Peking-Sanghaj kínai körutazás a szuperexpresszel (csoportos körutazás)


Katalógus ár: 239 000 Ft/fő-től

Kína
Peking
Hotel
Repülős
Csak reggeli
Szállás leírás

Peking UNESCO Világörökségek • Yu Yong hágó • Nagy Fal • Nanjing környéke • Ming sírok • Sanghaj • Zhujiajiao

Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Időpont:
  2018. szeptember 23-30.
 • Időtartam:
  utazással együtt 8 nap / 6 éj
 • Útvonal:
  4 éj Peking, 2 éj Sanghaj
 • Utazás:
  menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest-Peking (közvetlen) és Sanghaj-Budapest (egyszeri átszállással) útvonalon,a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal és egyes szakaszokon a szuperexpresszel
 • Tervezett menetrend:
  szeptember 23. Budapest 21:10 Peking 13:05
  szeptember 30. Sanghaj 07:55 Peking 10:10
  szeptember 30. Peking 13:05 Budapest 19:40
 • Elhelyezés:
  helyi 4*-os szállodákban (középkategóriájú), kétágyas szobákban
  Tervezett szállodák (vagy hasonló kategória):
  Peking: Beijing Plaza Hotel 4*
  Sanghaj: Zhog Xiang Hotel4*
 • Ellátás:
  reggeli, felár ellenében félpanzió (ebéd vagy vacsora a program szerint)
 • Minimum létszám:
  15 fő (a fakultatív programokra 10 fő)
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
Ajánlat leírás

Peking és Shanghai összesen több, mint 45 millió lakossal hihetetlen méretű metropoliszok. Ultramodern felhőkarcolók, elegáns üzletek, pompa és gazdagság és mellette a régi városrészek már önmagukban is nagyszerű élménnyel kápráztatják el a látogatót. Mindehhez világörökségek, egy szuperexpressz és természeti látványosságok társulnak az utazás alatt.

1. nap / Szeptember 23.

Elutazás Pekingbe menetrendszerinti repülőjárattal átszállással.

2. nap / Szeptember 24. / Peking

Peking a világ legnépesebb államának fővárosa, egyike a Négy Ősi Kínai Fővárosnak. A városban érdekesen keveredik az ezeréves ősi kínai kultúra (az i.e. 1000 évből is találhatók maradványok a városban), a Ming- és Csing-dinasztia idejéből származó csodálatos templomok, a lassan közel 70 éves maoista kommunista rendszer lenyomata és az ultramodern épületek látványa. Érkezés után látogatás a világ legnagyobb terére, a Tienanmen-térre (magyarul: Mennyei Béke Tere). Fő látnivalók: Mao Ce-tung Mauzóleuma, Népi Gyűlés Háza, Pekingi Nemzeti Múzeum, Népi Hősök Emlékműve. Transzfer a szállodába. Este fakultatív program: pekingi kacsavacsora.
Szállás Pekingben.

3. nap / Szeptember 25. / Peking

A Tiltott város megtekintése, mely a Ming-dinasztiától a Csing-dinasztia végéig, csaknem ötszáz éven át szolgált a kínai császárok lakóhelyeként és a kínai birodalom ceremoniális és hatalmi központjaként. Az 1406. és 1420. között épült komplexum 980 épületből, bennük 8707 szobából áll, és 720 000 m2-en terül el. Az épületegyüttes a hagyományos kínai palotaépítészet remekműve. A „tiltott” kifejezés arra utal, hogy senki nem léphetett be a területére engedély nélkül. Délután kirándulás a Nyári Palotához: a császári kert, a „hosszú folyosó” a Kumming-tó mellett, valamint a „Márványhajó” megtekintése. Látogatás a 2008-as olimpia színhelyére, a „Madárfészek” megtekintése.
Szállás Pekingben.

4. nap / Szeptember 26. / Peking

Utazás a Yu Yong-hágóhoz, a Kínai Nagy Fal Pekinghez legközelebb található, látogatható részéhez. A helyőrség helyreállított házainak megtekintése és séta a Nagy Falon. A Nagy Fal az i.e. 3. század és i.sz. 17. század eleje között Kína északi határán épített erődítményrendszerek összessége, amelynek célja az volt, hogy a földművelő Kínát megvédje az északi nomád törzsek (nagy részben a hunok) támadásaitól. Becslések szerint kb. 7000 km hosszú, és különböző korokban épült erődítményekből áll. Délután a Ming-császárok temetkezési helyének meglátogatása. A 40 km2-es sírkert 13 Ming császár végső nyughelye. A sírkert helyszínét a feng shui szerint kedvező fekvése alapján választották ki. A 3 oldalról zárt völgyet csak dél felől lehet megközelíteni, az északi széllel érkező gonosz szellemeknek hegylánc állja útját. Séta a Szellemek Útján, melyet szobrok öveznek: hivatalnokok, katonák, állatos és mitikus szörnyek.
Szállás Pekingben.

5. nap / Szeptember 27. / Peking

Reggeli után szabad program, vagy fakultatív kirándulási lehetőség: látogatás az Ég Templomba, majd a ma is működő Láma Templomba. Ez az egyik legnagyobb és legjelentősebb tibeti buddhista monostor a világon. Az építmény és a templomi alkotások a han kínai és tibeti stílus kombinációi. Délután Hutong - túra keretében ismerkedés a pekingi tradicionális lakónegyeddel.
Szállás Pekingben.

6. nap / Szeptember 28. / Sanghaj

Utazás a szuperexpresszel Sanghajba - az 1300 km-es utat a vonat 4 óra alatt teszi meg. A tengerparton elterülő Sanghaj „a Kelet Párizsa” Kína legnépesebb és egyben gazdaságilag egyik legjelentősebb metropolisza. Míg a várost kettéosztó Huangpu-folyó nyugati partján a hajdani európai gyarmattartó hatalmak méltóságteljes épületei sorakoznak, addig a keleti parton már a „kínai Manhattan” lélegzetelállító felhőkarcoló-erdeje látható. A megérkezés után a gyönyörű sziklapark, a Yu-Yuan kert és az óváros megtekintése.
Szállás Sanghajban.

7. nap / Szeptember 29. / Sanghaj

Szabad vagy egész napos fakultatív kirándulás Zhujiajiaóba és Sanghajban. Utazás az ódon hídjairól ismert hangulatos Zhujiajiaóba, a vízre épült faluba, majd a Jade Buddha Templom megtekintése. Ebéd után séta és vásárlás a régi sanghaji épületek helyreállításával kialakított szórakoztató és bevásárló utcán, a sanghaji „Champs Elysées”-n, a Xin Tian Di negyedben.
Szállás Sanghajban.

8. nap / Szeptember 30. / Sanghaj

Kora reggeli órákban transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint.

Ártáblázat

Szolgáltatások
Részvételi díj: 259 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 75 000 Ft/fő
14-10 minimumlétszám felár 20 000 Ft/fő
Repülőtéri illetékek és díjak: 145 000 Ft/fő
Belépők díjai (kötelező): 26 000 Ft/fő
Vízumdíj: 25 000 Ft/fő
Félpanziós felár*: 24 000 Ft/fő
 
Pekingi kacsavacsora*: 9 000 Ft/fő
Láma templom és Hutong túra*: 12 000 Ft/fő
Zhujiajiaó és Sanghaj*: 18 000 Ft/fő
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  utazást a leírás szerint repülővel, Kínán belül expresszvonattal 2. osztályon és autóbusszal, 6 éjszaka szállást reggelivel, a megadott programokat, magyar nyelvű idegenvezetőt Budapestről, utas-, poggyász- és balesetbiztosítást, útlemondási biztosítást

 • Külön fizetendők:
  repülőtéri illetékek és díjak, belépők, félpanziós felár*, fakultatív programok*, vízumdíj, helyi borravaló

 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése