Portugál ősz - körutazás, óceánparti pihenés


Katalógus ár: 199 000 Ft/fő-től

Portugália
Lisszabon
Hotel
Repülős
Csak reggeli
Szállás leírás

Lisszabon • Obidos • Batalha • Fatima • Porto • Figueira da Foz • Coimbra • Tomar


Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Időpont:
  2018. október 22-28.
 • Időtartam:
  utazással együtt 7 nap / 6 éj
 • Útvonal:
  2 éj Lisszabon környéke, 3 éj Figueira do Foz, 1 éj Lisszabon környéke
 • Utazás:
  Budapest - Lisszabon - Budapest útvonalon közvetlen repülőjárattal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • Tervezett menetrend:
  október 22. Budapest 16:10 Lisszabon 19:00
  október 28. Lisszabon 08:35 Budapest 14:35
 • Elhelyezés:
  középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban
  Lisszabon tengerpart, HTryp Costa Caparica 4* vagy hasonló
  Figueira da Foz, Atlantida Sol 3* vagy hasonló
 • Ellátás:
  reggeli, felár ellenében félpanzió
 • Minimum létszám:
  15 fő (a fakultatív programokra 10 fő)
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
Ajánlat leírás

Portugália Európa legnyugatibb országa, az Atlanti-óceán partján fekszik. A portugálok révén ismerjük a cukornádat és a teát, a portugálok hoztak először porcelánt Kínából. Az óceánok első igazi urai, akik a középkori Európát modernizálták felfedezéseikkel. A mai Portugália modern és izgalmas, egyúttal áthatja gyarmati történelme és a nagy felfedezők emléke.

1. nap - Portugália - Lisszabon

Elutazás Lisszabonba a menetrend szerint. Lisszabon a Tejo torkolatában, a folyó jobb partján található. A történelmi városnegyedek a város hét dombjára épültek. Szállás a Lisszaboni tengerparton (Lisszabon környéke).

2. nap - Portugália - Lisszabon

Szabad progran, vagy fakultatív fél napos városnézés Portugália fővárosában: a középkori Szent György vár, a híres Alfama negyed, ami Lisszabon középkori negyede sok színes csempével borított házzal; a festői Belém Torony (kívülről), ahonnan a nagy földrajzi felfedezések korában a portugál hajósok indultak; a Felfedezők Emlékműve, majd az UNESCO Világörökség részét képező, gazdagon díszített Szent Jeromos Kolostor megtekintése (a belépő a kerengőbe a helyszínen fizetendő, valamint a kerengő megtekintése időt igényel és nem mindig kivitelezhető).
Szállás a Lisszaboni tengerparton (Lisszabon környéke).

3. nap - Portugália - Obidos, Nazare, Batalha, Fatima, Figueira da Foz

Reggeli a szállodában. Elutazás autóbusszal Obidosba, a hangulatos, dombtetőre épült, falakkal védett kis faluba, amelyet hófehér házai tesznek jellegzetessé. Rövid séta után továbbutazás Nazaréba, a bájos halászfaluba, ahol rövid szabadidő, majd Batalhába, ahol a Portugália Világörökség részét képező kolostor megtekintése. A kolostor Portugália egyik építészeti remeke, kápolnájában lett eltemetve Tengerész Henrik a híres felfedező. Délután megérkezés Fatimába, ahol a búcsújáróhely megtekintése a katedrálissal. A katedrális arra a helyre épült, ahol 1917. május 13-án – a katolikus egyház által elfogadott álláspont szerint – a Szűzanya megjelent három pásztorgyereknek.
Továbbutazás és szállás Figueira da Foz tengerparti városban.

4. nap - Portugália - Figueira da Foz vagy Aveiro és Porto

Reggeli után szabad program, strandolási lehetőség a szállodától kb. 300 métere lévő strandon. Fakultatív programlehetőség: elutazás Aveiroba, a „Portugál Velencé”-be, melyet kanálisok szabdalnak és tradicionális csónakok színesítenek. A Costa Nova következik, ahol kis szabadidő, séta a tengerparton az egykori halászok házai között, majd megérkezés Portóba, ahol informatív városnézés. Porto a Duoro folyó mentén épült város borospincéivel, a Ribeira negyed színes cserepű házaival és az Eiffel tervezte kétszintes híddal az ország egyik legérdekesebb hangulatú kikötő városa. Az ízletes portói bor kóstolására is nyílik alkalom egy borospincében (fakultatív , kb. 12 eur). A portói erős, karakteres desszertbor és mindig cuvée – a legtöbbször különböző évjáratok keveréke. A standard portói bort jellemzően három évig érlelik húszezer literes vagy még nagyobb fahordókban , hogy gyümölcsös jellegét megőrizze.
Szállás Figueira da Foz-ban

5. nap - Portugália - Figueira da Foz

Szabad program, pihenés, strandolási lehetőség.
Szállás Figueira da Foz-ban

6. nap - Portugália - Coimbra, Tomar

Reggeli után elutazás Coimbrába, Európa egyik legrégibb egyetemi városába, amely a 12. században az ország és a királyság központja volt. Városnézés keretében séta a Katedrálishoz, majd a híres Egyetemi Könyvtár megtekintése (kívülről). Továbbutazás Tomarba, a templomok városába, ahol a Krisztus-rendi kolostort látogatják meg. Utazás a Lisszabon környéki óceánpartra.
Szállás Lisszabon környékén.

7. nap - Portugália Lisszabon, Budapest

Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint.

Ártáblázat

Szolgáltatások
Részvételi díj: 199 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 49 000 Ft/fő
3. fő pótágyon 189 000 Ft/fő
Gyermekár (2-12 éves korig) 139 000 Ft/fő
Félpanziós felár*: 30 000 Ft/fő
Belépők díja (kötelező)*: 17 000 Ft/fő
Repülőtéri illetékek és díjak: 65 000 Ft/fő
 
Lisszabon*: 25 000 Ft/fő
Aveiro és Portó*: 22 000 Ft/fő
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  utazást Budapest - Lisszabon - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, 6 éjszaka szállást reggelivel, a leírásban szereplő programokat, magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről az utazás teljes időtartama alatt, baleset- betegség- és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást.

 • Külön fizetendők:
  repülőtéri illetékek és díjak, félpanziós felár*, belépők díja(Szt.György kastély, Batalha Kolostor, Braga Katedrális, Guimares Palota, Tomar Krisztus-rendi kolostor, Coimbra St. Clara Nova)*, fakultatív programok*, helyi borravaló (kb.3 EUR/fő/nap).

 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése

  Online Ügyfélszolgálat

  X
  Az Ön neve:
  Beküld