A mediterrán ősz színei


Katalógus ár: 219 000 Ft/fő-től

Olaszország
GENOVA (GENOA)
Hajó
Hajó
Reggeli + ebéd + vacsora Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással
Szállás leírás

Genoa (Italy), Civitavecchia (Italy), Palermo (Italy), Valletta (Malta), Barcelona (Spain), Marseille (France), Genoa (Italy)Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Időpont:
  2018. november 23. - december 1.
 • Időtrtam:
  utazással együtt 9 nap / 7 éj
 • Hajó útvonala:
  Genoa (Italy), Civitavecchia (Italy), Palermo (Italy), Valletta (Malta), Barcelona (Spain), Marseille (France), Genoa (Italy)
 • Utazás részletei:
  Budapestről légkondicionált autóbusszal oda- és visszaúton
 • Tervezett felszállási pontok:
  Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Nagykanizsa
 • Elhelyezés:
  7 éj szállás az MSC Meraviglia fedélzetén a választott kabintípusban
 • Ellátás:
  teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással **
 • Minimum létszám:
  20 fő (fakultatív programok esetén 15 fő)
 • A Chemol Travel ajándéka:
  7. nap / November 29. / Barcelona városlátogatás
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
Ajánlat leírás

1. nap / November 23. / Budapest

Indulás különbusszal Budapestről a késő órákban Genova felé.

2. nap / November 24. / Genova

Érkezés Genovába a délelőtti órákban. Megérkezés után bejelentkezés és a kabinok elfoglalása a hajón, majd ebéd a fedélzeten.
Szállás a hajón.

3. nap / November 25. / Civitavecchia

Ezen a napon Civitavecchiában kötünk ki, ahonnan kiindulva egy egész napos fakultatív program (kb. 9 óra) keretein belül lehetőségünk nyílik felfedezni Rómát, az Örök Várost. Mai kirándulásunk Róma két fontos aspektusát kombinálja: az antikvitást és a Kereszténységet. Civitavecchia kikötőjéből egy másfél órás utazást teszünk, hogy megkezdjük a napunkat a Colosseum - eredeti nevén Amphiteatrum Flavium - látogatásával, mely Róma egyik jelképe. Befogadóképessége a korhoz képest óriási, akár 50.000 ember szeme láttára vívták a gladiátorok kegyetlen csatáikat. A Colosseum megtekintése után továbbsétálunk a Piazza Navona, és a Pantheon felé. Utóbbi egy ősi templom, mely a hét legfontosabb római istenség tiszteletére épült, az ókori építészet egyik legjelentősebb alkotásaként tartjuk ma is számon. A Pantheon látogatása után megebédelünk egy tipikus olasz étteremben. Délután a Szent Péter térre látogatunk el, ahol szabadidő eltöltésére van lehetőség, mely alatt felfedezhetjük a teret és környékét, vagy akár a Bazilikát is meg lehet látogatni (egyénileg), miután meghallgattuk idegenvezetőnktől a tudnivalókat. Programunk befejeztével visszatérünk Civitavecchia kikötőjébe, és újra hajóra szállunk.

4. nap / November 26. / Palermo

A napfényes Szicília szigetére érkezünk, ahol egy félnapos fakultatív program során megismerkedünk Palermoval, valamint ellátogatunk Monrealeba is, ahol megtekintjük Olaszország egyik legszebb katedrálisát. A napot egy rövid buszos utazással kezdjük, úticélunk Monreale, mely egy Palermohoz közeli kisváros. Monrealet a 12. századi katedrálisa teszi világhírűvé, mely a kerengőjével együtt helyet kapott a Világörökségek sorában. A katedrális megnézése után visszautazunk Palermoba, ahol Szicília kormányzati központjával, a Normann Palotával (Palazzo dei Normanni) kezdjük a látnivalók sorát, a benne található Királyi Kápolnával (Capella Palatina) együtt. Innen továbbsétálunk a dómhoz, majd vár ránk Európa legnagyobb operaháza, a Teatro Massimo, amely megtekintése után szabadidő eltőltésére, és vásárlásra lesz lehetőség a Mercato del Capo-n.  Ezután visszasétálunk a hajóhoz.

5. nap / November 27. / Valetta

Mikor Máltán járunk, érdemes megnézni a jelenlegi főváros, Valletta mellett a sziget korábbi központját, Mdinát is, melyre egy fakultatív program (kb. 4 óra) keretein belül lehetőség is adódik. A programot Vallettával kezdjük, ahol a Barrakka Gardens az első állomás, Málta egyik látványossága. A Barrakka Gardens egy nyilvános, gyönyörűen parkosított kert, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a kikötőre (Grand Harbour). Következő látnivalónk a Szent János társkatedrális, melyet a máltai lovagrend építtetett a 16. század második felében. A templom díszes belsője igazi kincseket rejt, többek között Caravaggio egyik mesterművét, a Keresztelő Szent János lefejezése című festményt. Ezután folytatjuk utunkat a középkori város, Mdina  felfedezésével. Mdina a sziget közepén helyezkedik el, Csendes Városnak is nevezik a motorizált közlekedési eszközökre kivetett korlátozások miatt. A városban a barokk sítlusú Szent Pál katedrálissal kezdjük a városnézést, mely lenyűgöző látványt nyújt, ahogyan a város fölé magasodik. A katedrális megtekintése után sétával folytatódik a program, a keskeny utcákon és sikátorokon keresztül nyerhetünk betekintést az élő történelem eme darabjába.

6. nap / November 28. / Tengeri nap

Tengeri nap, melynek során a lenyűgöző MSC Meraviglia szolgáltatásait élvezhetjük.

7. nap / November 29. / Barcelona

A fantasztikus Barcelona megérdemel egy látogatást. Félnapos, mégis átfogó kirándulásunk (kb 4 óra) alkalmával megnézzük a város főbb látnivalóit. Kezdetnek átutazunk Barcelona főbb utcáin és terein. Egy rövid megállót ejtünk a Montjuicon, hogy gyönyörködjünk a lélegzetelállító kilátásban, ezután megnézzük Gaudi máig befejezetlen neogótikus mesterművét, a Sagrada Familia-t. Ezután még lesz idő megnézni a lenyűgöző Katedrálist, mely a 13. század végétől a 15. századig épült. Kirándulásunk befejezéséül Barcelona egyik nagy terén, a Plaça de Catalunya-n vásárlásra lesz lehetőség.

8. nap / November 30. / Marseille

Érkezés Marseille városába a reggeli órákban. Itt jártunkkor érdemes egy tipikus provencei  várost megnézni, melyre egy félnapos fakultatív programban (kb. 4 óra) lesz lehetőség. Egy körülbelül 40 perces utazással közelítjük meg a bájos Aix-en-Proivence városát. A kirándulás első állomása a híres 12. századbeli St. Saviour katedrális és kertje. A katedrális egy római templom helyére épült, a XI. és a XIII. század közötti időszakban. A katedrálist egy gazdagon díszített gótikus bejárat díszíti, gondosan faragott ajtókkal. Ezután egy 1,5 órás sétát teszünk a történelmi városközpontban, mígnem elérjük a híres Mazarin negyedet, melyet Mazarin bíboros testvére alapított a 17. században Aix-en-Provence dzsentrijei számára. Szabadidő, vásárlási lehetőséggel.
Információ: A túra sok sétát tartalmaz egyenetlen talajon. A vallásos helyeken konzervatív megjelenés javasolt.

9. nap / December 1. / Genova

Megérkezés Genovába a kora reggeli órákban, kikötés. A hajó elhagyása után hazautazás Budapestre.

Day Date Port Arrival Departure
Sat 24/11/2018 Genoa, Italy - 18:00
Sun 25/11/2018 Civitavecchia, Italy 07:00 19:00
Mon 26/11/2018 Palermo, Italy 09:00 17:00
Tue 27/11/2018 Valletta, Malta 10:00 18:00
Wed 28/11/2018 Day at sea - -
Thu 29/11/2018 Barcelona, Spain 07:00 18:00
Fri 30/11/2018 Marseille, France 08:00 18:00
Sat 01/12/2018 Genoa, Italy 08:00 -

Ártáblázat

Szolgáltatások
Belső Bella kabin: 239 000 Ft/fő
Belső Fantastica kabin: 259 000 Ft/fő
Ablakos Bella kabin: 289 000 Ft/fő
Ablakos Fantastica kabin: 309 000 Ft/fő
Balkonos Bella kabin: 339 000 Ft/fő
Balkonos Fantastica kabin: 359 000 Ft/fő
Felnőtt pótágy ár Bella kabinokban: 189 000 Ft/fő
Felnőtt pótágy ár Fantastica kabinokban: 209 000 Ft/fő
Kikötői illetékek: 45 000 Ft/fő
Kötelező szervízdíj: 23 000 Ft/fő
 
Civitavecchia - Római városnézés*: 44 000 Ft/fő
Palermo & Monreale*: 19 000 Ft/fő
Valletta & Mdina*: 20 000 Ft/fő
Marseille - Aix-en-Provence*: 21 000 Ft/fő
 
Ásványvíz csomag* (14 üveg 1l-es ásványvíz): 9 900 Ft/csomag
Kávé csomag* (15 db kávéital): 9 500 Ft/csomag
Bor és víz csomag*
(4 üveg bor és 7 üveg 1l-es ásványvíz):
24 500 Ft/csomag
All inclusive italcsomag***
(alkoholos italok, kávé, üdítők, ásványvíz, koktélok):
61 900 Ft/fő
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  utazást Budapest - Velence - Budapest útvonalon légkondicionált autóbusszal, elhelyezést a választott kabinkategóriában, magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt (amennyiben a fakultatív programok esetén a minimum létszám megvan), ajándék városnézést Palermóban, teljes ellátást a hajón korlátozott italfogyasztással**, valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér térítésmentes használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat a hajón előre meghirdetett programok szerint, csomaghordást ki- és beszálláskor, baleset- betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást.

 • Külön fizetendők:
  kikötői illetékek, fakultatív programok*, a személyre szabott szolgáltatások díjai.

 • Korlátozott italfogyasztás**:
  víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

 • Beutazási szabályok:
  A magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még fél évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.

 • Kabintípusok leírása:
  Bella: büféétkezés a nap 20 órájában, Broadway stílusú színházi előadások, edzőterem használat, animációs programokon való részvétel, törzsutas pontok gyűjtése.
  Fantastica: a Bella kategóriát kiegészítő szolgáltatások, 24 órás szobaszerviz, reggeli bekészítése a kabinba, 50%-os kedvezmény speciális edzéseken való részvételkor.

 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése