Nagy körutazás Mexikóban, all inclusive üdüléssel Cancúnban (csoportos körutazás


Katalógus ár: 506 000 Ft/fő-től

Mexikó
Mexico City
Hotel ***+
Repülős
Csak reggeli
Szállás leírás

Mexikóváros • Teotihuacan • Guadalupé • Mérida • San Antonio • Kabah • Uxmal • Chichen Itza és Cancún • a Maja Riviéra

Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Indulási időpont:
  2018. február 4-14.
 • Utazás időtartama és útvonala:
  utazással együtt 11 nap / 9 éj
  3 éj Mexikóváros, 2 éj Mérida, 4 éj Cancún
 • Utazás:
  Budapest - Mexikóváros / Cancún - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal átszállással, valamint belső repülőjárattal Mérida - Cancún útvonalon, a körutazás alatt légkondícionált autóbusszal
 • Elhelyezés:
  a körutazás alatt középkategóriájú, az üdülés alatt helyi 4*-os szállodában, kétágyas szobákban
 • Ellátás:
  reggeli a körutazás alatt és all inclusive a cancúni üdülés alatt
 • Minimum létszám:
  16 fő
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető
Ajánlat leírás

Utazás az Azték Birodalom nevezetességein át  egészen a maják titokzatos földjére, keresztül Mexikón. Hangulatok, zenék filmek színes képei elevenednek meg az út során és ívelnek át harmonikusan a történelmi korokon.

1. nap

Elutazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással Mexikóvárosba. A megérkezést követően transzfer a szállodába. Kora este közös séta az idegenvezetővel. Szállás Mexikóvárosban.

2. nap

Egész napos kirándulás Teotihuacanba, a Világörökség részét képező olmék romvárosba. A Kolumbusz előtti időkben Teotichuacan volt Mexikó és Közép-Amerika legnagyobb városa. A legkorábbi építkezések ie. 200-as évekre tehetők - itt épült fel Mexikó és az Újvilág második legnagyobb piramisa, a Nap piramis. A hatalmas területen levő négyzetháló alapú város másik nevezetessége a több kilométer hosszú Holtak Útja, mely a Hold piramisnál végződik. Elbúcsúzva Tollas Kígyótól és Esőistentől, Guadalupé, az amerikai kontinens legnagyobb búcsújáró helye felé folytatódik a mexikói körutazás. A Miasszonyunk Bazilika katolikus templom és nemzeti búcsújáróhely Mexikóvárostól északra, annak a helynek a közelében, ahol a legenda szerint Szűz Mária megjelent. A 16. századi, eredeti templom mellett felépítettek egy modern kegyhelyet is, amikor a régi épület alapjai instabillá váltak és veszélyeztették a látogatókat. A búcsújáróhelyre az országból és a világ számos pontjáról érkeznek nagy tömegben hívők és gyógyulni vágyók, színes forgataggá varázsolva a helyet. Visszautazás Mexikóvárosba, ahol szállás.

3. nap

Reggeli után félnapos városnézés Mexikóvárosban: Mexikó és a világ legnagyobb városában kb. 10 millióan laknak, de a becsült adatok szerint közigazgatási területén majd 21 millióan élnek. A városba érkezéskor rögtön érezhető annak magaslati fekvése, Mexikóváros ugyanis a tengerszint felett 2000 méteren található. A nagy felfedezők korában, 1519-ben érkezett ide Herman Cortéz konkvisztádor és a lerombolt azték főváros romjaira építette fel a várost. Szerencsére ma már békésen él egymás mellett a három kultúra: indián, a spanyol és a kettőből lett mexikói. A program látnivalói: a főtér - Zocalo - az azték időkben ceremóniák helyszíne, majd a koloniális kortól a város hatalmas főtere közel hatvanezer négyzetméteres területével. Itt látható a Metropolitan Katedrális, mely a 16-18. század között épült spanyol gótika elemeivel Mexikó és Amerika legnagyobb katedrálisa, valamint a történelmi központ és a szövetségi negyed épületei. A forgalmas téren a műemlékek oldalában mariachi zenészek szórakoztatják a turistákat. Az Alameda Park, Szépművészeti Palota megtekintése (kívülről). A városnézés után transzfer a délre fekvő Xochimilco kerületébe, melynek ékessége a trajinera különleges, összesen 180 km hosszú tó-és csatornarendszere. Hajókirándulás a tarkabarka mexikói színekben pompázó, gondolákhoz hasonlító hajókon, mely során megcsodálható a város dús növényzete, gyönyörű természeti környezete. A program után visszautazás autóbusszal a Chapultepec Parkhoz, ahol szabadidő, vagy az Antropológiai Múzeum fakultatív megtekintése idegenvezetővel. A belépő díja kb. M$70/felnőtt, mely a helyszínen fizetendő. A múzeumban az ország prekolumbián és még létező indián kultúráinak páratlan gyűjteménye látható, itt tekinthető meg többek között a 24 tonnás bazalttömbből kifaragott híres Nap-kő vagy Naptár, az azték kultúra jelképe is. Transzfer a szállodába, szállás Mexikóvárosban.

4. nap

Reggeli után transzfer a repülőtérre, elutazás belső repülőjárattal Méridába, Mexikó Yucatán szövetségi államának fővárosába. A megérkezés után városnézés a spanyol Francisco de Montejo "El Mozo" alapította városban, mely meghódításakor még T'ho néven volt maja romváros. Lebontott piramisainak hatalmas kőzeteiből épült fel a San Antonio-i Szent Ildefonso katedrális, az amerikai kontinens legrégebbi katedrálisa. A Plaza keleti oldalán lévő katedrális, a 18. századi Plaza a Palacio Municipal, vagy a 15. századi Casa de Montejo mely a Yucatán uralkodó egykori otthona, mind a város lenyűgöző látnivalói. Látogatás a híres Paseo de Montejo városrészben, ahol a 20. században számos milliomos épített csodálatos haciendát a város körüli dzsungelben. A „mexikói Champs-Élysées” -ként is emlegetett pazar út gazdagsága a 20. elejére vezethető vissza, amikor a zöld aranyként is számon tartott henequén vagy sisa nevű növény kereskedelme élte virágkorát Méridában. Transzfer a szállodába, szállás Méridában.

5. nap

Egész napos kirándulás a Puuc régió két legnagyobb városába, Kabah és Uxmal régészeti lelőhelyeire. A városok a maja civilizáció késői, klasszikus korában, i.sz. 700 és 1000 között élték virágzásukat. Kabah legkiemelkedőbb látnivalója a Maszkok Palotája, ahol a hosszú orrú Chaac esőisten képmása látható, összesen 260 változatban. Uxmal, a maják alapította lenyűgöző romváros 1996 óta része az UNESCO Világörökségének. Máig is rejtély, miért építettek itt várost, hiszen nincsenek, s nem is voltak folyók vagy helyi vízforrások a környéken. Uxmal egyik legkiemelkedőbb látnivalói a chultun-ok, azok a ciszternák, melyekben az esővizet felfogták és tárolták a lakosság számára. A víz további jelentőségét mutatja a számos szobor és faragvány, mely szintén Chaac-ot, az esőistent ábrázolja. Fakultatív program: az Uxmal mellett található különleges Kakaó Múzeum megtekintése idegenvezetővel. A belépő díja kb. M$ 120/felnőtt, mely a helyszínen fizetendő. Visszautazás Méridába, ahol szállás.

6. nap

Elutazás Mexikó és a rejtélyekkel teli maja kultúra legnagyobb és leglátogatottabb romvárosába, Chichén Itzába, ahol az ősi maja és a tolték idők emlékei keverednek. Út közben a varázslatos „sárga” város, Izamal megtekintése, mely az ősi időkben a legmagasabb maja isten, Itzamná és a napisten, Kinich-Kakmó imádásának központja volt. A lenyűgöző Chichen Itzába érve az ősi maja és a tolték idők emlékeinek felfedezése. A hatalmas területen fekvő egykori településből rögtön kiemelkedik az El Castillo (a Kastély), melyet Kukulkan, a tollas kígyóisten tiszteletére emeltek. Az 55 méter magas templomra 91 lépcső visz fel, és aki elég bátor, megmászhatja a piramistemplomot, hogy onnan lássa a letűnt korok grandiózus épületeit és a csodálatos panorámát. A Labdajáték tere különleges akusztikával a maja élet mindennapjait örökíti meg. A romvárosban látható még számos templom és tér a híresen hírhedt áldozatok és győztesek emlékeivel. A látogatás után utazás a Yucatán-félsziget egyik különleges természeti sajátosságához, egy festői cenotéhoz, vagyis beszakadt tetejű mészkőbarlanghoz, melynek kristálytiszta vizében fürdőzésre is alkalom nyílik. Tovább utazás Cancúnba, a tengerpartra, ahol szállás.

7 - 9. nap

Üdülés Cancúnban, Mexikó Riviera Maya névre hallgató turistaövezetének központjában, fakultatív programlehetőségek a helyszínen. A Yucatán-félsziget Atlanti-óceán felöli partvidékén elterülő "Can Cún" egyesek szerint az mexikói maják nyelvén azt jelenti: "kígyófészek", mások szerint a név eredete "aranyedény". Cancún és a hozzá tartozó kisebb üdülőhelyek minden elvárásnak megfelelnek, hiszen az aktív, pezsgő tengerpartok mellett csendesebb, családias hangulatú partszakaszok is megtalálhatók. Ahol egykor maja városok romjai és szerény halászfalvak álltak, ma a világ egyik legkedveltebb üdülőparadicsoma található. Szállás Cancúnban all inclusive ellátással.

Fakultatív kirándulások magyarul beszélő idegenvezetéssel (min.10 fő):

Tulum és Xel-Ha egész napos kirándulás ebéddel

A program a maja történelmi látnivalókat kombinálja egy felejthetetlen strandolással. Reggel elutazás autóbusszal a Cancúntól délre fekvő Tulum romvárosába, mely a legnagyobb épségben megmaradt tengerparti maja rom és a spanyol hódítások idején még fontos jelentőségű maja kikötőváros volt. A romváros szépségét elsősorban fekvése adja: egy gyönyörű tengerparti sziklafalra épült. Az építmény a türkiz árnyalataiban pompázó tenger látványával felejthetetlen élmény. Tulum megtekintése után utazás autóbusszal a Maya Riviera szívébe, Xel-Ha méltán természeti csodaként nyilvántartott vízi parkjába, ahol a fürdőzés mellett all inclusive ellátás nyújt feltöltődést. Az itt eltöltött idő alatt étkezések, korlátlan alkoholmentes italfogyasztás, snorkeling felszerelést és személyenként egy törölköző, valamint öltözőszekrény biztosított.
Gyermeknek a vízi parkban az minősül, aki magasabb mint 100 cm, de alacsonyabb, mint 140 cm. A 140 cm feletti gyermek felnőtt árat fizet, a 100 cm alatti gyermek számára a belépés ingyenes.

Xcaret Park egész napos kirándulás ebéddel
Xcaret fantasztikus eco-parkja egy festői tengerparton fekszik, kizárólag a félszigeten őshonos állatokkal és növényekkel, édes vízű barlangfolyóval, búvárkodási lehetőséggel várja a kalandokra és a feltöltődésre vágyókat. Több mint negyven attrakciója a történelem, a kultúra, a gasztronómia és a természet világához visz közelebb, az egész család számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. Tengeri teknősök, lamantinok, pillangók, orchideák csodálhatók meg többek között természetes környezetükben. Az itt eltöltött nap csúcspontja este az ősi maja labdajáték bemutatója, illetve a folklór műsor egy 6000 fős színházban. A program tartalmaz egy napközbeni büféétkezést alkoholmentes italokkal, 2 italkupont, snorkeling felszerelést, valamint személyenként egy törölközőt és öltözőszekrényt.
Gyermeknek a vízi parkban az minősül, aki magasabb mint 100 cm, de alacsonyabb, mint 140 cm. A 140 cm feletti gyermek felnőtt árat fizet, a 100 cm alatti gyermek számára a belépés ingyenes.

Egész napos kirándulás Isla Mujeresre - az „asszonyok szigetére”
A paradicsomi szépségű, csupán 8 km hosszú Isla Mujeres Cancún partjaitól rövid hajóútra tökéletes kikapcsolódással, a legszebb strandokkal és búvárkodási lehetőséggel várja az ide látogatókat. Utazás autóbusszal a kikötőbe, majd onnan hajóval az „asszonyok szigetére”. A hajóút során bár és snackek, a szigeten snorkel felszerelés biztosított. A búvárkodás után a ismerkedés a szigettel séta keretében, majd ebéd egy helyi étteremben. Délután visszautazás Cancúnba hajóval.
A gyermek kedvezmény 5-11 év közötti gyermekekre vonatkozik. A 11 év feletti gyermek felnőtt árat fizet, az 5 év alatti gyermek számára a belépés ingyenes.

10. nap

Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre menetrend szerinti járatokkal, átszállással.

11. nap

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

Ártáblázat

Szolgáltatások
Részvételi díj: 539 000 Ft
Egyágyas felár: 110 000 Ft
Felnőtt pótágyár: 519 000 Ft
Gyermekár (6-12) pótágyon: 369 000 Ft
Repülőtéri illetékek és díjak: 125 000 Ft
Félpanziós felár (5 vacsora)*: 35 000 Ft
 
Tulum - Xel Ha egész napos kirándulás ebéddel (felnőtt)*: 49 000 Ft
Tulum - Xel Ha egész napos kirándulás ebéddel (gyerek)*: 33 000 Ft
Xcaret Park egész napos kirándulás ebéddel (felnőtt)*: 55 000 Ft
Xcaret Park egész napos kirándulás ebéddel (gyerek)*: 35 000 Ft
Félnapos hajókirándulás Isla Mujeresre (felnőtt)*: 29 000 Ft
Félnapos hajókirándulás Isla Mujeresre (gyerek)*: 21 000 Ft
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  repülőjegyet Budapest - Mexikóváros / Cancún - Budapest útvonalon, valamint belső repülőjárattal Mérida - Cancún útvonalon, repülőtéri transzfereket és közlekedést a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, 5 éjszaka szállást reggelivel és 4 éjszaka szállás all inclusive ellátással, a leírásban szereplő programokat, magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről az utazás teljes időtartama alatt, baleset- betegség- és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást.
 • Külön fizetendők:
  repülőtéri illetékek és díjak, fakultatív programok*, felárak*, helyi borravaló.
 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése