Portugál csillagtúra az őszi szünetben


Katalógus ár: 164 000 Ft/fő-től

Portugália
Lisszabon
Hotel ***+
Repülős
Csak reggeli
Szállás leírás

Lisszabon • Queluz • Sintra • Cabo da Roca • Obidos • Batalha • Fatima • Sesimbra • Arrabida • Setubal


Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Indulási időpont:
  2017. október 29. - november 2.
 • Utazás időtartama és útvonala:
  utazással együtt 5 nap / 4 éjszaka
  4 éj Lisszabon
 • Utazás:
  Budapest - Lisszabon - Budapest útvonalon közvetlen repülőjárattal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • Elhelyezés:
  középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban
 • Ellátás:
  büfé reggeli, felár ellenében menüs vacsora
 • Minimum létszám:
  15 fő (a fakultatív programokra 10 fő)
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető
Ajánlat leírás

Sziklák, homokos strandok és a nagy felfedezők, gazdag mőlt és modern jelen várja a Portugáliába látogatókat. Egy tartalmas kirándulás az egzotikus országba az őszi szünet idején!

1. nap

Elutazás Lisszabonba a menetrend szerint. Érkezés után fél napos városnézés Lisszabonban: a középkori Szent György vár, a híres Alfama negyed, ami Lisszabon középkori negyede sok színes csempével borított házzal; a festői Belém Torony (kívülről), ahonnan a nagy földrajzi felfedezések korában a portugál hajósok indultak; a Felfedezők Emlékműve, majd az UNESCO Világörökség részét képező-, gazdagon díszített Szent Jeromos Kolostor megtekintése (a belépő a kerengőbe a helyszínen fizetendő). Délután szabadidő. Szállás Lisszabonban.

2. nap

Reggeli a szállodában, majd szabad program Lisszabonban. Fakultatív programlehetőség: Queluz-Sintra -Cabo da Roca egésznapos autóbuszos kirándulás. Látogatás a főként rokokó stílusjegyeket viselő queluzi Királyi Palotában. Az elegáns kert és díszes szobrai a 18. század hangulatát idézik. Továbbutazás Sintrába, a romantikus kis városkába, amely Lord Byront is megihlette hangulatával. Séta, majd a 15. századi Királyi Palota megtekintése. Ezután látogatás a festői szépségű Cabo da Rocához, Európa legnyugatibb pontjához. Végezetül Cascais üdülőhelyen rövid szabadidő, majd visszautazás a tengerpart mentén, szállás Lisszabonban.

3. nap

Reggeli a szállodában, fakultatív program: elutazás autóbusszal Obidosba, a hangulatos, dombtetőre épült, falakkal védett kis faluba, amelyet hófehér házai tesznek jellegzetessé. Rövid séta után továbbutazás Nazaréba, a bájos halászfaluba, ahol kis szabadidő, majd Batalhába, ahol a Világörökség részét képező kolostor megtekintése. A kolostor Portugália egyik építészeti remeke, kápolnájában lett eltemetve Tengerész Henrik a híres felfedező. Délután megérkezés Fatimába, ahol a búcsújáróhely megtekintése a katedrálissal. A katedrális arra a helyre épült, ahol 1917. május 13-án - a katolikus egyház által elfogadott álláspont szerint - a Szűzanya megjelent három pásztorgyereknek. Szállás Lisszabonban.

4. nap

Szabadidő vagy egész napos fakultatív program: modern Lisszabon és Costa Azul borkóstolóval. A program a Tejo folyó partján álló Megváltó Krisztus szobrának megtekintésével indul. A szobor készítőit a Rio de Janeiroban található Krisztus szobor ihlette, a kilátóból csodálatos a város látványa. Továbbutazás Azeitaoba, ahol az egyik neves pincészetben megkóstolhatják a borvidék híres muskotályát. Látogatás Sesimbrába, a festői halászfaluba, rövid szabadidő, majd Setúbalba, ahol rövid sétára, vásárlásra nyílik lehetőség. A 17 km hosszú Vasco da Gama hídon át visszaérkezés Lisszabonba, és a modern városrész, a futurisztikus „Expo 98” felfedezése. Látogatás Európa legnagyobb ócenáriumában, ahol megismerkedhetnek a változatos tengeri élővilággal.
Szállás Lisszabonban.

5. nap

Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint

Ártáblázat

Szolgáltatások
Részvételi díj: 169 000 Ft/fő
Gyermekár (2-12 éves korig 3. ágyon): 129 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 59 000 Ft/fő
Félpanziós felár*: 32 000 Ft/fő
Repülőtéri illetékek és díjak: 65 000 Ft/fő
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  repülőjegyet Budapest - Lisszabon - Budapest útvonalon, repülőtéri transzfereket és közlekedést, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, 4 éjszaka szállást reggelivel, a leírásban szereplő programokat, magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről az utazás teljes időtartama alatt, baleset- betegség- és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást.
 • Külön fizetendők:
  repülőtéri illetékek és díjak, belépők a helyszínen ( Szt. György kastély 9 EUR, Batalha Kolostor 6 EUR, Cristo Rei 6 EUR, Ócenárium 14 EUR, Queluz Királyi Palota 11 EUR, Sintra Palota 11 EUR, borkóstoló 4 EUR)), félpanziós felár*, fakultatív programok*, helyi borravaló. A belépőjegyek a helyszínen fizetendők, de a megadott árak változhatnak és a belépők helyfoglalását a jelentkezéskor kérjük megadni.A belépőjegyek helyfoglalás után nem válthatók vissza.
 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése