Sign in Register
Köszöntjük! Belépés a fiókjába.
Regisztráció
Hajóutak 2023
Hajóutak 2022
Hajóval a világ körül

Egészségügyi és biztonsági szabályzat az MSC hajóutak esetén

Egészségügyi és biztonsági szabályzat MSC hajóutak esetén

A covid-19 járvánnyal kapcsolatos információk, a kialakult pandémiás helyzet miatt szükségessé vált intézkedések és a hajóra történő felszállást megelőző követelmények.

A hajóra nem szálhat fel, amennyiben:

- lázas (testhőmérséklet > 37,5 C/99.5 F fok), köhög, légzési nehézségei vannak, hidegrázásban szenved, test- és/vagy izomfájdalmak gyötrik, fejfájása van, kapar a torka, rossz közérzettől szenved, vagy nem érzi az ízeket és/vagy szagokat. Nem szállhat fel a hajóra az, aki ilyen tüneteket észlelt magán a beszállást megelőző 14 napban
- feltételezhetően vagy bizonyítottan találkozott olyan emberekkel, akik covid-19 betegségben szenvednek (beszállást megelőző 14 napban)
- olyan ország állampolgára, melyre átmeneti utazási korlátozások vannak érvényben (pl. több ország nem ad vízumot, megtiltja a beutazást egyes más országok állampolgárainak, vagy korábbi utazások alapján)

Az MSC hajótársaság következő hónapokban történő hajóútjain minden egyes utasnak* RT-PCR vagy antigen pálcikás tesztet kell bemutatnia, amelynek időpontja legfeljebb a hajó indulását megelőző 48 óra lehet. A teszt eredményeit két példányban ki kell nyomtatni és be kell mutatni beszállás során - csak ebben az esetben szállhat fel a hajóra. A teszt 2 éven aluli utasaink számára nem kötelező. *Beleértve mindenkit, aki a Schengeni övezet országaiból, Romániából, Bulgáriából vagy Horvátországból érkezik, vagy ezeken az országokon áthaladt, vagy ezeket az országokat felkereste a hajó indulását megelőző 14 napban. Az MSC hajóutakon való részvételhez 2021. június 5-től már nem kötelező a teszt, amennyiben teljes beoltottságukat okmánnyal tudják igazolni. Fontos azonban, hogy ez csak a hajóútra vonatkozik, így minden esetben tájékozódni szükséges az egyes országokba történő beutazás feltételeiről a konzuli szolgálatnál: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/. A kikötőben a hajótársaság által végzett antigen teszt alól az oltási igazolással rendelkezők sem mentesülnek. A biztonságos érkezés és hazatérés jegyében az MSC Cruises szervezésében molekuláris pálcikás RT-PCR vagy antigen teszt vásárolhat az utazás során.

Biztonságos hajózás
A fokozott egészségügyi és biztonsági előírások célja, hogy az MSC Cruises kimagasló élményeket biztosítson a nyaralás időtartama alatt - a foglalástól a fedélzeten eltöltött időig. Az MSC Cruises folyamatosan mérlegeli a pandémiás helyzet alakulását, és szükség szerint újabb szigorú szabályokat léptethet életbe. Az MSC Cruises az aktuális helyzetnek megfelelően új egészségügyi és biztonsági szbályokat léptethet életbe - a változásokról az MSC Cruises weboldalain tájékozódhat. Online szolgáltatások és információk A kapcsolattartási adatok megadása kötelező minden vendégünk számára, hogy az esetleges fontos változásokról értesíteni tudjuk őket. A könnyített webes check-in használatával juthatnak hozzá vendégeink a jegyeikhez, utazási dokumentumokhoz és kitölthetik a kötelező egészségügyi kérdőívet. Kérjük utasainkat, hogy vegyék igénybe a fedélzeti szolgáltatások előzetes foglalásának lehetőségét, hogy ezzel is elkerülhessék a sorban állást és tumultuózus helyzeteket. Minden utas számára kötelező olyan biztosítást kötni, amely a covid-19 járvánnyal kapcsolatos kockázatokra is kiterjed. A vendégeink számára új MSC COVID-19 Protection Plan biztosítási csomagot kínálunk, amely nem csak az utazás időtartamára, de az azt megelőző és azt követő időszakra is vonatkozik, beleértve a törlést valamint az egészségügyi és utazási költséget.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az olasz hatóságok jelenlegi szabályozásai szerint csak azt engedik át az olasz határokon, aki kitölti előzetesen az alábbi linken található elektronikus "Passenger locator form" dokumentumot és az e-mailben kapott pdf és qr kódos visszaigazolást fel tudják bármikor mutatni a helyi hatóságoknak.

https://app.euplf.eu/#/

A PCR teszttel kapcsolatos tudnivalók:
A teszt eredményt eredeti példányban kell bemutatni az alábbi nyelvek egyikén akár nyomtatott, akár elektronikus formában: angol, olasz, spanyol, francia, német. Az Olaszországba való belépés előtt maximum 48 órával kell elvégeztetni a tesztet. Az alábbi információkat tartalmaznia kell a teszteredménynek:
- utazó személy adatai,
- teszt dátuma,
- a tesztet végző intézmény megjelölése, elérhetősége,
- a teszt típusa,
- a negatív eredmény jelölése.

Beszállásnál
- Az olasz területre belépő utasainknak a beszállást megelőző 48 órán belül kötelező covid-19 tesztet végezniük (RTPCR vagy antigen). A teszt eredményeit beszállásnál be kell mutatni.
- Minden utasnak részt kell vennie egészségügyi szűrésen, beleértve az egészségügyi kérdőív kitöltését, melyet a hajójeggyel együtt küldünk és érintésmentes testhőmérséklet vizsgálaton, valamint covid-19 teszten.
- A beszállás folyamata új szabályok és eljárási rend szerint történik. Az érkezés a kikötőbe meghatározott időintervallumban történik, a szabad mozgást a szükséges társasági távolságtartásra vonatkozó szabályok betartása érdekében.
- A beszállási pontokon a megszokottnál is kiterjedtebb fertőtlenítést végeznek, melyek a fedélzeti protokollt követik.
- Nem szállhat fel olyan utas, aki lázas (testhőmérséklet > 37,5 C/99.5 F fok), köhög, légzési nehézségei vannak, hidegrázásban szenved, test- és/vagy izomfájdalmak gyötrik, fejfájása van, kapar a torka, rossz közérzettől szenved, vagy nem érzi az ízeket és/vagy szagokat. Nem szállhat fel a hajóra az, aki ilyen tüneteket észlelt magán a beszállást megelőző 14 napban. Nem szállhat fel, aki feltételezhetően vagy bizonyítottan találkozott olyan emberekkel, akik covid-19 betegségben szenvednek (beszállást megelőző 14 napban)

A fedélzeten
Fokozott higiéniai és tisztasági eljárási rend
- Új fertőtlenítési módszerek érhetőek el, köztük elektrosztatikus spray, hogy a baktériumokat és vírusokat megölje, valamint kórházi-szintű fertőtlenítő termékek
- Gyakoribb takarítás a hajó teljes területén, képzett személyzet, kiemelt figyelem a sokak által használt tereken és a gyakran megérintett felületeken. A közösségi használatú területeket minden éjjel fertőtlenítik.
- A kabinokat naponta takarítják, kiemelt figyelmet fordítva a gyakran megérintett felületekre, emellett minden utazás végén alapos áttakarítás
- 100%-ban friss, külső levegő minden kabinban és a közösségi területeken. A levegőt nem cirkuláltatják vissza a kabinokba és a hajóba sem

Továbbfejlesztett egészségügyi szolgálat, magasan képzett személyzettel
- Az utazás idején egy további covid-19 antigen teszt a napi testhőmérséklet mérésen felül
- A megfázásos jellegű tüntetek esetén kérjük a vendégeinket, hogy haladéktalanul értesítsék az egészségügyi központot, ahol ingyenes ellátásban részesülnek
- Emelt létszámú, képzett egészségügyi személyzet a fedélzeten, akiknek a munkáját kijelölt egészségügyi csapat támogatja a szárazföldön. A személyzet felkészült a covid-19 esetek kezelésére, a helyi hatóságokkal egyeztetve.
- Teljesen felszerelt Egészségügyi Központ, beleértve covid-19 tesztelésre alkalmas felszerelést és lélegeztető gépet
- Kijelölt elkülönítési eljárásrend a feltételezhető fertőzöttek számára, elkülönített terekkel, melyek a hajótól független levegőellátással rendelkeznek
- Ajándék MSC for Me csuklópánt minden utasunk és a személyzet tagjai számára, amely segít a kontakt keresésben
- Alapos egészségügyi szűrés és -vizsgálatok, beleértve covid-19 tesztelést a beszállás előtt, valamint napi egészségügyi vizsgálatokat és testhőmérséklet ellenőrzést a fedélzeten töltött idő alatt
- A személyzet védő felszerelést visel, így maszkot és kesztyűt
- A személyzet tagjai oktatásban részesülnek az új szabályokról

Az MSC Cruises célja, hogy a megszokott, magas színvonalú élményt nyújtsa vendégei számára, miközben óvja a fedélzeten tartózkodók egészségét és biztonságát. Az MSC Cruises minden eszközzel támogatja a fedélzeten a biztonságos távolság megtartását. Közösségi tereken maszk viselete kötelező, maszkot azonban nem kell használni az éttermekben, bárokban, lounge-okban, illetve a napozó teraszokon ülve. Vendégeink továbbra is élvezhetik szolgáltatásainkat, a díjnyertes műsorokat, a finom ételeket, részt vehetnek kirándulásokon, családi programokon, vásárolhatnak a butikokban, igénybe vehetik szépészeti és fitnesz szolgáltatásainkat - és még sok-sok minden más élmény is vár rájuk a fedélzeten.

Éttermek, bárok és lounge-ok
Minden étel és ital felszolgálásra kerül az asztaloknál, ezzel is segítve a társasági távolságtartás betartását. A büfé éttermekben az önkiszolgálás átmenetileg nem elérhető, az ételt tányérokon szolgálják fel a vendégeink számára. Az érintésmentes működés érdekében a vendégeink a menüt saját mobiltelefonjaikról is elérhetik egy QR kódot beolvasva. A további kockázatok minimalizálása érdekében az MSC a folyamatot a rendelésre, az ételek elkészítésére, felszolgálásra, elfogyasztására valamint az ezekért történő fizetésre is alkalmazza.

Szárazföldi kirándulások
A partra szállás kizárólag az MSC által szervezett kirándulások keretein belül lehetséges, ezzel is biztosítva, hogy biztonságuk és egészségük ugyanolyan magas színvonalon legyen szavatolva, mint a fedélzeten. A kirándulásokról részletesebb információt kaphat a hajóutak leírásából (egyes élménycsomagok bizonyos szárazföldi kirándulásokat tartalmazhatnak is, kivéve a kizárólag tengeri napokat tartalmazó utak esetén). A vendégek tetszésük szerint válogathatnak az elérhető kirándulásokból.

Szórakozási lehetőségek
Az újratervezett fedélzeti szolgáltatásaink kisebb csoportos létszám mellett kínálnak eseményeket, szórakoztató játékokat, gyerek- és családi programokat, tehetségkutató show-t, fitnesz programokat, tánclehetőséget és még sok-sok minden mást. A lehetőségek skálája rendkívül széles: showműsorok, szórakozási lehetőségek, Kölyök klub (Kids Club) foglalás alapján érhetőek el (a foglalásnak nincs külön díja). Vendégeink a fedélzeti programlehetőségeket az MSC for Me digitális csatornákon keresztül böngészhetik (mobil applikáció, kabinokban elhelyezett okos tv, interaktív érintőképernyők) és foglalásukat telefonról vagy személyesen a kijelölt pultoknál intézhetik. A színház csökkentett férőhellyel üzemel, hogy biztosítsa a felelős társasági távolságtartást. A szórakozási lehetőség bővített időben üzemel, hogy minden vendégünk élvezhesse a díjnyertes showműsorokat.

Kültéri területek, medencék
Minden nyitott téri létesítmény, beleértve a medencéket, pezsgőfürdőt, aquaparkot, csökkentett férőhellyel üzemel, hogy segítsük a társasági távolságtartást. A napágyak csoportosítva, egymástól külön helyen érhetőek el. Minden használat után fertőtlenítik őket és éjszakánként egy még alaposabb fertőtlenítés is elvégzésre kerül.

Szolgáltatások és high-tech technológia
Az új fedélzeti információs központ telefonon és pultokon keresztül is elérhető a beszállás napjától. Ezek használatával személyes kéréseit sorban állás nélkül intézheti. Vendégek minden alkalommal telefonáljanak, mielőtt személyesen felkeresnék bármely információs pultot. Vendégeinket arra kérjük, hogy vegyék igénybe digitális információs csatornáinkat, köztük az MSC for Me (applikáció, kabinokban elhelyezett okos TV, interaktív érintőképernyő). Fizetésnél kérjük válasszák a készpénzmentes fizetési megoldásokat.