Vadregényes Skócia (csoportos hajóút)


Katalógus ár: 399 000 Ft/fő-től

Németország
Hamburg
Hajó ****
Repülős
Reggeli + ebéd + vacsora Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással
Szállás leírás

Hamburg (Germany), Southampton (United Kingdom), Le Havre (France), South Queensferry (United Kingdom), Invergordon (United Kingdom), Newcastle-Tyne (United Kingdom), Amsterdam (Netherlands), Hamburg (Germany)Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Időpont:
  2018. szeptember 1-11.
 • Időtartam:
  utazással együtt 11 nap / 10 éj
 • Hajó útvonala:
  Hamburg (Germany), Southampton (United Kingdom), Le Havre (France), South Queensferry (United Kingdom), Invergordon (United Kingdom), Newcastle-Tyne (United Kingdom), Amsterdam (Netherlands), Hamburg (Germany)
 • Tervezett menetrend:
  szeptember 1. Budapest 09:10 Frankfurt 10:55
  szeptember 1. Frankfurt 12:00 Hamburg 13:05
  szeptember 11. Hamburg 14:00 Frankfurt 15:10
  szeptember 11. Frankafurt 16:00 Budapest 17:30
 • Utazás részletei:
  Budapest - Hamburg - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal átszállással, Hamburg repülőtér - kikötő útvonalon MSC transzferbusszal
 • Elhelyezés:
  10 éj szállás az MSC Magnifica fedélzetén a választott kabintípusban
 • Ellátás:
  teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással **
 • Minimum létszám:
  20 fő (fakultatív programok esetén 10 fő)
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
Ajánlat leírás

1. nap / szeptember 1. / Hamburg

Érkezés Hamburgba a délelőtti órákban. Transzfer a kikötőbe, érkezés után bejelentkezés és a kabinok elfoglalása a hajón, majd ebéd a fedélzeten. Szállás a hajón.

2. nap / szeptember 2. / tengeri nap

Tengeri nap, a hajó továbbhalad Southampton felé. A napot az MSC Magnifica fedélzetén töltjük.

3. nap / szeptember 3. / Southampton

Hajóutunk első állomása a Nagy-Britannia, Southampton kikötője, ahonnan kiindulva egy egész napos fakultatív program (kb. 7 óra) során ismerkedhetünk meg a világ egyik legikonikusabb városával, Londonnal. Kirándulásunkat egy 2,5 órás utazással kezdjük Southampton kikötőjéből. A brit fővárosban tett programunk magában foglalja a főbb látványosságok megtekintését, és olyan ikonikus látnivalókkal találkozhatunk, mint, például a “bobbyk” és a a piros buszok, csakhogy néhányat említsünk. Ezen kívül láthatjuk a híres Towert, melyet 1066-ban alapítottak, és azóta is jelentős szerepet tölt be az angol történelemben, valamint a Westminster-palotát a Big Ben névre keresztelt, világszerte ismert óratoronnyal, London és egyben Anglia egyik jelképével. Városnéző túránk során megcsodáljuk London további látnivalóit, majd a város egyik központi helyén szabadidő eltöltésére lesz lehetőség, amit eltölthetünk sétálással, vásárlással, vagy egy ebéddel (az ár nem tartalmazza). A Londonban töltött napunkat egy utazással zárjuk vissza a hajóhoz.

4. nap / szeptember 4. / Le Havre

Utunk negyedik napján érkezünk Le Havre kikötőjébe. Itt egy egész napos fakultatív program (kb. 10 óra) ad lehetőséget arra, hogy megnézzük Franciaország lenyűgöző fővárosának főbb látnivalóit, és megtudjuk, miért az elegancia és a nagyszerűség Párizs jelképe. Le Havre kikötőjét elhagyva egy kb. 3 órás utazással érjük el Párizst, hogy felfedezzük ezt az örök romantikus várost és annak kultúráját. A Champs-Élysées - melyre a franciák a világ legszebb sugárútjaként büszkén hivatkoznak, különleges ragyogása méltóvá is teszi erre az elnevezésre - várja látogatóit, csakúgy, mint az Eiffel - torony, melyet a modern építészet csodájának tekintettek 1889-ben, amikor felépítették. 324 m-es magasságával máig Párizs legmagasabb, illetve egész Franciaország második legmagasabb építményének számít. Körülbelül 2 órás szabadidős lehetőség adódik arra, hogy felfedezzük a Concorde-tér környékét, valamint elfogyasszunk egy nagyszerű párizsi ebédet (az ár nem tartalmazza). Ezután keresztülutazunk Párizs további elbűvölő részein, és megállunk egy rövid fotózási lehetőség erejéig az Eiffel - toronynál, ielőtt visszatérünk Le Havre kikötőjébe, hogy újra hajóra szálljunk.

5. nap / szeptember 5. / tengeri nap

A hajó továbbhalad a skót South Queensferry felé, a napot a fedélzeten töltjük.

6. nap / szeptember 6. / South Queensferry

South Queensferry városába érkezve ízelítőt kaphatunk egy egész napos fakultatív program (kb. 7 óra) során Skócia vadregényes tájainak szépségéből. Utunk először Stirling felé vezet, amelyet a 13. században élt skót hazafi, William Wallace emlékére állított emlékmű, valamint egy impozáns kastély ékesít, ami egy sziklás dombontetőn helyezkedik el, lenyűgöző kilátást nyújtva a környező területekre. Stirling városa Skócia közepén helyezkedik el, ebből adódóan a város kiemelt stratégiai jelentősséggel bírt a múlt századok során. Programunk során felfedezzük a lenyűgöző kastélyt, mely történelmi és építészeti szempontból is fontos szerepet tölt be Skócia történelmében. A kastélyon belül meglátogatjuk a régi fényében tündöklő Királyi Palotát, majd a program végeztével a várban található faliszőnyeg stúdiót látogatjuk meg, ahol azon dolgoznak, hogy helyreállítsák a világ egyik legszebb állapotában fennmaradt faliszőnyeg sorozatát. Napunkat utazással folytatjuk, melynek során gyönyörködhetünk a Trossachs - a Felföld kicsiben - robosztus, hangával borított hegyeiben, és a Loch Venacher tó vizében. Az utazás célja egy kis városka, Aberfoyle, a Trossachs kapuja, mely mögött a Ben Venue hegy magasodik. Itt megállunk ebédelni, ezután utazásunkat folytatjuk a Trossach szívébe, majd megérkezünk a 16. századi faluba, Culrossba. Culross nagyrésze ma is eredeti formájában áll, keskeny macskaköves utcáival (wynd), a falu főterén a Mercat Cross, és lenyűgöző, fehérre meszelt házai rendkívüli látványt nyújt. Miután elmerültünk a 16-17. századi skótok életében, visszautazunk South Queensferybe, ahol láthatjuk a világhíres Forth Bridge vasúti hidat, mely a maga korában egy igazi mérnöki bravúr volt, ezzel kiváltotta a világ csodálatát.

7. nap / szeptember 7. / Invergordon

Skócia partjai mentén továbbhajózva érkezünk meg Invergordonba, ahol lehetőség nyílik arra, hogy egy egész napos fakultatív program (kb. 8 óra) során Skócia további látnivalóival ismerkedhessünk meg: a híres Loch Ness, Inverness, a Skót-felföld “fővárosa”, valamint két romantikus középkori kastély várja látogatóit. Programunkat egy utazással kezdjük a Loch Ness tóhoz, mely az Egyesült Királyság legnagyobb térfogatú tava. A hiedelmek szerint a tó sötét mélységében különböző furcsa teremtmények élnek, köztük a leghíresebb Nessie, az állítólagos Loch Ness-i szörny. Következő látnivalónk a 14. századi Urquhart vára, melynek romjai a tó szélénél helyezkednek el. A vár megtekintése után továbbmegyünk a “Felföld fővárosa” felé, hogy egy buszos városnézés során ismerkedjünk meg a várossal, illetve ebédelni is lesz lehetőség (a program ára nem tartalmazza). Kirándulásunk utolsó programja a bájos falu, Cawdor, és a 14. században épült, gyönyörű kertek által körülvett kastélya, melyet egy felvonóhídon keresztül lehet megközelíteni. Cawdor látogatása után visszatérünk Invergordonba, és felszállunk hajónk fedélzetére.

8. nap / szeptember 8. / Newcastle-Tyne

Élvezze a Pennine-hegység és Durham megye lenyűgöző látványát félnapos fakultatív programunk (kb. 4,5 óra) során, melynek fénypontja a római korból fennmaradt, Világörökségi listán is szereplő Hadrianus fala. A kirándulás Newcastle upon Tyne városában kezdődik, majd tovább indulunk a Tyne völgyén keresztül. Itt helyezkedik el Hadrianus fala, melyet a 2. században építettek a rómaiak a birodalmuk északi határának lezárására, valamint a barbár hordák támadásainak kivédésére. A fal menti úton haladva megérkezünk a Chestersbe, ahol az egyik legjobban fennmaradt erőd áll. Megtekintjük a helyőrségi épületek, valamint egy központi fűtéssel felszerelt fürdőház maradványait. Chestersből továbbutazunk Housesteads erődjéhez egy rövid látogatás erejéig. Ezen a gyönyörű tájon tett utazásunk során több alkalommal is lesz lehetőség megállni fotókat készíteni a falról, amikor a lehetőségek engedik. Az utunk a kikötőbe Newcastle egyik fő útvonalán visz majd, mely további csodálatos látnivalókat kínál számunkra Tyne völgyéből.

8. nap / szeptember 9. / Amszterdam

Amszterdamba érkezünk, ahol nem érdemes elszalasztani a lehetőséget, hogy megtekintsük a holland főváros környékének legszebb látnivalóit. Fél napos fakultatív programunk (kb. 5 óra) egy rövid utazással kezdődik a tradícionális Zaanse Schans faluba, mely a környék legjobb látnivalói közé tartozik. Itt jut egy kis szabadidő arra, hogy megtekintsük a remek állapotban fennmaradt szélmalmokat, és azt autentikus holland házakat. Később egy sajtpiac felé vezet utunk, majd hajóra szállunk, és a csatornákon tett egy órás utazással visszajutunk Amsztrerdamba, hogy a vízen ringatózva megcsodáljuk néhányat ennek a kozmopolita városnak a látnivalói közül.

8. nap / szeptember 10. / tengeri nap

A hajó a kora reggeli órákban elindul Amszterdamból Hamburg irányába, a napot a fedélzeten töltjük.

8. nap / szeptember 11. / Hamburg

Kikötés Hamburgban. Kicsekkolás, majd a hajó elhagyása után egy rövid városnéző útra indulunk, hogy némi bepillantást nyerjünk a város életébe. A szabad és Hanza-város, Hamburg Németország második legnagyobb metropolisza, egyben a legnagyobb kikötővárosa is. Elegáns és kozmopolita, a hatalmas irodaépületek, csodálatos sétányok, nemzetközi musicalek, tágas parkok, extravagáns bevásárlóközpontok városa, melynek romantikus modernitását a színes és pulzáló, St. Pauli városrészben található “bűn utcájaként” elhíresült Reeperbahn tesz ellentmondásossá. Városnéző programunk - mely több megállót is biztosít fotók készítésére - a ragyogó késő 19. századi Városházánál kezdődik, melyet a hamburgi tőzsde épületekövet (Németország legrégebbi tőzsdeépülete), majd a gyönyörű, vörös téglás, neogótikus stílusú épületekbőll álló “Raktárvárosba” megyünk tovább, a történelmi Speicherstadt negyedbe. Az elegáns Jungfernstieg bevásárlóutcával folytatódik a programunk, majd ha az időnk lehetővé teszi, az exkluzív Außenalster környékét is megnézzük. Utolsó látnivalónk a világhíres Reeperbahn környéke, valamint a St. Pauli negyedben található Landungsbrücken, ahol a régi mólók mentén kötöttek ki a vitorlás hajók a múltban. Programunk végeztével transzfer a repülőtérre, ahonnan menetrendszerinti járatokkal hazautazunk Budapestre.

Day Date Port Arrival Departure
Sat 01/09/2018 Hamburg, Germany - 21:00
Sun 02/09/2018 Day at sea - -
Mon 03/09/2018 Southampton, United Kingdom 08:00 20:00
Tue 04/09/2018 Le Havre, France 07:00 20:00
Wed 05/09/2018 Day at sea - -
Thu 06/09/2018 South Queensferry, United Kingdom 07:00 17:00
Fri 07/09/2018 Invergordon, United Kingdom 07:00 17:00
Sat 08/09/2018 Newcastle-Tyne, United Kingdom 08:00 17:00
Sun 09/09/2018 Amsterdam, Netherlands 15:00 23:59
Mon 10/09/2018 Amsterdam, Netherlands 00:01 07:00
Tue 11/09/2018 Hamburg, Germany 07:00 -

 

Ártáblázat

Szolgáltatások
Belső Bella kabin: 429 000 Ft/fő
Belső Fantastica kabin: 449 000 Ft/fő
Korlátozott kilátású ablakos Bella kabin: 489 000 Ft/fő
Balkonos Bella kabin (pótágyazható): 539 000 Ft/fő
Felnőtt pótágy ár: 259 000 Ft/fő
Gyermek pótágyár ár: 149 000 Ft/fő
Balkonos Fantastica kabin (pótágyazható): 559 000 Ft/fő
Felnőtt pótágy ár: 379 000 Ft/fő
Gyermek pótágyár ár: 149 000 Ft/fő
Kikötői és repülőtéri illetékek: 120 000 Ft/fő
Kötelező szervízdíj: 35 000 Ft/fő
 
Southampton*: 39 000 Ft/fő
Le Havre*: 43 000 Ft/fő
South Queensferry*: 29 000 Ft/fő
Invergordon*: 33 000 Ft/fő
Newcastle*: 19 000 Ft/fő
Amszterdam*: 29 000 Ft/fő
Hamburg*: 19 000 Ft/fő
 
Ásványvíz csomag* (14 üveg 1l-es ásványvíz): 9 900 Ft/csomag
Kávé csomag* (15 db kávéital): 9 500 Ft/csomag
Bor és víz csomag*
(4 üveg bor és 7 üveg 1l-es ásványvíz):
24 500 Ft/csomag
All inclusive italcsomag***
(alkoholos italok, kávé, üdítők, ásványvíz, koktélok):
109 900 Ft/fő
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  utazást Budapest - Hamburg - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal, transzfert a repülőtér és a kikötő között, elhelyezést a választott kabinkategóriában, magyar nyelvű idegenvezetést, teljes ellátást a hajón korlátozott italfogyasztással**, valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat a hajón előre meghirdetett programok szerint, csomaghordást ki- és beszálláskor, baleset- betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást.

 • Külön fizetendők:
  kikötői és repülőtéri illetékek, a helyszínen fizetendő kötelező borravaló, fakultatív programok*, választott italcsomagok*, a személyre szabott szolgáltatások díjai.

 • Korlátozott italfogyasztás**:
  víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

 • All inclusive italcsomag***: korlátlan italfogyasztás szeszesitalokból, likőrökből, aperitívekből és koktélokból a bárlapról, borok széles választékából (pohárban felszolgálva), csapolt sörökből, üdítőkből, gyümölcslevekből, ásványvízből, epresso, cappucino és egyéb klasszikus forró italokból, valamint tölcséres és poharas jégkrémekből. Az italcsomag a hajó összes bárjában, éttermében, önkiszolgáló éttermében és a speciális éttermekben felhasználható. A következő szolgáltatásokat a csomag nem tartalmazza: prémium márkás szeszesitalok, szivarok és cigaretták, üveges borok, habzóborok és pezsgők, szuvenír poharak, italok a minibárból, a kabinba bekészített ásványvíz, illetve minden étel a speciális bárokban és éttermekben. Az itallapon csillaggal megjelölt italokat a csomag nem tartalmazza.

  Felhasználási feltételek: a csomag csak személyes használatra, és egyszerre csak egy ital rendelésére érvényes. Az azonosító kártya nem átruházható. A csomaggal történő visszaélés esetén a szogláltatás azonnal letiltásra kerül, a fennmaradó napokra visszatérítés nem jár. A csomag napi bontásban nem foglalható, az utazás teljes időtartamára ki kell fizetni (kivéve a kikötés napját). Miután a kártyát aktiválták a fedélzeten, a csomag nem szakítható félbe és nem téríthető vissza. A csomagot az egy kabinban, vagy egy foglalási szám alatt, vagy egy asztalnál étkezni kívánó utasok számára kötelezően meg kell rendelni, a gyermekeket (3 év felett) is beleértve (nekik a gyermek verziót). A csomag nem kötelező 3 éven aluliak számára (akik nem ünnepelték még a 3. születésnapjukat).

  Gyerekeknek: alkoholmentes italok korlátlan fogyasztása: alkoholmentes koktélok, smoothiek és turmixok, dobozos üdítők, ásványvíz, gyümölcslevek, kávékülönlegességek, prémium teák, forró csokoládék, jégkrém pohárban vagy tölcsérben. Az italcsomag a hajó összes bárjában és éttermében, beleértve a speciális éttermeket is felhasználható. A csomag csak olyan 3-17 éves kor közötti gyermekek részére foglalható, akiknek a családja vagy csoportja az 431-es all inclusive italcsomagot megrendelte.

  Felhasználási feltételek: a csomag felnőtt verziójával megegyezők.

 • Beutazási szabályok:
  magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még fél évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.

 • Kabintípusok leírása:
  Bella: büféétkezés a nap 20 órájában, Broadway stílusú színházi előadások, edzőterem használat, animációs programokon való részvétel, törzsutas pontok gyűjtése.
  Fantastica: a Bella kategóriát kiegészítő szolgáltatások, 24 órás szobaszerviz, reggeli bekészítése a kabinba, 50%-os kedvezmény speciális edzéseken való részvételkor.

 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  Időpont és csomag kijelölése