Nagy körutazás Mexikóban, all inclusive üdüléssel Cancúnban


Katalógus ár: 699 000 Ft/fő-től

Mexikó
Mexico City
Hotel
Repülős
Csak reggeli
Szállás leírás

Mexikóváros • Teotihuacan • Guadalupé • Mérida • Kabah • Uxmal • Chichen Itza és Cancún • a Maja Riviéra

Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Időpont:
  2018. december 26. - január 5.
 • Időtartam:
  utazással együtt 11 nap / 9 éj.
 • Útvonal:
  3 éj Mexikóváros, 2 éj Merida, 4 éj Cancun
 • Utazás:
  Budapest - Mexikóváros // Cancun - Budapest útonalon menetrend szerinti repülőjárattal átszállással, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal.
 • Tervezett menetrend:
  december 26. Budapest 06:00 Párizs 08:25
  december 26. Párizs 11:00 Mexikóváros 16:20
  január 4. Mexikóváros 19:45 Párizs 13:30+1
  január 5. Párizs 20:45 Budapest 22:55
 • Elhelyezés:
  középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban
  Mexico City, Hotel Regente vagy hasonló
  Mérida, Hotel El Conquistador Merida vagy hasonló
  Cancun, Oasis Palm vagy hasonló
 • Ellátás:
  reggeli, felár ellenében félpanzió (kivétel az első este a késői megérkezés miatt nincs vacsora).
 • Minimum létszám:
  15 fő (a fakultatív programokra 10 fő).
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető a csoportos utazás teljes időtartama alatt!
Ajánlat leírás

1. nap

Elutazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással Mexikóvárosba. A megérkezést követően transzfer a szállodába.
Szállás Mexikóvárosban.

2. nap - Mexikóváros

Reggeli, majd félnapos városnézés Mexikóvárosban: a világ legnagyobb városában kb. 10 millióan laknak, de a becsült adatok szerint közigazgatási területén majd 21 millióan élnek.
A városba érkezéskor rögtön érezhető annak magaslati fekvése, Mexikóváros ugyanis a tengerszint felett 2000 méteren található.
A nagy felfedezők korában, 1519-ben érkezett ide Herman Cortéz konkvisztádor és a lerombolt azték főváros romjaira építtette fel a várost. Szerencsére ma már békésen él egymás mellett a három kultúra: a rangját visszanyert indián, a spanyol és mexikói. A program látnivalói: főtér, a Zocalo - az azték időkben ceremóniák helyszíne, majd a koloniális kortól a város hatalmas főtere közel hatvanezer négyzetméteres területével. Itt látható a Metropolitan Katedrális, mely a 16-18. század között épült spanyol gótika elemeivel Mexikó és a kontinens legnagyobb katedrálisa, valamint a történelmi központ és a szövetségi negyed épületei. A Nemzeti Palota, az Alameda Park, Szépművészeti Palota megtekintése (kívülről). Látogatás a Plaza Garibaldin, a hangulatos „mariachik terén”, ahol mariachi zenészek szórakoztatják a turistákat fülbemászó dallamaikkal.
A városnézés után transzfer a délre fekvő Xochimilco kerületébe, melynek ékessége a trajinera különleges, összesen 180 km hosszú tó- és csatornarendszere. Hajókirándulás a tarkabarka színekben pompázó hajókon, mely során megcsodálható a város dús növényzete, gyönyörű természeti környezete.
A program után visszautazás autóbusszal a Chapultepec Parkhoz, ahol szabadidő, vagy az Antropológiai Múzeum fakultatív megtekintése idegenvezetővel. A belépő díja kb. M$70/felnőtt, mely a helyszínen fizetendő. A múzeumban az ország prekolumbián és még létező indián kultúráinak páratlan gyűjteménye látható, itt tekinthető meg többek között a 24 tonnás bazalttömbből kifaragott híres Napkő vagy Naptár, az azték kultúra jelképe is. Transzfer a szállodába, szállás Mexikóvárosban.

3. nap - Mexikóváros

Egész napos kirándulás Teotihuacanba, a Világörökség részét képező romvárosba. A Kolumbusz előtti időkben Teotichuacan volt Mexikó és Közép-Amerika legnagyobb városa. A legkorábbi építkezések ie. 200-as évekre tehetők - itt épült fel Mexikó és az Újvilág második legnagyobb piramisa, a Nap piramis. A hatalmas területen levő négyzetháló alapú város másik nevezetessége a több kilométer hosszú Holtak Útja, mely a Hold piramisnál végződik. Elbúcsúzva Tollas Kígyótól és Esőistentől, Guadalupé, az amerikai kontinens legnagyobb búcsújáró helye felé folytatódik a mexikói körutazás. A Miasszonyunk Bazilika katolikus templom és nemzeti búcsújáróhely Mexikóvárostól északra, annak a helynek a közelében, ahol a legenda szerint Szűz Mária megjelent. A XVI. századi, eredeti templom mellett felépítettek egy modern kegyhelyet is, amikor a régi épület alapjai instabillá váltak és veszélyeztették a látogatókat. A búcsújáróhelyre az országból és a világ számos pontjáról érkeznek nagy tömegben hívők és gyógyulni vágyók, színes forgataggá varázsolva a helyet. Visszautazás Mexikóvárosba, ahol szállás.

4. nap - Mérida

Reggeli után transzfer a repülőtérre, elutazás belső repülőjárattal Méridába, Mexikó Yucatán szövetségi államának fővárosába. A megérkezés után városnézés a spanyol Francisco de Montejo "El Mozo" alapította városban, mely meghódításakor még T'ho néven volt maja romváros. Lebontott piramisainak hatalmas kőzeteiből épült fel a San Antonio-i Szent Ildefonso Katedrális, az amerikai kontinens legrégebbi katedrálisa. További látnivalók: Palacio Municipal, Casa de Látogatás a híres Paseo de Montejo városrészben, ahol a 20. században számos milliomos építtetett csodálatos haciendát a város körüli dzsungelben. A „mexikói Champs-Élysées, melynek pompája a 20. század elejére vezethető vissza, amikor a zöld aranyként is számon tartott henequén vagy sisa nevű növény kereskedelme élte virágkorát Méridában. Transzfer a szállodába, szállás Méridában.

5. nap - Mérida

Egész napos kirándulás a Puuc régió két legnagyobb városába, Kabah és Uxmal régészeti lelőhelyeire. A városok a maja civilizáció klasszikus korában, i.sz.700 és 1000 között élték virágzásukat. Kabah legkiemelkedőbb látnivalója a Maszkok Palotája, ahol a hosszú orrú Chaac esőisten képmása látható összesen 260 változatban. Uxmal a maják alapította lenyűgöző romváros 1996 óta része az UNESCO Világörökségének. Máig is rejtély, miért építettek itt várost, hiszen nincsenek és nem is voltak folyók vagy helyi vízforrások a környéken. Uxmal egyik legkiemelkedőbb látnivalói azok a ciszternák, melyekben az esővizet felfogták és tárolták a lakosság számára. A víz további jelentőségét mutatja a számos szobor és faragvány, mely szintén Chaac-ot, az esőistent ábrázolja. Fakultatív program: az Uxmal mellett található különleges Kakaó Múzeum megtekintése idegenvezetővel. A belépő díja kb. M$ 120/felnőtt, mely a helyszínen fizetendő. Visszautazás Méridába, ahol szállás.

6. nap - Cancun

Elutazás Mexikó és a rejtélyekkel teli maja kultúra legnagyobb és legismertebb romvárosába, Chichén Itzába, ahol az ősi maja és a tolték idők emlékei keverednek. Út közben a varázslatos „sárga” város, Izamal megtekintése, mely az ősi időkben a legmagasabb maja isten, Itzamná és a napisten, Kinich-Kakmó imádásának központja volt. A lenyűgöző Chichen Itzába érve az ősi maja és tolték idők emlékeinek megtekintése. A hatalmas területen fekvő településből rögtön kiemelkedik az El Castillo -a Kastély, melyet Kukulkan, a tollas kígyóisten tiszteletére emeltek. Az 55 méter magas templomra 91 lépcső visz fel, és aki elég bátor, megmászhatja a piramistemplomot, hogy onnan lássa a letűnt korok grandiózus épületeit és a csodálatos panorámát. A Labdajáték tere különleges akusztikával a maja élet mindennapjait örökíti meg. A romvárosban látható még számos templom és tér a híresen hírhedt áldozatok és győztesek emlékeivel. A látogatás után utazás a Yucatán-félsziget egyik különleges természeti sajátosságához, egy festői cenotéhoz, vagyis beszakadt tetejű mészkőbarlanghoz, melynek kristálytiszta vizében fürdőzésre is alkalom nyílik. Továbbutazás Cancúnba, a tengerpartra, ahol szállás.

7 - 9. nap - Cancun

Üdülés Cancúnban, a Maya Riviéra turistaövezetének központjában, fakultatív programlehetőségekkel a helyszínen. Cancún és a hozzá tartozó kisebb üdülőhelyek minden elvárásnak megfelelnek, hiszen az aktív, pezsgő tengerpartok mellett csendesebb, családias hangulatú partszakaszok is megtalálhatók. Ahol egykor maja városok romjai és szerény halászfalvak álltak, ma a világ egyik legkedveltebb üdülőparadicsoma található. Szállás Cancúnban all inclusive ellátással.

10. nap - Cancun

Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre menetrend szerinti járattal, átszállással.

11. nap

Megérkezés Budapestre.

Ártáblázat

Szolgáltatások
Részvételi díj: 699 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 160 000 Ft/fő
Felnőtt pótágyár: 619 000 Ft/fő
Gyermekár (6-12) pótágyon: 539 000 Ft/fő
Repülőtéri illetékek és díjak: 139 000 Ft/fő
Félpanziós felár (5 vacsora)*: 35 000 Ft/fő
 
Tulum - Xel Ha egész napos kirándulás ebéddel (felnőtt)*: 49 000 Ft/fő
Tulum - Xel Ha egész napos kirándulás ebéddel (gyerek)*: 33 000 Ft/fő
Xcaret Park egész napos kirándulás ebéddel (felnőtt)*: 55 000 Ft/fő
Xcaret Park egész napos kirándulás ebéddel (gyerek)*: 35 000 Ft/fő
Félnapos hajókirándulás Isla Mujeresre (felnőtt)*: 29 000 Ft/fő
Félnapos hajókirándulás Isla Mujeresre (gyerek)*: 21 000 Ft/fő
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  utazást menetrend szerinti légitársaság repülőjárataival, átszállással Budapest - Mexikóváros / Cancún - Budapest útvonalon, valamint belső repülőjárattal Mérida - Cancún útvonalon, turista osztályon, a körutazás alatt utazás légkondicionált autóbusszal, 3 éjszakai szállást Mexikóvárosban, 2 éjszakai szállást Meridában középkategóriájú (helyi négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban reggelis ellátással, 4 éjszakai szállást Cancúnban négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban all incusive ellátással, a körutazásban leírt programokat és kirándulásokat a szükséges belépőkkel, magyar idegenvezetővel.

 • Külön fizetendők:
  repülőtéri illetékek és díjak, fakultatív programok*, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás., helyi borravaló.

 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése

  Online Ügyfélszolgálat

  X
  Az Ön neve:
  Beküld