Skandináv ékkövek (csoportos tengeri hajóút)
MSC Divina


Katalógus ár: 365 000 Ft/fő-től

Dánia
COPENHAGEN AIRPORT(KASTRUP)
Hajó ****
Repülős
Reggeli + ebéd + vacsora
Szállás leírás

Copenhagen (Denmark), Hellesylt/Geiranger (Norway), Flaam (Norway), Bergen (Norway), Kiel (Germany), Copenhagen (Denmark)



Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Utazási időpont:
  2018. augusztus 19 - 26.
 • Utazás időtartama és útvonala:
  utazással együtt 8 nap / 7 éj
  7 éj a hajón
  Copenhagen (Denmark), Hellesylt/Geiranger (Norway), Flaam (Norway), Bergen (Norway), Kiel (Germany), Copenhagen (Denmark)
 • Repülőjárat:
  Budapest - Koppenhága - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással,
 • Elhelyezés:
  a választott kabintípusban az MSC Preziosa fedélzetén
 • Ellátás:
  teljes ellátás (korlátozott italfogyasztással)
 • A fakultatív programokat minimum 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén kíséri magyar idegenvezető.
  Idegenvezető:
 • kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető
 • MSC Divina
Ajánlat leírás

1. nap / augusztus 19.

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Koppenhágába. Érkezést követően transzfer a kikötőbe, bejelentkezés az MSC Preziosa fedélzetére, a kabinok elfoglalása.
Vacsora és szállás a hajón.

2. nap / augusztus 20.

A tengeren töltött nap folyamán mindenki felfedezheti az MSC Preziosa által nyújtott számtalan szolgáltatást és bekapcsolódhat a programok valamelyikébe.

3. nap / augusztus 21.

Érkezés a reggeli órákban Hellesylt kikötőjébe. Egész napos fakultatív kirándulás Norvégia legszebb fjordjához, Geirangerhez. A mélykék vízű, hófödte hegycsúcsokkal, alázúduló vízesésekkel és dús növényzettel tarkított UNESCO világörökségi listáján szereplő természeti képződmény az ország egyik legkeresettebb látványossága. A három legismertebb zuhatag - a „Hét nővér”, az „Udvarló” és a „Menyasszonyi fátyol” - feladata, hogy a mennydörgő robajlást pillekönnyű, pókhálószerű fátyol-ködbe burkolja és soha véget nem érő szivárvánnyal koronázza meg. Napközben megálló egy helyi étteremben, ahol ínycsiklandó ebéd elfogyasztását követően továbbindulás a híres Flydal kilátóponthoz, ahol lélegzetelállító és szédítő kilátás nyílik a 16 km-en kanyargó, 300 méter mély fjordra.
Vacsora és szállás a hajón.

4. nap / augusztus 22.

Kikötés a reggeli órákban Flam városában. Az egész napos fakultatív kirándulás során szemkápráztató tájak mellett halad el az autóbusz, a keskeny Nærøy-kanyonon keresztül mielőtt eléri a túra első állomását, a 152 méter magasságból lezúduló Tvindefossen vízesést, mely egyben Norvégia egyik legkeresettebb természeti attrakciója. Továbbutazás Voss hófödte hegycsúcsokkal, tavakkal és gyorsfolyású hegyi patakokkal körülvett falujába. A délután folyamán a Flamsbana panorámavasúton utazva, mély hasadékok és dübörgő vízesések mellett elhaladva csodálhatják meg a 225 méterről áradó Kjosfossen-vízesést. A program ebédet is tartalmaz.
Vacsora és szállás a hajón.

5. nap / augusztus 23.

Délben kikötés a Norvég fjordok kapujaként is emlegetett Bergen városában, mely 1830-ig Norvégia legnagyobb városa is volt. A kétórás fakultatív program a gazdag történelemmel átitatott város fő látnivalóit mutatja be. Elsőként a világörökség részét képező nyeregtetős, hanza kereskedőházakról ismert Bryggen negyedet, valamint a városi múzeumként üzemelő Haakons Hall épületének külső megtekintése, melyet a XIII. században Haakon király uralkodása alatt építettek és a század legfontosabb rezidenciájának számított. A Rosenkrantz-erőd az ország legfontosabb reneszánsz stílusú épülete, melynek tornyai a XIII. századig nyúlnak vissza, azonban az erőd többi része több száz éven keresztül, különböző bővítések folyamán nyerte el mai formáját. A Szent Mária templom Bergen legrégebbi ma is álló épülete. Építésének pontos dátumára az építészeti jegyek adnak választ, kb. a XII. századra datálják. A templom egyike annak a 12 templomnak és 3 monostornak, melyeket Olav Kyrre uralkodása alatt építettek. Később utazás a Floibanen panorámasiklóval a Floien-hegyre, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a csillogó fjordok ölelésében elterülő városra.
Vacsora és szállás a hajón.

6. nap / augusztus 24.

Egész napos hajózás a tengeren Kiel irányába. Érdemes kihasználni a napot, hogy az utasok felelevenítsék az átélt élmények sokaságát, önfeledt beszélgetésekbe mélyedjenek, részt vegyenek egy kényeztető spa-kezelésen és még bekapcsolódjanak a hajó programjainak valamelyikébe.

7. nap / augusztus 25.

Érkezés a délelőtti órákban Kiel kikötőjébe, a Schleswig-Holstein tartomány fővárosába, a félnapos fakultatív kirándulás helyszínére. A Balti-tenger partján fekvő Kiel hosszú éveken keresztül fontos haditengerészeti központnak számított, napjainkban azonban a könnyed életstílus és pezsgő egyetemi élet jellemzi. A minden évben megrendezésre kerülő Kieli hét vitorlásverseny a világ minden pontjáról vonzza a látogatókat, ezzel is hangsúlyozva az Észak-európai térségben betöltött központi szerepét. A program során felfedezhető az Északi- és Balti-tengert összekötő impozáns csatorna valamint a Laboe Haditengerészeti Emlékmű, melyet a világháborúban részt vett tengerészek emlékére emeltek. A haditengerészeti történelem kedvelői számára külön érdekesség az U-995-ös tengeralattjáró meglátogatása, mely 1943 és 1945 között volt szolgálatban.
Vacsora és szállás a hajón.

8. nap / augusztus 26.

Kikötés a reggeli órákban Koppenhágában. Kijelentkezés a hajóról, majd félnapos városnézés a dán fővárosban helyi idegenvezetéssel. Délutáni órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre átszállással.

Day Date Port Arrival Departure
Sun 19/08/2018 Copenhagen, Denmark - 17:00
Mon 20/08/2018 Day at sea - -
Tue 21/08/2018 Hellesylt/Geiranger, Norway 08:00 18:00
Wed 22/08/2018 Flaam, Norway 09:00 19:00
Thu 23/08/2018 Bergen, Norway 08:00 18:00
Fri 24/08/2018 Day at sea - -
Sat 25/08/2018 Kiel, Germany 10:00 18:00
Sun 26/08/2018 Copenhagen, Denmark 08:00 -


MSC Preziosa A 2013-ban épített hajón az utasok egy felejthetetlen útvonalon keresztül a Norvég fjordok páratlan hangulatát és szépségét ismerhetik meg. A Fantasia hajóosztály tagjaként számos kikapcsolódási lehetőséget kínál, melyek közül kiemelkednek az MSC Aurea Spa-részleg díjnyertes szépség és wellness szolgáltatásai. Az MSC Preziosa fedélzetén élvezhetik a számos bár és étterem nyújtotta gasztronómiai utazást, a nyüzsgő éjszakai életet és az animációs programok színes választékát.

Ártáblázat

Szolgáltatások
Belső Bella kabin: 365 000 Ft/fő
Külső ablakos Bella kabin: 435 000 Ft/fő
Balkonos Fantastica kabin: 539 000 Ft/fő
Kikötői és repülőtéri illetékek: 109 000 Ft/fő
Kötelező szervízdíj: 27 000 Ft/fő
 
Geiranger fjord*: 55 000 Ft/fő
Flam*: 65 000 Ft/fő
Bergen, a fjordok kapuja*: 15 000 Ft/fő
Kiel*: 23 000 Ft/fő
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  utazást menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Koppenhága - Budapest útvonalon, turista osztályon, 7 éjszaka szállást a hajón a kiválasztott kabinkategóriában, teljes ellátást a fedélzeten (korlátozott italfogyasztással**), transzfert autóbusszal, félnapos városnézést Koppenhágában, a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használatát, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, magyar idegenvezetőt az utazás teljes időtartama alatt. A részvételi díjak kétágyas kabinban történő elhelyezés esetén és személyenként értendők.
 • Külön fizetendők:
  kikötői és repülőtéri illetékek, fakultatív programok*, a személyre szabott szolgáltatások díjai, útlemondási biztosítás.
 • Korlátozott italfogyasztás**:
  víz és kávé fogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitva tartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.
 • Beutazási szabályok:
  A magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még fél évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.
 • Kabintípusok leírása:
  Bella: büféétkezés a nap 20 órájában, Broadway stílusú színházi előadások, edzőterem használat, animációs programokon való részvétel, törzsutas pontok gyűjtése. Fantastica: a Bella kategóriát kiegészítő szolgáltatások, 24 órás szobaszerviz, reggeli bekészítése a kabinba, 50%-os kedvezmény speciális edzéseken való részvételkor.
 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése