-okban

Ellátás: 10 reggeli, 4 ebéd és 2 vacsora

Minimum létszám: 10 fő.

Az utat a Chemol Travel idegenvezetője kíséri.

Program

1. nap Elutazás Budapestről Kuala Lumpurba a menetrend szerint, egyszeri átszállással.

2. nap Megérkezés a reggeli órákban a maláj fővárosba (a közigazgatási székhely Putrajaya). Transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása és reggeli. Délelőtt pihenés, majd délután félnapos panorámás városnézés Kuala Lumpurban: Nemzeti Emlékmű, Nemzeti Múzeum épülete, Függetlenség tere, Sultan Abdul Samad klasszikus reneszánsz stílusú épülete, Városi Galéria, Petronas Ikertornyok. Szállás Kuala Lumpurban.

3. nap Korai reggeli, majd elutazás Malacca felfedezésére egésznapos kirándulás keretében. Malacca az ország szíve, függetlenségének születési helye, egykori  önálló szultanátus  – és egyben az UNESCO Világörökség része. Építészete magában hordozza a 600 éves európai igazgatást. A program főbb látványosságai: Szt.Péter Templom, Porta de Santiago, Szt. Pál Templom romjai, Holland Adminisztrációs Iroda, Cheng Hoon Teng Templom és a Jonker Street. Napközben „nyonya” ebéd egy helyi étteremben. A nyonya ételek a kínai és maláj-indonéz ízeket ötvözik, melynek végeredménye a változatos és harmonikusan fűszerezett ételsor. Visszautazás Kuala Lumpurba, szállás.

4. nap Reggeli, majd félnapos fakultatív program: átutazás „Kis India” negyeden, majd kirándulás a Batu barlangokhoz, Murugan Istenség aranyozott szobra és a kínai Thean Hou Templom meglátogatása, melyet a hainani kolónia építtetett a Mennyei Anyának” ajánlva. Továbbutazás a kínai negyedbe, ahol ínycsiklandó ételeket kóstolhat (helyszíni fizetéssel), végezetül a Masjid Negara (nemzeti mecset) megtekintése a maga hatalmas, területén csodás parkjával. Szállás Kuala Lumpurban.

5. nap Reggeli után transzfer a repülőtérre, elutazás belső repülőjárattal Sabah tartományba, Sandakan városba - mely Kelet-Malajziá, Borneó szigetén fekszik. Megérkezés a délutáni órákban, transzfer a szállodába, pihenés. Szállás Sandakanban.

6. nap Korai reggeli után elutazás a Sepilokban lévő Orángután Rehabilitációs Központba. A központ veszélyeztetett főemlősöket fogad be és gyógyításukon kívül felkészíti őket, hogy újra természetes környezetükben, szabadon élhessenek. Séta az egzotkus környezetben, az esőerdőben, majd az orángutánok etetésnek lehet tanúja.Az izgalmas program után a Borneói Napmedve Központ következik, ahol egy szintén veszélyezetett állatfaj sorsáról gondoskodnak a rezervátum hatalmas őserdei területén. Transzfer a hajóállomásra és dél körül kezdődik az egy órás hajókázás Kinabatangan folyami rezervátumban: borneói törpe-elefántok, krokodilok, makákók, borneói nagyorrú majmok,színpompás madarak és még sok más állatfaj példányai láthatók a partokon, a folyóvízben és a parti mangróve mocsarakban. Borneó egyik leghosszabb folyója a természet rengeteg szépségével kápráztatja el az utazót. A hajókázás után ebéd, majd délutáni és esti vadfigyelés. Vacsora és szállás a paradicsomi környezetben egy dzsungel lodge-ban.

7. nap Ébresztő a természet hangjaival és folyami utazás a Pitas tóhoz egy újabb vadfigyelésre. A Pitas tó egy tengerszem Abai település mellett, Borneó szigetén. A program egy közösségi faültetvény látogatásával kezdődik, majd ebéd Abai faluban. Délután hajókázás Sukau faluig, útközben majmok, madarak és más állatfajok láthatók. Megérkezés Sukau faluba, a szállás elfoglalás a lodge-ban. Késő délután újabb hajókirándulás, majd vacsora és szállás a lodge-ban.

8. nap Reggeli után visszautazás hajóval Sandakanba, transzfer a repülőtérre, elutazás belső repülőjárattal Kota Kinabaluba. Megérkezés után transzfer a tengerparti szállodába.

9-10. nap Üdülés a Dél-Kínai–tenger partjánál reggelis ellátással.

11. nap Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, visszautazás Kuala Lumpurba, majd onnan Budapestre egyszeri átszállással.

12. nap Megérkezés Budapestre a délelőtti órákban.

Időpont és csomag kijelölése
Marshaller Idegenforgalmi Kft. - Chemol Travel © 2017