Portugália klasszikus körutazás


Katalógus ár: 224 000 Ft/fő-től

Portugália
Lisszabon
Hotel
Repülős
Csak reggeli
Szállás leírás

Lisszabon • Queluz • Sintra • Cabo da Roca • Obidos • Batalha • Fatima • Porto • Braga • Guimãres • Tomar • Costa Azul


Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Időpont:
  2018. június 25. - július 2.
 • Időtartam:
  utazással együtt 8 nap / 7 éj
 • Útvonal:
  2 éj Lisszabon, 1 éj Fatima, 2 éj Portó, 2 éj Lisszabon tengerpart
 • Utazás:
  Budapest - Lisszabon - Budapest útvonalon közvetlen repülőjárattal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • Tervezett menetrend:
  június 25. Budapest 15:10 Lisszabon 16:10
  július 2. Lisszabon 10:55 Budapest 15:25
 • Elhelyezés:
  középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban
  Lisszabon, Olissipo Marques de Sa vagy hasonló
  Fatima, Casa das Irmãs Dominicanas vagy hasonló
  Portó, Hotel S. José vagy hasonló
  Lisszabon környéke, Tryp Lisboa Caparica Mar Hotel vagy hasonló
 • Ellátás:
  reggeli, felár ellenében menüs vacsora
 • Minimum létszám:
  15 fő (a fakultatív programokra 10 fő)
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
Ajánlat leírás

Portugália Európa legnyugatibb országa, az Atlanti-óceán partján fekszik. A portugálok révén ismerjük a cukornádat és a teát, a portugálok hoztak először porcelánt Kínából. Az óceánok első igazi urai, akik a középkori Európát modernizálták felfedezéseikkel. A mai Portugália modern és izgalmas, egyúttal áthatja gyarmati történelme és a nagy felfedezők emléke.

1. nap / június 25. / Lisszabon

Elutazás Lisszabonba a menetrend szerint. Lisszabon a Tejo torkolatában, a folyó jobb partján található. A történelmi városnegyedek a város hét dombjára épültek.
Szállás Lisszabonban.

2. nap / június 26. / Lisszabon

Fél napos városnézés Lisszabonban: a középkori Szent György vár, a híres Alfama negyed, ami Lisszabon középkori negyede sok színes csempével borított házzal, a festői Belém Torony (kívülről), ahonnan a nagy földrajzi felfedezések korában a portugál hajósok indultak, a Felfedezők Emlékműve, majd az UNESCO Világörökség részét képező, gazdagon díszített Szent Jeromos Kolostor megtekintése (a belépő a kerengőbe a helyszínen fizetendő, valamint a kerengő megtekintése időt igényel és nem mindig kivitelezhető).
Szállás Lisszabonban.

3. nap / június 27. / Lisszabon

Reggeli a szállodában, majd szabad program Lisszabonban. Fakultatív programlehetőség: Queluz - Sintra - Cabo da Roca egésznapos autóbuszos kirándulás. Látogatás a főként rokokó stílusjegyeket viselő queluzi Királyi Palotában. Az elegáns kert ésdíszes szobrai a 18. század hangulatát idézik. Továbbutazás Sintrába, a romantikus kisvárosba, amely Lord Byront is megihlette hangulatával. Séta, majd a 15. századi Királyi Palota megtekintése. Ezután látogatás a festői szépségű Cabo da Rocához, Európalegnyugatibb pontjához, „ahol a szárazföld véget ér, s kezdődik a tenger”.
Visszautazás a tengerpart mentén, szállás Lisszabonban.

4. nap / június 28. / Fatima

Reggeli a szállodában. Elutazás autóbusszal Obidosba, a hangulatos, dombtetőre épült, falakkal védett kis faluba, amelyet hófehér házai tesznek jellegzetessé. Rövid séta utántovábbutazás Nazaréba, a bájos halászfaluba, ahol rövid szabadidő, majd Batalhába, ahol a Világörökség részét képező kolostor megtekintése. A kolostor Portugália egyik építészeti remeke, kápolnájában lett eltemetve Tengerész Henrik a híres felfedező. Délután megérkezés Fatimába, ahol a búcsújáróhely megtekintése a katedrálissal. A katedrális arra a helyre épült, ahol 1917. május 13-án - a katolikus egyház által elfogadott álláspont szerint - a Szűzanya megjelent három pásztorgyereknek.
Szállás Fatimában.

5. nap / június 29. / Portó

Reggeli után továbbutazás Portóba, ahol informatív városnézés. Porto a Duoro folyó mentén épült város borospincéivel, a Ribeira negyed színes cserepű házaival és az Eiffel tervezte kétszintes híddal az ország egyik legérdekesebb hangulatú kikötő városa. Az ízletes portói bor kóstolására is nyílik alkalom egy borospincében fakultatív programként. A portói erős, karakteres desszertbor és mindig cuvée - a legtöbbször különböző évjáratok keveréke. A standard portói bort jellemzően három évig érlelik húszezer literes vagy még nagyobb fahordókban, hogy gyümölcsös jellegét megőrizze.
Szállás Portóban.

6. nap / június 30. / Portó

Reggeli a szállodában, majd egésznapos kirándulás Braga-Guimares útvonalon. Látogatás Bragába, amely a római időkben Galícia központja volt, ma tartományi székhely. A történelmi városrész és a bragai katedrális megtekintése a Jó Jézus Búcsújáró templommal. Továbbutazás Guimarães városába, Portugália bölcsőjébe, mely 2012-ben Európa kulturális fővárosa volt. Gyalogos városnézés: óváros, vár, Braganza hercegi palota (kívülről), majd visszautazás Portóba.
Szállás Portóban.

7. nap / július 1. / Lisszabon környéke

Reggeli után elutazás Coimbrába, Európa egyik legrégibb egyetemi városába, amely a 12. században az ország és a királyság központja volt. Városnézés keretében séta a Katedrálishoz, majd a híres Egyetemi Könyvtár megtekintése ( kívülről). Továbbutazás Tomarba, a templomok városába, ahol a Krisztus-rendi kolostort látogatják meg.
Utazás a Lisszabon környéki óceánpartra, ahol szállás.

8. nap / július 2. / Lisszabon

Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint.

Ártáblázat

Szolgáltatások
Részvételi díj: 239 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 75 000 Ft/fő
Félpanziós felár*: 49 000 Ft/fő
Belépők díja (kötelező)*: 17 000 Ft/fő
Repülőtéri illetékek és díjak: 64 000 Ft/fő
 
Queluz*: 35 000 Ft/fő
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  utazást Budapest - Lisszabon - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, 7 éjszaka szállást reggelivel, a leírásban szereplő programokat, magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről az utazás teljes időtartama alatt, baleset- betegség- és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást.

 • Külön fizetendők:
  repülőtéri illetékek és díjak, félpanziós felár*, belépők díja(Szt. György kastély, Batalha Kolostor, Braga Katedrális, Guimares Palota, Tomar Krisztus-rendi kolostor, Coimbra St. Clara Nova)*, fakultatív programok*, helyi borravaló (kb. 3 EUR/fő/nap).

 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése