Portugália klasszikus körutazás


Katalógus ár: 249 000 Ft/fő-től

Portugália
Lisszabon
Hotel
Repülős
Csak reggeli
Szállás leírás

Lisszabon • Queluz • Sintra • Cabo da Roca • Obidos • Batalha • Fatima • Porto • Braga • Guimãres • Tomar • Costa Azul


Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Időpont:
  2018. október 22-28.
 • Időtartam:
  utazással együtt 7 nap / 6 éj
 • Útvonal:
  2 éj Lisszabon, 1 éj Nazaré, 1 éj Portó, 2 éj Lisszabon tengerpart
 • Utazás:
  Budapest - Lisszabon - Budapest útvonalon közvetlen repülőjárattal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • Tervezett menetrend:
  október 22. Budapest 16:10 Lisszabon 19:00
  október 28. Lisszabon 08:35 Budapest 14:35
 • Elhelyezés:
  középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban
  Lisszabon, Vip Zurique 3* vagy hasonló
  Nazaré, Maré 3* vagy hasonló
  Portó, Hotel S. José 3* vagy hasonló
  Cascais, Baia 3* vagy hasonló
 • Ellátás:
  reggeli, felár ellenében menüs vacsora
 • Minimum létszám:
  15 fő (a fakultatív programokra 10 fő)
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
Ajánlat leírás

Portugália Európa legnyugatibb országa, az Atlanti-óceán partján fekszik. A portugálok révén ismerjük a cukornádat és a teát, a portugálok hoztak először porcelánt Kínából. Az óceánok első igazi urai, akik a középkori Európát modernizálták felfedezéseikkel. A mai Portugália modern és izgalmas, egyúttal áthatja gyarmati történelme és a nagy felfedezők emléke.

1. nap / október 22. / Lisszabon

Elutazás Lisszabonba a menetrend szerint. Lisszabon a Tejo torkolatában, a folyó jobb partján található. A történelmi városnegyedek a város hét dombjára épültek.
Szállás Lisszabonban.

2. nap / október 23. / Lisszabon

Fél napos városnézés Lisszabonban: a középkori Szent György vár, a híres Alfama negyed, ami Lisszabon középkori negyede sok színes csempével borított házzal; a festői Belém Torony (kívülről), ahonnan a nagy földrajzi felfedezések korában a portugál hajósok indultak; a Felfedezők Emlékműve, majd az UNESCO Világörökség részét képező, gazdagon díszített Szent Jeromos Kolostor megtekintése (a belépő a kerengőbe a helyszínen fizetendő, valamint a kerengő megtekintése időt igényel és nem mindig kivitelezhető).
Szállás Lisszabonban.

3. nap / október 24. / Nazaré

Reggeli a szállodában. Elutazás autóbusszal Obidosba, a hangulatos, dombtetőre épült, falakkal védett kis faluba, amelyet hófehér házai tesznek jellegzetessé. Rövid séta után továbbutazás Batalhába, ahol a Világörökség részét képező kolostor megtekintése. A kolostor Portugália egyik építészeti remeke, kápolnájában lett eltemetve Tengerész Henrik a híres felfedező. Délután megérkezés Fatimába, ahol a búcsújáróhely megtekintése a katedrálissal. A katedrális arra a helyre épült, ahol 1917. május 13-án – a katolikus egyház által elfogadott álláspont szerint – a Szűzanya megjelent három pásztorgyereknek. Továbbutazás Nazaréba, a festői városkába.
Szállás Nazaréba.

4. nap / október 25. / Portó

Reggeli után továbbutazás Portóba, ahol informatív városnézés. Porto a Duoro folyó mentén épült város borospincéivel, a Ribeira negyed színes cserepű házaival és az Eiffel tervezte kétszintes híddal az ország egyik legérdekesebb hangulatú kikötő városa. Az ízletes portói bor kóstolására is nyílik alkalom egy borospincében. A portói erős, karakteres desszertbor és mindig cuvée – a legtöbbször különböző évjáratok keveréke. A standard portói bort jellemzően három évig érlelik húszezer literes vagy még nagyobb fahordókban , hogy gyümölcsös jellegét megőrizze.
Szállás Portóban.

5. nap / október 26. / Lisszabon környéke

Reggeli után elutazás Coimbrába, Európa egyik legrégibb egyetemi városába, amely a 12. században az ország és a királyság központja volt. Városnézés keretében séta a Katedrálishoz, majd a híres Egyetemi Könyvtár megtekintése (kívülről). Továbbutazás Tomarba, a templomok városába, ahol a Krisztus-rendi kolostort látogatják meg. Utazás a Lisszabon környéki óceánpartra.
Szállás Cascaisban.

6. nap / október 27. / Lisszabon környéke

Reggeli a szállodában, majd szabad program Lisszabonban. Fakultatív programlehetőség: Queluz-Sintra-Cabo da Roca egésznapos autóbuszos kirándulás. Látogatás a főként rokokó stílusjegyeket viselő queluzi Királyi Palotában. Az elegáns kert és díszes szobrai a 18. század hangulatát idézik. Továbbutazás Sintrába, a romantikus kisvárosba, amely Lord Byront is megihlette hangulatával. Séta, majd a 15. századi Királyi Palota megtekintése. Ezután látogatás a festői szépségű Cabo da Rocához, Európa legnyugatibb pontjához, „ahol a szárazföld véget ér, s kezdődik a tenger”. Visszautazás a tengerpart mentén.
Szállás Cascaisban.

7. nap / október 28. / Budapest

Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint.

Ártáblázat

Szolgáltatások
Részvételi díj: 269 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 75 000 Ft/fő
3. fő pótágyon 249 000 Ft/fő
Gyermekár (2-12 éves korig) 189 000 Ft/fő
Félpanziós felár*: 49 000 Ft/fő
Belépők díja (kötelező)*: 17 000 Ft/fő
Repülőtéri illetékek és díjak: 65 000 Ft/fő
 
Queluz*: 35 000 Ft/fő
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  utazást Budapest - Lisszabon - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, 6 éjszaka szállást reggelivel, a leírásban szereplő programokat, magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről az utazás teljes időtartama alatt, baleset- betegség- és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást.

 • Külön fizetendők:
  repülőtéri illetékek és díjak, félpanziós felár*, belépők díja(Szt.György kastély, Batalha Kolostor, Braga Katedrális, Guimares Palota, Tomar Krisztus-rendi kolostor, Coimbra St. Clara Nova)*, fakultatív programok*, helyi borravaló (kb.3 EUR/fő/nap).

 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése