Ajánlat részletes megjelenítése

Portugália csillagtúra az őszi szünetben
image

Portugália csillagtúra az őszi szünetben

Lisszabon, Queluz, Sintra, Cabo da Roca, Obidos, Batalha, Fatima, Sesimbra, Arrabida, Setubal
Időtartam: 5 nap /  4 éjszaka

  • Ellátás: reggeli, felár ellenében menüs vacsora
Ajánlat leírás

Portugália Európa legnyugatibb országa, az Atlanti-óceán partján fekszik. A portugálok révén ismerjük a cukornádat és a teát, a portugálok hoztak először porcelánt Kínából. Az óceánok első igazi urai, akik a középkori Európát modernizálták felfedezéseikkel. A mai Portugália modern és izgalmas, egyúttal áthatja gyarmati történelme és a nagy felfedezők emléke.

Időpont: 2017. október 29-november 2.

Időtartam:  5 nap /4 éjszaka (4 éj Lisszabon)

Utazás: menetrendszerinti repülőjárattal Budapest-Lisszabon-Budapest útvonalon

Elhelyezés: középkategóriájú szállodában, kétágyas szobában

Ellátás: reggeli, felár ellenében menüs vacsora.

Minimum létszám: 15 fő ( a fakultatív programokra 10 fő)

Az utat a Chemol Travel idegenvezetője kíséri.

Program

1. nap Elutazás Lisszabonba a menetrend szerint. Érkezés után fél napos városnézés Lisszabonban: a középkori Szent György vár, a híres Almafa negyed, ami Lisszabon középkori negyede sok színes csempével borított házzal; a festői Belém Torony (kívülről), ahonnan a nagy földrajzi felfedezések korában a portugál hajósok indultak; a Felfedezők Emlékműve, majd az UNESCO Világörökség részét képező-, gazdagon díszített Szent Jeromos Kolostor megtekintése (a belépő a kerengőbe a helyszínen fizetendő). Délután szabadidő. Szállás Lisszabonban.

2. nap Reggeli a szállodában, majd szabad program Lisszabonban. Fakultatív programlehetőség: Queluz-Sintra -Cabo da Roca egésznapos autóbuszos kirándulás. Látogatás a főként rokokó stílusjegyeket viselő queluzi Királyi Palotában. Az elegáns kert és díszes szobrai a 18. század hangulatát idézik. Továbbutazás Sintrába, a romantikus kis városkába, amely Lord Byront is megihlette hangulatával. Séta, majd a 15. századi Királyi Palota megtekintése. Ezután látogatás a festői szépségű Cabo da Rocához, Európa legnyugatibb pontjához. Végezetül Cascais tengerparti üdülőhelyen rövid szabadidő, majd visszautazás a tengerpart mentén, szállás Lisszabonban.

3. nap Reggeli a szállodában, fakultatív program: elutazás autóbusszal Obidosba, a hangulatos, dombtetőre épült, falakkal védett kis faluba, amelyet hófehér házai tesznek jellegzetessé. Rövid séta után továbbutazás Nazaréba, a bájos halászfaluba, ahol kis szabadidő, majd Batalhába, ahol a Világörökség részét képező kolostor megtekintése. A kolostor Portugália egyik építészeti remeke, kápolnájában lett eltemetve Tengerész Henrik a híres felfedező. Délután megérkezés Fatimába, ahol a búcsújáróhely megtekintése a katedrálissal. A katedrális arra a helyre épült, ahol 1917. május 13-án – a katolikus egyház által elfogadott álláspont szerint – a Szűzanya megjelent három pásztorgyereknek. Szállás Lisszabonban.

4. nap Szabadidő vagy egész napos fakultatív program: modern Lisszabon és Costa Azul borkóstolóval. A program a Tejo folyó partján álló Megváltó Krisztus szobrának megtekintésével indul. A szobor készítőit a Rio de Janeiroban található Krisztus szobor ihlette, a kilátóból csodálatos a város látványa. Továbbutazás Azeitaoba, ahol az egyik neves pincészetben megkóstolhatják a borvidék híres muskotályát. Látogatás Sesimbrába, a festői halászfaluba, rövid szabadidő, majd Setúbalba, ahol rövid sétára, vásárlásra nyílik lehetőség. A 17 km hosszú Vasco da Gama hídon át visszaérkezés Lisszabonba, és a modern városrész, a futurisztikus „Expo 98” felfedezése. Látogatás Európa legnagyobb ócenáriumában, ahol megismerkedhetnek a változatos tengeri élővilággal. Szállás Lisszabonban.

5. nap Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint.

A kalkulációban szereplő áraink tartalmazzák az aktuális előfoglalási kedvezményünket!

Galéria

Időpont és csomag kijelölése
Marshaller Idegenforgalmi Kft. - Chemol Travel © 2017