Malájzia - Borneó: kultúra és természet (csoportos körutazás)


Katalógus ár: érdeklődésre

Malajzia
Kuala Lumpur
Hotel ***+
Repülős
Csak reggeli
Szállás leírás

Kuala Lumpur • Malacca • Batu barlangok • Sandakan (Borneó) • Sepilok (Orángután Rehabilitációs Központ) • Pitas-tó • Sukau • Kota Kinabalu


Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Utazsi időpont:
  2018. február 22. - március 5.
 • Utazás időtartama és útvonala:
  utazással együtt 12 nap / 9 éj
  3 éj Kuala Lumpur, 1 éj Sandakan, 1éj dzsungel lodge , 1 éj Sukau, 3 éj Kota Kinabalu
 • Repülőjárat:
  Budapest - Kuala Lumpur - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással, a körutzás alatt légkondicionált autóbusszal
 • Elhelyezés:
  helyi 3-4 csillagos szállodákban
 • Ellátás:
  10 reggeli, 4 ebéd, 2 vacsora
 • Minimum létszám:
  10 fő
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető
Ajánlat leírás

A körutazás bemutatja a modern és hagyományos Malajziát, végigvezet kulturális és természeti értékein, és a sok élmény után csodás tengerparti pihenéssel zárul.

1. nap / február 22.

Elutazás Budapestről Kuala Lumpurba a menetrend szerint, egyszeri átszállással.

2. nap / február 23.

Megérkezés a reggeli órákban a maláj fővárosba (a közigazgatási székhely Putrajaya). Transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása és reggeli. Délelőtt pihenés, majd délután félnapos panorámás városnézés Kuala Lumpurban: Nemzeti Emlékmű, Nemzeti Múzeum épülete, Függetlenség tere, Sultan Abdul Samad klasszikus reneszánsz stílusú épülete, Városi Galéria, Petronas Ikertornyok. Szállás Kuala Lumpurban.

3. nap / február 24.

Korai reggeli, majd elutazás Malacca felfedezésére egésznapos kirándulás keretében. Malacca az ország szíve, függetlenségének születési helye, egykori  önálló szultanátus - és egyben az UNESCO Világörökség része. Építészete magában hordozza a 600 éves európai igazgatást. A program főbb látványosságai: Szt.Péter Templom, Porta de Santiago, Szt. Pál Templom romjai, Holland Adminisztrációs Iroda, Cheng Hoon Teng Templom és a Jonker Street. Napközben „nyonya” ebéd egy helyi étteremben. A nyonya ételek a kínai és maláj-indonéz ízeket ötvözik, melynek végeredménye a változatos és harmonikusan fűszerezett ételsor. Visszautazás Kuala Lumpurba, szállás.

4. nap / február 25.

Reggeli, majd félnapos fakultatív program: átutazás „Kis India” negyeden, majd kirándulás a Batu barlangokhoz, Murugan Istenség aranyozott szobra és a kínai Thean Hou Templom meglátogatása, melyet a hainani kolónia építtetett a Mennyei Anyának” ajánlva. Továbbutazás a kínai negyedbe, ahol ínycsiklandó ételeket kóstolhat (helyszíni fizetéssel), végezetül a Masjid Negara (nemzeti mecset) megtekintése, területén csodás parkjával. Szállás Kuala Lumpurban.

5. nap / február 26.

Reggeli után transzfer a repülőtérre, elutazás belső repülőjárattal Sabah tartományba, Sandakan városba - mely Kelet-Malajzián, Borneó szigetén fekszik. Megérkezés a délutáni órákban, transzfer a szállodába, pihenés. Szállás Sandakanban.

6. nap / február 27.

Korai reggeli után elutazás a Sepilokban lévő Orángután Rehabilitációs Központba. A központ veszélyeztetett főemlősöket fogad be és gyógyításukon kívül felkészíti őket, hogy újra természetes környezetükben, szabadon élhessenek. Séta az egzotkus környezetben, az esőerdőben, majd az orángutánok etetésnek lehet tanúja. Az izgalmas program után a Borneói Napmedve Központ következik, ahol egy szintén veszélyezetett állatfaj sorsáról gondoskodnak a rezervátum hatalmas őserdei területén. Transzfer a hajóállomásra és dél körül kezdődik az egy órás hajókázás Kinabatangan folyami rezervátumban: borneói törpe-elefántok, krokodilok, makákók, borneói nagyorrú majmok, színpompás madarak és még sok más állatfaj példányai láthatók a partokon, a folyóvízben és a parti mangróve mocsarakban. Borneó egyik leghosszabb folyóján a természet rengeteg szépségével kápráztatja el az utazót. A hajókázás után ebéd, majd délutáni és esti vadfigyelés. Vacsora és szállás a paradicsomi környezetben egy dzsungel lodge-ban.

7. nap / február 28.

Ébresztő a természet hangjaival és folyami utazás a Pitas-tóhoz egy újabb vadfigyelésre. A Pitas-tó egy tengerszem Abai település mellett, Borneó szigetén. A program egy közösségi faültetvény látogatásával kezdődik, majd ebéd Abai faluban. Délután hajókázás Sukau faluig, útközben majmok, madarak és más állatfajok láthatók. Megérkezés Sukau faluba, a szállás elfoglalása a lodge-ban. Késő délután újabb hajókirándulás, majd vacsora és szállás a lodge-ban.

8. nap / március 1.

Reggeli után visszautazás hajóval Sandakanba, transzfer a repülőtérre, elutazás belső repülőjárattal Kota Kinabaluba. Megérkezés után transzfer a tengerparti szállodába.

9-10. nap / március 2-3.

Üdülés a Dél - Kínai - tenger partjánál reggelis ellátással.

11. nap / március 4.

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, visszautazás Kuala Lumpurba, majd onnan Budapestre egyszeri átszállással.

12. nap / március 5.

Megérkezés Budapestre a délelőtti órákban.

Ártáblázat

Szolgáltatások
Részvételi díj: 489 000 Ft/fő
Repülőtéri illetékek és díjak: 135 000 Ft/fő
Belső repülőjegyek: 75 000 Ft/fő
 
Kis-India*: 12 000 Ft/fő
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  utazást a leírásban szereplő repülőjáratokkal, légkondicionált autóbusszal, étkezést a megadottak szerint (10 reggeli, 4 ebéd, 2 vacsora), a megadott programokat, a magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről az út teljes időtartama alatt, baleset- betegség- és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást.
 • Külön fizetendő:
  repülőtéri illetékek és díjak, belső repülőjegyek, fakultatív programok*, vízumdíj, belépődíjak, helyi borravaló (kb. 4 USD/fő/nap).
 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése