Egyéni utak

Egyéni utazások
image

Világot látni és segíteni

Utazzon a világ részeként, legyen része csodás, egyedülálló élményekben!
image

Dél-Afrika, Delfin- és bálnakutatás

Vegyen részt egy különleges programban: delfin és bálna kutatás!
image

Dél-Afrika vadrezervátum

Közreműködés a "Nagy Öt" vadvédelmi programban Dél-Afrikában és az egzotikus afrikai táj felfedezése
image

Dél-Afrika - sportoktatói munka

A program nagy örömet szerez Port Elisabeth hátrányos helyzetű gyermekeinek.
image

Önkéntes munka Nepálban

A nepáli árvaház program azokat az intézményeket segíti, ahol az ottani árvák az alapvető ellátást megkapják.

Bárhová, bármikor - garantáltan kitűnő minőségben!

Érdeklődésének megfelelő úti célra, időtartamra és programmal megszervezzük utazását, legyen az családi kirándulás, baráti társaság útja vagy akár hivatalos, üzleti program. Repülőjegy, szállásfoglalás, programok, gépkocsibérlés az egész világra kiterjedően.

Várjuk szíves érdeklődését!

Az önkéntes programokat a Chemol Travel angliai partnerirodáján keresztül kizárólagos megállapodás alapján közvetíti az érdeklődőknek, mely partneriroda a felelős utazás és nemzetközi szakmai gyakorlat ( intership) programok elismert szervezője és elkötelezettje.

Az érdeklődőt tovább irányítja az utazási iroda a közvetlen szervező irodához, aki a jelentkezővel közösen megállapítja, hogy az illető alkalmas-e önkéntes munkára és melyik a számára legjobban megfelelő project és úti cél. Korhatár: 16 éves kortól lehet részt venni egyes programokon, míg másokon 18 éves kortól.
A projecteket érettségi után állóknak, főiskola vagy egyetem szünetében, megszakításában, illetve az erre affinitást érző felnőtteknek ajánlott.

Biztosítjuk, hogy a kiválasztott program nagyszerű utazási tapasztalat és felemelő élmény lesz. A projektek, melyek az önkénteseknek a munkát, elhelyezést – személyes és közvetlen kapcsolatban állnak a szervező irodával, családias hangulatúak, megbízható szolgáltatók. Az iroda minden esetben a felelős utazás jegyében jár el, amely azt is jelenti, hogy az önkéntes munka a fogadó szervezetnek ill. helynek hasznára válik, a munka során sem a környezet, sem az ott élő emberek nem károsulnak, az önkéntes tevékenysége a teljes helyi közösség hasznára és jobb életkörülményeinek megteremtésére fordíttatik.

Ez által az önkéntes munkát vállaló utazó kivételes élményeket, nagy tapasztalatot, még jobb nyelvtudást, személyisége fejlődését nyeri a vállalt munkával, mindezt nemzetközi csapat tagjaként, mely még rengeteg sok további hozzáadott értéket jelent majd életében.

Biztonság: miden projekt a tőle telhető legjobb körülményeket biztosítja a munka ellátásához és az ottléthez. A legtöbb szállás kényelmes, jól felszerelt.

A repülőjegyet és biztosítást a Chemol Travel ajánlja az utazónak.

Társadalmi felelősség * gazdasági felelősség * felelősség a környezet megóvásáért és védelméért

Partnerirodánk a projektek részvételi díjának nagy részét az adott hely fejlődésére fordítja.

png   Nyomtatható verzió

Gap Year program – azoknak ajánljuk, akik érettségi után szeretnének önkéntes munkát végezni, vagy megszakítják főiskolai, egyetemi tanulmányaikat egy bizonyos időre. A nepáli árvaház program azokat az intézményeket segíti, ahol az ottani árvák az alapvető ellátást megkapják: étel, szállás, ruházkodás és az önkéntesek révén érzelmi feltöltődés. Nehéz ennél szebb és izgalmasabb segítést elképzelni, mint a csodálatos, ám sok gonddal küszködő ázsiai országban az árván maradt kisgyermekekkel való foglalkozás. Az ott dolgozó önkéntesek egy örökre megváltoztathatják a kis árvák életét.

Mi az önkéntes szerepe? Fontos helyet foglal el a gyermekek fejlődésében, okításában, ellátásában. Segít a házi feladatok elkészítésében, angol nyelvre tanít, és egy olyan gondoskodást nyújt, amit másképp a gyermek nem kapna meg és amire oly nagyon szüksége van. Az árvaházi önkéntesség nem csak a gyerekek életét változtatja meg, de mélyen hat a közreműködő önkéntesre is. Nepálban nagy probléma az árván maradt gyermekek helyzete, akik kilátástalan jövő elé néznek segítő kezek nélkül.

Önkéntes program ára: 325 GBP-től/fő / 1 hét

Az ár tartalmazza:
- indulás előtti információs anyag és felkészítés
- úti célon belüli asszisztencia
- 24 órás segélyvonal
- városnéző programok
- tréning
- adomány a projektnek
- repülőtéri transzfer érkezéskor
- elhelyezés a project szállásán vagy magánháznál
- munkanapokon napi 3 étkezés

Az ár nem tartalmazza:
- repülőjegy ár -tól
- biztosítások
- vízum
- transzfer a szálláshelyről a repülőtérre visszautazáskor

Időpontok és időtartamok: kérjük érdeklődjön irodánk munkatársainál

Feltételek:
- életkor: minimum 18 év
- független, érzelmileg fejlett személyiség. Különleges, speciális képességek nem szükségesek,, de a jelentkező legyen pozitív, nyitott, szorgalmas és kitartó
- hiteles érdeklődés az állatjólét és védelem irányában

Helyszín: Katmandu vagy Chitwan, városi vagy vidéki környezet. Érkezés után az önkéntes bejárhatja a helyszíneket és az ott dolgozókkal együtt kiválasztják az intézményt az önkéntes képességeinek megfelelően.

Az önkéntes munka mindennapjai, feladatok: érkezés után találkozó a helyi partnerrel, első napok (1 hét) a nepáli partnerirodában, tréning időszak. Ha egy hónapnál kevesebbet tartózkodik Nepálban, akkor a tréning időtartama a megszokott 1 hétnél kevesebb lesz.
1-2. nap: tartózkodás Kathmanduban, ismerkedés a várossal, az emberekkel, szokásokkal.
3-7. nap: elutazás egy hegyi faluba, ismerkedés a falusi emberek életével. Nyelvtanulás, tartózkodás helyi családoknál, valamint több árvaház meglátogatása.
8. nap: az árvaházi segítő program kezdete.

Munkaóra: Kb. 3-6 óra naponta, 5-6 héten keresztül. A munka közben rugalmas időbeosztás, lehetőség szabadidőre, programokra.

Szabadidőben: dzsungel szafari, orrszarvú figyelés elefántháton, kenuzás vagy kulturális program megtekintése Tharu faluban

png   Nyomtatható verzió

Delfin és bálna kutatás, partvidék megőrzés Dél-Afrikában

Vegyen részt egy különleges programban: delfin és bálna kutatás- védelem, valamint az óceánpart természeti közegének megőrzése Dél-Afrikában a Garden Route közelében. A program kitűnő a vízi világ szerelmeseinek és Földünk e ritka állatfajainak megfigyelésére. Kerüljön közel az óceánok nagyszerű teremtményeihez!

A projektben arra is lesz alkalom, hogy a helyi kisiskolásokat elkísérje tanulmányi kirándulásaikra a tengeren, így megoszthatja velük tudását a tengerek védelméről. A program tennivalói érdekesek, változatosak és teljes mértékben az ökoturizmusra koncentrálnak.

Önkéntes program ára: 495 GBP-től/fő / 2 hét

Az ár tartalmazza:
- indulás előtti információs anyag
- úti célon belüli asszisztencia
- 24 órás segélyvonal
- programok
- tréning
- segítő koordinátor
- korlátlan wifi és computer hozzáférés
- repülőtéri transzfer érkezéskor és elutazáskor ( George Airport vagy Cape Town)
- retúr buszjegy Cape Town Knysna útvonalra
- elhelyezés a project kényelmes szállásán
- napi 3 étkezés

Az ár nem tartalmazza:
- repülőjegy ár -tól
- biztosítások
- vízum ( ha szükséges)
- hétvégi fakultatív kirándulások, programok

Időpontok és időtartamok:
- Időtartam: 2 héttől 12 hétig, érkezési nap: szombat
- A program december közepétől -január közepe kivételével egész évben elérhető

Feltételek:
- életkor: minimum 16 év
- erkölcsi bizonyítvány ( angol nyelvű)
- hiteles érdeklődés az állatjólét és védelem irányában
- motivált és kezdeményező személyiség
- nagyon jó fizikai állapot
- képesség a vízen végzett hosszú idejű munkára (hajón, csónakon)
- jó angol nyelvtudás

Helyszín:
- 20 percnyi útra Knysna előkelő városától, amely a Garden Route régióban, buja erdők között fekszik. A városban minden urbanizált kényelem megtalálható: ATM-ek, éttermek, kávézók, orvosi ellátás, bevásárlóközpont.
- Hetente legalább egy alkalommal az önkéntesek felfedezhetik szabadidejükben a rohamosan fejlődő várost, vásárolhatnak, lazíthatnak.
- Knysna a legfelkapottabb üdülőhely a Garden Route körzetében, nem utolsó sorban gyönyörű elhelyezkedése és az alacsony bűnözési ráta miatt.

Az önkéntes munka mindennapjai, feladatok: egy tipikus nap 7.30 és 9.00 óra között kezdődik és délután 3 és 6 óra között végződik. Heti öt munkanap van, a hétvége szabad. Az önkéntesek kis csoportokban dolgoznak, de egyéni tevékenységre is van lehetőség. Minden esetben ott van a koordinátor és a helyiek, akik segítik az önkénteseket. A munka: delfin és bálnafigyelés napi 3-4 alkalommal (időjárástól függően), valamint információs feladatok ellátása a látogatók felé (a megfigyelt állatokról). A hajóutak között az adatok feldolgozása, rögzítése, kis marketing munka és közreműködés a következő kihajózásra a szükséges előkészületekben.

png   Nyomtatható verzió

Dél-Afrika sok elszegényedett negyedében a gyerekek nem jutnak sportolási lehetőséghez, mert nincs képzett oktató. A program alkalmat ad arra, hogy az önkéntes átadja sport tudását és tapasztalatát a gyerekeknek, akik hihetetlenül rajonganak a játékos mozgásért, amit a sport nyújt. A program nagy örömet szerez Port Elisabeth hátrányos helyzetű gyermekeinek.

A mozgás, sportolás nagy szerepet játszik Dél-Afrika életében, mint azt az egész világ láthatta a pár éve megrendezett FIFA Világkupa alkalmából. Az itt élő gyerekeket a mozgás tölti el olyan szenvedéllyel és rajongással, ami segíti és esetenként ki is emeli őket nehéz sorsukból. Az önkéntes munka nem kíván élsport vagy egyéb szintű sporteredményeket, csupán elhivatottságot a cél iránt. Futball, rögbi, krikett, kosárlabda, tenisz, úszás oktatókat vár a projekt, hogy ezzel is jobbá tegye a gyermeke életét.

Önkéntes program ára: 240 GBP-től/fő / 1 hét

Az ár tartalmazza:
- indulás előtti információs anyag
- úti célon belüli asszisztencia
- 24 órás segélyvonal
- minden szükséges eszköz
- repülőtéri transzfer érkezéskor és elutazáskor
- elhelyezés a project szállásán
- étkezés: a munkanapokon napi 3 étkezés

Az ár nem tartalmazza:
- repülőjegy ár -tól
- biztosítások
- vízum ( ha szükséges)

Időpontok és időtartamok:
- Időtartam: 5 héttől 12 hétig
- megérkezés: szombat
- Kezdési időpontok 2015-ben: január 11., február 15., április 12., május 17., július 19., augusztus 30., október 4.

Feltételek:
- életkor: minimum 18 év
- sport tapasztalat előny ( labdajátékok)
- rugalmas, motivált, jó humorú, közvetlen személyiség

Helyszín: A program helyszíne bámulatosan szép vidéki terület Port Elizabeth tengerparti város

Az önkéntes munka:
Az önkéntes érkezést követő 2-3. napokon ismerkedik a helyszínnel és a dél-afrikai munkatársakkal. A munka: sportesemények megszervezése, lebonyolítása, tréning megtartása.

Szabadidő: a szabadidőben sokféle elfoglaltságra van lehetőség.
- vadles túrák
- Jeffrey's Bay: a szörf szerelemeseinek világhírű mekkája, vízesés túra, dűne-boarding ( extra kiadás)
- Storms river – Bungy Jump – a világ legmagasabbja ( extra kiadás)
- party night és még számos egyedi szórakozási lehetőség

png   Nyomtatható verzió

Közreműködés a " Nagy Öt" vadvédelmi programban Dél-Afrikában és az egzotikus afrikai táj felfedezése

Ha szeretne a vadállatok védelmével foglalkozni a dél-afrikai Garden Route közelében, válassza ezt a programot, mely nagyszerűen vegyíti a vadvilág életét, az afrikai szavannák vidékét, a közeli tengerpartok napsütötte partjait. Feledhetetlen élményekkel gazdagodik!

Miben vehet részt?
- asszisztencia az elefánt menhelyen
- vadles és az élővilág tanulmányozása
- foglalkozás oroszlánkölykökkel
- foglalkozás elárvult és sebesült vadállatokkal
- tenyésztőközpont látogatás
- parkfenntartási munkálatok és sok más tennivaló

A területen található még a ritkaság számba menő fehéroroszlán tenyésztő központ, a visszatelepítés tábor, melyek mind sikeresen működnek. A tábor sérült és elárvult oroszlánokkal foglalkozik mindaddig, amíg vissza nem helyezhetők természetes közegükbe. Az önkéntesek között nagyon népszerű a hatalmas szavannai védelmi terület is, ahol egyéb elárvult és sérült vadállattal fajjal foglalkoznak ( zebrák, gazellák).

Általánosságban elmondhatjuk, hogy Dél-Afrikában a vadvédelem a világ élvonalát foglalja el, így nagyszerű úti cél.

A hétvégi szabadidőben szervezett kirándulásokon vehetnek részt az önkéntesek, melyek a közeli látványosságokhoz és a Garden Route-ba vezetnek.

Önkéntes program ára: 280 GBP-től/fő / 1 hét

Az ár tartalmazza:
- indulás előtti információs anyag
- úti célon belüli asszisztencia
- 24 órás segélyvonal
- programok
- tréning
- hozzájárulás a projecthez
- repülőtéri transzfer érkezéskor és elutazáskor ( Port Elisabeth)
- elhelyezés a project szállásán
- étkezés: a munkanapokon napi 3 étkezés

Az ár nem tartalmazza:
- repülőjegy ár -tól
- biztosítások
- vízum ( ha szükséges)
- havi fizetés

Időpontok és időtartamok:
- Időtartam: 2 héttől 12 hétig
- A program hétfőnként indul, egész évben.

Feltételek:
- életkor: minimum 16 év
- speciális állatgondozási ismeret illetve gyakorlat nem feltétel és nem szükséges. Megfelelő fizikai állapot és az egész napos szabadban történő munkavégzésre való képesség feltétel.

Helyszín:
- A program helyszíne bámulatosan szép vidéki terület Port Elizabeth tengerparti város közelében. Lévén az Öt Nagy vadvédelmi területe, a környezet tipikus afrikai bozót nagyszámú vadállattal és afrikai növényvilággal.
- A közeli városba és a tengerpartra tömegközlekedési lehetőség van.

Az önkéntes munka mindennapjai: Érkezéskor transzfer Port Elizabeth-ből, városnézés, majd megérkezés a rezervátumba, amely kb. 45 perces autóútra található a várostól. Találkozás az önkéntesek koordinátorával, ezt követően bemutató túra a területen. Végezetül megérkezés a szálláshelyre, az egyenruha felvétele, bemutatkozás a már ott lévő csapatnak.

Az önkéntes főbb feladatai: - segítés a vadállatok befogásánál
- területek elkerítése és fenntartási munkálatok
- asszisztálás az elefánt menhelyen
- a szabadon élő oroszlánok megfigyelése
- az idegen vegetáció eltávolítása
- megjelölés és földmérés
- tanulmányi séták a vadonban

png   Nyomtatható verzió

Marshaller Idegenforgalmi Kft. - Chemol Travel © 2017