Az ismeretlen Szicília - UTOLSÓ helyek


Katalógus ár: 215 000 Ft/fő-től

Olaszország
Catania
Hotel
Repülős
Csak reggeli
Szállás leírás

Catania • Etna • Taormina • Ragusa • Siracusa • Ortigia • Cefalú • San Mauro • Corleone • Monreale • Palermo • Agrigento


Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Időpont:
  2018. október 20-27.
 • Időtartam:
  utazással együtt 8 nap / 7 éj
 • Útvonal:
  2 éj Taormina - Catania környéke, 4 éj Cefalú környéke, 1 éj Catania környéke
 • Utazás:
  a Wizz Air közvetlen repülőjáratával Budapest - Catania - Budapest útvonalon menetrend szerint, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • Tervezett menetrend:
  október 20. Budapest 19:20 Catania 21:05
  október 27. Catania 21:45 Budapest 23:50
 • Elhelyezés:
  középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban
  Taormina - Catania környéke, Sporting Baia vagy hasonló
  Cefalu, Le Sabbie D'Oro /Villa Belvedere vagy hasonló
 • Ellátás:
  kontinentális reggeli
 • Minimum létszám:
  15 fő (a fakultatív programokra 10 fő)
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
Ajánlat leírás

Corleone kicsi, de annál híresebb falu és régió Szicíliában, elég csak a Keresztapa c. film trilógiára gondolni. Hírhedt vagy híres, de mindenképpen izgalmas ellátogatni a sziget belsejébe, hegyek közé, az igazi szicíliai hangulat átéléséhez. Ilyen és sok más látványos, érdekes program várja Önt az ismeretlen Szicíliában!

1. nap - Taormina

Elutazás Cataniába. Megérkezés után séta és rövid szabadprogram a tengerpart és az Etna közé ékelődött csodálatos panorámájú elegáns üdülőhelyen Taorminában (a menetrend függvénye).
Szállás Taormina környékén.

2. nap - Taormina

Fakultatív program: elutazás Ragusába, ahol egy 17. századi földrengés következtében épült újjá a két részből álló város és kapta ma is ragyogó barokk arculatát. Napjainkban az UNESCO Világörökségéhez tartozik. San Giorgio Templom, San Giovanni Battista Katedrális és még számtalan templom és köztér tartozik látványosságai közé. A barokkon kívül gótikus, rokokmó és neoklasszicista épületek is felfedezhetők. Továbbutazás Siracusába, amely Cicero szerint a „legnagyobb görög város és mind közül a leggyönyörűbb”. Korintoszi görög telepesek alapították, Szicília legősibb városa számtalan görög és római emlékkel. Ezek közül a legismertebbek közé tartozik a Görög Színház és a római amfiteátrum, mely egykor gladiátorok küzdelmének adott otthont. Siracusa eredeti városközpontja egy kis szigetre épült, ez volt Ortigia. Rövid séta az Ortigia-sziget hangulatos, szűk utcácskáin.
Szállás Taormina környékén.

3. nap - Taormina

Reggeli után elutazás a világ egyik legnagyobb működő vulkánjára, az Etnára. 2000m magasságig autóbusszal lehet felmenni (a 3000m magasan található kráter fakultatív lehetőségként, helyszíni fizetéssel, dzsippel közelíthető meg). Továbbutazás a sziget nyugati felére, Cefalú üdülővárosba, mely egy csodás tengeröböl mentén terül el, látványát már messziről jelzi egy hatalmas sziklahegy és a rajta álló 12. századi dóm.
Szállás Taormina környékén.

4. nap - Cefalú

Reggeli és üdülés a tengerparti üdülővárosban, ahol nem csak a középkori óváros kis utcácskái, üzletek, kávézók és éttermek várják a látogatókat. Hosszú tengerparti sétánya mentén homokkal feltöltött, néhol sziklás, sekély vizű tengerparti strandok bérelhető napernyővel és nyugággyal nagyszerű kikapcsolódást ígérnek. Fakultatív programlehetőség: látogatás Corleoneban a hegyek között, utazás autóbusszal. A kisváros Palermótól 60 km-re fekszik, kis főtér és az Antimaffia Múzeum meglátogatása, séta a városkában.
Szállás Cefalúban.

5. nap - Chefalú

Szabad program, vagy fakultatív kirándulási lehetőség: Monreale és Palermó városnézés, utazás autóbusszal Monreáléba, ahol az aranyozott mozaikokkal díszített katedrális megtekintése, majd városnézés a sziget fővárosában, Palermóban. A város viharos történelmét nagyban meghatározta stratégiai elhelyezkedése, a föníciaiaktól a Bourbonokig számos hatalom uralma alatt állt. Köszönhetően a sokféleségnek, az évszázadok csodás építészeti emlékeket hagytak maguk után, melyek megtekintésére egy városnéző program csupán ízelítőt ad: Conca D’Oro, dóm, Capella Palatina, Chiesa degli Eremiti.
Szállás Cefalúban.

6. nap - Cefalú

Szabad program Cefalúban. Délelőtt fakultatív programlehetőség: látogatás Corleonéban a hegyek között, utazás autóbusszal. A kisváros Palermótól 60 km-re fekszik, kis főtér és az Antimaffia Múzeum meglátogatása, séta a városkában. Délután fakultatív programlehetőség: kirándulás San Mauroba és vacsora egy tipikus szicíliai hegyi étteremben zenével - San Mauro Castelverde tipikus szicíliai város és megye, gyönyörű fekvése már önmagában megér egy kirándulást. A tengerszint felett 1000 méterre lévő hegyen terül el, a város telis-tele szicília vallásos történelmének nyomaival: Chiesa Madre a 15. századi haranggal, a 16. századi márvány oltárral, az egykori városháza, mely manapság régészeti múzeumnak ad helyet, és a kis utcácskák igazi szicíliai hangulatot árasztanak. A városnézés után tradícionális ételekből álló, hangulatos, zenés vacsora.
Szállás Cefalúban.

7. nap - Catania

Reggeli után elutazás a szárazföld belseje felé, városnézés Agrigentóban és a Templomok völgye meglátogatása, ahol hét dór stílusban épített fenséges templom látható. Ezek az emlékek a Görögországban láthatókon kívül a legjobban megőrzött ókori görög épületek. Kirándulás a Templomok völgyébe, látogatással a Concordia templomnál, amely majdnem teljes épségben megmaradt.
Szállás Catania környékén.

8. nap - Catania

Reggeli után látogatás a Görög Színházban, amelynek egyik különlegessége a kétszintes színpad. A színház hátterében tündöklő táj és az Etna sok költőt és festőt ihletett meg az évszázadok során. A program után transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk!

Ártáblázat

Szolgáltatások
Részvételi díj: 229 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 52 000 Ft/fő
Pótágykedvezmény: 5 000 Ft/fő
Repülőtéri illetékek és díjak: 68 000 Ft/fő
 
Ragusa, Siracusa, Ortigia*: 22 000 Ft/fő
Corleone*: 16 000 Ft/fő
San Mauro*: 20 000 Ft/fő
Palermo-Monreale*: 19 000 Ft/fő
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  utazást Budapest - Catania - Budapest útvonalon, repülőtéri transzfereket és közlekedést Szicílián belül légkondicionált autóbusszal, 7 éjszaka szállást reggelivel, a leírásban szereplő programokat, magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről az utazás teljes időtartama alatt, baleset- betegség- és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást.

 • Külön fizetendők:
  repülőtéri illetékek és díjak, belépők a helyszínen, fakultatív programok*, helyi borravaló (kb. 42 EUR/fő).

 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése

  Online Ügyfélszolgálat

  X
  Az Ön neve:
  Beküld