Ajánlat részletes megjelenítése

Stockholm városlátogatás
 
image

Stockholm városlátogatás

Hagyományos és modern találkozása, történelmi épületek, trendi étteremek, tiszta levegő egy élhető város jelképei. Ez várja Önt az északi fővárosban!

  • Időtartam: 5 nap / 4 éjszaka
  • Ellátás: reggeli
Ajánlat leírás

Időpontok: 2017. szeptember 13 - 17.

Időtartam: 5 nap, 4 éjszaka.

Utazás: menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással

Elhelyezés: középkategóriájú szállodában, kétágyas szobában

Ellátás: reggeli

Minimum létszám: 15 fő.

Az utat a Chemol Travel idegenvezetője kíséri.

Program

1. napElutazás Stockholmba átszállással. Megérkezés után transzfer a szállodába.

2. nap Reggeli, majd félnapos panorámás városnézés: Stockholm világszerte úgy ismert, mint az egyik legszebb európai főváros, Skandinávia Velencéje. Drámaian szép fekvése, a Malaren-tó találkozása a Balti-tengerrel csodás színeket és látványt nyújt. Először utazás egy kilátóhoz, ahonnan mindez megtekinthető, vagyis 8 sziget a 14 közül, melyekre a város épült. Nem kevesebb, mint 57 híd köti össze a szigeteket. Következő színtér a középkori óváros, a Királyi Palota, a Parlament épülete, a Nemzeti Múzeum és a Színház (kívülről). Végül a Vasa Múzeum épülete látható, ahogy az autóbusz elhalad a Strandvagen sugárúton. Az egyik legrégebbi, jó állapotban megmaradt hajó, melyet 300 évvel vízre bocsájtása után avattak múzeummá. A panorámás városnézés után szabadidő a múzeum egyéni megtekintésére, majd transzfer a szállodába.

3. nap Reggeli, majd fakultatív programlehetőség: hajókázás Stockholm hídjai alatt ( kb. 2,5 óra): a várost teljes pompájában bemutató vízi program, miközben 15 híd alatt halad el a hajó, többek között a tengerrel összekötő pontnál. Látványosságai: belső város, óváros, a Södermalm szigetek, Lilla és Stora Essingen, az újváros és Djurgarden zöld parkjai. Délután szabadidő vagy séta az idegenvezető vezetésével a városban, vásárlási lehetőség. Szállás Stockholmban

4. nap Reggeli után fakultatív programlehetőség: Egésznapos ( kb. 6 óra) kirándulás keretében a svéd vidék felfedezése: elutazás a Malaren-tó mentén Sigtuna városba, Svédország legrégebbi és talán legszebb településére. Visszautazás az időben, középkori hangulattal a színes faházak között, ahol manapság kedves kávézók és parkok állnak. A középkori Mária Templom és más régi korok épületeinek megtekintése vezetett túra közben, skandináv büfé ebéd, majd rövid szabadidő sétára, vásárlásra a kis üzletekben. Továbbutazás hajóval délkeletre, a Skokloster kastélyba, mely a 17-ik században épült és a svéd arany időket idézi. Visszautazás a szállodához hajóval és autóbusszal.

8. nap Reggeli a szállodában, transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint átszállással Amszterdamban. Amennyiben az átszállási idő engedi, kis séta Amszterdamban.

Időpont és csomag kijelölése
Marshaller Idegenforgalmi Kft. - Chemol Travel © 2017