Varázslatos Alaszka (csoportos tengeri hajóút)


Katalógus ár: 1 454 400 Ft/fő-től

Kanada
Vancouver (BC)
Hajó *****
Busz
Reggeli + ebéd + vacsora
Szállás leírás

Vancouver (Kanada) - Inside Passage (hajózás) - Ketchikan (Alaszka) - Icy Strait Point (Alaszka) - Juneau ( Alaszka) - Skagway (Alaszka) - Hubbard-gleccser (hajózás) - Seward (Alaszka)Választható időpontok

Program

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Az ajánlat ára tartalmazza
 • Indulási időpont:
  2018. július 25. - augusztus 8.
 • Utazás időtartama és útvonala:
  utazással együtt 15 nap / 13 éjszaka
  Vancouver (Kanada) - Inside Passage (hajózás) - Ketchikan (Alaszka) - Icy Strait Point (Alaszka) - Juneau ( Alaszka) - Skagway (Alaszka) - Hubbard-gleccser (hajózás) - Seward (Alaszka)
 • Utazás:
  Budapest - Vancouver és Fairbanks - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással
 • Elhelyezés:
  választott kabintípusban / Radiance of the Seas
 • Ellátás:
  teljes ellátás (korlátozott italfogyasztással)
 • Minimum létszám:
  16 fő
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető
Ajánlat leírás

1. nap

Elutazás. Átszállással elutazás Vancouverbe. Érkezés után transzfera szállodába, a szobák elfoglalása.

2. nap

Vancouver. Szabadidő. Fakultatív programlehetőség: félnapos autóbuszos városnézés: ellátogatunk a világ egyik legnagyobb városi parkjába, a Stanley parkba, felfedezzük a város legrégebbi negyedének, a Gastownnak viktoriánus házait, amelyekben ma már számos étterem, bár, butik, galéria található, elmegyünk a Chinatownba és a kikötő negyedbe, majd kirándulást teszünk a Cypress Provincial Parkba.

3. nap

Beszállás a hajóra. Transzfer a kikötőbe, hajóra szállás, elhelyezkedés a kabinban. Hajónk elindul Alaszka felé.

4. nap

Inside Passage (hajózás). Ezen a napon nem köt ki hajónk, az Inside Passage szépségeit a fedélzetről csodálhatjuk: lélegzetelállító gleccserek, fjordok sokasága, a világ legnagyobb, legészakibb, mérsékelt égövi esőerdeje mellett haladunk el.

5. nap

Ketchikan. A lazac fővárosának és a sporthorgászok paradicsomának is nevezett város fontos kikötő volt az aranyláz idején. Itt található a világ legnagyobb totemoszlop gyűjteménye. Fakultatív programlehetőség: Ketchikan felfedező túra Ár: 79.- EUR/fő (kb. 25600.-Ft/fő). A mai napon megismerkedünk Ketchikan történelmével és természeti szépségeivel. Végighaladunk Alaszka első városának nyüzsgő tengerpartja mentén, megtekintjük a világ egyik legnagyobb totemoszlop gyűjteményét a Saxman benszülött faluban. Az Alaska Rainforest Sanctuary Természet-és Vadvédelmi Parkban elsétálunk a ragadozó madár centrumhoz, ahol gondozzák és ellátják a sebesült madarakat, amelyek már nem lennének képesek visszatérni a vadonba. Itt lehetőség lesz közelről megszemlélni és fotózni a madarakat. A kirándulás alkalmával vezetőnk megismertet bennünket az erdő állat és növényvilágával, majd megnézünk egy régi fűrészmalmot, és részt veszünk egy totemoszlop-faragó bemutatón. Végül egy füstölt lazac kóstolóval zárul a túra. (Időtartam: 3 óra, túra nehézségi foka: kb. 800m erdei séta)

6. nap

Icy Strait Point. A Chichagof-szigeten  köt ki a hajónk, Hoonah falu mellett, amely a legnagyobb tlingit indián település Alaszkában. Gazdag az állatvilága: hosszúszárnyú bálna, kardszárnyú delfin, óriás laposhal, számos lazacfaj él itt a tengerben. Fakultatív programlehetőség: Bálnales Ár: 204.- EUR/fő (kb. 66300.- Ft/fő). Kishajóval indulunk a Gleccser-öbölhöz közel található Adolphus Ponthoz, amely a hosszúszárnyú bálnák egyik legkedveltebb táplálékszerző helye Alaszkában. A hajó nyitott fedélzetéről figyelhetjük a bálnákat, a játékos oroszlánfókákat, a delfineket, miközben a csoportot kísérő szakértőtől rengeteg információt kapunk a tengeri emlősök életmódjáról, vándorlásukról, és a part menti erdő felett köröző fehérfejű rétisasokat is láthatunk (Időtartam: 2,5 óra).

7. nap

Juneau. A fjordok, erdők, hófödte csúcsok által övezett Juneau-ba az első európai telepesek az aranyláz idején érkeztek. A mai napig láthatók az 1800-as évekből származó viktoriánus épületek. Fakultatív programlehetőség: Mendenhall-gleccser és -kertek Ár: 83.- EUR/fő (26900.- Ft/fő). Juneau belvárosán haladunk át a gyönyörű színekben pompázó Rainforest Gardens-ig, ahol vezetett túra keretében sétálunk a híres fejjel lefelé álló fák között, majd fedett járművel felfele haladunk az erdő sűrűjébe, és így madártávlatból gyönyörködhetünk a Mendenhall-völgy, a Chilkat-hegység és a Gastineau- csatorna látványában. Túránk utolsó pontja Alaszka egyik legszebb gleccsere, a 19 kilométer hosszú Mendenhall-gleccser, egyike a délkelet-alaszkai Juneau-jégmezőt alkotó 38 gleccsernek. A Tongass Nemzeti Park területén található hatalmas jégtakaró 3885 négyzetkilométernyi területet fed le. A Mendenhall-gleccser végénél található azonos nevű tóban háztömbnyi méretű, hatalmas, kék jégdarabok úsznak (Időtartam: 3 óra 45 perc).

8. nap

Skagway. A híres Klondike-i aranyláz idején innen özönlettek a hegyekbe az aranyásók a gazdagság reményében. Fakultatív programlehetőség: Látogatás egy kutyaszánhajtó táborban és kirándulás kutyaszánnal Ár: 169.- EUR/fő (kb. 54900.- Ft/fő) Alaszkában szinte nemzeti sport a kutyaszánhajtás. Most Ön is megtapasztalhatja- ha nem is verseny keretében-, hogy milyen husky kutyák által húzott szánon utazni. A túrát Skagway  belvárosában kezdjük: megismerkedünk a város történelmével, majd kilométereken keresztül festői tengerparti úton haladunk, míg el nem érjük a szánhajtó tábort. Itt átszállunk terepjáróra, amellyel egyre feljebb jutunk a hegyi utakon, közben gyorsfolyású gleccserpatakok és vízesések látványában gyönyörködhetünk. A hegytetőn profi kutyaszánhajtók  és izgatott husky kutyák várnak minket, átszállunk a kutyaszánra és kezdetét veszi  a kb másfél kilométeres kutyaszánozás a Tongass Nemzeti Parkon keresztül. Az egyedülálló élmény után terepjáróval visszatérünk a táborba, ahol mindent megtudhatunk a szánhajtásról és végül a kirándulás másik csúcspontja következik: játszhatunk az imádnivaló husky kölykökkel, simogathatjuk őket, ami nem csak élvezet a kutyakölykök számára, hanem fontos része a sikeres versenyzéshez szükséges szocializációjuknak (Időtartam: 3 óra 15 perc).

9. nap

Hubbard-gleccser (hajózás). Ma a hajóról csodálhatjuk a Hubbard-gleccser 122 km-en elnyúló vonulatát, amely 107m magasan emelkedik a vízszint fölé, és állandóan változtatja formáját: előrenyomul az óceánba, hogy aztán hatalmas robaj kíséretében a leszakadó jégtömbök belezuhanjanak az öböl vizébe.

10. nap

Seward, Anchorage, Denali. Megérkezünk Sewardba , leszállunk a hajóról és autóbuszra szállva elutazunk Anchorage-ba, Alaszka legnépesebb városába. Szabadidő, utána indulunk a Denali Nemzeti Park és Vadrezervátumhoz, amelynek területén található Észak-Amerika legmagasabb csúcsa, a 6190m magas Denali Peak. A délután második felét kirándulással, sétával tölthetjük. Szállás.

11. nap

Denali. Ezen a napon felfedezzük a Denali Nemzeti Park élővilágát: ha szerencsénk van, láthatunk grizzly medvét, jávor-és rénszarvast, vadjuhot, farkast. Minél beljebb haladunk a tajgán, annál változatosabb lesz a táj. Áthaladva a Polychrome Pass-on vulkanikus hegyek, gleccserek, színpompás növényzet, gyors folyású patakok látványa tárul elénk, majd - tiszta időben - megpillantjuk a McKinley (Denali)-csúcsot. Szállás.

12. nap

Denali, Fairbanks. Délelőtt szabadidő. Lehetőség van egyéni túrázásra vagy fakultatív kirándulásra, mielőtt felszállunk a Wilderness Express vonat üvegtetejű, panoráma vasúti kocsijába, amellyel az Alaszka aranyszívének is nevezett Fairbanks-be utazunk. Fairbanks Alaszka második legnagyobb városa, a Tanana és a Chena folyó összefolyásánál található. Este még ellátogathatunk a nyüzsgő, éttermekkel, bárokkal teli belvárosba, vagy sétálhatunk a folyóparti sétányon. Szállás.

13. nap

Fairbanks. Városnézést követően elmegyünk a Gold Dredge 8 bányához, ahol megismerkedünk az aranyásás történetével és magunk is megpróbálkozhatunk az aranymosással. Ezután felszállunk egy régimódi lapátkerekes gőzhajóra és hajózunk a Chena folyón. Délután számos fakultatív programból választhatunk: felkereshetünk egy lazac füstölő műhelyt, és akár elrepülhetünk az Északi - sarkkörhöz. Szállás.

14. nap

Hazautazás. Transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással Budapestre.

15. nap

Hazaérkezés.

018.07.27 VANCOUVER - BRITISH COLUMBIA 16:30 Beszállás
2018.07.28 INSIDE PASSAGE (CRUISING) Hajózás
2018.07.29 KETCHIKAN - ALASKA 06:00 16:00 Kikötés
2018.07.30 ICY STRAIT POINT - ALASKA 09:00 18:00 Kikötés
2018.07.31 JUNEAU - ALASKA 07:00 21:30 Kikötés
2018.08.01 SKAGWAY - ALASKA 07:00 16:30 Kikötés
2018.08.02 HUBBARD GLACIER (CRUISING) 08:00 10:00 Hajózás
2018.08.03 SEWARD - ALASKA 05:00 Kiszállás
 

13 szinten szállás, program és szórakozási lehetőségek. Mindegyik hajó különleges szuper jacht külsővel, kifinomult bútorokkal és belső kárpittal rendelkezik.
A kilencszintes centrum a hajó lelke, csigalépcsőkkel, boltozatos mennyezettel, üvegliftekkel és csodálatos kilátással a tengerre. Több különböző étkezés lehetőség, olasz, - angol, -steak éttermek, kávézók, bárok várják Önt. Felejthetetlen élményt nyújt a Casino Royal, a Colony Club vagy a Safari Club.
Modern Day elnevezés kiválóan felszerelt spa és fintess központ is a vendégek rendelkezésére áll. A napozó szint és a napozó terasz vízeséssel, medencékkel és nem utolsósorban behúzható üvegtetővel rendelkezik. A színházban előadott darabok felejthetetlen élményt nyújtanak ezen a hajóosztályon is. Az Optix Gyermek Centrum-ban nyugodtan ott hagyhatjuk a gyermekeinket akár egész napra is.

Ártáblázat

Szolgáltatások
Tengerre néző, ablakos kabin: 1 454 400 Ft/fő-től
Tengerre néző, balkonos kabin: 1 714 500 Ft/fő-től
Kikötői illetékek: 58 900 Ft/fő
Repülőtéri illetékek: 119 280 Ft/fő
Szervizdíj (kötelező): 28 600 Ft/fő
Szoba szolgáltatások
 • A részvételi díj tartalmazza:
  utazást Budapest - Vancouver és Fairbanks - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással, 2 éj Vancouverben reggelis ellátással, 4 éj szállás ellátás nélkül a szárazföldi programok alatt, elhelyezést a választott kabinkategóriában 7 éjszakára, magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt, teljes ellátást a hajón (korlátozott italfogyasztással**), valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat, csomaghordást ki- és beszálláskor.
 • Külön fizetendők:
  kikötői illetékek, repülőtéri illetékek, előre fizetendő kötelező borravaló (kb. 88EUR/fő), fakultatív programok*, ETA és ESTA beutazási engedélyek, a személyre szabott szolgáltatások díjai, baleset- betegség- és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást (1,3%)
 • Korlátozott italfogyasztás**:
  víz és kávé fogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitva tartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.
 • Az ajánlat ára nem tartalmazza

  Ajánlat kérés

  A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

  Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

  Online Ügyfélszolgálat

  Az Ön neve:
  Beküld