Portugália klasszikus körutazás


Katalógus ár: 224 000 Ft/fő-től

Portugália
Lisszabon
Hotel
Repülős
Csak reggeli
Szállás leírás

Lisszabon • Queluz • Sintra • Cabo da Roca • Obidos • Batalha • Fatima • Porto • Braga • Guimãres • Tomar • Costa Azul


Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Időpont:
  2018. június 25. - július 2.
 • Időtartam:
  utazással együtt 8 nap / 7 éj
 • Útvonal:
  2 éj Lisszabon, 1 éj Fatima, 2 éj Portó, 2 éj Lisszabon tengerpart
 • Utazás:
  Budapest - Lisszabon - Budapest útvonalon közvetlen repülőjárattal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • Tervezett menetrend:
  június 25. Budapest 15:20 Lisszabon 17:55
  július 2. Lisszabon 10:35 Budapest 15:05
 • Elhelyezés:
  középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban
  Lisszabon, Olissipo Marques de Sa vagy hasonló
  Fatima, Irmas Dominicanas vagy hasonló
  Portó, Tuela vagy hasonló
  Lisszabon környéke, Lido vagy hasonló
 • Ellátás:
  reggeli, felár ellenében menüs vacsora
 • Minimum létszám:
  15 fő (a fakultatív programokra 10 fő)
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
Ajánlat leírás

Portugália Európa legnyugatibb országa, az Atlanti-óceán partján fekszik. A portugálok révén ismerjük a cukornádat és a teát, a portugálok hoztak először porcelánt Kínából. Az óceánok első igazi urai, akik a középkori Európát modernizálták felfedezéseikkel. A mai Portugália modern és izgalmas, egyúttal áthatja gyarmati történelme és a nagy felfedezők emléke.

1. nap / június 25. / Lisszabon

Elutazás Lisszabonba a menetrend szerint. Lisszabon a Tejo torkolatában, a folyó jobb partján található. A történelmi városnegyedek a város hét dombjára épültek.
Szállás Lisszabonban.

2. nap / június 26. / Lisszabon

Fél napos városnézés Lisszabonban: a középkori Szent György vár, a híres Alfama negyed, ami Lisszabon középkori negyede sok színes csempével borított házzal, a festői Belém Torony (kívülről), ahonnan a nagy földrajzi felfedezések korában a portugál hajósok indultak, a Felfedezők Emlékműve, majd az UNESCO Világörökség részét képező, gazdagon díszített Szent Jeromos Kolostor megtekintése (a belépő a kerengőbe a helyszínen fizetendő, valamint a kerengő megtekintése időt igényel és nem mindig kivitelezhető).
Szállás Lisszabonban.

3. nap / június 27. / Lisszabon

Reggeli a szállodában, majd szabad program Lisszabonban. Fakultatív programlehetőség: Queluz - Sintra - Cabo da Roca egésznapos autóbuszos kirándulás. Látogatás a főként rokokó stílusjegyeket viselő queluzi Királyi Palotában. Az elegáns kert ésdíszes szobrai a 18. század hangulatát idézik. Továbbutazás Sintrába, a romantikus kisvárosba, amely Lord Byront is megihlette hangulatával. Séta, majd a 15. századi Királyi Palota megtekintése. Ezután látogatás a festői szépségű Cabo da Rocához, Európalegnyugatibb pontjához, „ahol a szárazföld véget ér, s kezdődik a tenger”.
Visszautazás a tengerpart mentén, szállás Lisszabonban.

4. nap / június 28. / Fatima

Reggeli a szállodában. Elutazás autóbusszal Obidosba, a hangulatos, dombtetőre épült, falakkal védett kis faluba, amelyet hófehér házai tesznek jellegzetessé. Rövid séta utántovábbutazás Nazaréba, a bájos halászfaluba, ahol rövid szabadidő, majd Batalhába, ahol a Világörökség részét képező kolostor megtekintése. A kolostor Portugália egyik építészeti remeke, kápolnájában lett eltemetve Tengerész Henrik a híres felfedező. Délután megérkezés Fatimába, ahol a búcsújáróhely megtekintése a katedrálissal. A katedrális arra a helyre épült, ahol 1917. május 13-án - a katolikus egyház által elfogadott álláspont szerint - a Szűzanya megjelent három pásztorgyereknek.
Szállás Fatimában.

5. nap / június 29. / Portó

Reggeli után továbbutazás Portóba, ahol informatív városnézés. Porto a Duoro folyó mentén épült város borospincéivel, a Ribeira negyed színes cserepű házaival és az Eiffel tervezte kétszintes híddal az ország egyik legérdekesebb hangulatú kikötő városa. Az ízletes portói bor kóstolására is nyílik alkalom egy borospincében fakultatív programként. A portói erős, karakteres desszertbor és mindig cuvée - a legtöbbször különböző évjáratok keveréke. A standard portói bort jellemzően három évig érlelik húszezer literes vagy még nagyobb fahordókban, hogy gyümölcsös jellegét megőrizze.
Szállás Portóban.

6. nap / június 30. / Portó

Reggeli a szállodában, majd egésznapos kirándulás Braga-Guimares útvonalon. Látogatás Bragába, amely a római időkben Galícia központja volt, ma tartományi székhely. A történelmi városrész és a bragai katedrális megtekintése a Jó Jézus Búcsújáró templommal. Továbbutazás Guimarães városába, Portugália bölcsőjébe, mely 2012-ben Európa kulturális fővárosa volt. Gyalogos városnézés: óváros, vár, Braganza hercegi palota (kívülről), majd visszautazás Portóba.
Szállás Portóban.

7. nap / július 1. / Lisszabon környéke

Reggeli után elutazás Coimbrába, Európa egyik legrégibb egyetemi városába, amely a 12. században az ország és a királyság központja volt. Városnézés keretében séta a Katedrálishoz, majd a híres Egyetemi Könyvtár megtekintése ( kívülről). Továbbutazás Tomarba, a templomok városába, ahol a Krisztus-rendi kolostort látogatják meg.
Utazás a Lisszabon környéki óceánpartra, ahol szállás.

8. nap / július 2. / Lisszabon

Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint.

Ártáblázat

Szolgáltatások
Részvételi díj: 239 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 75 000 Ft/fő
Félpanziós felár*: 49 000 Ft/fő
Belépők díja (kötelező)*: 17 000 Ft/fő
Repülőtéri illetékek és díjak: 64 000 Ft/fő
 
Queluz*: 35 000 Ft/fő
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  utazást Budapest - Lisszabon - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, 7 éjszaka szállást reggelivel, a leírásban szereplő programokat, magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről az utazás teljes időtartama alatt, baleset- betegség- és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást.

 • Külön fizetendők:
  repülőtéri illetékek és díjak, félpanziós felár*, belépők díja(Szt. György kastély, Batalha Kolostor, Braga Katedrális, Guimares Palota, Tomar Krisztus-rendi kolostor, Coimbra St. Clara Nova)*, fakultatív programok*, helyi borravaló (kb. 3 EUR/fő/nap).

 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése