Sign in Register
Köszöntjük! Belépés a fiókjába.
Regisztráció
Hajóutak 2023
Hajóutak 2022
Hajóval a világ körül

Mediterrán koktél exkluzív csoportos MSC SEASHORE hajóút Földvári András világutazóval

csoportos hajóút ajánlatunk képekben
sun mon tue wed thu fri sat
Date past
available
unavailable

Miért válassza ezt a hajóutat?

Ajánlat leírás

Egy valóban rendkívüli tengeri utazásra invitáljuk kedves utasainkat... A magyar utazók körében népszerű Földközi-tengeri barangolást ezúttal egy igazi világjáró társaságában teheti meg. Földvári András a világ összes országában megfordult már - ezúttal Önökkel tart, hogy közösen fedezzék fel a mediterrán vidékeket...

András szavaival: „Egy mediterrán koktél ... erre hívom meg kedves leendő útitársaimat. Mik a hozzávalók ? 6 mesés kikötő - Kolumbusz Kristóf -  nagy példaképem - szülővárosától Nagy Lajos ostromolta Nápolyi Erődön, Sissi által is kedvelt Caprin  majd Taormina romantikus utcáin át érintve Málta pompás templomait Marseille If várát és nem maradhat el Barcelona szívet-lelket gyönyörködtető palotái sem. Lesz persze dedikálással összekötött személyes élmény beszámoló és mindehhez nem kell más mint az önök vidám, nyitott érdeklődése no persze meg egy strapabíró jó pár sétáló cipő! A többiről a Chemol Travel gondoskodik.”

Tudjon meg sok-sok érdekességet a világról, amelyben élünk, és fedezze fel egy napsütötte, vidám szeletét - a Földközi tenger nyugati medencéjét. Az utazáson résztvevőket Földvári András mellett a Chemol Travel idegenvezetője is elkíséri. Siessen lefoglalni helyét ezen az exkluzív, limitált férőhelyes csoportos utazáson! Tengerre fel!

4 verhetetlen érv a csoportos tengeri hajóutak mellett!

Verhetetlen ár/érték kombináció

Tengeri vakáció, ahol egy 5***** hotel (azaz a hajó) minden reggel más városban köt ki

Több száz pozitív értékelés

A Chemol Travel 30 éve az utazók szolgálatában, az elégedett utasokért!

Kényelmes ügyintézés

Foglaljon online, miközben szakértő kollegáink segítségére is számíthat

Tudja értékeit biztonságba

Számunkra a biztonság kiemelt érték. Keressen bizalommal extra biztosítási ajánlatainkért!

Élet a fedélzeten

Vendégszeretet Barátságos személyzet és kényelem felsőfokon. Önnek csak a gondtalan pihenésre legyen gondja!
Kabinok és lakosztályok Változatos lehetőségek, minden igény számára
Étkezés és éttermek Tucatnyi konyha, bár és kávézó, lounge a kellemes beszélgetésekhez, speciality restaurant különleges vacsorákhoz
Szórakozás és szabadidő A pezsgés egy pillanatra sem áll le. Éjjel és nappal változatos
Programlehetőségek Minden korosztály számára
Biztonságban Rendszeres, alapos fertőtlenítés a kabinokban, kézfertőtlenítők és maszkok - a maximális biztonság érdekében!

Hajóút részletes programleírás

Szállás leírás

1. nap - Indulás Budapestről
Első nap a csoport menetrend szerinti járattal indul Milánóba. A divat fővárosából buszos transzferrel mennek Genovába, ahol a kikötőben már vár a fenséges MSC Seashore! Check-in és beszállás után megkezdheti a tengernyi program és szórakozási lehetőség feltérképezését, miközben a hajó a délutáni órákban elindul az olasz csizma nyugati partjai mentén Nápoly irányába.

2. nap - Nápoly, Olaszország
A Nápolyi-öböl egyik gyöngyszeme, Sorrento csodálatos környezeti adottságai minden idelátogatót magával ragadnak: a hegyek, olaj- és citrusfák és egy vidám kisváros... Minden adott a hamisítatlan mediterrán hangulathoz! A Nápolyi kikötőből kikanyarodva mintegy másfél órás utazással éri al a csoport Sorrentot. A városban a séta a Piazza Tassonál indul, majd a környező, történelmi utcácskákon folytatódik. A „Sedil Dominova” XV. századi loggia-nál rövid megálló következik - a csoport kívülről megtekinti a székesegyházat és a San Francesco templomot. A program végén a helyi manufaktúrákat és kézműveseket is felkeresheti - és ellesheti tőlük kézügyességük titkait is. Megjegyzés: a kiránduláson hosszabb távolságokat kell sétálni. Kerekesszékes utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt, aki segít a buszról történő le- és felszállásban (a buszon sem rámpa sem lift nincsen). A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie!
Figyelem! Az utazás során maszk viselete kötelező! A kiránduláson való részvétellel a vendégek elfogadják, hogy a vonatkozó szabályokat és instrukciókat betartják, és elfogadják az idegenvezető instrukcióit! Amennyiben a hajótársaság úgy ítéli meg, hogy a vendégek egészsége és biztonsága kockázatnak van kitéve, úgy az MSC jogosult megfelelő lépéseket tenni.
Figyelem! Amennyiben a vendég a kirándulás során úgy dönt, hogy önkényesen elhagyja a hajóstársaság által szervezett kirándulást, úgy attól a vendégtől a visszaszállást a hajóra meg fogja tagadni a társaság.

3. nap - Messina, Olaszország
András ajánlója: „Taormina utcáin sétálni a mesés virágok között csatangolni maradandó élményt jelent, s teszi a hegyoldali mese várost örök kedvencé”.
A kikötőből kikanyarodva egy panorámás kirándulásra indul a csoport - az úticél Taormina! Szicília igazi rejtett ékszerdoboza. Itt egy kellemes sétára invitáljuk a híres római színházban - melyet először a görögök építettek fel, majd a Római birodalom évszázadai alatt teljesen újrahúzták. Gyönyörködjön a páratlan kilátásban, mielőtt a Corvaia palotához mennek (külső megtekintés) - ez egykor a szicíliai parlament székhelye volt. A kirándulók a kis római színházat (Odeon) és a Szent Miklós templomot is megtekintik.
Megjegyzés: Mozgásukban korlátozott utasainkat kérjük, hogy saját erőnlétünket figyelembe véve mérlegeljék részvételüket. A kirándulás végén az audió eszközöket tökéletes állapotban kell visszaszolgáltatni. Az esetleges károkért a vendégek viselik a felelősséget. A társasági távolságtartással kapcsolatos szabályok betartása miatt a Taorminai színházat kisebb csoportok kereshetik fel. A csoport egy része bent tartózkodik, addig a többiek kívül várakoznak.
Figyelem! Az utazás során maszk viselete kötelező! A kiránduláson való részvétellel a vendégek elfogadják, hogy a vonatkozó szabályokat és instrukciókat betartják, és elfogadják az idegenvezető instrukcióit! Amennyiben a hajótársaság úgy ítéli meg, hogy a vendégek egészsége és biztonsága kockázatnak van kitéve, úgy az MSC jogosult megfelelő lépéseket tenni.
Figyelem! Amennyiben a vendég a kirándulás során úgy dönt, hogy önkényesen elhagyja a hajóstársaság által szervezett kirándulást, úgy attól a vendégtől a visszaszállást a hajóra meg fogja tagadni a társaság..

4. nap - Valletta, Málta
András ajánlója: „Málta mindig is különleges volt a számomra, mert házai, palotái, templomai a történelem fordulatait tükrözik. Keverék a nyelv, keverék a kultúra, keverék a gasztronómia - de mindenből a legjobb”.
Máltánál kikötve szinte kötelező a sziget jelenlegi fővárosát, Vallettát felkeresni - de a korábbi főváros, Mdina is kihagyhatatlan! Félnapos kirándulásunkon mindkét településből kaphat egy kis kóstolót… Az első állomás Valetta, ahol sétálhat a gyönyörű Barrakka kertekben - a főváros igazi büszkesége, ahonnan pazar kilátás nyílik a nagy kikötőre is. A Szent János Társkatedrálist a máltai lovagok emelték a 16. század második felében. A gazdagon díszített belső tér és Caravaggio mestermunkái kihagyhatatlan látványosságot jelentenek! Hallgasson meg néhány érdekes anekdotát és történetet a város történelméből - majd irány a közeli Mdina! A csodálatos állapotban fennmaradt, középkori falairól is ismert település ismert beceneve a „Csendes város” - mivel erőteljes korlátozásokat vezettek be az autós forgalomra. A látnivalók felfedezését a barokk stílusban épült Szent Pál Székesegyházzal kezdi a csoport, majd egy kellemes barangolásra invitáljuk a szomszédos szűk utcácskákban. A séta után visszatérés a hajóhoz.
Megjegyzés: a városnéző kirándulások Mdinában és Vallettában is teljes mértékben gyalogosan zajlanak - hosszabb távolságokat kell sétálni. Mozgásukban korlátozott utasainkat kérjük, hogy saját erőnlétük mérlegelése alapján döntsenek a részvételről. Minden felkeresett nevezetesség megközelíthető kerekesszékkel is. Mdina utcái nagyobb részt macskakövesek, ezért kerekesszékkel közlekedők számára kényelmetlen lehet. Amennyiben mégis részt vesznek a kiránduláson, úgy egy fő (fizető) kísérő részvételében tehetik meg, aki segít a buszra történő le- és felszállásban (a buszokon sem rámpa sem lift nincsen). A széknek összehajthatónak kell lennie. Kerekesszékes utasainkat kérjük, hogy amennyiben részt kívánnak venni a kiránduláson, úgy a hajóra történő felszállást követően keressék fel a „Shore Excursions Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket a személyzet megtehesse. A kirándulókat kérjük, hogy vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözéket viseljenek.
Figyelem! Az utazás során maszk viselete kötelező! A kiránduláson való részvétellel a vendégek elfogadják, hogy a vonatkozó szabályokat és instrukciókat betartják, és elfogadják az idegenvezető instrukcióit! Amennyiben a hajótársaság úgy ítéli meg, hogy a vendégek egészsége és biztonsága kockázatnak van kitéve, úgy az MSC jogosult megfelelő lépéseket tenni.
Figyelem! Amennyiben a vendég a kirándulás során úgy dönt, hogy önkényesen elhagyja a hajóstársaság által szervezett kirándulást, úgy attól a vendégtől a visszaszállást a hajóra meg fogja tagadni a társaság.

5. nap - MSC Seashore
A kirándulás ötödik napján az MSC Seashore nem köt ki - a monumentális tengerjáró rendületlenül falja a mérföldeket, útban a katalán főváros felé… A csodálatos hajó a magyar utazók körében is méltán népszerű MSC Seaside és MSC Seaview hajók továbbfejlesztett változata mindenben kicsit nagyobb, kicsit jobb élményeket ígér. Válasszon olyan kabint, ahol a kényelem új dimenzióival ismerkedhet meg - egyes kabinoknak saját jacuzzi áll a teraszán... De a hajó közösségi tereit a csillogó luxus és kényelem jegyében tervezték. Csobbanjon a fedélzeti medencék egyikében, válasszon a kényeztető koktélok közül, élvezze az éjszaka új életre kelő hajó csillogását. Interaktív aquapark, színház, F1 szimulátor, a gyerekek számára korosztályonként különböző klubok, változatos fogások, ínycsiklandó ételköltemények az éttermekben - egy dolog biztos, a fedélzeten egyetlen percig sem fog unatkozni! A tengeri nap során lehetősége lesz meghallgatni Földvári András beszámolóját - aki a világ egészen távoli, eldugott sarkaiban is megfordult már. Beszélgethet vele tapasztalatairól és élményeiről és András az „Elmentem világgá!” könyvét is dedikálja, melyet minden kedves utasunk ajándékba megkap az utazása mellé.

6. nap - Barcelona, Spanyolország
András ajánlója: „Barcelonában Gaudí alkotásait vétek lenne kihagyni, a Sagrada Família mellett öröm felfedezni néha elbujkáló egy - egy alkotását - legyen az kórház vagy elegáns lakó épület”.
Fedezze fel a katalán építész-zseni, Antoni Gaudí lenyűgöző alkotásait Barcelonában és a katalán főváros környékén ezen a fakultatív kiránduláson! A csoport a Passeig de Gracia sugárúton keresztül a Casa Batllóhoz indul. A lenyűgözően egyedi, ezernyi színben pompázó épület után megtekintik a Casa Mila-t (mindkét épületet csak kívülről nézik meg) - az UNESCO Világörökség része. A kirándulás nem lehetne teljes a La Sagrada Família megtekintése nélkül - az idegenvezetőtől számos érdekességet is megtudhat a több, mint 100 éve épülő székesegyházról. Az építész-zseni 1926-os halálakor a bazilika csupán 20 százalékos készültségi szinten állt - majd a történelem viharai miatt évtizedekre fel kellett függeszteni a munkálatokat. Alig egy évtizede XVI. Benedek pápa szentelte fel - de az építkezés azóta sem ért véget!
Fontos megjegyzés: a kiránduláson minden helyet csupán kívülről tekintenek meg a látogatók. Mozgásukban korlátozott utasainkat kérjük, hogy saját erőnlétünket figyelembe véve mérlegeljék részvételüket. Forgalmi okok miatt a Sagrada Familíánál nem lehet megállni - a busz a közelben parkol le, a vendégek kb. 10 perc sétával érik el a bazilikát. Kényelmes cipő viselete ajánlott. A kirándulás végén az audió eszközöket tökéletes állapotban kell visszaszolgáltatni. Az esetleges károkért a vendégek viselik a felelősséget.
Figyelem! Az utazás során maszk viselete kötelező! A kiránduláson való részvétellel a vendégek elfogadják, hogy a vonatkozó szabályokat és instrukciókat betartják, és elfogadják az idegenvezető instrukcióit! Amennyiben a hajótársaság úgy ítéli meg, hogy a vendégek egészsége és biztonsága kockázatnak van kitéve, úgy az MSC jogosult megfelelő lépéseket tenni.
Figyelem! Amennyiben a vendég a kirándulás során úgy dönt, hogy önkényesen elhagyja a hajóstársaság által szervezett kirándulást, úgy attól a vendégtől a visszaszállást a hajóra meg fogja tagadni a társaság.

7. nap - Marseille, Franciaország
András ajánlója: „A francia riviéra környéke is magával ragadó - egyetemi várostól a sant tropezi csendőrök sztorijáig - megannyi élmény vár ránk a kirándulásokon”.
A marseille-i kikötőből 40 perces, varázslatos francia utakon kanyargó buszos utazással érkezik a csoport Aix-en-Provence-be. A kirándulók a híres, 12. századi székesegyháznál, valamint annak kertjénél kezdik a környék felfedezését. A katedrálist egy ősi római templom romjain emelték a 11-13. század között. Az épület jellegzetes része a gazdagon dekorált gótikus stílusú bejárat, finoman megmunkált ajtókkal. A katedrális északi szárnyán egy befejezetlen torony magasodik az épület fölé. Innen egy kellemes, hosszabb (2 órás) séta indul, melyen Aix-en-Provence történelmi városrészeit fedezheti fel. A híres Mazarino-negyed (melyet a történelemkönyvek lapjairól is jól ismert Mazarin bíboros testvére építtetett) meseszép házikói a 17. században a köznemesek otthonaiul szolgáltak. A kirándulás végén visszatérés a kikötőbe.
Fontos információ: a kirándulás részeként hosszabb sétákat kell tenni egyenetlen talajon. A program kerekesszékes utasaink számára nem ajánlott. Mozgásukban korlátozott utasainkat kérjük, hogy saját erőnlétük mérlegelése alapján döntsenek a részvételről. Vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott.
Figyelem! Az utazás során maszk viselete kötelező! A kiránduláson való részvétellel a vendégek elfogadják, hogy a vonatkozó szabályokat és instrukciókat betartják, és elfogadják az idegenvezető instrukcióit! Amennyiben a hajótársaság úgy ítéli meg, hogy a vendégek egészsége és biztonsága kockázatnak van kitéve, úgy az MSC jogosult megfelelő lépéseket tenni.
Figyelem! Amennyiben a vendég a kirándulás során úgy dönt, hogy önkényesen elhagyja a hajóstársaság által szervezett kirándulást, úgy attól a vendégtől a visszaszállást a hajóra meg fogja tagadni a társaság.

8. nap - Genova, Olaszország
A búcsú pillanatai… A hajó megérkezik Genovába, a kabinok elhagyása és check-out után az utazók ismét buszokra szállnak: transzfer a repülőtérre, ahonnan menetrend szerinti járatokkal indulnak Budapest felé. Biztosak vagyunk abban, hogy Ön is felejthetetlen élményekkel gazdagabban tér majd haza erről a rendkívüli mediterrán barangolásról. Bízunk abban, hogy a lenyűgöző tájak, a varázslatos tenger hamarosan egy újabb utazásra csábítják majd, és ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utazói körében köszönthetjük!

Ismerkedjen meg a hajózás csodálatos világával

Szolgáltatások

A két gazdagított Seaside EVO osztályú hajó közül az első. Az MSC Seashore a Seaside hajóosztály úttörő és úttörő tervezésére építve, amelynek célja, hogy közelebb hozza a vendégeket a tengerhez, számos vadonatúj funkcióval, terekkel és élményekkel gazdagította a vendégeket.
2021 novemberétől az MSC Seashore az egyik olyan hajó, amely az Ocean Cay MSC Marine Reserve-be hajózik, az MSC kizárólagos bahamai célpontjába. Az MSC Seashore csúcstechnológiát is felszerel, amely az első tengerjáró hajó lesz a világon, és új légtisztító rendszert, a „Safe Air” -et tartalmaz, amely UV-C lámpa technológiát használ a vírusok és baktériumok eltávolítására a tiszta és biztonságos levegő garantálása érdekében a vendégek és a legénység számára.

Nemsokára hajózik velünk? Kattintson ide, ha többet szeretne megtudni a továbbfejlesztett egészségügyi és biztonsági intézkedéseinkről, valamint az új, még biztonságosabb fedélzeti élményről.

Elérhető a Bella és a Fantastica Experience szolgáltatással

Ezek a kabinok, mint az óceánra néző kabinok, egy kétszemélyes ággyal rendelkeznek, amely átalakítható két egyszemélyes ággyá, de belső és nem rendelkeznek kilátással.

Elérhető a Bella és a Fantastica Experience szolgáltatással

Az óceánra néző külső kabinjainkban kétszemélyes ágy található, amely két különálló ággyá alakítható (külön kérésre). A fürdőszobában zuhanyzó található.

Elérhető az Aurea, a Bella és a Fantastica Experience szolgáltatásokkal

Az erkélyes kabinok megegyeznek a valamivel kisebb felületű Suite kabinokkal. A kabinok mindegyike saját erkéllyel rendelkezik, és a franciaágy két különálló ággyá alakítható (kérésre).

Elérhető az Aurea és a Fantastica Experiences szolgáltatással

Minden hajó különféle lakosztályokat kínál, néhányhoz erkély, máshoz pedig panorámás, zárt ablak tartozik. Mindegyikük rendelkezik kétszemélyes ággyal, amely két különálló ággyá alakítható (kérésre), valamint káddal vagy zuhanyzóval ellátott fürdőszobával rendelkezik.

A részvételi díj tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza

Az utazás költségét budapesti indulással a kikötőbe odaúton Budapest - Milánó szakaszon repülővel, majd autóbusszal Milánó - Genova szakaszon, hazaúton Genova - Milánó szakaszon autóbusszal, majd Milánó - Budapest szakaszon repülővel, elhelyezést a választott kabinkategóriában, adókat és illetékeket, kötelező borravalót, teljes ellátást a hajón**, és magyar nyelvű idegenvezetést az utazás teljes időtartama alatt. A meghirdetett csoport minimum létszáma: 20 fő.

Választható opciók: baleset- betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási- (sztornó) biztosítás, italcsomagok, kirándulások.

Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatást követően foglalhatók.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, repülős utazás esetén a megadott légitársaság és menetrend mindösszesen tájékoztató jellegűek. A tengeri hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen, ha az indokolt.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a kialakult pandémiás helyzet miatt a hajótársaságok fenntartják a jogot arra, hogy az előre meghirdetettől eltérő hajóval valósítsák meg az utazást. Az ilyen jellegű cserére utazási irodánknak nincs ráhatása, esetenként minket is utolsó pillanatban értesíthetnek a cseréről. Aktuális információkról utazási irodánk munkatársaitól kérhet tájékoztatást, melyek mindig az adott, pillanatnyi helyzetet tükrözik, az esetleges változtatásokért nem tudunk felelősséget vállalni.

*A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

Választható fakultatív kirándulások

Szoba szolgáltatások

Szeretne egy kis extra varázslatot adni a hajóútjához? Különféle exkluzív szolgáltatásokat kínálunk, a kirándulásoktól kezdve az étel- és italkínálatokig, a gyógykezelésekig, a szórakoztató élményekig, az internet-hozzáférésig és még a mosodai csomagokig is. Előzetes foglalás esetén jelentős kedvezményeket élvezhet a fedélzeti árakhoz képest, és séta közben elkerülheti a sorban állást. Tehát, ha nagyon sokat szeretne szerezni és értékes időt spórolna attól a pillanattól kezdve, hogy a fedélzetére lép, foglaljon most.

Egy rövid kompos utazás után a Nápolyi öbölből azonnal Capri gyönyörű szigetén találhatja magát - tartson velünk egy elbűvölő kirándulásra! A Marina Grande kikötőből minibusz vagy felvonó visz Anacaprira - ahol megismerkedhet a szigeten élők sajátos életstílusával. Barangoljon a gyönyörű utcácskákon, miközben az idegenvezetőtől és Andrástól sok-sok érdekességet is megtudhat. Az úti cél a Villa San Michele, melyet a svéd orvos, Dr. Munthe építtetett a 20. század elején. A környékről fantasztikus kilátás nyílik a tengerre és a szigetre! A kirándulók innen minibuszokkal utaznak Capri városába, ahol némi szabadidő eltöltésére is lehetőség lesz, ha szeretné, az Augustus kerteket is felkeresheti (a belépő árát a részvételi díj nem tartalmazza). A kirándulás végén ismét busszal vagy siklóval térhet vissza a kikötőbe, ahonnan komppal utaznak Nápolyba.

A kikötőből kikanyarodva egy panorámás kirándulásra indul a csoport Messina szemet gyönyörködtető látványosságaihoz - az út érinti a Neptun szökőkutat, a Bíróságot és a helyi Egyetemet is. A Piazza Duomonál rövid megállót tartanak, így lesz lehetőség alaposabban is szemügyre venni a Katedrálist és a Harangtornyot. A követező megálló Taormina - Szicília igazi rejtett ékszerdoboza. Itt egy kellemes sétára invitáljuk a híres római színházban - melyet először a görögök építettek fel, majd a Római birodalom évszázadai alatt teljesen újrahúzták. Gyönyörködjön a páratlan kilátásban, mielőtt a Corvaia palotához mennek (külső megtekintés) - ez hosszú éveken át volt a szicíliai parlament székhelye. A kirándulók a kis római színházat (Odeon) és a Szent Miklós templomot is megtekintik. A kirándulás végén némi szabadidős program, melyet akár vásárolgatásra is kihasználhat.

Máltánál kikötve szinte kötelező a sziget jelenlegi fővárosát, Vallettát felkeresni - de a korábbi főváros, Mdina is kihagyhatatlan! Félnapos kirándulásunkon mindkét településből kaphat egy kis kóstolót… Az első állomás Valetta, ahol sétálhat a gyönyörű Barrakka kertekben - a főváros igazi büszkesége, ahonnan pazar kilátás nyílik a nagy kikötőre is. A Szent János Társkatedrálist a máltai lovagok emelték a 16. század második felében. A gazdagon díszített belső tér és Caravaggio mestermunkái kihagyhatatlan látványosságot jelentenek! Hallgasson meg néhány érdekes anekdotát és történetet a város történelméből – majd irány a közeli Mdina! A csodálatos állapotban fennmaradt, középkori falairól is ismert település ismert beceneve a „Csendes város” - mivel erőteljes korlátozásokat vezettek be az autós forgalomra. A látnivalók felfedezését a barokk stílusban épült Szent Pál Székesegyházzal kezdi a csoport, majd egy kellemes barangolásra invitáljuk a szomszédos szűk utcácskákban. A séta után visszatérés a hajóhoz.

Fedezze fel a katalán építész-zseni, Antoni Gaudí lenyűgöző alkotásait Barcelonában és a katalán főváros környékén ezen a fakultatív kiránduláson! A csoport a Passeig de Gracia sugárúton keresztül a Casa Batllóhoz indul. A lenyűgözően egyedi, ezernyi színben pompázó épület után megtekintik a Casa Mila-t (szintén csak kívülről) - az UNESCO Világörökség része. Majd irány a Park Güell, a város egyik legismertebb, turistacsalogató látványossága, mely szintén a katalán építész zseni egyedi látásmódját dicséri. A kirándulás nem lehetne teljes a La Sagrada Família megtekintése nélkül - az idegenvezetőtől számos érdekességet is megtudhat a több, mint 100 éve épülő székesegyházról.

A marseille-i kikötőből 40 perces, varázslatos francia utakon kanyargó buszos utazással érkezik a csoport Aix-en-Provence-be. A kirándulók a híres, 12. századi székesegyháznál, valamint annak kertjénél kezdik a környék felfedezését. A katedrálist egy ősi római templom romjain emelték a 11-13. század között. Az épület jellegzetes része a gazdagon dekorált gótikus stílusú bejárat, finoman megmunkált ajtókkal. A katedrális északi szárnyán egy befejezetlen torony magasodik az épület fölé. Innen egy kellemes, hosszabb (1,5 órás) séta indul, melyen Aix-en-Provence történelmi városrészeit fedezheti fel. A híres Mazarino-negyed (melyet a történelemkönyvek lapjairól is jól ismert Mazarin bíboros testvére építtetett) meseszép házikói a 17. században a köznemesek otthonaiul szolgáltak. Az utazás utolsó programpontjaként szabadon barangolhat a városban, és felfedezheti a vidám kis boltok, szuvenírárusok kínálatát is.

Indulás előtt

Az ajánlat ára nem tartalmazza

Az MSC Cruises hajótársaság küldetése mindent megtenni annak érdekében, hogy tengeri hajóútja a lehető legszebb pillanatokat és egy életre szóló emlékeket adjon a beszállás pillanattól kezdve az utazás végeztéig.

Kedves Utasunk!
Köszönjük, hogy tengeri hajóútjához a Chemol Travel utazási iroda ajánlatát választotta.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy első napon a hajó indulásakor a beszállás legkésőbb 2 órával az indulás előtt lehetséges. Kérjük, a kikötőbe jutás megtervezésekor vegye ezt figyelembe, a hajók ugyanis szigorú menetrendek szerint közlekednek, késés esetén nem tudunk felelősséget vállalni az utazás meghiúsulásáért.

Általános tudnivalók
A hajóutakon történő részvételhez minden esetben a hazaérkezéstől számított legalább 6 hónapig érvényes útlevél, vagy személyi igazolvány (abban az esetben, ha a hajó csak az Európai Unió országaiban köt ki) szükséges. Egyes hajóutaknál előfordul egy vagy több olyan ország kikötője, amely nem az Unió tagja (pl. Tunézia, Törökország, Marokkó), ezek esetében mindig szükség van az útlevélre a partraszálláshoz. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a személyazonosító igazolvánnyal nem rendelkező kiskorú magyar állampolgárok (tehát a 14. életév betöltése előtt) is csak önálló, érvényes útlevél birtokában utazhatnak külföldre. A jelenleg érvényben lévő devizaszabályok szerint korlátlan összegű Forint vagy valuta vihető ki, azonban az egymillió Forint értéket elérő vagy azt meghaladó valuta kivitelét a vámhatóság felé jelezni kell. Amennyiben irodánknál kötöttek utasbiztosítást, utazására az Aegon betegség-, poggyász-, baleset- és útlemondási biztosítása érvényes. Ha egyénileg kívánja megkötni utasbiztosítását, javasoljuk erről az utazást megelőzően mindenképpen gondoskodjon, az utasbiztosítás birtokában az esetlegesen felmerülő problémák (megbetegedés, baleset, stb...) költségeit a biztosító megtéríti.

Hasznos információk

Hivatalos nyelv a hajón
Olasz és spanyol, emellett angol, német és francia nyelven tudnak kommunikálni a hajó személyzetével, illetve a parti kirándulások is ezeken a nyelveken zajlanak.

Védőoltás
Kérjük indulás előtt minden esetben tájékozódjon az Intermed Nemzetközi Oltóközpont honlapján.

Csapvíz
A hajón iható, de ajánljuk ásványvíz fogyasztását.

Utazás
A legtöbb tengeri hajóút esetében egyénileg lehetséges, személygépkocsival történő utazás esetén számos európai kikötőben - pl. Velence, Genova - költségtérítés (kb. 100,- euró/személygépkocsi/8 nap) ellenében van parkolási lehetőség. Javasoljuk, hogy olyan esetekben, amikor az indulási kikötőbe érkezés csak röviddel a hajóút meghirdetett indulása előtt lenne lehetséges, mindenképpen gondoskodjanak egy éjszaka szállásról a kikötő városában vagy ahhoz közel. Szállások keresésében, illetve szállás ajánlatokban irodánk segítségére tud lenni.

Érkezés, be- és kiszállás
A hajóút indulásának napján a beszállás a hajó indulása előtt 3-8 órával kezdődik - ez azonban útvonalanként változhat. A hajótársaságok általában a hajóindulás előtt legkésőbb 2 órával engedélyezik a beszállást. Az indulási és beszállási időpontok szerepelnek a hajótársaságok részvételi jegyen. Ennél későbbi érkezés esetén a hajótársaságok fenntartják a foglalás 100% bánatpénz felszámolásával történő törlésének a jogát. Kérjük, hogy a hajóra történő beszálláshoz és a hajóról való kiszálláshoz tartsák maguknál szükséges úti okmányaikat, bankkártyájukat és/vagy készpénzt (a hajótársaság által elfogadott valutanemben), továbbá értéktárgyaikat, legfontosabb gyógyszereiket. Elképzelhető, hogy a hajó személyzete - biztonsági és adminisztratív okokból, az egyes kikötőkben történő ki- és beszállások meggyorsítása miatt - összegyűjti és a hajóút alatt magánál tartja az utasok útlevelét. Biztonsági okokból előfordulhat, hogy a biztonsági személyzet megmotozza az utasokat, belenéz csomagjaikba, és esetleg nem enged felvinni a hajóra olyan tárgyakat, melyek megítélésük szerint a többi utas, a személyzet vagy a hajó biztonságát veszélyezteti.

Költségek a hajón, fedélzeti kártya
A hajók fedélzetén általában nincs készpénz használat. Beszállításkor a regisztrációs pultnál nemzetközileg elfogadott dombornyomott bankkártyát vagy pénzletétet (kb. 250,- Euró/USD/fő) kérnek és fejében kiadnak egy ún. fedélzeti kártyát, amin az extrafogyasztások, fedélzeti vásárlások, a kötelező borravaló, a fakultatív kirándulások díjai kerülnek rögzítésre.

Bőröndszállítás
Kérjük az indulási kikötőben a hajóra történő beszállás előtt, továbbá a hajóról történő kiszállást megelőzően mindenképpen ragassza fel a személyes adatait (utasnév, hajónév, kabinszám, indulási kikötő és időpont, otthoni cím stb. feltüntetésével) tartalmazó bőröndazonosító matricát feladandó bőröndjeire. A bőröndöket beszálláskor kérjük a beszállító pultnál leadni. Az értéktárgyaikat (úti okmányok, pénz, bankkártya, ékszerek, fényképezőgép, kamera, stb.) javasoljuk kézitáskájukban maguknál tartani. Az azonosító matricával ellátott bőröndöket ki- és beszálláskor a személyzet juttatja el a kabinokhoz, illetve viszi el a kabinoktól. Javasoljuk, hogy amennyiben bőröndjeik röviddel a hajó indulása előtt még nincsenek a kabinjuk előtt, vagy a bőröndazonosító matricán elfelejtették kabinszámukat feltüntetni, haladéktalanul keressék fel a személyzet valamelyik tagját, és érdeklődjenek bőröndjeik felöl. A hajótársaságok általában a hajóút vége előtti napon, egy a hajón megadott késő esti vagy hajnali időpontig kérik a személyes adatokat tartalmazó bőröndazonosító matricákat tartalmazó bőröndöket a saját kabin előtt elhelyezni. Fontos, hogy úti okmányaikat, értéktárgyaikat, továbbá azokat a személyes holmijaikat, ruháikat, melyekre a kiszállás reggelén/délelőttjén szükségük lehet, tartsák maguknál, ne tegyék a bőröndökbe. Bőröndjeiket az utolsó napi kiszálláskor a kikötőben a kijelölt helyen tudják átvenni. A bőrönd a hajótársaság kiszolgáló személyzete hibájából esetlegesen bekövetkező elvesztése vagy sérülése esetén haladéktalanul vetessenek fel jegyzőkönyvet a hajótársaság alkalmazottjával a helyszínen; a jegyzőkönyv legalább egy példányát kérjék el - ezzel tudják igazolni az esetleges káresetet a biztosítótársaságuk felé.

Értékmegőrzés
A nagyobb összegű készpénzt, személyes értékeket, ékszereket, saját műszaki cikkeket javasoljuk a hajó széfjeiben (a kabinban, amennyiben része a kabin felszereltségének, vagy a recepción) elhelyezni. A hajótársaság és/vagy a Chemol Travel utazási iroda nem vállal felelősséget az elveszett vagy ellopott értéktárgyakért, készpénzért.

A hajók és kabinok főbb jellemzői
A legtöbb tengeri személyszállító hajón több (kb. 5-15) különböző utasfedélzet található. Az utaskabinok több szinten, minden esetben a tenger szintje fölött helyezkednek el. Általában az éttermek és bárok is több különböző fedélzeten találhatók. Az ablakok a modernebb hajókon nem nyithatóak (egyes régebbi hajókon a klasszikus hajóablak - ún. „porthole” - esetleg igen, de annak nyitása csak a hajó kikötését követően megengedett), az erkélyes kabinok erkélyajtaja nyitható. A kabinok és lakosztályok mérete a legtöbb hajótársaság esetében kisebb egy átlagos szállodai szoba vagy lakosztály méreténél. A kabinok mérete és felszereltsége hajótársaságonként, hajónként, kabin- és lakosztály kategóriánként eltérő lehet. A legtöbb tengeri hajón kettő, három vagy négy fő elhelyezésére alkalmas kabinok vannak. A harmadik-negyedik fő elszállásolására alkalmas kabinokban a harmadik-negyedik ágy a legtöbb esetben falból kihajtható emeleti pótágy, melyek felnőtt utasok számára is kényelmes fekhelyül szolgálnak, balkonos kabinok esetében a 3-4. fő részére többnyire kihúzható kanapéágy áll az utasok rendelkezésére. A tengeri hajók kabinjainak részét képezi a fürdőhelyiség (általában zuhanyzóval) wc-vel. Kabintakarításkor a személyzet rendszeresen cseréli a törölközőket, ezek használata csak a kabinban engedélyezett. A fittness-wellness részleg, és a medencék használatakor a helyszínen lehet törölközőt/fürdőlepedőt igényelni, majd a tevékenység befejeztével a helyszínen leadni. Ennek elmulasztása, vagy a törölközők/fürdőlepedők elvesztése költség felszámítását vonhatja maga után. Televízió nem minden esetben része a kabinok felszereltségének, de a legtöbb hajótársaság hajóinak kabinjaiban megtalálható. Amennyiben telefon is található a kabinban, az általában csak a hajón belüli telefonálásra, a személyzet vagy más kabin hívására alkalmas. A kabinokban található konnektorok 110/220 voltos árammal működő elektromos eszközök működtetésére alkalmasak.

Étkezések
A legtöbb tengeri hajóút esetében - az MSC hajóstársaság hajóin - a részvételi díjban szereplő teljes ellátás napi háromszori főétkezést (reggeli, ebéd, vacsora), és gyakran további két kisebb étkezést jelent (italok nélkül). Az étkezések svédasztalos vagy ültetéses rendszerűek (egyes főétkezéseknél az utasok általában a helyszínen jelezhetik, hogy amennyiben mindkét étkezési rendszer lehetséges, melyiket választják). A vacsorák alkalmával fontos a hajótársaság által előírt öltözködési szabályok betartása. A 3-4 csillagos hajók esetében hölgyeknek kosztüm vagy kisestélyi ruha; férfiaknak ing, nyakkendő, zakó vagy öltöny viselete javasolt. A gálavacsora (általában a hajóút első vagy második napján) és a kapitányi vacsora (leginkább a hajóút utolsó napjainak egyikén) alkalmával különösen fontos a megfelelő viselet. A vacsorák időpontjára vonatkozóan az utasok, a szabad éttermi kapacitás függvényében kérhetik a korábbi (általában 18:00 és 20:00 óra között kezdődő) vagy a későbbi (általában 21:00 vagy 22:00 órai kezdéssel) vacsorára vonatkozó ültetést. Az étkezési időpontok hajótársaságonként, hajónként, útvonalanként változhatnak. Az első vacsora alkalmával az éttermi személyzet a kabinszám alapján helyükre kíséri az utasokat. Az éttermekben általában tilos a dohányzás.

Öltözködés
A hajóútra érdemes a kikötők időjárásához, viselkedési szabályaihoz, a parti kirándulásokhoz és fedélzeti programokhoz igazodó kényelmes hétköznapi, és a fedélzeti etikettnek megfelelő elegánsabb ruhadarabokat is vinni. A hajóút során várható időjárásról minden esetben érdemes az illetékes meteorológiai szolgálatnál tájékozódni.

Fedélzeti boltok
A hajók fedélzeti boltjaiban lehetőség van vásárlásra (ruhák, ajándéktárgyak stb...). A boltok nyitva tartása a legtöbb esetben egybeesik a napközbeni tengeri utazással. Egyes országok kikötőiben a helyi törtvények vagy vámszabályok miatt a boltok nyitva tartása nem megengedett. A fedélzeti boltokban általában nincs készpénzhasználat, vásárláskor az utas fedélzeti kártyájára terhelik a vásárolt termék árát.

Fotó- és videószolgálat
A legtöbb hajón fotó- vagy videoszolgálat működik. Számos közös eseményről, annak résztvevőiről fénykép- vagy videofelvételek készülnek. Ezeket a fényképeket, filmfelvételeket igény esetén a fotóboltban/fényképgalériában lehet megvásárolni (itt is a fedélzeti kártya használatos fizetéskor).

Postai szolgáltatás
A hajókon, általában a recepciós pultnál lehetséges képeslapok, levelek feladására. Ezeket kikötéskor postázzák. A tevékenység térítésköteles, a fedélzeti kártyára terhelik.

Kaszinó
A legtöbb hajó fedélzetén az esti/éjszakai órákban, 18 év feletti utasok részére kaszinó üzemel. A kaszinókban készpénzhasználat általában nem lehetséges, a költést a fedélzeti kártyákra terhelik.

Tájékoztató anyagok a fedélzeten
A hajóutakon általában egy-két naponta friss, idegen nyelvű információs anyagot készítenek be a kabinokba. Ezek a hajóút idején fontos aktuális tudnivalókat (beszállási, indulási, érkezési, kiszállási időpontok, fakultatív kirándulásokkal kapcsolatos tudnivalók, fedélzeti programok, biztonsági előírások, esetleges útvonalváltozás, stb.) tartalmazzák. A hírlevelek figyelmes elolvasása minden esetben javasolt. Bármilyen további kérdés esetén a hajó személyzete rendelkezésre áll.

Próbariadó
Közvetlenül a hajó indulását követően próbariadót tartanak. A próbariadó idejére vonatkozó tennivalókról a személyzet pontos tájékoztatást ad. Az utasoknak a próbariadó alkalmával a saját biztonságuk érdekében mindenképpen meg kell jelenniük a kabinjukban tárolt mentőmellényben a kijelölt gyülekezőhelyen.

Dohányzás
A fedélzeten dohányozni csak a kijelölt helyeken szabad, a kabinokban és az éttermekben, közösségi helységekben szigorúan tilos!

Fakultatív kirándulások, egyéni programok a parton
A hajóút legtöbb kikötési helyszínén általában több szervezett fakultatív kirándulásra van lehetőség. Ezek részvételi díja a hajón fizetendő a hajótársaság által elfogadott pénznemben, ahol az idegenvezetés angol vagy német nyelven zajlik. Természetesen a kikötőben töltött idő egyéni programokra is felhasználható, de az időkihasználás és a pontos indulások miatt a hajó indulása előtti legkésőbbi beszállási időpontig vissza nem érő utasokat a hajó nem várja meg) célszerű a hajó gazdag kínálatából választani. A kirándulások az időjárás függvényében indulnak, megvalósulásukért és az ebből adódó programváltozásokért irodánk és a hajótársaság felelősséget nem vállal.

Orvosi ellátása hajón
A legtöbb hajón, a kijelölt orvosi rendelőben folyamatos orvosi ügyelet van (járó beteg rendelés, idegen nyelven). A hajóorvos általában általános orvos; komolyabb orvosi beavatkozásokra (szakrendelés, műtéti beavatkozás stb.) nem jogosult, a hajóorvosi rendelő pedig nem alkalmas. Az orvosi vizsgálat, konzultáció vagy kezelés helyszíni térítés ellenében történik (társaságonként eltérő, de kb. 100-150,- euró/fő/vizsgálat). Ilyen esetben javasolt magánál tartania betegség-, baleset- és poggyászbiztosítási kötvényét és fedélzeti kártyáját. A hajóút részvételi díja biztosítást nem foglal magában. Az orvosi ellátás és/vagy konzultáció díjáról minden esetben kérjen számlát a hajóorvostól, melyet - amennyiben betegség-, baleset és poggyászbiztosítással rendelkezik - hazaérkezése után tud benyújtani biztosítójának.

Mobiltelefon- és internet használat
A mobiltelefonok főleg a modernebb hajókon általában használhatók, de főként a nyílt tengeren a telefonkapcsolat sokszor csak a hajók saját műholdas telekommunikációs rendszerén keresztül lehetséges, aminek a költsége meglepően magasra is szökhet. A legtöbb hajón költségtérítés fejében internethasználatra is van lehetőség (az erre kijelölt helyeken, a hajó saját személyi számítógépeivel), valamint többféle internet csomag közül választhatnak, amellyel lehetőségük nyílik a vezeték nélküli internet kapcsolatra saját eszközökkel (Wi-FI). Ezen szolgáltatások árai igényekhez mérten, desztinációnként változhat. Az elérhető csomagokról irodánk kollégái adnak bővebb tájékoztatást.

Karbantartás a hajón
Kérjük vegye figyelembe, hogy a tengerjáró hajó folyamatosan úton van, ezért a szükséges karbantartási munkálatokat az utazás ideje alatt - a vendégek maximális komfortját figyelembe véve - végzik el (pl. festés, tisztítás, javítások, stb...). Ezen munkálatok elvégzési módjára és időpontjára a Chemol Travel-nek nincs semmiféle ráhatása, ezért ha úgy érzi az zavarólag hat az Ön számára, úgy kérjük jelezze haladéktalanul a hajótársaság személyzete felé közvetlenül.

Reklamáció
Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy reklamációt csak abban az esetben tudunk elfogadni, ha a helyszínen a hajó recepcióján jegyzőkönyvet vesznek fel és azt mindkét fél részéről aláírják.

Ügyeleti elérhetőség
A Chemol Travel utazási iroda ügyeleti telefonszáma munkaidőn túl sürgősség esetén: +36 30 383 0629

Indulás előtt még egyszer
Mielőtt elutazna, győződjék meg ismételten úti okmányainak meglétéről, valamint azok érvényességéről. Amennyiben repülővel utazik a kikötőbe, úgy elutazás előtt szíveskedjen a repülőgép indulási idejét leellenőrizni, mert az változhat. Utazása előtt ne felejtse el kint tartózkodásának címét ill. telefonszámát egy ismerősének megadni, mert utasaink utazásának részleteit bizalmas információként kezeljük, erről felvilágosítást más személynek nem adunk.

FAQ

Foglalás érdeklődés adatok megadása

Megjegyzés: a honlapon elérhető leírás a kabintípusokról tájékoztató jellegű. Amennyiben részletesebb információra van szüksége, kérjük érdeklődjön munkatársainknál. Az elérhető kabintípusok a foglalások számában változhatnak, ezért a munkatársaink által összeállított ajánlat esetenként eltérhet az ajánlatkérésben szereplő kabintípustól. A hajóstársaságok fenntarthatják a változtatásra való jogot, amire cégünknek nincs ráhatása. Ajánlatkéréskor kérjük vegyék figyelembe, hogy az "Ablakos Bella" kabinok kilátása mentőcsónakok által korlátozott az alábbi hajókon: MSC Armonia, MSC Sinfonia, MSC Opera, MSC Lirica, MSC Magnifica, MSC Musica, MSC Poesia, MSC Orchestra.
Első utas adatai
Családnév
Keresztnév
Születési dátum
Törzsutaskártya száma
Második utas adatai
Családnév
Keresztnév
Születési dátum
Törzsutaskártya száma
Kapcsolattartó adatok
Név
Email
Telefon
Megjegyzés
Elolvastam és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót
Beküld
Mediterrán koktél
2021. Szeptember 26. - Október 3.

MSC SEASHORE
Csoportos hajóút

Feledhetetlen tengeri utak!

Egy év bezártság után kell a fény, napsütés és a tenger... Válasszon olyan nyaralást, ahol mindez egy csomagban érkezik! A Chemol Travel által kínált tengeri hajósutakról életre szóló élményekkel gazdagabban térhet haza. Az akár másfél-két hetes hajózás során az utazók sokszor hat-hét tengerparti várost érintenek több országban. Egy nyaralással meglátogathatja a legszebb mediterrán vagy karibi kikötőket, felfedezhet távoli kultúrákat és egzotikus tájakat és letűnt civilizációk emlékei közt barangolhat... Itt mindenkire feledhetetlen kalandok várnak.

A tengerjárókon az ötcsillagos***** szállodák színvonalával megegyező kiszolgálásra számíthat, ráadásul ezernyi szórakozási lehetőséget vár Önre: hangulatos bárok, élő zene, színház, kaszinó, sportolási lehetőségek, könyvtár szoba, fedélzeti medence, uszoda, futópálya... Mindegyik igazi úszó szórakoztatóközpont! (A hajók pontos felszereltségéről a leírásokban valamint munkatársainknál tájékozódhat). Bővebb információért keresse munkatársainkat elérhetőségeink egyikén.

Szeretettel várjuk hajóutonkon, tengerre fel!

Genoa (Italy), Naples (Italy), Messina (Italy), Valletta (Malta), Barcelona (Spain), Marseille (France), Genoa (Italy)

Segítségre van szüksége?
Örömmel válaszolunk kérdéseire!
Árkalkulátor
Időpont és csomag kijelölése
 Ajánlatkérés
Érdemes velünk utazni!
Több mint utazás

30 év tapasztalat, stabil háttér. Nincs több kellemetlen meglepetés!

Személyre szabható hajóutak

Csoportos útjaink is alkalmazkodnak az Ön igényeihez. Válogasson a programajánlatok, italcsomagok és ezernyi más lehetőség között!

Hajóutak a világ minden pontjára

A népszerű Földközi-tengeri utakon túl olyan egzotikus helyekre is eljuthat velünk, mint Ausztrália, Karibi-térség vagy akár az Antarktisz...