Ajánlat részletes megjelenítése

Peking, Ázsia metropolisza
image

Peking, Ázsia metropolisza

Peking majd 20 millió lakosságával a Világ legnépesebb városa, együttese a modern metropolisznak és az ősi kultúrák fővárosának. Az egykori uralkodók palotáihoz csodás keretet ad a 21-ik századi Peking zöld és virágos parkjaival, csillogó felhőkarcolóival és minden luxust kínáló üzleteivel.

  • Időtartam: 6 nap / 4 éjszaka
  • Ellátás: reggeli, felár ellenében félpanzió (kína jellegű ebédek)
Ajánlat leírás

Peking majd 20 millió lakosságával a világ legnépesebb városa, együttese a modern metropolisznak és az ősi kultúrák fővárosának. Az egykori uralkodók palotáihoz csodás keretet ad a 21. századi Peking zöld és virágos parkjaival, csillogó felhőkarcolóival és minden luxust kínáló üzleteivel.

Időpontok: 2017. november 3 - 8.

Időtartam: utazással együtt 6 nap, 4 éjszaka.

Utazás: Budapest–Peking–Budapest útvonalon

Elhelyezés: 4 éjszaka Pekingben középkategóriájú szállodában, kétágyas szobában.

Ellátás: reggeli, felár ellenében félpanzió (kína jellegű ebédek).

Minimum létszám: 15 fő.

Program

1. nap Elutazás Pekingbe a menetrend szerint.

2. nap Megérkezés Pekingbe, transzfer a szállodába.Útközben panorámás városnézés a kínai fővárosban. Délután szabad program vagy ismerkedés gyalogos ismerkedés a várossal magyar idegenvezetővel.
Este fakultatív program: Pekingi kacsa vacsora. Szállás Pekingben.

3. nap Reggeli után egésznapos kirándulás a Nagy falhoz, a Ming-sírok és a Szellemek Útja megtekintése. Elutazás a Yu Ying hágóhoz, ahol a Nagy Fal legközelebbi látogatható része található. A helyőrség helyreállított házainak megtekintése és séta a Nagy Falon, melynek építését az i.e. 3. században kezdték el, és a becslések szerint 7000 km hosszúságú. Ezt követi a Ming-sírok látogatása. A hatalmas császári sírkert a feng shui szabályai szerint épült meg, 40 négyzetkilométeres területet ölel magában és megközelítése csak a Szellemek Útján lehetséges, melyet mitikus figurák hatalmas szobrai öveznek. Szállás Pekingben.

4. nap Látogatás a Tiananmen térre (Mennyei Béke tere), melyet a Világ legnagyobb tereként tartanak számon. Látrnivalók ( kívülről): Mao Ce Tung Mauzóleuma, a Népi Gyűlés Háza, Pekingi Nemzeti Múzeum, Népi Hősök Emlékműve. Következő állomás a Tiltott Város, mely majd ötszáz éven keresztül szolgált a császárok lakóhelyeként. A Kínában megszokott grandiózus méretek, 980 épület és több ezer szoba jellemzi a hatalom és irányítás egykori központját, mely a hagyományos kínai építészet remekműve. A nap végén az Ég temploma megtekintése, melynek központi épülete 38 méter magasan nyúlik az égbe. Szállás Pekingben.

5. nap Reggeli, majd szabad program, lehetőség vásárlásra és Peking egyéni felfedezésére. A város remek metróhálózattal rendelkezik, és könnyen el lehet igazodni.
Fakultatív programlehetőség: Láma-templom (tibeti buddhista monostor, ma is működik), majd utazás a Nyári Palotához, ahol a császári kert, a hosszú folyosó és a márvány hajó megtekintése. A program végén látogatás a 2008-as olimpiai játékok színhelyére, a „Madárfészek” stadion megtekintése. Szállás Pekingben.

6. nap Korai reggeli, majd transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre. Megérkezés a menetrend szerint.

Időpont és csomag kijelölése
Marshaller Idegenforgalmi Kft. - Chemol Travel © 2017