Hasznos információk

Hasznos információk

Ártáblázat

Áraink 1 Euro = 315 Ft, illetve 1 USD = 285 Ft K&H valuta eladási árfolyamig változatlanok. Az árak az Áfa törvény 206. § 1.c. szerinti utasok esetében érvényesek.
Útlevél: A visszaérkezést követően legalább még hat hónapig érvényes útlevél, az Európai Unió tagállamaiba érvényes személyi igazolvány szükséges. Egyes országokba 6 hónapnál hosszabb érvényességű útlevél szükséges, erről weboldalunkon adunk információt. Az úti okmányok beszerzése és érvényessége az utas felelőssége. Az útlevelében szereplő pontos nevet és adatokat a jelentkezéskor kell megadni (az útlevél száma, kiállításának helye és időpontja, érvényességi dátuma), a hibás vagy késedelmes adatszolgáltatásból adódó problémákért irodánk nem vállal felelősséget. Hajóúton akkor is útlevél szükséges, ha az útvonal nem érint az Európai Unión kívüli országot.

Vízum: minden útnál feltüntettük, ha a célország(ok) magyar állampolgárok számára vízumköteles(ek). A szükséges vízum(ok) beszerzését magyar állampolgárok részére - amennyiben az utas nem kívánja egyénileg intézni - az iroda vállalja az utazási szerződésben leírtak szerint, a programfüzetben feltüntetett díjak ellenében. Az utazási iroda felelőssége csak a vállalt ügyintézés hiányából vagy hiányosságából eredő joghátrányra terjed ki. A vízumkérelem elutasításáért, illetve az egyéni vízumügyintézés következményeiért az utazási iroda felelősséget nem vállal.  Vízum ügyintézését az út indulását megelőzően legkésőbb 21 nappal vállal az iroda. Az adott országba történő beutazással és az aktuális információkkal kapcsolatban a http://konzuliszolgalat.kormany.hu/ weboldal nyújt részletes és naprakész tájékoztatást.

Egészségügyi előírások: a különböző utazási betegségekről, a kötelező és javasolt védőoltásokról érdeklődjön háziorvosánál, ahol egyes oltások (hepatitis, meningitis, tífusz stb.) be is szerezhetők. A sárgaláz elleni oltóanyagot a Regionális ÁNTSZ-ekben, az Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Oltóközpontban és a Tisztifőorvos által kijelölt oltóhelyeken lehet felvenni. További oltóközpontok: Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Oltóközpont; Trópusi és Utazási Betegségek Intézete; Intermed Oltóközpont. A www.utazaselott.hu weboldalon teljes körűen tájékozódhat az adott célországokról, az utazási betegségekről és az oltásokról.

Részvételi díj: mind a körutazások, mind a hajóutak részvételi díja személyenként, kétágyas elhelyezéssel értendő. Körutazásoknál és csoportos hajóutaknál a programleírásban megjelölt szolgáltatásokat, a betegség-, baleset-, poggyász- és útlemondási biztosítás díját, valamint irodánk egyszeri eljárási díját is tartalmazza. A részvételi díjak a körutazásoknál minden esetben tartalmazzák a közlekedés költségét is. A hajóutak legtöbb fedélzeti szolgáltatása benne foglaltatik a részvételi díjban, az extra fogyasztások, programok, kaszinó, mosoda stb. kivételével. Az egyéni hajóutak indulási kikötőbe utazás és a visszautazás egyénileg történik, a részvételi díj nem tartalmazza. Irodánkban vásárolhat repülőjegyet. Az indulási kikötőbe való pontos érkezés teljes mértékben az utas felelőssége, a késve érkezés a beszállás megtagadását és 100% kötbért eredményez. Ezért érdemes az indulás előtti éjszakát már a kikötővárosban tölteni. Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben a szerződéskötéskor megrendelt szolgáltatások az Ön kérésére módosításra kerülnek (pl. névcsere, többletszolgáltatások rendelése stb.), irodánk 5000 Ft/módosítás díjat számít fel. A körutazások részvételi díjai nem tartalmazzák a kötelezően fizetendő repülőtéri illetéket és díjakat, a kötelezőként jelölt belépőjegyek- és amennyiben szükséges vízumok díját. Nem tartalmazzák továbbá a választható szolgáltatások díját, mint pld. a fakultatív programok, egyágyas felár, félpanziós felár. Egyes esetekben a részvételi díjban szereplő repülőjegy ára meghatározott, speciális díjtételű turista osztályra érvényes, melyre a katalógus „Általános szerződéses feltételei”-től eltérő kondíciók vonatkoznak. Az eltérő díjtételű repülőjegy foglalása a részvételi díjat befolyásolja. A feltételekről a helyfoglaláskor  adunk felvilágosítást.

Felárak: A részvételi díjon felül fizetendő összegek (egyágyas felár, szezon felárak, tengerre néző szoba felára, családi szoba felára, ünnepi felár stb.) személyenként értendők.

Pótágyár: felnőtt vagy gyermek részére, két teljes árat fizető utassal egy szobában, 3. ágyon érvényes. A pótágy a legtöbb szállodában kisebb méretű, ezért a komfortérzet csökken. Egyes körutazásoknál pótágyon történő elhelyezés a szobák kis alapterülete miatt nem lehetséges, így ezen utaknál pótágyár nem szerepel. A hajókon a pótágyak (3. és 4. főnek) többnyire lehajtható emeleti ágyat, néha kinyitható kanapét jelentenek, de felnőttek számára is kényelmesek.

Gyermekár: általában 2-11 éves kor között, 3. ill. 4. ágyon két teljes árat fizető felnőttel egy szobában érvényes ott, ahol ezt külön feltüntettük. A hajóutak gyerekárairól és kedvezményeiről irodáinkban tájékozódhat.

Repülőgépes közlekedés: minden esetben turista osztályra értendő. A járatonként változó, a napszaknak megfelelő fedélzeti ellátást is a légitársaságok biztosítják. Egyes európai járatokon fedélzeti ellátás csak térítés ellenében van. Repülőjáratokon a csomagszállítás légitársaságonként eltérő. A fedélzetre általában csak személyenként egy, a szabványuknak megfelelő kézitáska vihető fel, megengedett súlya általában 5 kg. A repüléshez kapcsolódó biztonsági szabályokról és előírásokról tájékozódhat a Budapest Airport honlapján: www.bud.hu

Repülőtéri illeték, egyéb díjak: a részvételi díjon felül fizetendők, mértéküket az árfolyamváltozás, valamint az üzemanyagárak növekedése miatt a légitársaságok által érvényesített pótdíjak befolyásolhatják. Tartalmazzák az irodánk által érvényesített jegykiállítási díjat is. A helyszínen fizetendő illetékek összegét - tájékoztató jelleggel - programfüzetünk szintén tartalmazza.

Biztosítás: saját szervezésű körutazásaink tartalmazzák a betegség-, baleset-, poggyász és útlemondás biztosítását. A tengeri hajóutakhoz útlemondási, továbbá betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. A biztosítások feltételeiről az előleg befizetésekor az értékesítő iroda ügyintézőjénél tájékozódhat.

Elhelyezés: körutazásoknál a megadott kategóriájú zuhanyozós/WC-s szállodai szobákban. A szállodák csillag jelzése a helyi, hivatalos kategóriának felel meg, amely eltérhet az európai, illetve a Magyarországon megszokott színvonaltól, és minden országban más és más. Középkategória: 3 csillagos jelzésig jelöli az adott országban/városban biztosított szálláshelyet a helyi kategóriának megfelelően. A hajókon mind a külső (ablakos vagy erkélyes), mind a belső (ablak nélküli) utaskabinok tengerszint felettiek. Az ablakok általában nem nyithatók, de az erkélyajtók igen.

Étkezések: a következő ellátások valamelyikével kínáljuk az utazásainkat: bővített kontinentális reggeli: péksütemény, vaj, dzsem, sajt, felvágott, tea vagy kávé; büféreggeli: bő kínálatban tartalmaz felvágottat, tojást, sajtot és egyéb ételt, valamint reggeli italokat; izraeli büféreggeli: zöldségek, gyümölcsök és tejtermékek széles választéka, húskészítmények, felvágottak nélkül; all inclusive ellátás: minimum napi háromszori bőséges étkezést, korlátlan üdítő és helyi alkoholos italfogyasztást tartalmaz. A főétkezések ital nélkül értendők, kivéve az „all inclusive” ellátást tartalmazó üdüléseknél. A félpanziós ellátás a legtöbb esetben menüs vacsorát (vagy ebédet) tartalmaz, amely három fogást jelent.

A körutazások minimum létszáma:  amennyiben a jelentkezők létszáma nem éri el a programfüzetben az adott útra megadott minimum létszámot, akkor az iroda 20 nappal az indulás előtt kötbérmentesen lemondhatja az utazást. Ebben az esetben az iroda köteles a befizetett összeget és a befizetéstől számított időszak után járó jegybanki alapkamatot az utasnak visszafizetni.

Idegenvezetés: körutazásainkat minden esetben tapasztalt, felkészült, az adott területet jól ismerő magyar idegenvezető kíséri. A tengeri hajóutakon magyar nyelvű asszisztencia nincsen, így valamelyik világnyelv ismerete mindeképpen javasolt, mivel mind a tájékoztatók, mind a fedélzeti és parti programok angolul, németül, olaszul vagy spanyolul zajlanak.

Programok, városnézések: informatív (vagy panorámás) városnézés: rövid autóbuszos körút, helyi idegenvezetővel vagy anélkül, belépők nélkül. Félnapos program: 2-3 órás kirándulás, illetve városnézés idegenvezetővel. Egész napos program: 4-6 órás kirándulás vagy városnézés idegenvezetővel. A belépők árát a programok többsége tartalmazza, a kivételeket a leírásokban szerepeltetjük. Körútjaink fakultatív programjainak többségére mind a szerződéskötéskor, mind a helyszínen lehet jelentkezni. Amennyiben a jelentkezők száma nem éri el a meghirdetett minimum létszámot, a befizetett díjat a jelentkezés helyén térítjük meg. A hajóutak parti fakultatív kirándulásaira csak a fedélzeten, a hajótársaság által elfogadott pénznemben lehet befizetni.

Fedélzeti szokások és kötelezettségek a hajókon: a fedélzeten nincs készpénzhasználat. Az extra szolgáltatásokért, vásárlásokért a beszálláskor letét ellenében (dombornyomott bankkártya vagy készpénz letét - kb. 200 EURO/fő) átadott fedélzeti kártyával lehet fizetni. Erre terhelik a hajóút végén a kötelező borravaló (szervízdíj) összegét is (kb. 6-10 EURO közötti összeg/nap/fő). A kényelmes ruhadarabok mellett a fedélzeti öltözködési szabálynak megfelelő öltözékeket kötelező vinni (étkezésekhez, esti programokhoz). Közvetlenül a hajó indulását követően próbariadót tartanak, amelyen a részvétel a kabinban található mentőmellényben kötelező.

Időjárási viszonyok: tervezéskor az utak indulási időpontjáról elsősorban az adott térség átlagos időjárási viszonyai alapján döntünk, de nincs garancia arra, hogy az időjárás a megszokottak szerint alakul. A bekövetkező programmódosulásokra vagy programelmaradásokra irodánk felelőssége nem terjed ki.

Időtartam: az utazás időtartama minden a megkezdett naptári napot tartalmaz, beleértve az utazási napot is. A légitársaságok menetrendjéhez igazodva az elutazási és érkezési napok nem minden esetben jelentenek teljes napot.

Utazási anyag és repülőjegy: az utazás részleteiről az indulást megelőzően, utastájékoztató levelünkben adunk felvilágosítást. Az utazási anyagot (repülőjegy, biztosítás, voucher, amennyiben szükséges) az indulás napján, a repülőtéren, az utastájékoztatóban megadott helyen és időpontban adja át a csoportot kísérő idegenvezető. Az utazási anyagot előre nem áll módunkban kiadni. Irodánk nem vállal felelősséget azért, ha a repülőjegy az utazás közben megsérül vagy elvész, az ebből adódó költségek az utast terhelik. A hajótársaságok idegen nyelvű részvételi jegyet állítanak ki kb. 1 héttel az indulás előtt, amelyet a magyar nyelvű utazási információkkal együtt adunk át.

Ügyeleti elérhetőség: 24 órán át működő mobiltelefonos ügyeleti elérhetőségünkről és az idegenvezető telefonszámáról az indulást megelőző utas levélben adunk tájékoztatást.

Online Ügyfélszolgálat

X
Az Ön neve:
Beküld